Norimberk – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Přerov – Berani Zlín 2:1 (2:1 po s.n.) | Motor ČB – Kärpät 1:4 (kon.)
Havířov – Val. Meziříčí 5:1 (kon.) | Kladno – Slavia 2:3 (kon.) | Vítkovice – Třinec 5:1 (kon.)
Žďár n/S – Technika Brno 3:1 (kon.) | Tábor – Milevsko 4:1 (kon.) | Děčín – Kadaň 1:2 (kon.)
Ústí n/L – Mostečtí Lvi 6:3 (kon.) | Příbram – Písek 3:1 (kon.) | Prešov – Miskolc 6:1 (kon.)
Olomouc – HC Slovan 4:0 (kon.) | Katowice – Poruba 2011 2:3 (1:2 po s.n.) | Havlíčkův Brod – Vrchlabí 3:4 (kon.)
Znojmo – SHKM Hodonín 5:3 (kon.) | Vyškov – Opava 6:4 (kon.) | Benátky n/J – Cheb 7:3 (kon.)
Kralupy n. Vltavou – Řisuty 0:0 (zruš.) | Osvětim – Frýdek-M. 4:1 (kon.) | Vienna Capitals – Kometa Brno 2:0 (nedohr.)
Fribourg – Liberec 2:6 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Kärpät Oulu
Čtvrtek 29.08.2024, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Energie AG Motor Cup

    Motor Cup se vrací na scénu po pětileté pauze, tentokrát pod názvem Energie AG Motor Tour. V roce 2019 si trofej s vyobrazením siluety Černé věže odvezl Amur Chabarovsk, letos na jih Čech zavítají finský Kärpät Oulu a německý mistr Eisbären Berlín. Turnaj otevře duel Motoru s Oulu, páteční podvečer bude patřit měření sil mezi zahraničními celky a souboj o pohár zakončí Motor proti Berlínu. Všechna utkání se odehrají v Budvar aréně
     
    Úvodní sestavy:

    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Pýcha, Reilly, Doudera (A), Kachyňa, Vráblík, Kubíček, Bukač – O. Kovařčík, Přikryl, Gulaš (C) – Ordoš, Koláček, Kubík – Olesen, Pech (A), Kašlík – Beránek, Toman, Valský.
    Trenér: Ladislav Čihák.

    Kärpät Oulu: Westerholm (Karhunen) – Ohtamaa (A), Paaso, Kivistö, Olkkonen, Juusola, Berglund – Turunen (A), Virta, Antti-Roiko – Alasiurua, Melnick, Rusechhoff – Tardof, M. Kovařčík, Gardiner – Hermonen, Korpimäki, Anttila (C) – Nikupeteri.
    Trenér: Ville Mäntymaa.

    Rozhodčí: Květoň, Mejzlík – Jindra, Šimánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    A úvodní vhazování máme za sebou! Lépe si na něm vedli hostující hráči. Ti dnes nastupují v černých dresech, zatímco domácí Motor hrají v bílé variantě.
     
    01:03
    Jan Strmeň za sebou má první zákrok. Měl sice těžší výhled na ránu od modré, přesto vyrazil.
     
    01:38
    Michal Kovařčík dostal přihrávku na střed hřiště a už chtěl protáhnout Strmeně střelou zápěstím. Puk mu ale sjel po ledě, takže ani pořádně nezakončil.
     
    02:22
    Tohle byla první větší šance, konkrétně na straně finského celku! Alasiurua posílal v přečíslení dva na jednoho puk na Melnicka, jenže mu jej poslal na brusle! Zajímavá možnost.
     
    02:44
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Lukáš Pech – 2 min., hákování.
     
    03:24
    Jihočeši zatím hrají oslabení na jedničku. Soupeře ještě do pásma nevpustili a jsou aktivní i při napadání.
     
    03:56
    Až nyní se Kärpät dostal do útočného pásma, kde se snaží rozjet kombinaci. Motor ale dobře napadá. Nakonec se mu povedlo kotouč získat a poslat za bránu soka.
     
    04:44
    Lukáš Pech je na ledě!
     
    05:01
    A Lukáš Pech se okamžitě vydal na útočný výlet. Nakonec to byl právě on, kdo pálil na přední tyč, ovšem Westerholm vyrazil kotouč vyrážkou do bezpečí.
     
    05:53
    Kivistö musel spěchat za kotoučem do svého obranného pásma, když jej dojel Kašlík. Budějovicím se nakonec povedlo kotouč vybojovat a drží se poprvé v pásmu.
     
    06:30
    Stejně rychle musel spěchat na druhou stranu Pýcha, kterému Strmeň přiťuknul kotouč hokejkou. Domácí obránce sice napadání ustál, ale Motor stejně ztratil.
     
    07:08
    Martin Beránek šel neohroženě za kotoučem, který se mu povedlo vybojovat. Následně přihrál na Douderu, jenže ten přes clonící hráče nemohl pálit na branku.
     
    07:59
    Gardiner nepřihrál přesně po modré a poslal svůj celek z kombinace v útočném pásmu.
     
    08:30
    Ztráta v obranném pásmu mohla přinést velké problémy před bránu Strmeně. Kotouč se ale s trochou štěstí odrazil k budějovickému gólmanovi, který jej přikryl.
     
    09:19
    Josh Melnick si nahodil kotouč o mantinel a pelášil za ním, co mu síly stačily. Převaha českobudějovických hráčů si s ním ale bez větších problémů poradila.
     
    10:00
    Je za mámi přesně polovina první periody, ve které se toho zatím moc nestalo. Herní převahu sice mají hosté, ale zatím bez nějaké výraznější šance.
     
    10:38
    Nyní jsme se dočkali zajímavé možnosti! Pýcha sice ještě zvládl zastavit přihrávku do pozice dva na jednoho, jenže se puk se odrazil k hostům. Tam už přišla střela z hodně dobré pozice a Strmeň zasáhl ramenem!
     
    11:32
    Tentokrát se dobrým blokem prezentoval Josef Koláček, který zastavil ránu od modré. Ve středním pásmu se k puku ale znovu dostává finský celek.
     
    12:11
    Dlouhý souboj o kotouč byl k vidění v rohu útočného pásma. Sudí nakonec hru přerušil a vhazovat se bude po levé ruce domácího brankáře.
     
    12:42
    Kousek chyběl Lukáši Pechovi k tomu, aby zachytil přihrávku po modré a se spoluhráči mohl pelášit do přečíslení. Takhle se ale na puku nadále drží hosté.
     
    13:19
    Matěj Toman dostal přihrávku na pravou stranu pásma. Nemohl nikomu nahrát, tak pálil. Jeho střela byla tečována soupeřem jen těsně vedle bližší tyčky!
     
    14:14
    Jihočeši se začínají trochu zvedat v herním projevu. Po dlouhé době se na chvilku usadil v útočném pásmu a do povedené kombinace chyběl jen kousíček.
     
    14:56
    Motoru se trochu otevřel prostor, čehož chtěl využít Adam Kubík. Ten byl v dobré palebné pozici, ale jeho rána byla zablokována hokejkou soupeře.
     
    15:48
    Kašlík šikovně prostrčil kotouč na Pecha, když v tu ránu vzniklo přečíslení dva na jednoho. Jeho přihrávka na Olesena ovšem byla zbrzděna posledním bekem.
     
    16:37
    Jihočeši se nyní prezentují dobrým napadáním, z čehož rezultovala další možnost! Martin Beránek ale také nedokázal propálit hokejky před sebou.
     
    16:48
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Martin Beránek – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Kärpät Oulu:
    Reid Gardiner – 2 min., hrubost, odpyká Olli Nikupeteri.
     
    17:18
    Vyloučení v týmu Kärpät Oulu:
    Rueschhoff – 2 min., faul loktem.
     
    17:51
    České Budějovice mají přesilovou hru, první v zápase. Zatím s jim ale nedaří pořádně usadit v pásmu.
     
    18:20
    Navíc se hosté dostali do přečíslení! Krásnou přihrávku dostal nejspíše Hermonen, který si už pokládal gólmana. Na poslední chvíli mu však Filip Přikryl kotouč vypích!
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:18
    Rueschhoff je na ledě!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první perioda, ve které se toho mnoho zajímavého nestalo. prvních patnáct minut byl lepší hostující celek, která měl dvě celkem zajímavá přečíslení, jenže ani jedno z nich neskončilo pořádným zakončením. Motor se zlepšil v posledních pěti minutách, ve kterých byl rozhodně lepším celkem na ledě. Westerholm se najednou musel hodně poohlížet po střelách, ale ani jedna v brance neskončila. V první periodě jsme tak branku neviděli, snad se jich dočkáme v prostřední části.

    Další třetina začne přibližně v 18:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Teemu Turunen získal puk na modré a šel do akce jeden na jednoho. Jeho svižná střela zápěstím ale skončila na betonu Strmeně a domácí mohou dopředu.
     
    20:53
    Tak tohle byla šance jako hrom! Oulu šel do přečíslení tři na jednoho, kdy parádní kombinaci zakončoval po kříženém pasu Teermu Turunen, jehož střelu skvěle zlikvidoval domácí gólman!
     
    21:58
    Juusola si sjel z modré na střed hřiště, kam na něj mířila přihrávka. Hostující obránce pálil na vzdálenější tyč, ale domácí maskovaný muž opět zasahuje.
     
    22:33
    Kärpätvstoupil do druhé periody hodně svižně a motal chvilku svého soka v obranném pásmu. Nyní se ale už Jihočechům povedlo dostat do útoku.
     
    23:20
    A tohle byla zajímavá možnost také na druhé straně! Nick Olesen to šikovně zkoušel bekhendem na zadní horní růžek, jenže těsně minul svatyni hostů.
     
    23:59
    Zatím se ve druhé třetině snad ještě ani jednou nepřezrušovalo. Oba týmy se nyní střídají v útočných akcích, ale gólmani mohou být chvilku v klidu.
     
    24:30
    Až nyní se píská, jelikož Turunen zvolil na modré zpětnou přihrávku a vystavil spoluhráče do ofsajdu.
     
    25:01
    Milan Gulaše zkoušel svůj projektil na zadní tyč a jen těsně minul branku Westerholma.
     
    25:52
    Alasiurua se dostal na vrcholek pravého kruhu, tak vyzkoušel pozornost domácího gólmana. Ten jeho ránu škrtl a kotouč končí v ochranné síti.
     
    26:13
    Šimon Kubíček nyní odchází do kabin. Důvod je trochu nejasný, tak snad to nebude nic vážného.
     
    27:20
    Vyloučení v týmu Kärpät Oulu:
    Hermonen – 2 min., podrážení.
     
    27:57
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Lukáš Pech – 2 min., hákování.
     
    28:26
    Jihočeši začali hru ve čtyřech lépe, když se Matěj Toman prokličkoval až do pásma. Motor tam sice chvilku držel kotouč na hokejkách, ale nic z toho nebylo.
     
    29:21
    Hermonen je na ledě!
     
    29:38
    Will Reilly si udělal útočný výlet. Nakonec pálil z vrcholku pravého kruhu, ale jeho rána byla sražena do ochranné sítě a hra musí být přerušena.
     
    29:57
    Lukáš Pech je na ledě!
     
    30:39
    Nepřesnou přihrávkou se prezentovali hostující hokejisté, když se touš dokutálel až na zakázané uvolnění. Motor tak vybojoval vhazování v otočné třetině.
     
    31:15
    Josef Koláček si připsal pořádnou ránu na zadní tyč, jenže jeho střela se tase o kousek nevešla.
     
    32:10
    Westerholm se nyní jen ohlédl po střele od modré. Znovu ovšem zaduněla jen o zadní mantinel. Jihočeši by potřebovali trochu seřídit mířidla...
     
    32:55
    Ondřej Kovařčík si mohl připsat první branku v dresu Motoru! Ocitl se z ničeho nic sám před gólmanem, kterého si položil. Přesto hostující brankář vytáhl fantastický zákrok lapačkou!
     
    33:29
    Tentokrát se nepřesnou nahrávkou prezentovali domácí hokejisté, takže jsme viděli jen icing.
     
    33:53
    Kärpät Oulu právě vstřelil branku! Hostující hokejisté jsou zatím lepšími na hřišti, což dokazují první vstřelenou brankou! ARTTU ALASIURUA si sjel na střed hřiště a otevřel se před ním prostor. Hráč hostí si ještě trochu potáhnul puk a střelou zápěstím nedal Strmeňovi šanci. Asistence: Josh Melnick.
    33:53 Arttu ALASIURUA - 0:1
     
    35:18
    Po vstřelené brance se toho zatím moc nestalo. Jihočeši nyní akorát vyhodili na zakázané uvolnění, a tak se hra znovu stěhuje před budějovického brankáře.
     
    35:34
    Tak nyní chyběly milimetry ke srovnání! Milan Gulaš byl při úniku sice faulován, jenže mohl pokračovat. Vyslal parádní ránu, jenže trefil jenom vzdálenější tyčku!
     
    35:35
    Vyloučení v týmu Kärpät Oulu:
    Ohtamaa – 2 min., hákování.
     
    36:29
    Velou šanci měli ale paradoxně v oslabení hosté! Anttila se dostal ze strany na brankáře, jenže jeho rána zaduněla jen o zadní mantinel.
     
    37:04
    Českým Budějovicím se zatím v přesilové hře tolik nedaří. Nyní sice musel Westerholm zasahovat, jenže kotouč přikryl bez nějakých větších problémů.
     
    37:26
    Dnešní utkání sleduje 2910 diváků.
     
    37:35
    Ohtamaa je na ledě!
     
    38:12
    Krásná kombinace na domácí straně! Tu nakonec zakončoval po delším kříženém pas Jakub Valský, jenže hostující gólman se proti jeho pokusu stihl natáhnout a puk vyrazit betonem!
     
    38:38
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Matěj Toman – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Kärpät Oulu:
    Michal Kovařčík – 2 min., hrubost.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Již jsou za námi dvě periody dnešního duelu, po kterých vede hostující celek o jednu branku! Kärpät zatím působí o něco lepším dojmem a jeho vedení je zasloužené. Střelecké prokletí dnešního duelu prolomil Arttu Alasiurua, který si sjel na střed hřiště a prudkou ranou zápěstím nedal Strmeňovi ani tu nejmenší šanci. O chvilku později mohl z ojedinělé šance srovnat skóre Milan Gulaš, ale jeho parádní rána orazítkovala jen tyč. Po dvou částech hry tak půjde Oulu do té poslední s jednobrankovým vedením.

    Další třetina začne přibližně v 19:11.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Začala nám poslední třetina, buly lepé zvládli hosté
     
    41:40
    Nadějná příležitost, Přikryl posunul puk na Kovařčíka, který byl sám před gólmanem, ale nepřekonal ho
     
    42:58
    Kärpät Oulu právě vstřelil branku! Kärpät se dostal do přečíslení, na konci akce stál REID GARDINER který střelu vzal na sebe a brankáři Strmeňovi nedal šanci
    42:58 Reid GARDINER - 0:2
     
    44:45
    České Budějovice právě vstřelily branku! Olesen se ocitl sám před brankou, bekhendem trefil pouze boční tyč, puk se ale odrazil k MATEJI KAŠLÍKOVI, kterému rána sice nesedla, ale i tak překonal brankáře soupeře. Asistence: Olesen.
    44:45 Matej KAŠLÍK - 1:2
     
    45:34
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Toman – 2 min., hrubost.
     
    45:57
    Motor zatím hru v oslabení zvládá, vyhodil puk z obranného pásma a hosté se zatím do vážné šance nedostali
     
    47:33
    Kärpät Oulu právě vstřelil branku! Kärpät se prosadil vteřinu před koncem přesilové hry. Tardif se s kotoučem dostal až k brance Strmeňe, kde skvělou přihrávkou našel REIDA GARDINERA, a ten nekompromisně vymetl pravou šibenici Strmeňovy branky. Asistence: Tardif
    47:33 Reid GARDINER - 1:3
     
    49:01
    Pavel Pýcha napřáhl ke střele od modré čáry, která letěla do tyče!
     
    49:53
    Kärpät se dostal do úniku 3 na 2, ale hostujícímu hráči sjel puk z hokejky a Strmeň bez problému vzal kotouč do lapačky
     
    50:35
    Vyloučení v týmu Kärpät Oulu:
    Rusechhoff – 2 min., vysoká hůl.
     
    50:59
    Motor si vytváří v přesilové hře tlak, ale ve vážné šanci se neocitl
     
    52:35
    Hosté hrají v plném počtu!
     
    53:55
    Skvělá kombinace hostů, na jejímž konci stál Antii Roiko, kterému ale sjel kotouč z hole, a tak branku Strmeňe neohrozil
     
    54:48
    Olesen se octil ve skvělé šanci, ale na poslední chvíli zasáhl gólman hostů výtečným zákrokem!
     
    56:31
    Kärpät Oulu právě vstřelil branku! Protiútok hostů dva na jednoho zužitkoval JULIUS HERMONEN, dostal skvělou přihrávku přes bránicího hráče a ranou bez přípravy nedal Strmeňovi šanci! Asistence: Antti Roiko, Anttila
    56:31 Julius HERMONEN - 1:4
     
    Motor se chce ještě v závěru zápasu dostat do tlaku, ale obrana hostů je neprostupná
     
    Vyloučení v týmu Kärpät Oulu:
    Melnick – 2 min., hákování.
     
    Konec zápasu.
     
    Po celou dobu zápasu měl dnes finský celek navrch, Motoru se nedařilo ani v přesilových hrách a nedostal se ani do moc vážných příležitostí. Naopak hosté dnes měli ještě dost příležitostí, které nepřetavily v branku. Jan Strmeň si dnes připsal velmi důležité zákroky, díky kterým držel Motor ve hře o dobrý výsledek, ale i finský gólman si dnes připsal na své konto velmi cenné zákroky. (19:46:04)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 45. Kašlík (Olesen) – 34. Alasiurua (Melnick), 43. Gardiner, 48. Gardiner (Tardif), 57. Hermonen (Roiko, Anttila)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Pýcha, Reilly, Doudera (A), Kachyňa, Vráblík, Kubíček, Bukač – O. Kovařčík, Přikryl, Gulaš (C) – Ordoš, Koláček, Kubík – Olesen, Pech (A), Kašlík – Beránek, Toman, Valský.
    Trenér: Ladislav Čihák.

    Kärpät Oulu: Westerholm (Karhunen) – Ohtamaa (A), Paaso, Kivistö, Olkkonen, Juusola, Berglund – Turunen (A), Virta, Antti-Roiko – Alasiurua, Melnick, Rusechhoff – Tardof, M. Kovařčík, Gardiner – Hermonen, Korpimäki, Anttila (C) – Nikupeteri.
    Trenér: Ville Mäntymaa.

    Rozhodčí: Květoň, Mejzlík – Jindra, Šimánek

    Diváci: 2910