Karabach – Dinamo Záhřeb 0:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Midtjylland 3:2 (kon.) | CZ Bělehrad – Bodø/Glimt 2:0 (kon.)
Slavia – Lille 2:1 (kon.)
konec
FK Karabach
0:2 (0:1)
GNK Dinamo Záhřeb
Středa 28.08.2024, 18:45 • Tofig Bahramov Stadium, Baku • Liga mistrů • 2 • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Hezký středeční podvečer všem příznivcům fotbalu! Na programu jsou odvetné zápasy závěrečného 4. předkola Ligy mistrů UEFA a zápas mezi FK Karabachem a GNK Dinamem Záhřeb. Výkop proběhne na stadionu Tofiqa Barhamova v Baku v 18:45 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
     
    FK Karabach

    Hegemon domácí scény posledních let postoupil v srpnu 2017 do skupinové fáze Ligy mistrů UEFA a stal se historicky prvním ázerbájdžánským klubem, kterému se to podařilo. Karabach za posledních deset let jedinkrát nevyhrál domácí titul a v loňské sezoně z toho byla znovu krasojízda v podání klubu z města Agdam. Domácí Premier League opanoval s náskokem 25 bodů na druhou Ziru a tu také zdolal ve finále ligového poháru. Stejně jako jeho dnešní soupeř tak má Karabach v zádech zisk domácího double. Loňský ročník byl pro Karabach úspěšný také co se týče evropských pohárů. Ze základní skupiny Evrospké ligy proklouzl z druhého místa za pozdějším finalistou Bayerem Leverkusenem a v play-off také překvapivě vyřadil portugalskou Bragu. Následně ale los Karabachu přisoudil do cesty znovu Bayer Leverkusen a to byla pro ázerbájdžánský celek konečná.
    Svěřenci Gurbana Gurbanova již na své cestě za vysněnou druhou účastí v Lize mistrů vyřadili gibraltarský Lincoln a také bulharský Ludogorec Razgrad a jsou tak poslední krůček od svého cíle. V lize je Karabach po třech odehraných kolech na 3. místě s bilancí dvou výher a jedné porážky.
     
    GNK Dinamo Záhřeb

    Nejúspěšnější chorvatský klub aktuálně táhne sérii sedmi mistrovských titulů v řadě. V historii klubu jich má na kontě již celkem 25, k tomu přidal 17 trofejí z domácího ligového poháru. V loňské sezoně oslavilo Dinamo zisk double, když vyhrálo ligu s osmibodovým náskokem na Rijeku a stejného soupeře také zdolalo ve finále ligového poháru. Modří, jak zní přezdívka klubu, jsou také pravidelným účastníkem evropských pohárů. V loňské sezoně si Dinamo po neúspěšném boji o Ligu mistrů a vyřazení od pražské Sparty v předkole Evropské ligy zahrálo alespoň základní skupinu Konferenční ligy. V té bral klub ze Záhřebu druhé místo za suverénní Viktorií Plzeň a následovaly boje v play-off. Zde nejprve Dinamo vyřadilo favorizovaný Real Betis, následně mu ale vystavil stopku řecký PAOK.
    Start do nové sezony se svěřencům Sergeje Jakiroviče vydařil, po čtyřech ligových kolech mají na kontě plný počet bodů a se skóre 12:2 vedou tabulku HNL ligy. Nejlepším střelcem týmu v nové sezoně je prozatím s 5 góly ve čtyřech zápasech 24letý útočník Sandro Kulenovič, který tak chytil na startu nového ročníku parádní formu.
     
    Vzájemné zápasy

    První duel před týdnem na stadionu Maksimir skončil výhrou domácího Dinama Záhřeb v poměru 3:0 a chorvatský celek tak cestuje do odvety s více než solidním náskokem. Domácí poslal ve 29. minutě do vedení Marko Pjaca a do kabin se tak šlo za stavu 1:0. Přestože měl Karabach po změně stran několik dobrých příležitostí ke skórování, branku se mu vstřelit nepodařilo a Dinamo udělilo ázerbájdžánskému celku lekci z produktivity. Dva góly v poslední čtvrthodině vstřelil střídající Sandro Kulenovič a uklidnil tak domácí příznivce. Výraznou postavou zápasu byl také 21letý záložník Martin Baturina, který si připsal jednu asistenci a několik dalších dobrých příležitostí pro své spoluhráče vypracoval.
    Karabach tak má dnes co dohánět, určitě ale nebude skládat zbraně a doufejme, že nás čeká zajímavý zápas.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Karabach: Kochalski – Silva, Mustafazade, Medina, Jafargulijev – Júlio Romao, P. Andrade – Leandro Andrade, Benzia, Zoubir (C) – Juninho
    Náhradníci: Buntič, Mammadzada – Achundžade, Bajramov, A. Husejnov, B. Husejnov, Isajev, Keyta, Qurbanli, Richard Almeida, Vešovič, Xhixha
    Trenér: Gurban Gurbanov

    GNK Dinamo Záhřeb: Nevistič – Ogiwara, Théophile-Caterine, Mmaee, Pierre-Gabriel – Mišič – Pjaca, Baturina, Sučič, Kulenovič – Petkovič (C)
    Náhradníci: Filipovič, Zagorac – Bernauer, Córdoba, Hoxha, Kačavenda, Pavič, Rog, Špikič, Stojkovič, Torrente, Vrbančič
    Trenér: Sergej Jakirović

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Betts (ENG).
     
    Všichni aktéři dnešního střetnutí již za doprovodu hlavního sudího Michaela Olivera vstupují na hrací plochu.
     
    Fotbalisté Karabachu budou hrát v černých dresech, hráči Dinama Záhřeb jsou celí ve žlutém.
     
    Úvodní výkop obstarají hráči Dinama Záhřeb.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Terčem faulu na polovině hřiště se stal Martin Baturina a míč tak budou mít hosté.
     
    3
    Přízemní centr Matheuse Silvy z pravé strany letěl pouze do míst, kde stál připravený Ivan Nevisič. Ten tak sbírá míč do rukavic a rozehrává nakrátko přes obránce.
     
    5
    Pěknou průnikovou přihrávku obdržel nalevo Sandro Kulenovič, míč si ještě před vápnem zasekl a čechral míč na zadní tyč na nabíhajícího Bruna Petkoviče, obrana Karabachu ale sráží míč na roh.
     
    6
    Centr od rohového praporku si na úrovni penalty našel Sandro Kulenovič, míč ale netrefil ideálně a branku neohrozil.
     
    7
    Na druhé straně se domácí dostali po sérii rychlých přihrávek až do vápna Dinama, před Juninhem ale chytá míč Ivan Nevistič.
     
    Kevin Medina fauloval u postranní čáry Bruna Petkoviče a Dinamo Záhřeb bude zahrávat standardní situaci.
     
    8
    Centr Martina Baturiny byl ale delší než hosté potřebovali a míč tak mají v moci domácí.
     
    9
    Abdellah Zoubir nedokázal přes dvojici obránců Dinama odcentrovat do vápna, Karabach ale bude zahrávat alespoň rohový kop.
     
    10
    Centr Matheuse Silvy z pravé strany ještě přizvedl jeden z obránců Dinama a na zadní tyči se dostal k zakončení hlavou Jasín Benzia, mezi tři tyče ale zamířit nedokázal.
     
    12
    Hra je přerušena, po souboji s Benziou avizuje zdravotní problém Bruno Petkovič. Vypadá to ale, že bude schopen pokračovat ve hře.
     
    14
    Johan Medina nerozehrál ideálně a následně musel zatáhnout za záchrannou brzdu, aby zastavil slibně rozjíždějící se akci Dinama. Zasloužená žlutá karta.
     
    15
    Své obranné povinnosti si splnil na jedničku Kevin Théophile-Catherine, který přes sebe nepustil Juninha a ještě dokázal vyvézt míč až na polovinu Karabachu.
     
    17
    Velká bojovnost Marka Pjacy znamená získaný míč pro Dinamo. Hosté budou vhazovat.
     
    18
    Unikajícího Leandra Andradedo zasáhl ve skluzu těsně před vápnem Samy Mmaee a může být rád, že byl oceněn pouze žlutou kartou.
     
    20
    Bruno Petkovič si ukrojil příliš velké sousto a proti přesile domácích obránců se neprosadil. Míč mají na kopačkách hráči Karabachu.
     
    21
    Své rychlé nohy ukázal Martin Baturina, který si před vápnem převzal dobrou průnikovou přihrávku a svojí křižnou přízemní ranou jen o centimetry míjí pravou tyč!
    21. Martin Baturina svojí křižnou přízemní střelou jen těsně míjí pravou tyč.
     
    23
    Martin Baturina teď příliš otálel s centrem a nakonec o míč přichází. Hosté ale vzápětí dobrým presingem znovu získávají míč pod kontrolu.
     
    25
    Hráči Dinama teď dobře mění tempo hry a míč domácím vůbec nepůjčují.
     
    27
    Ofsajd! A v něm přichycen Juninho. Útočná akce Karabachu je tak u konce.
     
    30
    Zabíhajícího Matheuse Silvu fauloval skluzem těsně před šestnáctkou Takuja Oqiwara a po zásluze vidí od Michaela Olivera žlutou kartu.
     
    31
    Centr Patricka Andradeho se standardky si obrana Dinama pohlídala a odvrací míč do bezpečí.
     
    32
    Po centru Matheuse Silvy šmiknul na malém vápně osamocený Jasín Benzia, míč ale netrefil. Z toho mohl být krásný gól.
     
    32
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do vedení po krásné střele Marka Pjacy, který si před vápnem posunul míč na levačku a jeho pumelice končí i s pomocí pravé tyče v síti – 0:1! Mateusz Kochalski byl bez šance zasáhnout.
    32. PJACA - 0:1
     
    34
    Útočná snaha Karabachu končí po odpískaném faulu Leandra Andradeho.
     
    36
    Rohový kop Jasína Benzii vyráží do zámezí Ivan Nevistič. Domácí si roh zopakují.
     
    38
    Marko Pjaca je při chuti, jeho střelu zpoza šestnáctky ale tentokrát blokuje obrana Karabachu.
     
    39
    Rohový kop v podání Martina Baturiny ohrožení domácí branky nepřinesl. Míč mají pod kontrolou fotbalisté v černém a snaží se prokombinovat k vápnu Dinama.
     
    41
    Centr Matheuse Silvy sráží ve vápně na roh Samy Mmaee.
     
    42
    Centr Jusína Benzii od rohového praporku ve vápně nikoho ze spoluhráčů nenašel a Dinamo se osvobozuje dlouhým odkopem.
     
    44
    Velká šance domácích! Jasín Benzia poslal nadýchaný centr na zadní tyč, kde hlavičkoval nikým nehlídaný Juninho, svojí hlavičku ale posílá těsně nad bránu!
    44. Juninho v dobré pozici hlavičkuje nad bránu.
     
    Hlavní rozhodčí Michael Oliver nastavuje 2 minuty nad rámec 1. poločasu.
     
    45+1
    Sandro Kulenovič hledal ve vápně ještě lépe postaveného Tanjuku Ogiwaru, před ním ale získává míč Kevin Medina.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi prvních pětačtyřicet minut, po kterých vede Dinamo Záhřeb 1:0 po krásné trefě Marka Pjacy a je tak již jednou nohou v Lize mistrů. Karabach si vytvořil několik dobrých šancí, zatím se ale trápí v koncovce a ve 2. půli jej tak čeká téměř neřešitelný rébus, pokud chce postoupit.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:51 hodin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb:
    ze hřiště odchází Ogiwara, přichází Bernauer.
     
    46
    Rychlý start do druhé půle v podání domácích, ke střele z hranice šestnáctky napřáhl Patrick Andrade, k jeho smůle však trefil jen Juninha a rozehrávat od branky tak bude Ivan Nevistič.
     
    48
    Bruno Petkovič pálí zevnitř šestnáctky po zemi a zhruba o metr míjí levou tyč domácí brány. Díky teči jednoho z domácích ale bude Josip Mišič zahrávat roh.
     
    49
    Centr z rohu si ve vápně našel Sandro Kulenovič, v záklonu ale hlavičku mimo tři tyče.
     
    50
    Z podobného místa jako se prosadil Marko Pjaca zkusil své štěstí Leandro Andrade, jeho pokus ale míří hodně vedle pravé tyče.
     
    52
    Další velká šance domácích a zase z toho není gól! Matheus Silva poslal z pravé strany přesný centr na malé vápno, kde si na něj naskočil osamocený Abdellah Zoubir, v dobré pozici ale hlavičkuje nad bránu.
    52. Abdellah Zoubir hlavičkuje nikým nehlídán nad břevno.
     
    54
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Neproměněné šance domácích jsou po zásluze potrestány. Na pravé straně dostal spoustu prostoru Petar Sučič, jehož ránu zevnitř šestnáctky vyrazil Mateusz Kochalski přímo na kopačky vracejícího se MATHEUSE SILVY, od kterého se míč odráží do sítě – 0:2!
    54. SILVA - 0:2
     
    56
    Dobrým blokem ve vlastním vápně se blýskl Maxime Bernauer, který zastavuje ránu Jasína Benzii.
     
    58
    Tempo hry nyní trochu opadlo, míč mají v držení fotbalisté Dinama Záhřeb a nikam se sním již neženou.
     
    61
    Sandro Kulenovič měl před sebou na pravé straně hodně prostoru, v souboji jeden na jednoho ale nevyzrál na Kevina Medinu a ten získává míč pro domácí.
     
    63
    Tvrdou ránu Abdellaha Zoubira z hranice velkého vápna vyráží skvělým reflexivním zákrokem Ivan Nevistič. Následně je hra přerušena pro ofsajdové postavení Jasína Benzii.
     
    64
    Na trávníku zůstává ležet Martin Baturina a drží se za stehenní sval. Probíhá ošetřování přímo na hrací ploše.
     
    66
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb:
    ze hřiště odchází Petkovič, přichází Córdoba,
    ze hřiště odchází Baturina, přichází Rog.
     
    67
    Dlouhý nákop hostů hledal vepředu Juana Córdobu, před ním ale zkrotil míč Kevin Medina.
     
    69
    Patrick Andrade zatáhl na polovině hřiště za dres Marka Roga a zblízka si prohlédl kartónek žluté barvy.
     
    70
    Domácí ale po nepřesnosti ve finální třetině hřiště přicházejí o míč a hráči Dinama se krátkými přihrávkami přesouvají na polovinu Karabachu.
     
    72
    Fotbalisté Karabachu chtějí svým fanouškům dopřát alespoň oslavu branky, proti koncentrované obraně Dinama to ale mají složité.
     
    74
    Pokus o přenesení hry v podání Kevina Mediny končí až mimo hrací plochu. Vhazovat budou hosté.
     
    76
    Do odraženého míče se na hranici šestnáctky opřel Patrick Andrade, míč ale netrefil ideálně a Ivan Nevistič jeho skákavou střelu bez problémů chytá.
     
    78
    Střídání v týmu FK Karabach:
    ze hřiště odchází Leandro Andrade, přichází Bajramov,
    ze hřiště odchází Juninho, přichází Achundzade.
     
    80
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb:
    ze hřiště odchází Pjaca, přichází Špikič.
     
    80
    Střídání v týmu FK Karabach:
    ze hřiště odchází P. Andrade, přichází Isajev,
    ze hřiště odchází Silva, přichází A. Husejnov.
     
    81
    Skvělý míč za obranu Dinama poslal Toral Bajramov, jen o centimetry na něj před brankou Nevističe ale nedosáhl osamocený Isajev.
     
    83
    Ránu levačkou z hranice šestnáctky v podání Torala Bajramova na bližší tyči vyráží na roh pozorný Ivan Nevistič.
    83. Ránu Bajramova vyráží Nevistič na roh.
     
    84
    Střídání v týmu FK Karabach:
    ze hřiště odchází Pierre-Gabriel, přichází Hoxha.
     
    85
    Měkký centr Abbase Husejnova z pravé strany našel ve vápně hlavu Bahlula Mustafazady, ten ale mířil pouze doprostřed brány a míč tak končí u Nevističe v rukavicích.
     
    87
    Nákop na Juana Córdobu byl příliš dlouhý a míč končí až na kopačkách Mateusze Kochalskiho.
     
    88
    Střídání v týmu FK Karabach:
    ze hřiště odchází Zoubir, přichází Keyta.
     
    88
    Kevin Medina neodhadnul dráhu míče a musel zezadu srazit unikajícího Petara Sučiče. Od hlavního rozhodčího Michaela Olivera tak vidí druhou žlutou a posléze červenou kartu a musí předčasně pod sprchy.
     
    90
    Josip Mišič nastřeluje ze standardky pouze zeď domácí obrany. Uvidíme rohový kop.
     
    90
    Hlavní rozhodčí Michael Oliver nastavuje 3 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+1
    Na centr od rohového praporku si ve vápně nejvýše vyskočil Samy Mmaee, jeho hlavička ale letí vedle pravé tyče. Rozehrávat od branky bude Mateusz Kochalski.
     
    90+3
    Faulem se provinili Petar Sučič a píská se faul. Míč má Karabach, hlavní rozhodčí již ale kouká na hodinky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Dinamo Záhřeb zvládlo po domácím duelu také odvetu a po výhře 2:0 postupuje do Ligy mistrů UEFA! Domácí fotbalisté si stejně jako v prvním duelu vypracovali množství šancí, Dinamo jim ale udělilo v obou zápasech lekci z produktivity. Dnes poslal chorvatský celek do vedení parádní ranou o tyč Marko Pjaca, definitivní tečkou za postupem Dinama pak byl vlastní gól Matheuse Silvy po změně stran. Zatímco Dinamo Záhřeb se tak již může těšit na los Ligy mistrů, Karabach se bude muset spokojit se základní skupinou Evropské ligy.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:13.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů. (20:41:42)

    Jakub Holínka

    Branky: 32. Pjaca (Sučič), 54. Silva (Sučič) (vla.)

    Karty:   14. Medina (KBK), 69. P. Andrade (KBK) – 18. Mmaee (ZAG), 30. Ogiwara (ZAG)   88. Medina (KBK)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:13.
    FK Karabach: Kochalski – Silva (80. A. Husejnov), Mustafazade, Medina, Jafargulijev – Júlio Romao, P. Andrade (80. Isajev) – Leandro Andrade (78. Bajramov), Benzia, Zoubir (C) (88. Keyta) – Juninho (78. Achundzade)
    Náhradníci: Buntič, Mammadzada – Achundzade, Bajramov, A. Husejnov, B. Husejnov, Isajev, Keyta, Qurbanli, Richard Almeida, Vešovič, Xhixha

    Trenér: Gurban Gurbanov

    GNK Dinamo Záhřeb: Nevistič – Ogiwara, Théophile-Caterine, Mmaee, Pierre-Gabriel (84. Hoxha) – Mišič – Pjaca (80. Špikič), Baturina (66. Rog), Sučič, Kulenovič – Petkovič (C) (66. Córdoba)
    Náhradníci: Filipovič, Zagorac – Bernauer, Córdoba, Hoxha, Kačavenda, Pavič, Rog, Špikič, Stojkovič, Torrente, Vrbančič

    Trenér: Sergej Jakirović

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Betts (ENG)
    20.08.2024
    Dinamo Záhřeb - Karabach 3:0

    Branky: 29. Pjaca, 75. Kulenovič (Baturina), 80. Kulenovič

    Karty:   56. Sučić (ZAG), 69. Kulenovič (ZAG), 90+4. Jakirović (ZAG) – 62. Júlio Romao (KBK)

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:6.