Švýcarsko – Česko 1:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Česko
Úterý 27.08.2024, 18:00Turnaj pěti (U20)
Partner:
     
    Je konec! Česká reprezentace do dvaceti let poráží Švýcarsko 3:1. Do vedení se přitom v závěru úvodní periody dostali Švýcaři zásluhou branky Ustinkova. Ve druhé části ale nejprve vyrovnal Galvas a po jeho zásahu poslal Čechy do vedení Maštalířský. Ve třetí části pak přidal pojistku Fiala. (20:04:26)
     
    Konec zápasu.
     
    57:49
    Švýcaři ještě zkoušejí hru bez brankáře!
     
    50:08
    Také Švýcarsko si zahraje přesilovku. Adam Jecho dostává dvě minuty za vyhození puku mimo led.
     
    48:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi přidávají třetí branku a výrazně se přibližují k triumfu v dnešním souboji! Po přihrávce Židlického navýšil vedení Augustova výběru ADAM FIALA!
     
    45:07
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Meier – 2 min., krosček.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina končí! Po čtyřiceti minutách jsou na tom lépe Češi, kteří v prostřední periodě otočili nepříznivý výsledek a vedou 2:1. O vyrovnání se ve 25. minutě postaral Tomáš Galvas. O pět minut později pak krásnou souhru v útočném pásmu zakončil Matěj Maštalířský.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:06
    Ofenzivu českého týmu podpořil v útočném pásmu Švec, který puk vracel pod sebe, jenže našel jen hůl švýcarského hráče.
     
    37:20
    Ve druhé třetině se rovněž hraje mnohem disciplinovaněji. K vidění je sice řada soubojů, ale ty jsou podle rozhodčích čisté.
     
    37:03
    Kavan si musel dávat pozor na kotouč odražený od zadního mantinelu. Nakonec se puk odrazil jen do zadního oblouku české branky.
     
    36:20
    Tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo. Češi sice hrají s lehkostí, avšak nepřesnosti je nepouští do zakončení.
     
    34:35
    Další ofenzivní snažení českého výběru zastavila přihrávka rukou. Švýcaři si na chvíli mohou oddechnout z českého tlaku.
     
    34:03
    Domácí brankář měl výborně zakrytý výhled, ale s obrovskou dávkou štěstí dokázal zastavit ránu z pravé strany. Puk se mu otřel o beton.
     
    33:27
    Po další solidní kombinaci už přišlo zakončení z prostoru mezi kruhy, jenže puk se pouze otřel o vnější oblouk švýcarské branky!
     
    33:05
    Tomáš Galvas jednoduchým nahozením vysunul do útočného pásma hned dva spoluhráče. Češi se však nedohodli a nesehráli rodící se přečíslení dobře.
     
    32:51
    Švýcarsko se nastěhovalo do útočného pásma, kde trpělivou kombinací drželo české hráče před Kavanem. Domácím však chybí zakončení.
     
    32:03
    Švýcaři nakonec zapli a dostávají se do zakončení. Meier pálil bez přípravy z levého kruhu, nicméně jeho dělovka jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    31:39
    Halfiger si v útočném pásmu sjel na přihrávku zadovkou a bez přípravy zakončil. Jeho pokus skončil vedle vzdálenější tyče.
     
    31:03
    Jan Kavan pohledem pouze kontroloval nepřesné nahození od modré čáry. Puk si v rohu ledové plochy vzal osamocený český bek.
     
    30:20
    Hokejisté v červených dresech ve druhé třetině jednoznačně dominují dění na ledové ploše. Švýcaři se jen výjimečně dostávají za modrou čáru.
    29:55 Matěj MAŠTALÍŘSKÝ - 1:2
     
    29:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko ještě před polovinou základní hrací doby otáčí vývoj dnešního souboje! Po zisku puku v útočném pásmu předvedli Češi pohlednou kombinaci, na jejímž konci stál MATĚJ MAŠTALÍŘSKÝ, který bez problémů trefil odkrytou klec! Asistence: Eduard Šalé, Jiří Felcman.
     
    29:37
    Jako blesk z čistého nebe se Dorthe prosmýkl do zajímavé střelecké pozice a jeho křížný pokus musel Jan Kavan vyrážet.
     
    29:15
    Švýcaři po obdržení vyrovnávací branky lehce vypadli z tempa. Domácí se nyní ne a ne dostat do útočného pásma.
     
    28:40
    Kalužík se hnal za přihrávkou za obranu, jenže švýcarský brankář v pravou chvíli vyrazil ven z branky a odehrál kotouč k mantinelu.
     
    28:06
    Nebezpečné zakončení od modré čáry domácí brankář takřka neviděl, ale měl štěstí, že puk nemířil mezi tři tyče.
     
    27:26
    Na druhé straně prudkou přihrávku směřující mezi kruhy tečoval vracející se Švýcar do ochranné sítě.
     
    27:06
    Jan Kavan si dal pozor na skrytou střelu z levé strany. Český brankář nakonec nemusel zasahovat, puk skončil na boční síti.
     
    26:29
    Agilní Adam Jecho nabral rychlost ve středním pásmu, vlétl do útočného pásma, jenže tam jej soupeř dokázal tělem rozhodit.
     
    26:10
    Švýcaři zkusili překvapit českou obranu dlouhým nahozením na modrou čáru, ale zadáci v červeném puk bez problémů získali pro sebe.
     
    25:36
    Také Češi cítí, že teď mohou překlopit výsledek na svou stranu. Po šikovné výměně puku za brankou mohl pálit Port, jemuž puk utekl.
     
    25:03
    Domácí Švýcarsko se ihned po obdržení vyrovnávací branky snaží tlačit vpřed. Na modré čáře si ale Meier dával přednost s Mottardem.
    24:34 Tomáš GALVAS - 1:1
     
    24:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Český tým dokázal na branku domácích ze závěru úvodní periody odpovědět relativně brzy! Adam Jecho našel připraveného TOMÁŠE GALVASE, který si vybruslil mezi kruhy a střelou do horního rohu překonal domácího gólmana!
     
    23:42
    Vpřed se vydali také Švýcaři, ale Embacher neměl dostatečnou podporu spoluhráčů, kteří raději vyrazili střídat.
     
    23:10
    Felcman táhl český útok středem ledové plochy, ale bekhendem nedokázal roztáhnout hru na pravé křídlo, kde měl spoluhráče.
     
    22:47
    Český výběr dnes sráží technické nedostatky. Na modré čáře bylo k vidění nepovedené zpracování, při němž puk utekl do středního pásma.
     
    22:03
    Po zajímavé kombinaci Švýcarů v útočném pásmu dokonce zazvonila branková konstrukce.
     
    21:23
    Galvas střílel zápěstím od modré čáry, jenže trefil jen nohu prvního soupeře v bílém dresu Švýcarska. Defenziva domácího celku je dnes velmi obětavá.
     
    21:10
    Nahození od modré čáry těsně před švýcarským gólmanem tečoval jeden z českých hráčů, ale puk skončil vedle branky.
     
    20:35
    Nahození na útočnou modrou čáru nikdo v červeném dresu nedojel. Kotouče se naopak zmocnili domácí Švýcaři, kteří mohou uklidnit hru.
     
    20:10
    Češi uspěli na úvodním vhazování druhé části a ihned se vydali vpřed. Jejich akce ale neskončila zakončením.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější domácí Švýcaři. Češi sice vstoupili do zápasu aktivně a vybojovali si dvě přesilovky, jenže v nich domácí klec neohrozili. Osmnáct sekund před sirénou tak otevřel skóre na opačné straně Ustinkov.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:42 Daniil USTINKOV - 1:0
     
    19:42
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se v závěru první části dostává do vedení! DANIIL USTINKOV v závěru periody zaskočil český výběr a z dobré pozice překonal Jana Kavana! Asistence: Gioele Pedrazzini.
     
    19:15
    V rozběhnutého poslední minutě úvodní periody pálil z pravé strany Vandas, ale Neuenschwander jeho ránu udržel mezi betony.
     
    18:45
    Jeden z českých zadáků výborně vystoupil proti zakončujícímu soupeři na modré čáře a špičkou čepele dokázal puk posunout do středního pásma.
     
    18:15
    Domácí Wey motal českým zadákům hlavy v rohu útočného pásma, jenže v klíčovou chvíli už nedokázal přesně přihrát.
     
    17:06
    Další ofenzivní výpad českého týmu zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    16:41
    Pro Švýcary se rýsovala možnost zajímavého přečíslení, jenže to domácí nesehráli dobře. Dorthe dostal přihrávku na paty a vůbec nezakončil.
     
    16:12
    Šalé projel s pukem do útočného pásma a zkoušel bekhendové zakončení. Jeho pokus přizvedl obránce v bílém do ochranné sítě.
     
    15:15
    Domácí celek předvedl rychlý přechod do útočného pásma, ale Kavan se skvěle přesunul proti střele z levé strany a zasáhl hrudí.
     
    14:50
    Meier se prosmýkl s kotoučem až do rohu útočného pásma, kde si jej vzal do parády český obránce, který jej čistým způsobem přišpendlil k hrazení.
     
    14:12
    Tomáš Galvas si sjel na přihrávku zadovkou a zakončoval z levého kruhu. Domácí brankář proti českému hráči včas vyjel a vytáhl vynikající zákrok!
     
    13:25
    Schneller před vlastní brankou zablokoval nahození od modré čáry a nožem brusle sklepl kotouč k mantinelu.
     
    12:34
    Švýcaři se nyní ubránili jen za cenu vyhození kotouče do středního pásma a nabídli puk českému celku. Nyní sledujeme lehce ospalejší pasáž.
     
    12:09
    Felcman chtěl bekhendem posunout kotouč mezi kruhy, jenže vracející se obránce v bílém kotouč dokázal zamést mimo nebezpečné území.
     
    11:34
    Galvas nahodil puk od modré čáry směrem na švýcarskou branku, jenže tam nebyl nikdo v červeném dresu. Odražený puk získali Švýcaři.
     
    11:03
    Defenziva Švýcarska uklidnila rozehrávku. Schneller počkal s kotoučem za vlastní brankou a počkal na vystřídání svých spoluhráčů.
     
    10:46
    Česko hraje v plném počtu.
     
    10:12
    Nebezpečnou přihrávku z levé strany poslal Embacher, ale česká defenziva těžkou situaci ustála. Kotouč následně Češi vyhodili za modrou čáru.
     
    09:47
    Ani Švýcarům se zatím v přesilovce zrovna nedaří. Na ledové ploše v úvodních minutách dnešního duelu dominují obrany.
     
    09:15
    Švýcarsko hraje v plném počtu.
     
    08:46
    A Švýcarsko si dokonce zahraje přesilovku! Radek Janata totiž odpyká dvě minuty za
     
    08:22
    Počet hráčů na ledě se vyrovná. Husinecký dostává dvě minuty za hákování.
     
    08:00
    Ani v úvodu další přesilovky se český výběr ne a ne usadit v útočném pásmu. Švýcaři při první příležitosti vyhodili puk přes celé kluziště.
     
    07:15
    Češi si zahrají další přesilovku! Blessing dostává dvě minuty za hákování.
     
    06:34
    Domácí brankář si musel dát pozor na vyhození z velké vzdálenosti a raději puk betonem vykopl do rohu ledové plochy.
     
    06:09
    Až po skončení přesilové hry se Češi dostali do útočného pásma, jenže Felcman z rohu ledové plochy nedokázal přihrát mezi kruhy.
     
    05:51
    Švýcarsko hraje v plném počtu.
     
    05:06
    Schneller získal odražený puk v obranném pásmu a odrazem o mantinel jej vyhodil do bezpečí. Tahle přesilovka zatím Čechům nevychází.
     
    04:36
    Českým mladíkům se stále nedaří usadit se v útočném pásmu. Naopak defenziva Švýcarska zvládá úvodní oslabení dnešního zápasu skvěle.
     
    04:12
    Švýcaři získali kotouč v obranném pásmu a bez váhání jej vyhodili přes celé kluziště až za Kavanovu klec. Češi musí rozjet novou akci.
     
    03:51
    Češi si zahrají první přesilovku. Lovin Moser vyfasoval dvě minuty za hákování.
     
    03:41
    Husinecký si sjel na přihrávku mezi kruhy, odkud střílel zápěstím, ale jeho ránu domácí brankář výborně zastavil!
     
    03:10
    Češi se snažili udeřit rychlým přechodem do útoku, jenže pobídku na modrou čáru zastavil dobře postavený obránce Schneller.
     
    02:34
    Až nyní museli rozhodčí poprvé v utkání přerušit hru. Zakončení Embachera z levé strany se po holi jednoho z českých zadáků svezlo do ochranné sítě.
     
    02:09
    Hraje se dlouho bez přerušení. Domácí brankář si pohlídal mezírku u levé tyče a nenechal kotouč projít za jeho záda.
     
    01:35
    Češi se vydali napadat rozehrávku domácího celku v jeho obranném pásmu. Hokejisté v bílém se však z těžké pozice vykombinovali.
     
    01:06
    Kavan musel poprvé zasahovat. Český brankář si dal pozor na zakončení od mantinelu a hřbetem lapačky kotouč přizvedl mimo branku.
     
    00:30
    Švýcaři uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. Hráči v bílém se ihned vydali vpřed, ale jejich akce skončila nepřesnou přihrávkou na modrou čáru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Ještě před úvodním buly zazní hymny obou zemí.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Neuenschwander (Metzger) – Blessing, Schneller, Micheletti, Geisser, Hafliger, Ustinkov – Cattin, Embacher, Antenen – Moser, Meier, Mottard – Kaderli, Dorthe (C), Meier – Pedrazzini, Wey, Holzer
    Trenér: Marcel Jenni

    Česko: Kavan (Hrabal) – Galvas, Port, Husinecký, Švec, Vandas, Ročák – Maštalířský, Felcman, Šalé – Peréz, Hradec, Sikora – Jecho, Janata, Šimek – Židlický, Fiala, Kalužík – Curran
    Trenér: Patrik Augusta.
     
    Se Švýcarskem se Češi dvakrát utkali už v červencové přípravě. V prvním případě padli 2:4, o dva dny později ale zvítězili 5:3.
     
    Česká reprezentace do dvaceti let zahájí utkáním se Švýcarskem druhou prázdninovou akci – turnaj pěti zemí v Zugu. Kouč Patrik Augusta nominoval na turnaj i dvojici hráčů ze stříbrné osmnáctky z Hlinka Gretzky Cupu – Radima Mrtku a Adama Benáka. Program turnaje zahájí Češi proti domácímu Švýcarsku. V dalších dnech postupně narazí na Slovensko, Švédsko a Finsko. Jelikož se ještě nerozběhla klubová sezóna, trenér Augusta má k dispozici i hráče ze zámoří.
     
    Brankáři:
    Michael Hrabal (Univ. of Massachussets, NCAA), Lukáš Matěcha (Tri-City, WHL).

    Obránci:
    Tomáš Galvas (Liberec), Radim Mrtka (Třinec), Dominik Badinka (Malmö, Švédsko), Jakub Dvořák (Swift Current, WHL), Vojtěch Port (Moose Jaw, WHL), Marek Ročák (Kelowna, WHL), Matteo Kočí (Kamloops, WHL), Jakub Fibigr (Mississauga, OHL).

    Útočníci:
    Vojtěch Hradec (Mladá Boleslav), Petr Sikora (Třinec), Matěj Maštalířský (Litvínov), Jiří Felcman (Langnau, Švýcarsko), Eduard Šalé (Kitchener, OHL), Adam Jecho, Miroslav Holinka (oba Edmonton, WHL), Adam Benák (Youngstown, USHL), Jakub Štancl (Växjö, Švédsko), Maxmilian Curran (Tri-City, WHL), Jan Šprynar (Halifax, QMJHL), Pavel Šimek (Saint John, QMJHL), Dominik Petr (Brandon, WHL), Adam Židlický (Mississauga, OHL).
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Švýcarsko – Česko. Duel startuje v 18 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 20. Ustinkov (Pedrazzini) – 25. Galvas (Jecho), 30. Maštalířský (Šalé, Felcman), 49. Fiala (Židlický)


    Švýcarsko: Neuenschwander (Metzger) – Blessing, Schneller, Micheletti, Geisser, Hafliger, Ustinkov – Cattin, Embacher, Antenen – Moser, Meier, Mottard – Kaderli, Dorthe (C), Meier – Pedrazzini, Wey, Holzer
    Trenér: Marcel Jenni

    Česko: Kavan (Hrabal) – Galvas, Port, Husinecký, Švec, Vandas, Ročák – Maštalířský, Felcman, Šalé – Peréz, Hradec, Sikora – Jecho, Janata, Šimek – Židlický, Fiala, Kalužík – Curran
    Trenér: Patrik Augusta