Ath. Bilbao – Valencia 1:0 (kon.) | Valladolid – Leganés 0:0 (kon.) | Real Sociedad – Alavés 1:2 (kon.)
Atlético – Espanyol 0:0 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
1:2 (1:1)
Deportivo Alavés
Středa 28.08.2024, 21:30 • Reale Arena (San Sebastián) • Španělská LaLiga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu třetího kola španělské LaLigy. Od jednadvaceti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Realem Socieadad a Deportivem Alavés!
     
    Deportivo Alavés

    Klub z baskického města Vitoria-Gasteiz započal složitou cestu za obhajobou loňského desátého místa. V prvních dvou kolech se „Babazorros“ k této metě nepřiblížili. V prvním kole proti Celtě Vigo neudrželi náskok a připsali si porážku 1:2. V domácí premiéře proti Betisu udrželo Deportivo v čele s brankářem Antoniem Siverou čisté konto, které přispělo k zisku bodu za bezgólovou remízu. Trenér Luis García Plaza bude postrádat vykartovaného obránce Aleksandara Sedlara.
     
    Real Sociedad

    Domácí jsou v tomto baskickém derby jasným favoritem, a to navzdory porážce 1:2 v zahajovacím zápase sezóny proti Vallecanu. Před pár dny Real Sociedad tento nezdar odčinili v Barceloně, kde japonský reprezentant Takefusa Kubo obstaral hubenou výhru 1:0 nad Espanyolem gólem deset minut před koncem. Kouč Imanol Alguacil si musí poradit s absencí ruského útočníka Arsena Zacharjana a obránce Elustonda, kteří laborují se zraněním.
     
    Vzájemné zápasy 2023/24

    02.01.2024 Real Sociedad – Alavés 1:1
    31.03.2024 Alavés – Real Sociedad 0:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Traoré, Zubeldia, J. Pacheco, J. López – Kubo, Zubimendi, B. Méndez, Sergio Gómez – Becker, Oyarzabal (C).
    Náhradníci: Marrero, Fraga – Aramburu, U. González, Magunazelaia, Marín, Jon Martín, A. Muñoz, Olasagasti, Sadiq, Sučić, Turrientes.
    Trenér: Imanol Alguacil

    Deportivo Alavés: Sivera – Novoa, Abqár, Pica, Diarra – Guridi, Benavídez, Guevara (C) – Vicente, Villalibre, Rebbáš.
    Náhradníci: Owono, A. Rodríguez – Blanco, Conechny, K. García, C. Martín, Martínez, Mouriño, L. Romero, M. Sánchez, Stoichkov, Tenaglia.
    Trenér: Luis García

    Rozhodčí: J. S. Martínez – J. L. Mir, J. M. Nicolás.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Baskické derby bylo zahájeno výkopem Alavésu, který nastupuje v tmavě modrých dresech. Real Sociedad je v modrobílé kombinaci.
     
    3
    Takefusa Kubo přizval do první útočné akce Traorého, jenže jeho narážečka s Méndezem byla vevnitř pokutového území vystižena.
     
    4
    Rebbášovo drobné zatažené Kuba se neobešlo bez hvizdu rozhodčího Martíneze. San Sebastián od úvodních minut buduje územní převahu na polovině soupeře.
     
    5
    Segio Gómez po přihrávce od Beckera nabízel míč pod pod sebe. Kubo byl v dobrém náběhu, ale střela levačkou mu ani trochu nesedla.
     
    6
    Stačil jeden vyhraný souboj ve středovém kruhu a hned se Oyarzabal ocitl v nájezdu na Sivera. Na hranici vápna jej na poslední chvíli dostihl debutant Pica a vychýlil vypuštěný míč na roh.
     
    7
    Roh Sergia Gómeze letěl na Zubimendiho, jenž byl uhlídán za cenu dalšího rohového kopu. O jeho likvidaci se zkušeně postaral Vicente.
     
    8
    Alavés ještě nenakoukl na útočnou polovinu. Carlos Vicente byl v přechodové fázi zastaven ještě před půlící čarou faulem Oyarzabala.
     
    9
    Novoa nechal centrovat volnějšího Guevaru. Zubeldia si ve vzduchu poradil a pokračující akci hostů utnul odkop Javiho Lópeze na rohový kop.
     
    9
    Adrián Pica byl namočen v první gólovce Deportiva! Dostal se ke skvěle kopnutému rohu Carlose Vicenteho a Sivera měl plné dlaně práce s vyražením hlavičky nad břevno.
    9. Remiro vytáhl Picovu hlavičku
     
    10
    I další roh přinesl dramatickou chvilku v podobě zakončení fousatého útočníka Villalibreho. Remiro i tuto hlavičku odraženou od země zneškodnil. Navíc byl pískán útočný faul.
     
    11
    Mikel Oyarzabal bolestivě přepadl přes Abqára. Tvrdý pád na záda nevypadal vůbec hezky a domácí hvězda musí být ošetřována.
     
    13
    Alavés se po nepřesvědčivém úvodu dostal do zápasu a dává jasně najevo, že do San Sebastiánu nedorazil jenom bránit. V tomto postupném útoku se však hosté sami vykombinovali do autu.
     
    15
    Sheraldo Becker ani nešel do souboje o Zubeldiův nákop. Hra se opět odvíjí uprostřed, v akci jsou zadáci Realu.
     
    16
    Asier Villalibre ukázal ohromnou sílu v osobním souboji s Pachecem. Domácí obránce jej v rozjetém protiútoku mimo balón povalil na zem a vysloužil si žlutý trest.
     
    17
    Traoré rezolutně vyčistil prostor ve vlastním vápně. Siverovi se poté nepovedl dlouhý nákop a daroval domácím autové vhazování.
     
    18
    Méndez v souboji dvou třiadvacítek udržel míč pro Kuba. Benavídez šel do Japonce skluzem a domácí budou pokračovat rohovým kopem.
     
    19
    Sergio Gómez kopal roh na zadní tyč. Tu se domácím nepovedlo včas zavřít a výsledkem je pouze odkop od branky Antonia Sivery.
     
    20
    Zubimendimu prošel podezřelý zákrok na Rebbáše. Míč se ocitl v domácím vlastnictví, ovšem Kuba na křídle snadno zastavil Diarra.
     
    21
    Z kombinace na malém prostoru vyvezl míč Ander Guevara. Vicente už bude vhazovat nedaleko od pokutového území.
     
    22
    Teď už Rebbáš faulován byl. U postranní čáry vedle středového kruhu se o to zasloužil malijský pravý obránce Hamari Traoré.
     
    23
    Další střet mezi Rebbášem a Traorém. Druhý jmenovaný dostal bolestivou ránu a podruhé v zápase míří na hřiště realizační tým San Sebastiánu.
     
    24
    Vicentemu na křídle utekl sklepnutý míč do autu. Prostřednictvím vhazování jej bude do hry vracet Javi López.
     
    25
    Álex Remiro musel kvůli letícímu nákopu opustit velké vápno a odpálit míč z dosahu nabíhajícího Rebbáše.
     
    26
    Mikel Oyarzabal a Carlos Benavídez jsou po vzájemné kolizi na půlící čáře v bolestech. Rozhodčí v tom viděl faul uruguayského záložníka, i když to mohlo vypadat i jako šlapák od Oyarzabala.
     
    28
    Během ošetřování Benavídeze se hlavní sudí odebral k videu. Skutečně se řeší Oyarzabalův šlapák na Benavídezovu holeň.
     
    29
    Martínez měl nachystanou žlutou pro Benavídeze. Po konzultaci s VARem ale musel změnit názor a udělil Oyarzabalovi za ošklivý šlapák rovnou červenou kartu.
    29. Červená karta pro Oyarzabala
     
    31
    Za ohlušujícího pískotu fanoušků Realu Sociedad se pokračuje ve hře přípravnou fází Alavésu.
     
    32
    Asier Villalibre sváděl tvrdé souboje u rohového praporku a nakonec mu byl písknut útočný faul. Baskické derby začíná být pořádně vyhrocené.
     
    33
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    I bez vyloučeného Oyarzabala se domácím podařilo vstřelit vedoucí gól! Zubimendi po odvážné akci Kuba otočil těžiště doleva. Javi López dal špičkový pas do kapsy mezi obranu a gólmana a Benavídezem nezachycený BRAIS MÉNDEZ jedním dotekem uklidil balon do sítě.
    33. Brais MÉNDEZ - 1:0
     
    35
    Benavídez se omlouvá spoluhráčům za zbytečně odevzdaný míč. Z drobného zámku kolem vápna je odkop Álexe Remira.
     
    36
    Imanol Alguacil už má oba stopery pod žlutou kartou. Igor Zubeldia několikrát zavrávoral na půlce hřiště a aby zabránil nebezpečnému brejku, tak použil nedovolený zákrok na Villalibreho.
     
    37
    Álex Remiro odvážně vyrazil razantní centr ze standardní situace, když měl kolem sebe Abqára a Vicenteho. Současně byl spatřen ofsajd.
     
    38
    Javi López to hodně přehnal s délkou centru. Na protějším konci hřiště o míč ještě zabojoval Traoré a za potlesku fanoušků ho udržel na domácích kopačkách.
     
    39
    José Sánchez Martínez se vrátil k Benavídezově faulu na Kuba. San Sebastián bude moci poslat dlouhý míč před Siverovo pracoviště.
     
    40
    To se i stalo, ale k nabíhajícím Zubeldiovi a Pachecovi tento dalekonosný centr nedoletěl. Alavés měl připravený dostatečný počet obránců.
     
    41
    Traoré nic neriskoval a posunul přetažený centr Deportiva na rohový kop. Příjemcem centru měl být Asier Villalibre, jenže mu byl odpískán útočný faul.
     
    42
    Pica podcenil houževnaté napadání Kuba. Japonský legionář se zasloužil o zisk balonu a vznik souvislé kombinace před velkým vápnem.
     
    43
    Becker se ocitl v pasti u zadní čáry a z této komplikované situace poslal přihrávku přímo na Siveru. Na druhé straně pak Novoův centr vyzvedl Traoré.
     
    44
    Alavés postupně přenášel míč z pravé strany na levou, konkrétně od Novoy k Diarrovi. V tu chvíli byla hra přerušena, patrně kvůli ofsajdu.
     
    45
    Nastavuje se 6 minut.
     
    45+1
    Kubova kolmice dostala Beckera do ostrého úhlu. Surinamský útočník utekl Diarrovi, ale rána z pravé strany rozvlnila síť pouze z vnějšku.
     
    45+3
    Guridi našel na levé straně volného Rebbáše, jenž se zmohl jen na zablokovaný centr a zisk rohového kopu. Všichni hlavičkáři se zase stěhují před Remira.
     
    45+4
    Je tu penalta pro Alavés! Igor Zubeldia během letu Rebbášova rohu zatáhl za dres Abqára a hlavní rozhodčí Martínez nevázal ani sekundu! Stoper Realu ještě může být rád, že neobdržel druhou žlutou kartu a neposlal svůj tým do devíti.
     
    45+6
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Náskok Realu Sociedad se rozplynul ještě před pauzou. ASIER VILLALIBRE z nařízeného pokutového kopu vypálil levačkou do protipohybu Álexe Remira a vyrovnal stav baskického derby na 1:1.
    45+6. Asier VILLALIBRE - 1:1
     
    45+7
    Carlos Benavídez se faulem na Méndeze podílel na domácí standardní situaci, z níž Sergio Gómez poslal míč přesně do Siverovy náruče.
     
    45+7
    První poločas skončil.
     
    Reale Arena doprovodila ukončení prvního poločasu ohlušujícím pískotem, který je věnován hlavnímu rozhodčímu. José Sánchez Martínez po zásahu VARu vyloučil domácího útočníka Oyarzabala a po gólu Braise Méndeze nařídil v nastaveném čase penaltu pro Alavés, z níž Villalibre neomylně vyrovnal na 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Jon Pacheco, přichází Jon Martín.
     
    46
    Střídání v týmu Deportivo Alavés:
    ze hřiště odchází Carlos Benavídez, přichází Stoichkov.
     
    47
    Podobně jako u gólu na 1:0 obdržel Javi López od Zubimendiho míč na odkrytou levou stranu. Další přihrávka však na Gómeze neprošla a Real se musel spokojit s rohovým kopem, z něhož vzešla nepřesná hlavička střídajícího Martína.
     
    48
    Stejně rychle se uvedl i druhý nový muž, který naskočil do druhého poločasu. Stoichkov zakončil přímočarou akci dalekonosnou křížnou střelou, kterou Remiro vyrazil na roh.
     
    48
    S Vicenteho rohem se domácí obrana popasovala. Rebbáš ještě vracel míč do ohně a vše skončilo Vicenteho pasem do rukavic gólmana.
     
    48
    Stoichkov neudržel nervy a rukou se ohnal po jednou ze soupeřů, zatímco se míč nacházel v rukou Remira.
     
    49
    Dnešní utkání sleduje 32 220 diváků.
     
    50
    Mladý stoper Jon Martín šel do odvážného skluzu a Rebbášovi urazil balon tak šikovně, že je nařízen odkop od domácí branky.
     
    51
    Martín Zubimendi udržel balanc po kontaktu s Abqárem a pokračoval v navádění míče na střed. V jednu chvíli vypadala jeho pozice náramně, jenže nepovedená rána pravačkou Siveru nevylekala.
     
    52
    Z tanečků nad balonem Carlos Vicente nic nevytěžil. K jeho nelibosti je Realu opět přisouzen odkop od branky.
     
    53
    Abdelrahman Rebbáš si tělem zpracoval dlouhou diagonálu směrem do vápna, ale přes Traorého se až k zakončení nepropracoval.
     
    54
    Stoichkov excelentně nacentroval k zadní tyči. Tušil tam Villalibreho, jehož křížná hlavička se do Remirovy branky nevešla.
     
    55
    Snad pět sekund trvalo Martínezovi, než vyhodnotil Zubimendiho zákrok na Guridiho hlavu jakou faul. Před rozehrávkou Deportiva se bude ošetřovat.
     
    56
    Ošetřování Guridiho asi zabere více času. Záložník Alavésu má roztrženou kůži u pravého oka a z rány teče velké množství krve.
     
    57
    Domácí lavička ve vzniklé prodlevě asi vystřídá. Od kouče Alguacila dostává poslední pokyny vytáhlý útočník Umar Sadiq. Odnese to Becker?
     
    58
    A pohyby jsou k vidění i na hostující střídačce. Do hry se chystá další útočník Kike García.
     
    59
    Mezitím se zašitý Guridi zvedl na nohy. Potleskem to oceňují oba tábory fanoušků, což je v derby zápase velmi sympatické gesto.
     
    60
    Držení míče: 54 % – 46 %.
     
    61
    Hamari Traoré pustil neadresnou diagonálu do autu, aby Remiro mohl z klidu vykopávat. Sadiq, García a Sánchez toho času dál čekají na vstup do zápasu.
     
    62
    Kubo před nezaviněným nárazem do Abqára stihl posunout míč k Mendézovi. Ten se u zadní čáry na nějakou dobu zastavil a nakonec vybojoval aspoň roh.
     
    63
    Jon Martín sklepl Gómezův roh jen na nohu některého z obránců. U druhé tyče mezitím skončil na zemi jeden z hráčů Realu, ale Martínez v tom faul Abqára neviděl.
     
    63
    Střídání v týmu Deportivo Alavés:
    ze hřiště odchází Moussa Diarra, přichází Manu Sánchez.
     
    63
    Střídání v týmu Deportivo Alavés:
    ze hřiště odchází Asier Villalibre, přichází Kike García.
     
    64
    Kubovu přechodovou fázi zhatil přestupek nového muže na hřišti, krajního obránce Manu Sáncheze. Hlavní rozhodčí byl benevolentní a žlutou kartu za taktický faul neudělil.
     
    65
    Kubo, Traoré a Méndez společně kombinovali napravo od pokutového území. Malijec mohl vhazovat, ale Gómezova patička pak připadla Alavésu.
     
    66
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Umar Sadiq.
     
    67
    Sadiq v rohu hřiště zdárně bojoval proti přesile. Po hezkém driblinku napálil bloky Manu Sáncheze a ukořistil tím rohový kop, který vyřešil Sivera.
     
    68
    Mimo hlavní dění se dětinsky postrkovali Abqár a Sadiq. Marocký stoper Deportiva už se stihl dostat pod kůži několika domácích útočníků. Je malým zázrakem, že ještě nemá kartu.
     
    69
    Javi López ucítil kontakt zezadu. Guevarovi byl písknut faul a následkem je standardní situace Realu Sociedad z levé části hřiště.
     
    70
    Brais Méndez to zpoza rohu vápna překvapivě zkoušel přímou střelou, kterou levačkou zakroutil nad Siverovu horní tyč.
     
    70
    Střídání v týmu Deportivo Alavés:
    ze hřiště odchází Abdelrahman Rebbáš, přichází Toni Martínez.
     
    71
    Jon Guridi vybojoval balon ve prospěch Kikeho Garcíi. Střídající útočník využil prostoru na ose k dalekonosné ráně, nicméně i ta prosvištěla nad břevnem.
     
    72
    Stoichkov patičkou prodlužoval přihrávku do míst, kde tušil Sáncheze, jenže ten byl vzorně pokrytý Traorém. Zase se bude kopat od brány.
     
    73
    Podobná situace i na druhé straně. Sadiq vyhrál souboj pro rozběhnutého Kuba, jemuž byl křižujícím soupeřem odpálen balon za postranní čáru. Vhazuje Traoré.
     
    74
    Brais Méndez neposunul dlouhý hod Traorého na nikoho jiného v modrobílém dresu. Deportivo díky kiksu Zubeldii neprodleně zahájilo rychlý brejk a Martínezova křížná střela byla Remirem posunuta na tyč!
    74. Remiro pomohl Martínezově střele na roh
     
    75
    Z rohového kopu vznikla před devětadvacetiletým gólmanem drobná panika. Od vrávorajícího Picy šel míč ke Kike Garcíovi a ten katapultoval svůj střelecký pokus úplně mimo bránu.
     
    76
    I s nastavením chybí do konce něco okolo dvaceti minut. Alavés v těchto chvílích stupňuje tlak a Real má v deseti co dělat, aby uhájil remízu.
     
    77
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Hosté v početní převaze otáčí stav z 0:1 na 2:1! Igor Zubeldia za sebe pustil přihrávku Vicenteho. Toho náležitě využil TONI MARTÍNEZ a ve svém prvním startu po přestupu z Porta chladnokrevně prostřelil Remira mezi nohama.
    77. Toni MARTÍNEZ - 1:2
     
    79
    Toni Martínez se chvíli po rozehrávce zjevil v další šanci. Tentokrát se dostal do vzduchu a hlavou jen o kousek minul požadovaný cíl.
     
    80
    Imanol Alguacil reaguje na nepříznivý stav trojitým střídáním. Nabízí se otázka, zda tyto změny neměly přijít už dříve.
     
    81
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Brais Méndez, přichází Pablo Marín.
     
    81
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Igor Zubeldia, přichází Beñat Turrientes.
     
    81
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Sergio Gómez, přichází Jon Ander Olasagasti.
     
    82
    Kubo si odskočil pro přetažený rohový kop. Míč nakonec přenechával Marínovi a ten svým centrem neškodně pozdravil Siveru.
     
    83
    Vicente si nenechal utéct Olasagastiho. Musela přijít přihrávka dozadu a teprve potom se k míči dostal Sadiq, jenž ze střední vzdálenosti masivně přestřelil.
     
    84
    Kubo viděl nalevo od sebe náběh Sergia Gómeze. Přihrávku do běhu však ukradl Vicente a bez zbytečných dramat vrátil míč směrem k půlící čáře.
     
    85
    Ze Sadiqova sraženého centru se Martínovi nepovedlo kvalitně hlavičkovat. Zisk rohového kopu znamenal v danou chvíli maximum možného.
     
    86
    Nic podstatného se ze standardní situace nestalo. S míčem se do vápna hodlal vrátit Pablo Marín, ale místo toho spáchal faul na zodpovědně bránícího Guridiho.
     
    87
    Traoré odhlavičkoval nepřesný centr jen na Stoichkova. Hosté to pak zkoušeli zprava, ale Kike García se k centru přes Zubimendiho neprobojoval.
     
    88
    Zisk autového vhazování v okolí šestnáctky teď Alavésu naprosto vyhovuje. V deseti hrající Real Sociedad je blízko od toho, aby prohrál i druhý domácí zápas v sezóně.
     
    89
    Deportivo prohospodařilo situaci tři na jednoho. Stoichkov se rozhodl přihrát na Garcíu a k tomu se rychle seběhli dva zástupci San Sebastiánu.
     
    90
    Kubo se na okraji vápna neprosmýkl mezi dvěma protihráči. Byl to jen aut a Stoichkov si po něm pomohl odkopem na Kikeho Garcíu, jenž si chytře došel pro faul.
     
    90
    Antonio Sivera si nechal dát žlutou kartu za zdržování. Další prodleva přijde hned vzápětí, Luis García chce střídat.
     
    90+1
    Nastavuje se 7 minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Deportivo Alavés:
    ze hřiště odchází Carlos Vicente, přichází Antonio Blanco.
     
    90+2
    Manu Sánchez v pádu nečekaně dobře nacentroval. Zubimendi tento balon podskočil a dovolil hlavičku Kikeho Garcíi, která skončila nad Remirovou brankou.
     
    90+3
    Jon Guridi odběhl s míčem za půlku, ale pak dal nechytatelnou přihrávku do běhu Kikeho Garcíi. Ten mu věnoval dost nevlídný pohled, neboť z dané situace šlo vytěžit mnohem více.
     
    90+4
    Jon Martín před soubojem na půlce položil obě ruce na ramena Kikeho Garcíi. Hostující útočník se svalil na zem a získal pro své barvy další hromadu času.
     
    90+5
    Pablo Marín byl po přihrávce Turrientese zastaven ještě před pokutovým územím. Protiakce do rozpadlé obrany nevyšla Martínezovi, Martín jeho přihrávku odklonil k Remirovi.
     
    90+7
    V poslední nastavené minutě se bude konat ještě jedna domácí standardní situace. Žlutou kartu dostal pachatel Manu Sánchez i faulovaný Kubo, jenž se zlostně obořil na rozhodčího.
     
    90+7
    Centr zprava Alavés hravě ubránil. Pablo Marín zastavil protiútok pokosením Guridiho a také na jeho kontě přibyla žlutá karta.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Baskické derby mezi Realem Sociedad a Alavésem má překvapivého vítěze. Favorizovanému Realu se rozpadly všechny plány už v prvním poločase, kdy za šlapák na Benavídeze viděl červenou kartu Oyarzabal. Domácí se v deseti ujali vedení gólem Méndeze, ale Deportivo ještě do přestávky vyrovnalo z Villalibreho penalty. S příchodem čerstvých útočníků hosté ve druhé půli zesílili tlak a v 77. minutě o jejich první výhře v sezóně rozhodl debutující Toni Martínez.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:12.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:41:45)

    Michal Břuchanský

    Branky: 33. B. Méndez (J. López) – 45+6. Villalibre (pen.), 77. T. Martínez (Vicente)

    Karty:   16. J. Pacheco (RSC), 36. Zubeldia (RSC), 90+7. Kubo (RSC), 90+7. Marín (RSC) – 48. Stoichkov (DAL), 90. Sivera (DAL), 90+7. M. Sánchez (DAL)   29. Oyarzabal (RSC)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:12.
    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Traoré, Zubeldia (81. Turrientes), J. Pacheco (46. Jon Martín), J. López – Kubo, Zubimendi, B. Méndez (81. Marín), Sergio Gómez (81. Olasagasti) – Becker (66. Sadiq), Oyarzabal (C).
    Náhradníci: Marrero, Fraga – Aramburu, U. González, Magunazelaia, A. Muñoz, Sučić.

    Trenér: Imanol Alguacil

    Deportivo Alavés: Sivera – Novoa, Abqár, Pica, Diarra (63. M. Sánchez) – Guridi, Benavídez (46. Stoichkov), Guevara (C) – Vicente (90+1. Blanco), Villalibre (63. K. García), Rebbáš (70. T. Martínez).
    Náhradníci: Owono, A. Rodríguez – Conechny, C. Martín, Mouriño, L. Romero, Tenaglia.

    Trenér: Luis García

    Rozhodčí: J. S. Martínez – J. L. Mir, J. M. Nicolás

    Diváci: 32 220