Olomouc B – Ostrava B 5:0 (kon.) | Žižkov – Vlašim 1:1 (kon.) | Táborsko – Opava 0:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
1:1 (1:0)
FC Sellier & Bellot Vlašim
Neděle 25.08.2024, 10:15 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • Chance Národní Liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim:
    ze hřiště odchází Jakub Hodek, přichází Erik Biegon,
    ze hřiště odchází Filip Lehký, přichází Jan Záviška.
     
    87
    Jirásek to zkusil nártem přímo na bránu! Jeho pumelice zaplavala a pak o pár decimetrů přeplachtila břevno Spilkovy svatyně.
     
    81
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim:
    ze hřiště odchází Chisom Onije, přichází Dominik Soukeník.
     
    81
    Žlutá karta pro tým FC Sellier & Bellot Vlašim (Chisom Onije).
     
    80
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Josef Divíšek, přichází David Klusák,
    ze hřiště odchází Augusto Batioja, přichází David Sixta,
    ze hřiště odchází Michael Hönig, přichází Adam Toula.
     
    79
    Žlutá karta pro tým FK Viktoria Žižkov (Josef Divíšek). Níže zmíněné počínání samozřejmě znamenalo taxativní žlutý trest.
     
    76
    Šubert pronikal po levé straně, nechtíc si narazil o bránícího Petráka, což mu ale vytvořilo příležitost k pasu pod sebe na puntík. Balon se následně dostal až k Rosovi, jehož další tečovanou bombu musel Melichar akrobaticky vyškrábnout přes horní tyč.
     
    75
    Aktivní Kareem znovu natáhl krok na pravé straně a přihrával pod sebe. Balon skončil až u Rosy, jehož tečovaná jedovka prolétla těsně nad břevnem.
     
    70
    Necid si zpracoval Jiráskův oblouček a postupoval do vápna, načež přihrál doleva Hönigovi. Ten přihrál do strany Divíškovi, jehož nástřel do vápna s vypětím všech sil likviduje Spilka.
     
    66
    Rosa šajtlí á la Tomáš Rosický vyzval k zakončení Musila, ten ale v dobré pozici promáchl.
     
    63
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Václav Prošek, přichází Dominik Gembický.
     
    63
    Tak se málem radovala Vlašim. Musilovu tvrdou ránu vyrazil Melichar do strany, kde číhal Lehký. Jeho dorážka se ale nevešla do brankového prostoru.
     
    62
    Domácí fanoušci už zvedali ruce nad hlavu! Několikrát tečovaný centr Jiráska zřejmě Petrák ještě prohodil za sebe, jenže z brankové čáry jej vykopl jeden z hostujících plejerů.
     
    62
    Po rohu nakrátko prodloužil bránící Kulhánek Proškův centr za sebe, balon musel přes břevno akrobatickým zákrokem vytáhnout Spilka.
     
    60
    Po dalším z Kareemových centrů bylo před Melicharem živo. Hodek si ale míč hrudí zpracoval před sebe, kde jej uzmul gólman Žižkova.
     
    57
    Na opačné straně se proháčkoval do střelecké pozice Hönig, z dobré pozice ale trefil jen připraveného Spilku.
     
    55
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Je srovnáno! Šubertův nebezpečný centr odvrátil rybičkou Petrák, jenže jen k nohám FILIPA LEHKÉHO. Hostující forvard se v šestnáctce pomazlil s míčem, vytvořil si prostor ke střele a ranou na zadní tyč nedal Melicharovi šanci zasáhnout. 1:1!
     
    53
    Žlutá karta pro tým FK Viktoria Žižkov (Michael Hönig). Domácí křídlo ostrým skluzem na středu hřiště sestřelilo Bernarda Rosu.
     
    46
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim:
    ze hřiště odchází Jan Franěk, přichází Bernardo Rosa.
     
    45+2
    Po signálu domácích odvrátil Kareem balon jen k Fišlovi, který měl na hranici vápna dobrou pozici k zakončení. Slabší pravačkou ale branku minul.
     
    45+1
    Šubert postupoval po ose hřiště a vyzkoušel pozornost Melichara, tomu ale nečinilo problémy zlikvidovat střelu, mířící na prostředek branky.
     
    40
    Šubert ve vápně vymíchal Richtera, jeho oblouček proletěl přes Melichara na opačnou stranu šestnáctky, odkud centroval Kareem. Nastřelený míč se pak od jednoho z obránců odrazil na roh.
     
    37
    Batioja oloupil o míč Musila, obešel Onijeho a rozehrál doleva na Höniga. Křídlo Žižkova nesobecky nabilo Jiráskovi, jehož technický pokus proplachtil těsně vedle brankové konstrukce.
     
    35
    Po prodlouženém centru Jiráska vypadl míč Spilkovi z rukavic jako horký brambor a nebýt včasného obranného zákroku jednoho z hráčů Vlašimi, možná bychom byli svědky unikátního vlastence.
     
    35
    Hönig z levé strany postupoval na Spilku a už se natáčel na klasickou obalovačku na zadní tyč, na poslední chvíli mu ale překazil plány skluz Kareema.
     
    22
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Potvrdil skvostnou formu. Zkušený útočník s reprezentační minulosti TOMÁŠ NECID pátou brankou v sezoně otevírá skóre. Tentokráte zúročil skvělý výběr místa. Hönig na středu hřiště prostrčil míč mezi nohama jednoho z obránců k Jiráskovi, jehož tvrdou ránu Spilka vyrazil jen před sebe k Necidovi, který nabídnutou příležitostí nepohrdl. 1:0!
     
    18
    Hodně zvláštní moment. Kareem ve vápně zahrál vysokou nohou v souboji s Hönigem, ale Vít Zaoral namísto penalty signalizuje nepřímý volný kop pro domácí, což fanoušky Žižkova řádně nazlobilo.
     
    7
    Šubert si z levé strany navedl míč na hranici šestnáctky a tvrdě vypálil, jeho přízemní pokus Melichar neudržel, ale naštěstí pro domácí vyrazil do prostoru, kde hlídkovali jeho spoluhráči.

    Michal Nussbauer

    Branky: 22. Necid – 55. Lehký

    Karty:   53. M. Hönig (ZIZ), 79. Divíšek (ZIZ) – 81. Onije (VLA)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:11. Rohy: 4:7.
    FK Viktoria Žižkov: Melichar – M. Richter, Broukal, Fišl, Divíšek (80. Klusák) – Petrák, Jirásek (C) – Prošek (63. Gembický), Batioja (80. Sixta), M. Hönig (80. A. Toula) – Necid.
    Náhradníci: Kotek – Muleme, Tregler, Řezáč, Sodoma, Žiga.

    Trenér: Marek Nikl

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Spilka – Kareem, Breda, Kulhánek (C), Kurka – Šubert, J. Franěk (46. Rosa), Onije (81. Soukeník), Musil, Lehký (88. Záviška) – Hodek (88. Biegon).
    Náhradníci: D. Čermák, M. Kolář – F. Dostál, A. Pudil, M. Pudil, Holoubek.

    Trenér: Aleš Majer

    Rozhodčí: Zaoral – Mojžíš, Lakomý

    Diváci: 1167