konec
10. etapa: Ponteareas - Baiona

Vítěz: W. Van Aert (BEL) Team Visma | Lease a Bike

Úterý 27.08.2024, 13:42La Vuelta
     
    Cíl
    V tříčlenném spurtu o konečné třetí místo nakonec uspěl Marc Soler, který do cílové rovinky najížděl na poslední pozici, ale dokázal se před Williama Lecerfa i Juriho Hollmanna procpat.
     
    Cíl
    Wout Van Aert z Team Visma vítězí v desáté etapy Vuelty a výrazně navýší své vedení na čele bodovací soutěže! Quentin Pacher končí podruhé v kariéře na druhém místě.
     
    20,3km
    Na Alto de Mougás, tedy prémii první kategorie, dorazil jako první Wout Van Aert, který obdržel 10 bodů. Quentin Pacher jich bere šest.
     
    31km
    Wout Van Aert vyhrál sprinterskou prémii v A Barroce, získává dvacet bodů a navyšuje své vedení před Kadenem Grovesem na 61 bodů. A další body může posbírat v cíli, pokud zvládne i poslední horskou prémii. Pacher získal 17 bodů, avšak pro něj to až takový význam nemá.
     
    39,7km
    Vrchařskou prémii na Alto de Mabia vyhrál Wout Van Aert, který si připsal pět bodů do hodnocení vrchařů. Důležitá prémie, tedy pro něj, přijde však po sjezdu. Jedná se o sprinterskou prémii v A Barroce.
     
    56km
    Ve stoupání na Alto de Vilachán byl první William Lecerf ze Soudalu, který bere tři body. Za ním projel přes vrcholek Wout Van Aert, třetí byl Juri Hollmann.
     
    133km
    Jako první se na prémii druhé kategorie na Alto de Fonfría dostal Wout Van Aert! Ten je prvním držitelem zeleného trikotu, který na Vueltě vyhrál vrchařskou prémii, od roku 2020, kdy se to povedlo Primožovi Rogličovi.

    Jan Vojkůvka