Ath. Bilbao – Valencia 1:0 (kon.) | Valladolid – Leganés 0:0 (kon.) | Real Sociedad – Alavés 1:2 (kon.)
Atlético – Espanyol 0:0 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
1:2 (1:1)
Deportivo Alavés
Středa 28.08.2024, 21:30 • Reale Arena (San Sebastián) • Španělská LaLiga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:41:45)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:12.
     
    Baskické derby mezi Realem Sociedad a Alavésem má překvapivého vítěze. Favorizovanému Realu se rozpadly všechny plány už v prvním poločase, kdy za šlapák na Benavídeze viděl červenou kartu Oyarzabal. Domácí se v deseti ujali vedení gólem Méndeze, ale Deportivo ještě do přestávky vyrovnalo z Villalibreho penalty. S příchodem čerstvých útočníků hosté ve druhé půli zesílili tlak a v 77. minutě o jejich první výhře v sezóně rozhodl debutující Toni Martínez.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Centr zprava Alavés hravě ubránil. Pablo Marín zastavil protiútok pokosením Guridiho a také na jeho kontě přibyla žlutá karta.
     
    90+7
    V poslední nastavené minutě se bude konat ještě jedna domácí standardní situace. Žlutou kartu dostal pachatel Manu Sánchez i faulovaný Kubo, jenž se zlostně obořil na rozhodčího.
     
    90+5
    Pablo Marín byl po přihrávce Turrientese zastaven ještě před pokutovým územím. Protiakce do rozpadlé obrany nevyšla Martínezovi, Martín jeho přihrávku odklonil k Remirovi.
     
    90+4
    Jon Martín před soubojem na půlce položil obě ruce na ramena Kikeho Garcíi. Hostující útočník se svalil na zem a získal pro své barvy další hromadu času.
     
    90+3
    Jon Guridi odběhl s míčem za půlku, ale pak dal nechytatelnou přihrávku do běhu Kikeho Garcíi. Ten mu věnoval dost nevlídný pohled, neboť z dané situace šlo vytěžit mnohem více.
     
    90+2
    Manu Sánchez v pádu nečekaně dobře nacentroval. Zubimendi tento balon podskočil a dovolil hlavičku Kikeho Garcíi, která skončila nad Remirovou brankou.
     
    90+1
    Střídání v týmu Deportivo Alavés:
    ze hřiště odchází Carlos Vicente, přichází Antonio Blanco.
     
    90+1
    Nastavuje se 7 minut.
     
    90
    Antonio Sivera si nechal dát žlutou kartu za zdržování. Další prodleva přijde hned vzápětí, Luis García chce střídat.
     
    90
    Kubo se na okraji vápna neprosmýkl mezi dvěma protihráči. Byl to jen aut a Stoichkov si po něm pomohl odkopem na Kikeho Garcíu, jenž si chytře došel pro faul.
     
    89
    Deportivo prohospodařilo situaci tři na jednoho. Stoichkov se rozhodl přihrát na Garcíu a k tomu se rychle seběhli dva zástupci San Sebastiánu.
     
    88
    Zisk autového vhazování v okolí šestnáctky teď Alavésu naprosto vyhovuje. V deseti hrající Real Sociedad je blízko od toho, aby prohrál i druhý domácí zápas v sezóně.
     
    87
    Traoré odhlavičkoval nepřesný centr jen na Stoichkova. Hosté to pak zkoušeli zprava, ale Kike García se k centru přes Zubimendiho neprobojoval.
     
    86
    Nic podstatného se ze standardní situace nestalo. S míčem se do vápna hodlal vrátit Pablo Marín, ale místo toho spáchal faul na zodpovědně bránícího Guridiho.
     
    85
    Ze Sadiqova sraženého centru se Martínovi nepovedlo kvalitně hlavičkovat. Zisk rohového kopu znamenal v danou chvíli maximum možného.

    Michal Břuchanský

    Branky: 33. B. Méndez (J. López) – 45+6. Villalibre (pen.), 77. T. Martínez (Vicente)

    Karty:   16. J. Pacheco (RSC), 36. Zubeldia (RSC), 90+7. Kubo (RSC), 90+7. Marín (RSC) – 48. Stoichkov (DAL), 90. Sivera (DAL), 90+7. M. Sánchez (DAL)   29. Oyarzabal (RSC)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:12.
    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Traoré, Zubeldia (81. Turrientes), J. Pacheco (46. Jon Martín), J. López – Kubo, Zubimendi, B. Méndez (81. Marín), Sergio Gómez (81. Olasagasti) – Becker (66. Sadiq), Oyarzabal (C).
    Náhradníci: Marrero, Fraga – Aramburu, U. González, Magunazelaia, A. Muñoz, Sučić.

    Trenér: Imanol Alguacil

    Deportivo Alavés: Sivera – Novoa, Abqár, Pica, Diarra (63. M. Sánchez) – Guridi, Benavídez (46. Stoichkov), Guevara (C) – Vicente (90+1. Blanco), Villalibre (63. K. García), Rebbáš (70. T. Martínez).
    Náhradníci: Owono, A. Rodríguez – Conechny, C. Martín, Mouriño, L. Romero, Tenaglia.

    Trenér: Luis García

    Rozhodčí: J. S. Martínez – J. L. Mir, J. M. Nicolás

    Diváci: 32 220