Plzeň – Olomouc 0:0 (17:00) | Mladá Boleslav – Slavia 0:0 (19:30)
před zápasem
FK Mladá Boleslav
0:0 (-:-)
SK Slavia Praha
Úterý 17.09.2024, 19:30 • Lokotrans Aréna • Chance Liga • 6. kolo
Vsaďte si
     
    FK Mladá Boleslav (8. místo, 3 – 0 – 3, skóre 12:8, 9 bodů)
    Mladá Boleslav překvapila výměnou trenérů, ke které došlo uprostřed dvojzápasu play-off o Konferenční ligu s maďarským Paksi. Po prvním duelu v Lokotrans Areně, který skončil remízou 2:2, byl odvolán David Holoubek, jehož nahradil Švéd Andreas Brännström. Nový majitel klubu David Trunda ve Švédsku nějakou dobu žil, líbil se mu model, v jakém tamní kluby fungují a rád by některé prvky přenesl i do svého klubu. V tom mu má pomoci právě Brännström. A ten měl výborný vstup do angažmá. Po pár dnech ve funkci totiž jeho svěřenci skvěle zvládli odvetu s Paksi, kde zvítězili 3:0 a slavili postup do skupinové fáze. Následně pak mladoboleslavští vyhráli 2:1 v Teplicích. V ligové tabulce se tak nacházejí v přesné polovině.

    Také Mladá Boleslav v době reprezentační přestávky mírně vylepšila kádr. Z Liberce přišel na přestup záložník Nicolas Penner.

    Posledních 5 zápasů Boleslavi:
    Beer Ševa – Boleslav 2:4 (KL)
    Olomouc – Boleslav 3:2
    Boleslav – Paksi 2:2 (KL)
    Paksi – Boleslav 0:3 (KL)
    Teplice – Boleslav 1:2 (18:00:09)
     
    SK Slavia Praha (2. místo, 5 – 1 – 0, skóre 11:1, 16 bodů)
    Pokud slávisté zvládnou úterní dohrávku, v tabulce by bodově dorovnali vedoucí Spartu a o skóre by ji dokonce přeskočili. Sešívaní zatím dostali v šesti ligových zápasech jediný gól. Ten inkasovali doma od Teplic a duel pak museli otáčet v závěru na konečných 2:1. Zatím jediná bodová ztráta přišla hned na úvod soutěže v podobě bezgólové remíze na Slovácku. Svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského se také mohou těšit na účast ve skupinové fázi Evropské ligy. Tam se propadli z předkol Ligy mistrů, v nichž nejprve vyřadili belgický Saint-Gilloise, ale pak vypadli s francouzským Lille. Po venkovní porážce 0:2 už nepomohl ale výborný výkon v odvetě v Edenu. Výhra 2:1 byla málo.

    Během reprezentační přestávky se s klubem rozloučil dvojnásobný nejlepší střelec ligy Václav Jurečka, který zamířil do tureckého Rizesporu. V závěru přestupního období naopak přišly vytoužené posily. Pravou stranu sestavy by měl vyztužit Kamerunec Simion Michez, jenž přišel z belgického Beerschotu. Z Feyenoordu se pak vrací ofenzivní záložník Ondřej Lingr, který bude chtít ve známém prostředí zase nastartovat kariéru.

    Posledních 5 zápasů Slavie:
    Saint-Gilles – Slavia 0:1 (LM)
    Slavia – Teplice 2:1
    Lille – Slavia 2:0 (LM)
    Slavia – Lille 2:1 (LM)
    Slavia – Pardubice 2:0
     
    Vítám tu všechny příznivce fotbalu! V úterý jsou na programu dohrávky 6. kola Chance Ligy. Já Vás provedu utkáním mezi Mladou Boleslaví a Slavií. Utkání se nehrálo v původním termínu kvůli účasti domácího klubu v předkolech Konferenční ligy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
     

    Martin Augustin

    Branky:


    FK Mladá Boleslav:
    SK Slavia Praha: