Ath. Bilbao – Valencia 1:0 (kon.) | Valladolid – Leganés 0:0 (kon.) | Real Sociedad – Alavés 1:2 (kon.)
Atlético – Espanyol 0:0 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
1:0 (1:0)
Valencia CF
Středa 28.08.2024, 19:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělská LaLiga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Athletic na domácí půdě potvrdil roli favorita a na třetí pokus se dočkal prvního ligového vítězství v sezóně, Valencii na domácí půdě zdolali nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. Jediný gól střetnutí padl v koncovce úvodního dějství, kdy se po centru de Marcose prosadil hlavičkou k pravé tyči Beñat Prados, pro nějž se jednalo o premiérový zásah v La Lize. Bilbao ve druhém poločase průběh kontrolovalo, soupeře po celou dobu zápasu nepustilo do žádné větší příležitosti.

    Svěřenci trenéra Valverdeho si polepšili na čtyři body a v tabulce poskočili na devátou příčku. Valencia zůstává s nulou na chvostu. (20:58:57)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 3:0. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:9.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žádné drama už se konat nebude. Domácí fotbalisté udržují míč na svých kopačkách kolem poloviny hřiště, soupeře již k ničemu nepustí.
     
    90+3
    Jasnou žlutou kartu vyfasoval Dimitri Foulquier. Vůbec se nevidil, vědom si faktu, že kdyby Nica Williamse nezastavil, postupoval by s bratrem proti jednomu obránci.
     
    90+2
    Levou lajnou postupoval do šance Iñaki Williams. Evidentně už ale neměl dost sil, zpomalil a čitelnou kličkou proti Guillamónovi neuspěl.
     
    90+1
    Luis Rioja dostal míč za obranu, avšak jeden na jednoho proti Julenu Agirrezabalovi neuspěl. Nicméně vzrušení bylo zbytečné, po zakončení pomezní odmával ofsajd.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Jesús Vázquez, přichází Thierry Correia.
     
    89
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Hugo Duro, přichází Dani Gómez.
     
    88
    Na pravé křídlo obdržel pas rozběhnutý Nico Williams, jenž druhým dotekem posílal ostrý balón do vápna, Cristhian Mosquera nadvakrát zažehnal nebezpečí před Martónem.
     
    87
    Óscar de Marcos svým nepovedeným odopem trefil pouze Guerru a měl velké štěstí, že se od něj míč odrazil ke spoluhráči Álvarezovi.
     
    86
    Sražený centr Iñakiho Williamse se odrazil na hranici šestnáctky, odkud zkusil ránu z voleje Mikel Vesga, pokus mu ovšem vůbec nesedl.
     
    85
    Útočný faul odpískán Andrému Almeidovi, Portugalec si ve vzdušném souboji proti Danielu Vivianovi viditelně pomohl loktem.
     
    84
    Zdvojený Hugo Duro se rozhodl prodlužovat za sebe, ale netušil, že za sebou už nemá žádného spoluhráče. Hodně času na rozehrávku dostal Iñigo Lekue.
     
    83
    Nico Williams se posledním obráncem nechal natlačit do těžkého úhlu, nicméně vyprodukoval povedenou střelu na zadní tyč, kterou Giorgi Mamardašvili s problémy vyrážel rukama.
     
    82
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Diego López, přichází Martin Tejón.
     
    82
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Pepelu, přichází Javier Guerra.
     
    81
    Mikel Vesga na ni nečekal a po zisku míče vyzkoušel dlouhý nákop za obranu. Adresátem byl Iñaki Williams, toho ovšem na jedničku pohlídal Jesús Vázquez.

    Milan Huppert

    Branky: 45. Prados (de Marcos)

    Karty:   69. Prados (ATB) – 23. Mir (VAL), 26. Mosquera (VAL), 90+3. Foulquier (VAL)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 3:0. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:9.
    Athletic Bilbao: Agirrezabala – de Marcos (C), Y. Álvarez, Vivian, Boiro (79. Lekue) – Prados (70. Vesga), Jauregizar – I. Williams, Sancet (70. U. Gómez), Olabarrieta (58. N. Williams) – Guruzeta (70. Martón).
    Náhradníci: Padilla – Ares, Berenguer, Egiluz, Gorosabel, A. Herrera, Serrano.

    Trenér: Ernesto Valverde

    Valencia CF: Mamardašvili – Foulquier, Tárrega, Mosquera, J. Vázquez (89. Correia) – Di. López (82. Tejón), Pepelu (C) (82. Guerra), Guillamón, Rioja – Mir (58. Almeida), Duro (89. D. Gómez).
    Náhradníci: Dimitrievski – Gąsiorowski, Marí, R. Abajas.

    Trenér: Rubén Baraja

    Rozhodčí: González – Bárcena, García

    Diváci: 48 644