Švýcarsko – Česko 1:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Česko
Úterý 27.08.2024, 18:00Turnaj pěti (U20)
Partner:
     
    Je konec! Česká reprezentace do dvaceti let poráží Švýcarsko 3:1. Do vedení se přitom v závěru úvodní periody dostali Švýcaři zásluhou branky Ustinkova. Ve druhé části ale nejprve vyrovnal Galvas a po jeho zásahu poslal Čechy do vedení Maštalířský. Ve třetí části pak přidal pojistku Fiala. (20:04:26)
     
    Konec zápasu.
     
    57:49
    Švýcaři ještě zkoušejí hru bez brankáře!
     
    50:08
    Také Švýcarsko si zahraje přesilovku. Adam Jecho dostává dvě minuty za vyhození puku mimo led.
     
    48:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi přidávají třetí branku a výrazně se přibližují k triumfu v dnešním souboji! Po přihrávce Židlického navýšil vedení Augustova výběru ADAM FIALA!
     
    45:07
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Meier – 2 min., krosček.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina končí! Po čtyřiceti minutách jsou na tom lépe Češi, kteří v prostřední periodě otočili nepříznivý výsledek a vedou 2:1. O vyrovnání se ve 25. minutě postaral Tomáš Galvas. O pět minut později pak krásnou souhru v útočném pásmu zakončil Matěj Maštalířský.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:06
    Ofenzivu českého týmu podpořil v útočném pásmu Švec, který puk vracel pod sebe, jenže našel jen hůl švýcarského hráče.
     
    37:20
    Ve druhé třetině se rovněž hraje mnohem disciplinovaněji. K vidění je sice řada soubojů, ale ty jsou podle rozhodčích čisté.
     
    37:03
    Kavan si musel dávat pozor na kotouč odražený od zadního mantinelu. Nakonec se puk odrazil jen do zadního oblouku české branky.
     
    36:20
    Tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo. Češi sice hrají s lehkostí, avšak nepřesnosti je nepouští do zakončení.
     
    34:35
    Další ofenzivní snažení českého výběru zastavila přihrávka rukou. Švýcaři si na chvíli mohou oddechnout z českého tlaku.
     
    34:03
    Domácí brankář měl výborně zakrytý výhled, ale s obrovskou dávkou štěstí dokázal zastavit ránu z pravé strany. Puk se mu otřel o beton.
     
    33:27
    Po další solidní kombinaci už přišlo zakončení z prostoru mezi kruhy, jenže puk se pouze otřel o vnější oblouk švýcarské branky!
     
    33:05
    Tomáš Galvas jednoduchým nahozením vysunul do útočného pásma hned dva spoluhráče. Češi se však nedohodli a nesehráli rodící se přečíslení dobře.
     
    32:51
    Švýcarsko se nastěhovalo do útočného pásma, kde trpělivou kombinací drželo české hráče před Kavanem. Domácím však chybí zakončení.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 20. Ustinkov (Pedrazzini) – 25. Galvas (Jecho), 30. Maštalířský (Šalé, Felcman), 49. Fiala (Židlický)


    Švýcarsko: Neuenschwander (Metzger) – Blessing, Schneller, Micheletti, Geisser, Hafliger, Ustinkov – Cattin, Embacher, Antenen – Moser, Meier, Mottard – Kaderli, Dorthe (C), Meier – Pedrazzini, Wey, Holzer
    Trenér: Marcel Jenni

    Česko: Kavan (Hrabal) – Galvas, Port, Husinecký, Švec, Vandas, Ročák – Maštalířský, Felcman, Šalé – Peréz, Hradec, Sikora – Jecho, Janata, Šimek – Židlický, Fiala, Kalužík – Curran
    Trenér: Patrik Augusta