Teplice B – Benátky n/J 4:2 (kon.) | Most/Souš – Liberec B 1:2 (kon.) | Ústí n. L. – Jablonec B 4:0 (kon.)
Ústí n/O – Pardubice B 1:0 (kon.) | Brozany – Kolín 3:0 (kon.) | Chlumec n/C – Živanice 1:2 (kon.)
Zápy – Hr. Králové B 3:0 (kon.) | Ml. Boleslav B – Č. Lípa 1:1 (kon.)
konec
FK VIAGEM Ústí nad Labem
4:0 (2:0)
FK Jablonec B
Středa 28.08.2024, 18:00 • Městský stadion, Ústí nad Labem • 3. Česká fotbalová liga (B) • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký středeční podvečer všem fanouškům fotbalu! Na programu je 3. kolo České fotbalové ligy skupiny B a zápas mezi FK VIAGEM Ústí nad Labem a FK Jabloncem B. Výkop je na Městském stadionu v Ústí nad Labem naplánován na 18:00 hodin, tak se pohodlně usaďte a já Vás provedu tímto přenosem.
     
    FK VIAGEM Ústí nad Labem

    Největším úspěchem fotbalového klubu z Ústí nad Labem je triumf ve druhé lize ze sezony 2011/12. V následujícím ročníku si tak Ústí zahrálo podruhé ve své historii naši nejvyšší soutěž, tu ale zakončilo na 16. místě a po pouhém roce sestoupilo zpět do druhé ligy. Po deseti sezonách ve druhé lize ale následoval po sezoně 2021/22 pád ještě o jedno patro níže a od sezony 2022/23 je tak Ústí nad Labem účastníkem České fotbalové ligy. V loňské sezoně sezoně z toho byla pro Ústí konečná 3. příčka se ziskem 53 bodů za mistrovskými Velvary a druhými Zápy. Mužstvo střelecky táhla dvojice David Černý a Ismael Stephane Ouattara Dao, kteří měli na kontě 13, respektive 12 gólů. Mužstvo do nové sezony vede jako hlavní trenér Svatopluk Habanec, který s mužstvem dokázal již v minulosti ovládnout druhou ligu a postoupit mezi tuzemskou elitu.
    Start do nové sezony zvládla Arma dobře, po třech odehraných kolech je na druhém místě se 7 body za stoprocentním Kladnem. Po výhře 1:0 na půdě rezervy Hradce Králové a vysoké domácí výhře 5:0 s Českou Lípou ztratilo Ústí nad Labem poprvé body až v minulém kole, kdy remizovalo 2:2 na půdě B-týmu Pardubic. V MOL Cupu pak Arma oslavila postup do dalšího kola, když rozstřílela divizní Meteor Praha na jeho hřišti 5:0.
     
    FK Jablonec B

    Rezervní tým prvoligového Jablonce dosáhl největšího úspěchu v sezoně 2007/08, kdy se v České fotbalové lize umístil na 8. místě. V letech 2010 až 2019 pak nebylo béčko Jablonce přihlášeno v žádné soutěži, obnoveno bylo v roce 2019 po zrušení Juniorské ligy a následnému znovuzaložení rezervních týmů. Od té doby je pravidelným účastníkem ČFL. V loňské sezoně skončila rezerva Jablonce v ligové tabulce na konečném 13. místě se ziskem 34 bodů. Mužstvo střelecky táhl s 9 góly 23letý útočník Oliver Velich, který už si letos vyzkoušel i naši nejvyšší soutěž v dresu jabloneckého áčka. Lodivodem rezervy Jablonce je bývalý ligový obránce Benjamin Vomáčka, který má v kádru například také zkušeného 35letého útočníka Jana Vošahlíka.
    Vstup do nové sezony se B-týmu Jablonce nevydařil, když na domácí půdě podlehl 1:3 Baníku Most-Souš. Jedinou branku domácích vstřelila nová akvizice v zelenobílém dresu, 23letý nigerijský forvard Success Makanjuola, který dorazil z lotyšské Liepajy a po třech kolech má na kontě již dva zásahy. Ve2. kole se již béčko Jablonce dočkalo prvního bodu, když remizovalo 1:1 na hřišti Chlumce nad Cidlinou. Tentokrát se za Jablonec prosadil další nigerijec, 22letý obránce Simon Omon. První výhra přišla pro Jablonec ve 3. kole, kdy doma porazil jasně 3:0 Živanice. Mezi střelci byl také Oliver Velich, který se prosadil v nové sezoně poprvé.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba celky se v posledních dvou letech pravidelně potkávají v rámci ligových bojů v České fotbalové lize. V loňské sezoně z toho byla v obou případech remíza. Hned v 1. kole si mužstva body dělily, když se diváci branky nedočkali a utkání skončilo 0:0. V březnu v Ústí nad Labem pak skončil duel remízou 1:1. Jablonec poslal po změně stran do vedení 18letý Jakub Gaši, za Ústí ale vyrovnal 10 minut před koncem Ismael Stephane Ouattara Dao.
    Z posledních čtyř vzájemných duelů pak máme bilanci vyrovnanou bilanci jedné výhry Ústí nad Labem, dvou remíz a jedné výhry Jablonce B.
     
    Úvodní sestavy:

    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Grigar – Čítek, Richter (C), Červenka, Černý, Novotný, Tureček, Kodad, Žežulka, Kott, Čičovský
    Náhradníci: Němec – Tomšík, Tarasenko, De Oliveira Veneranda, Severa, Bouša, Ugwu
    Trenér: Svatopluk Habanec

    FK Jablonec B: Mihelak – Hurtado, Hušek, Vošahlík (C), E. Malý, Melka, Breda, Hanzlíček, Makanjuola, Omon, Schánělec
    Náhradníci: Reiner – Štěpánek, Krulich, Phan, Čada, Romagnoli, A. Malý
    Trenér: Benjamin Vomáčka

    Rozhodčí: Nedvěd – Krupka, Pašek.
     
    Všichni aktéři dnešního zápasu jsou již na hrací ploše a za okamžik tak již utkání odstartuje.
     
    Fotbalisté Ústí nad Labem budou hrát ve světle modrých dresech, hosté z Jablonce jsou v dresech zelených.
     
    Úvodní výkop obstarají hráči Jablonce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté začali vysokým nákopem na Successe Makanjuolu, před ním ale zasahuje domácí obrana a získává míč do své moci.
     
    3
    První rohový kop zápasu zahrávali fotbalisté Army, po odraženém míči se ke střele zevnitř šestnáctky dostal David Černý, z voleje ale pálí vysoko nad.
     
    4
    Jablonečtí zahrávali standardku z velké dálky, centr do vápna byl ale delší než bylo potřeba a míč končí v zázemí. Od branky bude rozehrávat Tomáš Grigar.
     
    6
    Pokus domácích odcentrovat z levé strany do vápna zastavuje Evžen Malý. Ústí nad Labem bude zahrávat rohový kop.
     
    7
    Centr od rohového praporku končí pouze v rukavicích Klemena Mihelaka. Ten rozehrává dlouhým nákopem až na polovinu Ústí.
     
    9
    Sledujeme opatrný úvod zápasu, ani jedno z mužstev nechce udělat zbytečnou chybu.
     
    10
    První velká šance zápasu! Do dobrého centru z levé straně vložil na malém vápně nohu Ladislav Kodad a po jeho zásahu končí míč jen centimetry vedle levé tyče! Klemen Mihelak se za míčem jen ohlédl.
     
    12
    Útočná snaha Jablonce končí po odmávaném ofsajdu. Míč mají v držení fotbalisté Ústí nad Labem.
     
    15
    Nechybělo mnoho a k míči za obranou Ústí se dostal rychlý Simon Omon. Jeden z domácích stoperů ale na poslední chvíli odklízí míč do bezpečí.
     
    16
    Akce domácích po levé straně hřiště končí po bloku jednoho z hostujících obránců. Ústí nad Labem bude zahrávat rohový kop.
     
    17
    Centr od rohového praporku ale na přední tyči hlavičkuje pryč z vápna Haiderson Hurtado.
     
    18
    Po ztečovaném centru Daniela Richtra má Ústí nad Labem k dispozici další roh.
     
    19
    Také tento roh ale skončil pouze na kopačkách hráčů Jablonce. Ti tak mohou vyrazit s míčem vpřed.
     
    20
    Pas za obranu na rozběhnutého Successe Makanjuolu postrádal přesnost a míč mají pod kontrolou domácí.
     
    21
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do vedení. Rychlou kombinační akci zakončil po přesné přihrávce do vápna střelou z první na bližší tyč DAVID ČERNÝ – 1:0!
    21. ČERNÝ - 1:0
     
    23
    Rohový kop hostů ohrožení pro branku Tomáše Grigara nepřinesl. Domácí ale brzy ztrácejí po nepřesnosti na polovině hřiště míč a hrají opět hosté.
     
    26
    Domácí mají míč na kopačkách a vyměňují si krátké přihrávky na vlastní polovině.
     
    28
    Dlouhý nákop domácích končí na hlavě Haidersona Hurtada, Ten byl navíc ve výskoku faulován a hrát s míčem tak mohou fotbalisté v zeleném.
     
    30
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A je to o dva góly. Po dobré přihrávce unikal vstříc brance Jablonce MAREK ČERVENKA, který si před bránícím hráčem pokryl míč tělem a dokázal svoji střelu po zemi umístit přesně ke vzdálenější tyči mimo dosah Mihelaka – 2:0!
    30. ČERVENKA - 2:0
     
    31
    Z místa konání zápasu aktuálně neproudí signál, prozatím tedy budeme přinášet alespoň zjednodušený přenos formou změn stavu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi 1. poločas, po kterém odcházejí do šaten spokojenější fotbalisté Ústí nad Labem, kteří vedou 2:0. Domácí poslal do vedení po rychlé kombinaci střelou z první David Černý, vedení pak navýšil po samostatném úniku dobře mířenou střelou na zadní tyč Marek Červenka. Hosté musejí ve druhé půli přidat, pokud si dnes chtějí odvést nějaké body.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Jablonec B:
    ze hřiště odchází Hurtado, přichází Štěpánek,
    ze hřiště odchází Schánělec, přichází Krulich.
     
    48
    V úvodu druhé půle je k vidění hra plná soubojů a hra se přelévá kolem středového kruhu.
     
    50
    Střídání v týmu FK Jablonec B:
    ze hřiště odchází Vošahlík, přichází Čada.
     
    51
    Žlutá karta pro tým FK Jablonec B (Melka).
     
    52
    Centr od rohového praporku v podání domácích ohrožení pro branku Mihelaka nepřinesl. Gólman Jablonce rozehrává dlouhým odkopem od branky.
     
    55
    Větší držení míče si udržují hráči Ústí nad Labem a mají teď zápas plně pod kontrolou.
     
    57
    Žlutá karta pro tým FK VIAGEM Ústí nad Labem (Červenka).
     
    58
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do třígólového trháku. Po dobré přihrávce se v samostatném úniku zjevil MAREK ČERVENKA a tváří v tvář Mihelakovi si věděl rady. Gólmana Jablonce přehazuje jemným obloučkem a odbíhá slavit – 3:0!
     
    63
    Třetí gól již domácí definitivně uklidnil a kombinují teď v poklidu na polovině hřiště.
     
    65
    Střídání v týmu FK Jablonec B:
    ze hřiště odchází Breda, přichází Romagnoli,
    ze hřiště odchází Hanzlíček, přichází A. Malý.
     
    66
    Nadějně vyhlížející akci hostů zastavuje nepřesná finální přihrávka před vápnem. Míč tak mají v moci domácí a nikam s ním teď nepospíchají.
     
    70
    Rohový kop domácích byl příliš přetažený a nikdo z hráčů v bledě modrém na něj ve vápně nedosáhl. Rozehrávat od branky bude Klemen Mihelak.
     
    70
    Střídání v týmu FK VIAGEM Ústí nad Labem:
    ze hřiště odchází Červenka, přichází Ugwu.
     
    72
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Na konci rychlé kombinace domácích byl ve vápně DAVID ČERNÝ, který prostřeluje Mihelaka – 4:0!
     
    77
    Zápas je po čtyřech gólech domácích téměř jistě rozhodnut a fotbalisté Ústí mají jeho průbeh plně pod kontrolou. Fotbalistům Jablonce se nedaří proti kompaktní obraně Army prosadit.
     
    78
    Střídání v týmu FK VIAGEM Ústí nad Labem:
    ze hřiště odchází Novotný, přichází De Oliveira Veneranda.
     
    80
    Útočnou akci domácích zastavuje faul. Hrát mohou hosté, fotbalistům v zeleném ale chybí více pohybu a nabídky, aby mohli něčím obranu Ústí překvapit.
     
    84
    Střídání v týmu FK VIAGEM Ústí nad Labem:
    ze hřiště odchází Kodat, přichází Tomšík,
    ze hřiště odchází Kott, přichází Tarasenko,
    ze hřiště odchází Čičovský, přichází Bouša.
     
    85
    Hosté zahrávali přímý volný kop z větší vzdálenosti, míč propadl až na malé vápno, tam ale na poslední chvíli zasahuje jeden z domácích stoperů a sráží míč na roh.
     
    87
    Centr od rohového praporku si domácí obrana pohlídala a Tomáš Grigar ani nemusel zasahovat.
     
    90
    Hlavní rozhodčí Vít Nedvěd nastavuje 2 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Ústí nad Labem dnes v poklidu dokráčelo ke třem bodů, když zdolalo rezervu Jablonce jasně 4:0. Za domácí se dvakrát prosadili David Černý a Marek Červenka, naopak hosté toho dnes směrem dopředu moc nepředvedli. (19:49:55)

    Jakub Holínka

    Branky: 21. Černý, 30. Červenka, 58. Červenka, 72. Černý

    Karty:   57. Červenka (UNL) – 51. Melka (JBB)


    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Grigar – Čítek, Richter (C), Červenka (70. Ugwu), Černý, Novotný (78. De Oliveira Veneranda), Tureček, Kodad (84. Tomšík), Žežulka, Kott (84. Tarasenko), Čičovský (84. Bouša)
    Náhradníci: Němec – Tomšík, Tarasenko, De Oliveira Veneranda, Severa, Bouša, Ugwu

    Trenér: Svatopluk Habanec

    FK Jablonec B: Mihelak – Hurtado (46. Štěpánek), Hušek, Vošahlík (C) (50. Čada), E. Malý, Melka, Breda (65. Romagnoli), Hanzlíček (65. A. Malý), Makanjuola, Omon, Schánělec (46. Krulich)
    Náhradníci: Reiner – Štěpánek, Krulich, Phan, Čada, Romagnoli, A. Malý

    Trenér: Benjamin Vomáčka

    Rozhodčí: Nedvěd – Krupka, Pašek

    Diváci: 1321