Olomouc B – Ostrava B 5:0 (kon.) | Žižkov – Vlašim 1:1 (kon.) | Táborsko – Opava 0:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
1:1 (1:0)
FC Sellier & Bellot Vlašim
Neděle 25.08.2024, 10:15 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • Chance Národní Liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Krásnou neděli všem fanynkám i fanouškům české druholigové kopané. V rámci sedmého kola Chance Národní Ligy dnes FK Viktoria Žižkov přivítá FC Sellier&Bellot Vlašim. U sledování textového přenosu z utkání vás vítám a přeji příjemnou zábavu.
     
    FK Viktoria Žižkov

    Celek s prvoligovou minulostí v prvních šesti utkáních zapsal dvě výhry a stejný počet remíz i proher, což jej před nedělním duelem řadilo na deváté místo tabulky. Minulý víkend slavil vítězství 3:1 s Táborskem, na které navázal hladkým postupem v poháru přes divizní Dobrovice (5:1). V utkání se hattrickem blýskl hrotový útočník Jiří Sodoma.

    Odchovanec pražské Slavie se ale proti Vlašimi do základní sestavy nejspíše nevejde, jelikož uvolní místo o něco slavnějšímu borci se sešívanou minulostí. Pětatřicetiletý forvard Tomáš Necid po letním přesunu do druhé ligy střelecky pookřál, v úvodních šesti utkáních se čtyřikrát trefil a spolu s dalšími pěti hráči je na děleném prvním místě tabulky střelců.
     
    FC Sellier&Bellot Vlašim

    Jedenáctá Vlašim má na kontě o bod méně než její dnešní vyzyvatel za jednu výhru a čtyři remízy. Jedinou druholigovou porážku utrpěla před týdnem proti silnému Zlínu, který by se tuze rád vrátil mezi elitu. V týdnu ale přišla další facka. Divizní Milín vyřadil Vlašim z poháru po remíze 1:1 a pokutových kopech, přičemž dres vlašimských katů obléklo mnoho známých jmen, jako například Václav Kadlec, Ondřej Mazuch nebo Marek Štěch.

    V kádru Vlašimi jsou již tradicí mladíci, zapůjčení z pražských ligových klubů. Za jednoho takového platí i kmenový hráč Dukly Jakub Hodek. Dvaadvacetiletý útočník se zatím prosadil třikrát, naprázdno nevyšel v ani jednom z posledních dvou druholigových duelů.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: Melichar – M. Richter, Broukal, Fišl, Divíšek – Petrák, Jirásek (C) – Prošek, Batioja, M. Hönig – Necid.
    Náhradníci: Kotek – Žiga, Muleme, Tregler, Gembický, A. Toula, Sixta, Řezáč, Klusák, Sodoma.
    Trenér: Marek Nikl

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Spilka – Kareem, Kulhánek (C), Breda, Kurka – J. Franěk, Onije, Musil, Šubert, Lehký – Hodek.
    Náhradníci: D. Čermák, M. Kolář – Soukeník, Záviška, Rosa, F. Dostál, A. Pudil, M. Pudil, Biegon, Holoubek.
    Trenér: Aleš Majer

    Rozhodčí: Zaoral – Mojžíš, Lakomý.
     
    Fotbalisté obou celků už vyběhli na hrací plochu a absolvují předzápasovou rozcvičku. Okolo placu také krouží trojce sudích.
     
    Obě zahajovací jedenáctky už v doprovodu trojice rozhodčích předstoupily před hlavní tribunu.
     
    Domácí fotbalisté ještě zapózovali fotografům v tričkách spolku "Fuck Cancer", s nímž navázali dlouhodobou spolupráci. Nyní už jsou ale svlečení do dresů a připraveni k výkopu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopu se ujal Žižkov v červenobílých dresech, hosté z Vlašimi oblékli tmavě modrou s oranžovými prvky.
     
    1
    Domácí to zkusili na úvod dlouhým nákopem, který zahrál bek Kareem hlavou do rukavic parťáka v brance Daniela Spilky.
     
    2
    Broukal zkusil přenést hru na Höniga křižným pasem, opět se ale činila hlava Kareema, která odvrátila balon na aut.
     
    3
    Domácí zatím soupeři prakticky nepůjčili míč, ale zatím se jim nepodařilo dostat na dostřel branky Vlašimi.
     
    3
    Jako by mě Viktoriáni slyšeli a chtěli dokázat, že lžu. V době dopsání předchozího příspěvku zakombinovali nalevo Baitioja s Hönigem, přihrávku druhého jmenovaného podél brankové čáry ale kryje připravený Spilka.
     
    4
    FIšl přenesl hru na Proška, tomu ale chybělo pár centimetrů výšky a vysokou přihrávkou jen prodloužil za sebe do autu.
     
    5
    Necid udržel míč zády k brance a přichystal ho Richterovi, tomu ale nevyšel pokus obejít Šuberta. Vlašim se poprvé v utkání dostává na balon.
     
    6
    Onije ale při driblinku středem přišel o míč a Jirásek kolmicí doleva rozeběhl Höniga. Odchovanec Povltavské fotbalové akademie vrátil míč spoluhráči na kraj vápna, jenže centr Jiráska z první přeletěl všechny dočasné obyvatele vlašimského pokutového území.
     
    7
    Melichar pod tlakem dotírajícího Hodka raději odkopl míč na tribunu.
     
    7
    Šubert si z levé strany navedl míč na hranici šestnáctky a tvrdě vypálil, jeho přízemní pokus Melichar neudržel, ale naštěstí pro domácí vyrazil do prostoru, kde hlídkovali jeho spoluhráči.
     
    8
    Divíšek na levém křídle zahrál Onijemu na housle, jenže záložník Vlašimi zaváhání napravil a skluzem soupeři vypíchl míč.
     
    9
    Kareem na pravé straně nakopl motory a nikdo z domácích ho nedokázal chytit, díky čemuž se Vlašim dostala k vápnu soupeře. Melichara ale neohrozila a akce končí výkopem od branky po nepřesném pokusu Musila o prostrčení balonu mezi obránci.
     
    10
    Další zákrok pro Melichara, tentokráte rutinní. Lehkého střela levačkou doprostřed znamenala lehkou práci pro domácího brankáře.
     
    11
    Musil nezpracoval skákavý míč na obranné polovině, což v konečném důsledku vedlo k centru Divíška zleva. Jeho pas se ale nesetkal s přesností.
     
    12
    Domácí defenziva zpacifikovala Lehkého centr zprava.
     
    12
    Kareem nezachytil Hönigův náběh za obranu, svého kolegu ale vykoupil Spilka, který vyběhl a zakryl kolmici Jiráska do rukavic.
     
    13
    Žižkov drží míč ve střední třetině hřiště.
     
    14
    Batioja se rozbíhal za pasem podél pravé strany, jenže ho při pokusu o rychlý start podrazil Onije. Volný kop pro domácí.
     
    14
    Jiráskův centr ze standardky alespoň na chvíli odehrál do bezpečí Kareem.
     
    15
    Hönig byl podražen při pokusu obejít Lehkého, což sudímu Zaoralovi neuniklo.
     
    15
    Necid narazil Proškovi a sbíhal si na střed, jenže přihrávku zpět dostal do strany. Nesehranost domácích plejerů přiřkla míč Vlašimi.
     
    17
    Kurkův pokus o uličku na Šuberta přečetl Melichar, který sbírá míč ze země.
     
    18
    Hodně zvláštní moment. Kareem ve vápně zahrál vysokou nohou v souboji s Hönigem, ale Vít Zaoral namísto penalty signalizuje nepřímý volný kop pro domácí, což fanoušky Žižkova řádně nazlobilo.
     
    19
    Nezvyklá standardka z vnitřku vápna končí zblokovanou střelou Proška.
     
    20
    Žižkov stále tlačí, Vlašim zatím odolává za pomoci vyhraných hlavičkových soubojů a odkopů.
     
    21
    Petrák rozehrál do křídla na Divíška, jeho centr Onije chytře prodloužil do rukavic Spilky.
     
    22
    O další centr domácích do vápna se postaral Richter, ale našel jen hlavu bránícího Kareema.
     
    22
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Potvrdil skvostnou formu. Zkušený útočník s reprezentační minulosti TOMÁŠ NECID pátou brankou v sezoně otevírá skóre. Tentokráte zúročil skvělý výběr místa. Hönig na středu hřiště prostrčil míč mezi nohama jednoho z obránců k Jiráskovi, jehož tvrdou ránu Spilka vyrazil jen před sebe k Necidovi, který nabídnutou příležitostí nepohrdl. 1:0!
     
    24
    Vlašim se marně pokoušel o bleskovou odpověď, do prostoru zadní tyče naprázdno klouzal Hodek.
     
    25
    Domácí moc pěkně zakombinovali, ale Prošek pak přihrávku Hönigovi do křídla příliš utáhl. Z řeči těla je znát, že si nepřesný pas vyčítá.
     
    26
    Vlašim se trápí a není schopna založit útok, což demonstrovala nepřesná rozehrávka Bredy.
     
    27
    Viktoria to zkoušela další křížnou přihrávkou, kterou Kurka před Proškem odhlavičkoval mimo hrací plochu.
     
    28
    Obrázek hry se ani po vedoucí brance domácích příliš nezměnil. Jirásek v krátkém časovém sledu dvakrát centroval do vápna. Jednou zachránil Vlašim odkop Lehkého, podruhé pak hlava Bredy.
     
    29
    Šubert vypíchl míč Divíškovi, aut pro Žižkov.
     
    29
    Necid padl po souboji s Bredou, hlavní arbitr ale jasně ukazuje, že v podobných případech si nehodlá opotřebovávat píšťalku.
     
    30
    Vlašim vystrčila růžky, Kareem ale v souboji jeden na jednoho nevyzrál na Divíška. Hosté se po chvilce opět zmocnili míče, ten ale po centru Šuberta končí v náručí gólmana Melichara.
     
    31
    Divíšek obešel Šuberta a adresoval nahrávku Necidovi, jehož kolmice ale neprošla mezi obránci.
     
    31
    Hosté se ale balonu po chvilce zbavili a dopřáli Proškovi možnost centru na vytáhlého Necida, jenže Spilka nedopustil, aby se míč přiblížil k hlavě střelce první branky.
     
    32
    Franěk se dvakrát po sobě dostal ke střele za hranice vápna, oba pokusy ale zastavila těla domácích fotbalistů. Po tečovaném nástřelu Kareema budou hosté zahrávat roh.
     
    33
    Fišl si na první tyči poradil s centrem Musila od praporku, následně poslal vysokou svíci do vápna Šubert. Balon se odrazil k Fraňkovi, jemuž ale volej nesedl a střela tak letěla vysoko nad břevno.
     
    34
    Kareem jesličkami prohodil Divíška a pláchl mu po pravém křídle, načež přihrával na hranici šestnáctky, kde se Franěk dostal snad ke čtvrtému střeleckému pokusu za posledních pět minut. Ani teď ale neměl ideální kontakt s míčem a slabé zakončení se kutálí mimo tři tyče.
     
    35
    Hönig z levé strany postupoval na Spilku a už se natáčel na klasickou obalovačku na zadní tyč, na poslední chvíli mu ale překazil plány skluz Kareema.
     
    35
    Po prodlouženém centru Jiráska vypadl míč Spilkovi z rukavic jako horký brambor a nebýt včasného obranného zákroku jednoho z hráčů Vlašimi, možná bychom byli svědky unikátního vlastence.
     
    36
    Spilka následně napravil zaváhání a stáhl centr ze vzduchu, načež pasem na Šuberta založil brejk. Ten ale rezultoval jen v nepřesnou střelu Musila ze střední vzdálenosti.
     
    37
    Batioja oloupil o míč Musila, obešel Onijeho a rozehrál doleva na Höniga. Křídlo Žižkova nesobecky nabilo Jiráskovi, jehož technický pokus proplachtil těsně vedle brankové konstrukce.
     
    39
    Broukal centrem z hloubi pole hledal Necida, jenže Spilka vyběhl a kroucený balon slupnul jako bonbónek.
     
    40
    Šubert ve vápně vymíchal Richtera, jeho oblouček proletěl přes Melichara na opačnou stranu šestnáctky, odkud centroval Kareem. Nastřelený míč se pak od jednoho z obránců odrazil na roh.
     
    41
    Po Kurkově centru hlavičkoval úplně volný Breda zpět před Melichara, ale obrana domácích si poradila.
     
    41
    Onije si příliš okatě pomáhal rukama v souboji s Batiojou, zazněl tak hvizd rozhodčího.
     
    42
    Broukalův nákop zastavila hlava hostujícího kapitána Kulhánka.
     
    43
    Musil prodribloval středem a rozehrál na Lehkého. Vlašim drží míč.
     
    44
    Poté, co Šubertovu kličku vystihl Petrák, si domácí mohli na chvíli oddychnout.
     
    44
    Vlašim bude mít k dispozici volný kop asi ze třiceti metrů.
     
    45
    Musilův bochánek přizvedl Petrák a definitivně do bezpečí odpálil Batioja.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    45+1
    Šubert postupoval po ose hřiště a vyzkoušel pozornost Melichara, tomu ale nečinilo problémy zlikvidovat střelu, mířící na prostředek branky.
     
    45+1
    Onije zezadu nedovoleně atakoval Necida, Žižkov si tak na závěr poločasu ještě střihne jeden přímý kop zleva.
     
    45+2
    Po signálu domácích odvrátil Kareem balon jen k Fišlovi, který měl na hranici vápna dobrou pozici k zakončení. Slabší pravačkou ale branku minul.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství je za námi, do kabin půjdou spokojenější fotbalisté Žižkova, kteří proti Vlašimi zatím zaslouženě vedou o gól. Náskok obstaral ve 22. minutě útočník Tomáš Necid, který nejrychleji zareagoval po vyražené střele Milana Jiráska a doklepl míč do sítě. Domácí po většinu poločasu působili aktivněji, není tak divu, že po pauze o gól vedou.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:18.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim:
    ze hřiště odchází Jan Franěk, přichází Bernardo Rosa.
     
    47
    Peter Kareem ukázal, že je dovednostně opravdu zajímavým bekem. Z pravé strany prošel až k vápnu, mimo jiné i díky parádní koloběžce, a nahrával Rosovi, jemuž ale nevyšel pokus o patičku.
     
    48
    Nepřesná rozehrávka Onijeho přiřkla merunu domácím.
     
    49
    Ti se nyní usídlili na pravé straně, odkud možná vhodí míč přímo do vápna Vlašimi.
     
    49
    Nakonec se k míči dostal stoper Broukal, který takřka elegantně prošel mezi dvěma soupeři, ti si ale nakonec poradili a zahráli znovu na aut.
     
    50
    Na okraji pokutového území se do sebe zapřeli Musil s Batiojou, což rezultovalo v roh pro Žižkov.
     
    50
    Proškův centr propadl na zadní tyč, kde ale nebyl vůbec nikdo.
     
    Dnešní utkání sleduje 1167 diváků.
     
    51
    Hodkova střela z hranice vápna neprošla přes blok žižkovských defenzivních hráčů.
     
    52
    Po sérii soubojů vhazovali hosté, kteří se ale nepřesností dvojice Musil-Kurka záhy připravili o míč.
     
    53
    Žlutá karta pro tým FK Viktoria Žižkov (Michael Hönig). Domácí křídlo ostrým skluzem na středu hřiště sestřelilo Bernarda Rosu.
     
    54
    Batioja padl k zemi po souboji se Šubertem, který si asi trošku pomáhal rukama. Pak ale domácí záložník zakryl míč a Zaoral ukazuje proti brance Žižkova.
     
    54
    "Začni pískat pořádně," ozývá se z tribuny na adresu sudího.
     
    55
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Je srovnáno! Šubertův nebezpečný centr odvrátil rybičkou Petrák, jenže jen k nohám FILIPA LEHKÉHO. Hostující forvard se v šestnáctce pomazlil s míčem, vytvořil si prostor ke střele a ranou na zadní tyč nedal Melicharovi šanci zasáhnout. 1:1!
     
    56
    Rosa přenesl hru na Kareema, jehož centr z první po Fišlově nepřesvědčivém odkopu končí v rukavicích Melichara.
     
    57
    Na opačné straně se proháčkoval do střelecké pozice Hönig, z dobré pozice ale trefil jen připraveného Spilku.
     
    58
    Musil ideálně načasoval přihrávku Šubertovi, jehož centr se od Richterova obličeje odráží na roh.
     
    Mimochodem, Vlašim ve druhé půli přešla na rozestavení se třemi stopery ve složení Breda, Kulhánek, Kurka. Kareem se posunul na post wingbeka, na druhé straně lajnu obhospodařuje Šubert.
     
    59
    Z rohu se hostům nepodařilo nikterak ohrozit Melichara.
     
    59
    Prošek po Petrákově hlavičce nabil Jiráskovi, ten ale z okraje pokutového území vypálil nad.
     
    60
    Po dalším z Kareemových centrů bylo před Melicharem živo. Hodek si ale míč hrudí zpracoval před sebe, kde jej uzmul gólman Žižkova.
     
    61
    Kombinace po trase Fišl-Necid-Hönig znamenala pro prvního jmenovaného možnost pro střílenou přihrávku do vápna, kterou obrana srazila na roh.
     
    62
    Po rohu nakrátko prodloužil bránící Kulhánek Proškův centr za sebe, balon musel přes břevno akrobatickým zákrokem vytáhnout Spilka.
     
    62
    Domácí fanoušci už zvedali ruce nad hlavu! Několikrát tečovaný centr Jiráska zřejmě Petrák ještě prohodil za sebe, jenže z brankové čáry jej vykopl jeden z hostujících plejerů.
     
    63
    Tak se málem radovala Vlašim. Musilovu tvrdou ránu vyrazil Melichar do strany, kde číhal Lehký. Jeho dorážka se ale nevešla do brankového prostoru.
     
    63
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Václav Prošek, přichází Dominik Gembický.
     
    65
    Necid se otočil na hranici vápna, ale střelu nedokázal procedit přes Bredu.
     
    66
    Onije skvěle odstavil od balonu Batioju, který se pokoušel přijmout pas od Richtera.
     
    66
    Rosa šajtlí á la Tomáš Rosický vyzval k zakončení Musila, ten ale v dobré pozici promáchl.
     
    67
    Lehkého postup zleva zastavil až faul Richtera. Vlašim bude kopat standardku z podobného místa jako před vyrovnávací brankou.
     
    68
    Tentokráte si ale s centrem Šuberta poradil Broukal.
     
    69
    Vlašimští po vysoké noze Gembického žádali odpískání penalty, ale nedočkali se jí. Kouč Aleš Majer za protesty vyfasoval žlutý trest.
     
    70
    Necid si zpracoval Jiráskův oblouček a postupoval do vápna, načež přihrál doleva Hönigovi. Ten přihrál do strany Divíškovi, jehož nástřel do vápna s vypětím všech sil likviduje Spilka.
     
    71
    Na opačné straně ukázal dobrý přehled o hře Melichar, který včas vyběhl za dlouhou přihrávkou, jíž se snažil doběhnout Šubert.
     
    72
    Musilův pokus zpoza šestnáctky přizvedl na rohový kop Broukal.
     
    73
    Kurkův bochánek z rohu prodloužil za sebe Richter a míč následně odkopl Batioja na aut.
     
    74
    Musil se vyháčkoval ze sevření obránců a pasem na pravé křídlo oslovil Kareema, jehož centr ale nenašel adresáta s vlašimskou adresou.
     
    75
    Aktivní Kareem znovu natáhl krok na pravé straně a přihrával pod sebe. Balon skončil až u Rosy, jehož tečovaná jedovka prolétla těsně nad břevnem.
     
    75
    Necid se vyšplhal nejvýše a hlavou odklidil merunu do bezpečí.
     
    75
    Následně se zkušený forvard pokoušel založit protiakci, ale Höniga oslovil příliš razantní přihrávkou.
     
    76
    Šubert pronikal po levé straně, nechtíc si narazil o bránícího Petráka, což mu ale vytvořilo příležitost k pasu pod sebe na puntík. Balon se následně dostal až k Rosovi, jehož další tečovanou bombu musel Melichar akrobaticky vyškrábnout přes horní tyč.
     
    77
    Kareem si obhodil Jiráska a poroučel se na trávník, kapitánovi Viktorie je pískán faul.
     
    78
    Rosa si našel odražený balon a znovu to zkusil z dálky, tentokráte ale Melichara ani neohrozil.
     
    79
    Divíšek přišel o míč v souboji s Kareemem a bylo mu jasné, že takového fofrníka by už stíhal jen těžko. Proto přišlo zatažení za ruku.
     
    79
    Žlutá karta pro tým FK Viktoria Žižkov (Josef Divíšek). Níže zmíněné počínání samozřejmě znamenalo taxativní žlutý trest.
     
    80
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Josef Divíšek, přichází David Klusák,
    ze hřiště odchází Augusto Batioja, přichází David Sixta,
    ze hřiště odchází Michael Hönig, přichází Adam Toula.
     
    80
    Sixta udržel na zádech Onijeho a kolmicí rozeběhl Toulu, toho zezadu zatáhl Onije. Jasný faul, asi přijde i karta.
     
    81
    Žlutá karta pro tým FC Sellier & Bellot Vlašim (Chisom Onije).
     
    81
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim:
    ze hřiště odchází Chisom Onije, přichází Dominik Soukeník.
     
    82
    Jiráskův bochánek ze standardky vracel do ohně Klusák, ale nenašel nikoho z parťáků v červenobílém.
     
    83
    Sixta předskočil Musila a balon mají na kopačkách domácí.
     
    84
    Jiráskův štiplavý centr mířil do nebezpečného prostoru, kde si ale obrana Vlašimi ve spolupráci se Spilkou poradila.
     
    85
    Musilův pas do vápna z hloubi pole míří pouze k Melicharovi.
     
    85
    Musila trefila Sixtova přihrávka z pár metrů do obličeje, sudí raději přerušuje hru, neboť hostující záložník je na zemi.
     
    86
    Na Jiráskova kouzla s balonem neměl nervy Šubert, který jej zatáhl za límec. To znamená faul a volný kop pro Žižkov z velmi nebezpečné pozice, něco přes dvacet metrů od branky z pravé strany.
     
    87
    Jirásek to zkusil nártem přímo na bránu! Jeho pumelice zaplavala a pak o pár decimetrů přeplachtila břevno Spilkovy svatyně.
     
    88
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim:
    ze hřiště odchází Jakub Hodek, přichází Erik Biegon,
    ze hřiště odchází Filip Lehký, přichází Jan Záviška.
     
    89
    Minutu před koncem řádné hrací doby vhazují domácí z levé strany na obranné polovině.
     
    90
    Stejná pohádka, jen z opačné strany hřiště. Žižkov se zatím z presinku hostí kompletně nevymanil.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90+1
    Záviškův centr zprava odehráli domácí pryč z vápna zásluhou Richtera.
     
    90+2
    Toula se provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Musilem.
     
    90+2
    Rosa nalevo prošel přes Richtera s Jiráskem, jeho pokus o centr ale zastavil Broukal.
     
    90+3
    O chvilku později už Brazilec dokázal dostat balon do vápna, ale tam jej kryje Melichar.
     
    90+3
    Záviškovu zpětnou přihrávku do vápna odvrací na roh skluzující Petrák.
     
    90+4
    Centr Rosy vyboxoval Melichar pryč z pokutového území, následný volej Musila z dálky téměř vyletěl ze stadionu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, přeji co nejpříjemnější zbytek neděle. Tak brzy na počtenou!
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:11. Rohy: 4:7.
     
    Na Žižkově je hotovo, body se dělí. Domácí Viktoria remizovala s Vlašimí 1:1, po gólu Necida v první půli srovnával ve druhém poločase hostující Filip Lehký. Nerozhodný stav asi odpovídá průběhu duelu. Viktoria měla zdánlivě navrch v úvodní pětačtyřicetiminutovce, v té druhé působila aktivněji Vlašim. Žižkov má po sedmi duelech na kontě devět bodů za dvě výhry a tři remízy, Vlašim získala o bod méně. Zatím zvítězila jen jednou a pětkrát remizovala. (12:09:01)

    Michal Nussbauer

    Branky: 22. Necid – 55. Lehký

    Karty:   53. M. Hönig (ZIZ), 79. Divíšek (ZIZ) – 81. Onije (VLA)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:11. Rohy: 4:7.
    FK Viktoria Žižkov: Melichar – M. Richter, Broukal, Fišl, Divíšek (80. Klusák) – Petrák, Jirásek (C) – Prošek (63. Gembický), Batioja (80. Sixta), M. Hönig (80. A. Toula) – Necid.
    Náhradníci: Kotek – Muleme, Tregler, Řezáč, Sodoma, Žiga.

    Trenér: Marek Nikl

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Spilka – Kareem, Breda, Kulhánek (C), Kurka – Šubert, J. Franěk (46. Rosa), Onije (81. Soukeník), Musil, Lehký (88. Záviška) – Hodek (88. Biegon).
    Náhradníci: D. Čermák, M. Kolář – F. Dostál, A. Pudil, M. Pudil, Holoubek.

    Trenér: Aleš Majer

    Rozhodčí: Zaoral – Mojžíš, Lakomý

    Diváci: 1167