Berani Zlín – Nové Zámky 4:0 (kon.) | Jihlava – Chomutov 1:2 (0:1 po s.n.) | Pardubice B – Třebíč 0:0 (zruš.)
Světlá nS – Havlíčkův Brod 3:6 (kon.) | Mnichov – Pardubice 2:3 (po pr.)
po s.n. (0:1)
HC Dukla Jihlava
1:2 (0:0, 0:1, 1:0)
Piráti Chomutov
Středa 28.08.2024, 17:30 • Zimní stadion Pelhřimov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího přípravného zápasu. Ve středu 28. srpna 2024 se na Zimním stadionu v Pelhřimově utká HC Dukla Jihlava proti nováčkovi 1. ligy, celku Piráti Chomutov. Pro oba celky půjde v přípravě o druhé vzájemné utkání, před třemi týdny vyhrála Jihlava na chomutovském ledě 4:1. Utkání začíná od 17:30 hodin.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Jihlavským hokejistům se zatím v přípravě daří nadmíru, alespoň co se týče výsledků. Herní věci si musí zhodnotit trenéři a hráči sami. Jihlava ze sedmi zápasů vyhrála hned šestkrát a nastřílela svým soupeřům 37 branek, což dělá průměr více jak pěti utkání na zápas. Ve třech případech se jihlavští hokejisté dokonce trefili sedmkrát, naposled den před tímto utkáním rozstříleli Tábor 7:2. Velmi dobře se jeví i nové posily Dukly, které se v utkáních často prosazují.
     
    Piráti Chomutov:
    Nováčkovi první ligy se v přípravě daří o trochu hůře, ze sedmi zápasů bral tři výhry a čtyři porážky. Jedna z nich byla proti velmi zajímavému soupeři – reprezentaci Kazachstánu, další od Dukly 1:4 a naposled proti Třebíči 3:4 po nájezdech. Naopak Chomutovští dokázali v přípravě porazit i tradičního extraligového barážového účastníka Kladno 4:3 na nájezdy. V týmu Pirátů je také pár hráčů, kteří mají zkušenosti z druhé strany, např. obránci Filip Eliáš s Petrem Ulrychem nebo forvard Jiří Fronk, který se po dlouhé době vrátil na takřka domácí led.
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Příprava 2024: Chomutov – Dukla 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)

    Branky a nahrávky: 7. Bednařík – 26. Toman (Dundáček, Harkabus), 27. Koštoval (Bilčík), 36. Kulda (Štefančík), 44. Harkabus (Toman, Čachotský).
    Rozhodčí: Červenka, Zeliska – Štěpánek, Tichý.
    Vyloučení: 4:4.
    Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.
    Diváci: 1 562.
    Průběh utkání: 1:0, 1:4.

    Chomutov: Petrásek (30. Běhula) – Březák, Baláž, Ulrych, Husinecký, Seemann, Poizl, Havel, Petretič – Bednařík, Vildumetz, Fronk – Guman, Eret, Tůma – J. Svoboda, T. Svoboda, Berka – Mála, Koblížek, Sklenář.

    Dukla: Beran – Ozols, Jansons, Dundáček, Vovsík, Bilčík, Číhal, Fiala – Čachotský, Kulda, Štefančík – Půček, Vrhel, Jungwirth – Harkabus, Toman, Havránek – Koštoval, Báťa, Chvátal.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Zhukov (Beran) – Bilčík, Strejček, Ozols, Vovsík, Dundáček, Koštoval, Číhal – Štefančík, Kulda, Cachnín – Půček, Menšík, Vrhel – Harkabus, Toman, Havránek – Chvátal, Pořízek, Báťa
    Trenér: Viktor Ujčík

    Piráti Chomutov: Jekel (Petrásek) – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Němec, Ulrych, Poizl, Havel, Seemann – J. Svoboda, Vildumetz, Berak – T. Svoboda, Eret, Tůma – Guman, Hejcman, Fronk – Mála, Koblížek, Sklenář
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Jiří Ondráček, Lukáš Hort – Matyáš Sapík, Ondřej Polák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Chomutovští byli na prvním buly úspěšnější, puk je ale vzápětí před jejich brankou, kterou stráží někdejší třebíčský fantom Pavel Jekel.
     
    00:26
    A ten také poprvé úspěšně zasahuje.
     
    00:57
    Roman Půček byl v dobré střelecké pozic, na levém kruhu se dostal ke střele, ovšem na Jekela si nepřišel.
     
    02:25
    Žádné další vážnější akce zatím k vidění nemáme. Možná je to ze začátku i kvůli aktuálnímu stavu na stadionu, kde je vskutku obrovské horko.
     
    03:32
    Marcel Štefančík se mohl prosadit, když si sjížděl po levé straně blíže k brance Jekela. Dostal přihrávku, ovšem puk mezi tři tyče neusměrnil.
     
    05:02
    Jiří Fronk se blížil k brance, kterou hájí jeho někdejší spoluhráč Maksim Zhukov. Ale ani on se k nějakému vážnému střeleckému pokusu nedostal.
     
    05:39
    Radim Toman byl zblízka před Jekelem faulován. Nemohl proto lépe zakončit a je zde první vyloučení. Dvě minuty za hákování odsedí křídlo čtvrté lajny Dominik Sklenář.
     
    06:06
    Hosté vyhazují puk prakticky až k Zhukovovi.
     
    06:50
    Více jak polovina jihlavské přesilovky je pryč, ovšem zatím bez náznaku vážnějších šancí.
     
    07:39
    Chomutov první oslabení zvládl a hraje v plném počtu.
     
    08:28
    Chomutovská akce končí zakázaným uvolněním, hokej nyní opravdu postrádá nějakou větší aktivitu z obou stran.
     
    09:26
    Vše asi nyní dokresluje situace, při které Edgars Kulda spadl na kolena a právě klečíc na kolenou i tak sám a neatakován dokázal čtyřikrát zamíchat s pukem a nahrát spoluhráči.
     
    10:35
    Tempo je zatím stále stejné, ani jeden z týmů se nedokáže dostat do vážnější šance.
     
    12:52
    První přesilová hra přichází také na straně Dukly, kdy si Jan Strejček půjde odsedět dvě minuty za hákování.
     
    13:16
    Také Jihlava se hned po buly osvobodila a posílá puk před Jekela.
     
    13:48
    Zatím nejnebezpečnější pasáž Chomutova. Pokus Jiřího Fronka z pravého kruhu mířil přesně do míst, kam Zhukov vytrčil svůj pravý beton. Stejný hráč následně zakončoval z kruhů, ovšem ruský brankář byl nyní pozorný a střelu zneškodnil vyrážečkou.
     
    14:34
    Síly na ledě se vyloučením chomutovského hráče vyrovnají.
     
    14:52
    Jihlava hraje v plném počtu a půjde do zkrácené přesilové hry.
     
    16:10
    Domácí na modré ztratili kotouč a do samostatného úniku ujel po levé straně Tadeáš Svoboda. Najel si blíže k brance, ovšem Zhukov s pomocí zákroku a své pravé tyče odolal.
     
    16:34
    Také Chomutovští oslabení zvládli a jsou v pěti.
     
    17:20
    Od modré tvrdě vystřelil Jakub Březák, který se svého času mihl v Dukle. Zhukov udržel kotouč jistě ve své lapačce.
     
    17:30
    Série vyloučení pokračuje i nadále. Dominik Sklenář usedá během první třetiny podruhé na trestnou lavici, tentokrát za vysokou hůl.
     
    18:20
    Tomáš Harkabus se dostal mezi kruhy k odraženému kotouči. Puk napálil na branku, která byla z poloviny volná, neboť Jekel se po předešlém zásahu nestačil vrátit úplně mezi tři tyče. Střela jihlavského kanonýra z předešlého play off však byla zblokována.
     
    18:40
    Hned vzápětí se o střelu od modré pokusil Tomáš Havránek, jeho projektil však mezi tři tyče také neprošel.
     
    19:30
    Piráti jsou znovu v pěti a zvládli i třetí oslabení tohoto mače.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je u konce a branku, stejně jako nějaké vyložené gólové příležitosti, nepřinesla. Jihlava měla na začátku zápasu šanci díky Štefančíkovi, který ale neusměrnil puk mezi tři tyče. Hra se pak i kvůli vyloučením kouskovala a v přesilovce Chomutova dvakrát ostřeloval Zhukova jeho někdejší spoluhráč Jiří Fronk. Ani on neuspěl, stejně tak Tadeáš Svoboda po úniku z levé strany. Na konci třetiny ještě měla šanci i Dukla, přesilovku ale nevyužila ani Harkabusovou dorážkou a ani ránou Havránka od modré – 0:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:26
    Jihlavští vstoupili do druhé třetiny o něco aktivněji. K ohrožení branky Jekela se dostal Roman Půček, ale bez úspěchu.
     
    21:56
    Následná protiakce Chomutova končí krátce po přejetí modré čáry, kde hosté špatnou kombinací přišli o puk.
     
    23:28
    Jihlava zatápí pod kotlem. Po akci Pořízka dostal sice Bilčík přihrávku na paty, puk ale zvládl zkrotit a po otočce vypálit. Jekel byl pozorný a puk má v lapačce.
     
    24:31
    Po chybné rozehrávce Chomutova získal puk ve středním pásmu Marcel Štefančík, který jel do akce dva na jednoho. Přes obránce přihrál Stanislavu Vrhelovi, jemuž se ale puk zhoupl na holi a nevyslal na Jekela takovou střelu, jakou by si představoval.
     
    25:50
    Jihlava ve druhé třetině výrazněji ožila. Po dvou zajímavých akcích se ke kotouči dostal Tomáš Havránek, jenž pálil z první z vrcholu pravého kruhu. Vytřepal ale jen část výstroje Jekela.
     
    28:09
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov jde do vedení. Celou akci prakticky udělal Petr Eret, který se prodral do individuálního úniku a tváří v tvář Zhukovovi vystřelil. Jihlavský brankář jeho pokus zneškodnil, ale na dorážku volného FILIPA ELIÁŠE, také svého někdejšího spoluhráče, již byl krátký. Asistence: Petr Eret, Tadeáš Svoboda.
    28:09 ELIÁŠ - 0:1
     
    29:23
    Druhá přesilovka pro Jihlavu. Dvě minuty za vysokou hůl dostává útočník Tomáš Havránek, který fauloval v útočném pásmu před Jekelem.
     
    30:40
    Chomutov na chvilku uzavřel jihlavský kvartet před brankářem Zhukovem, který neměl s finální střelou z levého kruhu vážnější problémy.
     
    31:28
    Velké šance Dukly opět zůstávají nevyužité. Štefančík se dostal před Jekela a posílal ještě přihrávku na kanonýra Kuldu, který se tentokrát neprosadil. O pár desítek sekund později si sjížděl s pukem po pravé straně na branku Menšík, který se neprosadil ani nadvakrát. Po jeho druhém zakončení prošel puk zpod Jekela na Havránka, ale ani on nebyl úspěšný a zblízka kotouč do branky nezasunul.
     
    34:30
    Dukla se opět na chvíli usadila v útočném pásmu, nyní ale bez ohrožení brankáře Jekela.
     
    35:01
    Marcel Štefančík vyzkoušel pozornost Jekela střelu z vrcholu levého kruhu. Vyražený puk zkoušel nabrat na hokejku Cachnín, ovšem při dorážce mu kotouč přeskočil hokejku.
     
    35:33
    Z poklidného průběhu zápasu poněkud vykolejil faul Radka Havla, který přišpendlil jednoho z jihlavských hráčů velmi nešetrně na mantinel. Za dvě minuty nedovoleným bráněním může být ještě rád.
     
    35:58
    Po jihlavské kombinaci předkládal Havránek na modré puk pro Harkabuse. Kdyby šlo o play off 2024, bylo by o brance prakticky jisto. Nyní jihlavskému útočníkovi střela nesedla a zlomil hokejku.
     
    36:36
    Na druhé straně zkoušel ujet do přečíslení Koblížek, který z levé strany předkládal puk před branku Dominiku Sklenářovi. Jeho zakončení, které bylo ztíženo ne zcela přesným pasem, šlo těsně vedle.
     
    37:23
    Přesnější střela stále chybí, od modré se nyní neprosadil ani Jan Strejček a přesilovka Dukly končí.
     
    37:33
    Chomutov zvládl také čtvrté oslabení a je v pěti.
     
    38:39
    Trestné střílení pro Chomutov za faul Matěje Vovsíka.
     
    38:39
    Maksim Zhukov si počkal na zakončení Tadeáše Svobody těsně nad ledem a vyrazil puk mimo tři tyče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se hrál o něco lepší hokej a více ze hry měla určitě Jihlava. Jenže může žehrat na nevyužité šance, kterých měla opravdu hodně. Hosté se naopak radovali. Ve 29. minutě sice Zhukov zneškodnil velkou šanci Chomutova při zakončení Ereta zblízka, ovšem proti dorážejícímu Filipu Eliášovi již neměl příliš šancí. Krátce poté Dukla opět přiložila pod kotlem a během půl minuty měla dvě gólové šance, jenže také je neproměnila a proto bude muset ve třetí části dohánět ztrátu – 0:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:08.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    Po řadě šancí na jihlavské straně, zejména ve druhé třetině, je zkraje třetího dějství srovnáno. Edgars Kulda zavezl puk před branku, kde se zblízka prosadil MARCEL ŠTEFANČÍK a začíná se od znova. Asistence: Edgars Kulda.
    41:26 ŠTEFANČÍK - 1:1
     
    42:12
    Maksim Zhukov si bezpečně pohlídal střelu soupeře a kryje puk.
     
    42:42
    Útočnou akci Chomutova zastavuje ofsajd.
     
    44:07
    Hákování na jedné straně posouzené jako trestné střílení se pojede i na straně druhé, tentokrát po faulu na Tomáše Havránka.
     
    44:07
    Tomáš Havránek si po pravé straně nabruslil blíže ke středu a zkusil střelu na pravý beton Jekela. Puk se odrazil od jeho betonu, možná lehce trefil tyčku a šel ven z branky.
     
    46:11
    Šance také na druhé straně. Tadeáš Svoboda zkusil střelu z pravé strany. Puk po odrazu změnil směr a lehce se otřel o levou tyčku Maksima Zhukova.
     
    48:35
    Na obou stranách se nyní začalo hrát o poznání aktivněji. Oba brankáři se musí mít na pozoru.
     
    49:28
    Střela domácích od modré byla zblokována, jeden z hráčů Chomutova předvedl dobrý obranný blok a také notnou dávku obětování.
     
    51:35
    Rozhodčímu Lukáši Hortovi se nyní nechtělo vylučovat. Před jeho očima se osekávali a poté si něco vyříkávali Patriks Ozols a Tomáš Guman, ale pokračuje se dále v plném počtu hráčů.
     
    53:50
    Matouš Menšík se ujal na modré puku a najel si mezi kruhy. Odražený puk se dostal na pravou stranu k Patriksi Ozolsovi, jehož tvrdou ránu vytěsnil Jekel těsně vedle své pravé tyče.
     
    54:16
    Ulrychovu střelu od modré viděl velmi dobře Maksim Zhukov a puk schoval ve výstroji. Proto se k dorážce nedostal František Mála. Následně vznikla opět malá potyčka mezi dvěma hráči a znovu bez vyloučení.
     
    55:48
    Aktivitou hýří v posledních minutách také Chomutov. Piráti jsou usazení v útočném pásmu, ovšem nemohou se pořádně dostat ke střele.
     
    57:15
    Dílčí chomutovský tlak polevil, nyní se opět hraje před brankou Jekela.
     
    57:47
    Marcel Štefančík se z levé strany prodral prakticky až mezi kruhy. Byl stíněn, střílet nemohl a celá akce nakonec vyšuměla do ztracena, jelikož neprošla ani přihrávka.
     
    58:05
    Pokud jsem dobře viděl, šlo o Edgarse Kuldu, jehož zblokovaná střela skončila na horní tyčce.
     
    58:40
    Rána Patrika Kadeřávka od modré skončila na jistém Maksimu Zhukovovi.
     
    59:01
    Na další střelecký pokus, tentokrát v podání Filipa Eliáše, jihlavský brankář příliš neviděl. Puk však prošel vedle levé šibenice.
     
    59:39
    20,8 sekundy před koncem přijde ještě jeden trest. Jihlavský útočník Tomáš Havránek jde ven na dvě minuty za sekání.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Jihlava dokázala na začátku třetí části srovnat nepříznivý stav díky trefě Marcela Štefančíka, vzápětí však nevyužila možnosti otočit zápas trestným střílením, které neproměnil Tomáš Havránek. Na obou stranách až do konce třetiny nepřišlo žádné proměnění gólové šance, proto stav po 60 minutách končí 1:1 a jdeme rovnou na nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Edgars Kulda nenašel prostor mezi betony Jekela.
     
    1. série
    0:0
    Proti střele Jiřího Fronka zasáhl levým betonem Maksim Zhukov.
     
    2. série
    0:0
    Ani Richard Cachnín nenašel skulinku mezi betony Pavla Jekela.
     
    2. série
    0:0
    Střely mezi betony nejsou receptem, což nyní předvedl i Marek Berka.
     
    3. série
    0:0
    Marcel Štefančík neuspěl se střelou mezi lapačku a beton Jekela.
     
    3. série
    0:0
    Tomáš Guman si po levé straně sjel před branku a jeho radost sebral do lapačky Zhukov.
     
    4. série
    0:0
    Střelu Harkabuse na lapačku zastavuje Jekel v pádu s vypětím všech sil, kotouč před čárou udržel.
     
    4. série
    0:0
    Filip Eliáš se neprosadil střelou mezi betony Zhukova.
     
    5. série
    0:0
    Radek Pořízek si najel blízko k Jekelovi a neměl prostor lépe zakončit.
     
    5. série
    0:0
    Petr Eret neuspěl bekhendem z bezprostřední blízkosti, další hodně laxní nájezd.
     
    6. série
    0:0
    Zkušený Darek Hejcman zblízka proti Zhukovovi neuspěl, opět se sám dostal až příliš blízko k brance.
     
    6. série
    0:0
    Stanislav Vrhel nechal na ose hřiště puk za sebou.
     
    7. série
    0:0
    Ani Patrik Kadeřábek nenašel mezeru ve výstroji Zhukova.
     
    7. série
    0:0
    Matouš Menšík mířil hodně vedle levé tyče.
     
    8. série
    0:0
    Fronk neproměňuje.
     
    8. série
    0:0
    Štefančík neproměňuje.
     
    9. série
    0:0
    Po střele Martina Tůmy se puk otřel o levou tyčku a zamířil vedle.
     
    9. série
    0:0
    Roman Půček mířil neúspěšně mezi betony.
     
    10. série
    0:0
    František Mála nevyzrál na lapačku Zhukova.
     
    10. série
    0:0
    Šimon Báťa provedl bekhend dobře, ale netrefil volnou část branky.
     
    11. série
    0:0
    J. SVOBODA neproměňuje.
     
    11. série
    0:0
    Toman neproměňuje.
     
    12. série
    0:0
    Jiří Fronk se neprosadil hezkým zakončením hokejkou mezi nohami.
     
    12. série
    0:0
    Havránek neproměňuje.
     
    13. série
    0:1
    Radek Havel našel prostor nad vyrážečkou Zhukova a trefil se do pravé šibenice.
     
    13. série
    0:1
    Bohužel jsem nestihl zaznamenat poslední neúspěšný nájezd Dukly Jihlava, který ale nebyl proměněn a po 13 sériích je konečně rozhodnuto.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Piráti Chomutov.
    Rozhodující nájezd a jediný proměněný z šestadvaceti pokusů zaznamenal RADEK HAVEL, který se trefil nad vyrážečku Maksima Zhukova do pravé šibenice.
    HAVEL - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Přípravné utkání mezi Duklou Jihlava a Chomutovem je u konce. Po první třetině, ve které se nehrál příliš pohled hokej, začaly padat branky až ve druhé části hry. Jihlava sice měla své příležitosti, ovšem jako první se prosadili hosté diky Filipu Eliášovi. Na konci třetiny ale nevyužili trestné střílení a Jihlava je za to ztrestala vyrovnáním Marcela Štefančíka. Poté ani Dukla nevyužila výhodu trestného střílení, což jen odrazilo, jak budou vypadat nájezdy po konci základní hrací doby s výsledkem 1:1. Rozhodlo se totiž až ve 13. sérii samostatných nájezdů, jedinou úspěšnou trefu zapsal Radek Havel a i díky jeho brance jsme v teple pelhřimovského stadionu nemuseli být ještě déle – 1:2 po samostatných nájezdech.
     
    S konstatováním, že Piráti Chomutov oplatili Dukle porážku z přípravného zápasu z vlastního ledu a vezou si na dalekou cestu domů vítězství 2:1 na nájezdy, se s vámi loučí a hezký čtvrtek přeje Tomáš Lysý. (06:36:40)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 42. Štefančík (Kulda) – 29. Eliáš (Eret, T. Svoboda), rozh. náj. Havel

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kulda (JIH)
    0:0   Fronk (CHM)
    2. série:
    0:0   Cachnín (JIH)
    0:0   Berka (CHM)
    3. série:
    0:0   Štefančík (JIH)
    0:0   Guman (CHM)
    4. série:
    0:0   Harkabus (JIH)
    0:0   Eliáš (CHM)
    5. série:
    0:0   Pořízek (JIH)
    0:0   Eret (CHM)
    6. série:
    0:0   Hejcman (CHM)
    0:0   Vrhel (JIH)
    7. série:
    0:0   Kadeřábek (CHM)
    0:0   Menšík (JIH)
    8. série:
    0:0   Fronk (CHM)
    0:0   Štefančík (JIH)
    9. série:
    0:0   Tůma (CHM)
    0:0   Půček (JIH)
    10. série:
    0:0   Mála (CHM)
    0:0   Báťa (JIH)
    11. série:
    0:0   J. Svoboda (CHM)
    0:0   Toman (JIH)
    12. série:
    0:0   Fronk (CHM)
    0:0   Havránek (JIH)
    13. série:
    0:1   Havel (CHM)
    0:1   ? (JIH)


    HC Dukla Jihlava: Zhukov (Beran) – Bilčík, Strejček, Ozols, Vovsík, Dundáček, Koštoval, Číhal – Štefančík, Kulda, Cachnín – Půček, Menšík, Vrhel – Harkabus, Toman, Havránek – Chvátal, Pořízek, Báťa
    Trenér: Viktor Ujčík

    Piráti Chomutov: Jekel (Petrásek) – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Němec, Ulrych, Poizl, Havel, Seemann – J. Svoboda, Vildumetz, Berak – T. Svoboda, Eret, Tůma – Guman, Hejcman, Fronk – Mála, Koblížek, Sklenář
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Jiří Ondráček, Lukáš Hort – Matyáš Sapík, Ondřej Polák