Nový Jičín – Kopřivnice 3:2 (2:1 po s.n.) | Kobra – Hronov 4:0 (kon.) | Detva – Humenné 2:4 (kon.)
Wolfsburg – Sparta 3:6 (kon.) | Eispiraten Crimmitschau – Plzeň 1:5 (kon.) | Bolzano – Spišská N. Ves 3:5 (kon.)
Ajoie – Liberec 0:1 (nedohr.)
nedohráno
HC Ajoie
0:1 (0:0, 0:1, -:-)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 30.08.2024, 20:15 • Patinoire de Porrentruy • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (21:45:41)
     
    Tak zápas mezi Ajoie a Bílými Tygry byl předčasně ukončen, kvůli velké mlze nebylo možné pokračovat dále. Zápas tedy zůstal nedohrán. Tygři tak na turnaji ve Švýcarsku končí bez porážky.
     
    31:53
    Aha, takže pokračovat tento zápas nebude. Sudí upozornili na mlhu, která je čím dál větší a doporučili duel předčasně ukončit. Za stavu 1:0 pro liberecké Tygry tak zápas končí.
    31:53 Neproměněné trestné střílení Nättinena
     
    31:53
    Po faulu libereckého hráče bylo nařízeno trestné střílení. Toho se ujal Julius Nättinen, který se rozjel do těsné blízkosti Petra Kváči, napřáhl ke střele a trefil jeho hruď. Skóre se tak nemění. A opět panuje nad ledem hustá mlha.
     
    31:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Martin Ryšavý – TS, hákování.
     
    31:35
    Znovu drží hosté puk co nejdále od Kváčovy branky a drží čas.
     
    30:59
    Tygři zatím své oslabení hrají dobře a vyhazují puky do bezpečí. Domácí tak další přesilovkovou akci musejí zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    29:49
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jakub Hujer – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    28:54
    Pavel Průšek se natlačil na levou stranu a zblízka vystřelil, sudí rozpažuje, zřejmě hostující obránce trefil konstrukci domácí branky!
     
    27:35
    A další krátká pauza kvůli již několikrát zmíněné mlze. Hráči znovu krouží po ledové ploše.
     
    27:31
    Domácí jsou už v plném počtu.
     
    27:09
    Damiano Ciaccio se nyní vyznamenal, v přesilové hře na něho šla velmi nebezpečná střela, kterou poté efektním semaforem zastavil a puk má v lapačce. Hra je přerušena a buly bude vhozeno před jeho klecí.
     
    25:31
    Vyloučení v týmu HC Ajoie:
    Joel Scheidegger – 2 min., sekání.
    25:08 Rayen PETROVICKÝ - 0:1
     
    25:08
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté otevírají účet dnešního zápasu a jdou do vedení. Na modrou čáru dostal přihrávku RAYEN PETROVICKÝ, který hned na to svižně vystřelil a jeho pokus pak skončil až za zády domácího brankáře Ciaccia – 0:1. Asistence: Christian Thomas.
     
    24:26
    A už se zase hraje, mlha trochu opadla a v akci jsou hosté. Martin Faško-Rudáš opět hýřil aktivitou, dostal se na levý kruh a vystřelil. Jeho pokus poté mezi kruhy tečoval Oscar Flynn, ale gólman Damiano Ciaccio zakročil.
    24:00 Mlha, že by se místy dala krájet
     
    24:00
    Nyní je hra na chvíli přerušena, všichni hráči jsou na ledě a krouží kolem celé plochy. Důvodem je velká mlha nad ledem, skrz kterou není pořádně vidět. Je vidět, že je stále léto a venku panují vysoké teploty.
     
    23:59
    Liberec ubránil první oslabení a už je v plném počtu.
     
    23:19
    Ve vlastním oslabení se až do útočného pásma hnal za pukem Martin Faško-Rudáš, ale nakonec ho dojeli obránci soupeře a zachránili tak situaci.
     
    22:50
    Hned po první přesilovkové kombinaci Ajoie sebrali puk obránci libereckých Bílých Tygrů a odpálil ho až před Damiana Ciaccia. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    22:20
    První početní výhoda pro domácí Ajoie. Na trestné lavici sedí Kelly Klíma za sekání a bude si přát, aby na ní setrval celé dvě minuty.
     
    21:59
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Kelly Klíma – 2 min., sekání.
     
    21:29
    Arno Nussbaumer stahovačkou zaměstnal znovu Petra Kváču. Hostující brankář se tak v posledních chvílích ve svém brankovišti nenudí.
     
    20:50
    Na druhé straně nedostal na levou stranu přihrávku David Aubrecht, kdyby tomu tak bylo, byl by zřejmě v dobré palebné pozici před domácí klecí.
     
    20:37
    Závar před libereckou brankou hned na začátku druhé třetiny. Kyen Sopa napřáhl na pravém kruhu a zaměstnal Petra Kváču. Ten tak kryje další pokus a zastavuje hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je minulostí. K vidění byly nějaké šance na obou stranách, o tu největší se ale postaral Oscar Flynn, který jedovkou nechal vyniknout domácího brankáře. Tygři měli k dispozici dvě přesilové hry, ale využít je nedokázali. Po úvodní dvacetiminutovce se tak skóre na ukazateli nepohnulo. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně ve 21:05.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    Tygři vybojovali další kotouč a zůstali v útočném pásmu, v závěru úvodního dějství se tak ještě pokusí ohrozit branku Damiana Ciaccia.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:24
    Také druhé oslabení domácí hráči zvládli a už jsou v plném počtu. Skóre tak zatím zůstává takové, jaké svítilo na ukazateli před úvodním buly, a sice bezbrankové.
     
    18:14
    A další výhoz puku až před Petra Kváču, hráči Ajoie pak okamžitě střídají unavenou čtveřici hráčů. Na ledě jsou tak čerstvé síly.
     
    17:44
    Domácí se dostali hned po vhazování ve svém pásmu k puku a rychle ho vyhodili až před branku soupeře. Šetří tak hned cenné vteřiny z oslabení.
     
    17:24
    Vyloučení v týmu HC Ajoie:
    Joel Scheidegger – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    16:46
    Liberečtí se stále drží v útočné třetině, z pravé strany to zkusil Radim Šimek, ale jeho svižná rána byla zastavena obranou soupeře, který poté rychle spěchá směrem do pásma Liberce.
     
    16:06
    Damiano Ciaccio musel hasit nebezpečí ve svém brankovišti, když lapil pokus z pravé strany. Poté, co zakročil raději hru přerušil a uklidnil. Vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Ajoie.
     
    14:49
    Ajoie je v plném počtu a první oslabení tak zvládlo bez úhony.
     
    13:37
    Rána Tomáše Filippiho mířila mezi tři tyče, ale Ciaccio ji srazil do bezpečí a následně pak obrana posílá touš do středního pásma.
     
    12:49
    Vyloučení v týmu HC Ajoie:
    Bastien Pouilly – 2 min., vysoká hůl.
     
    12:21
    Lilian Garessus si našel dobrou střeleckou pozici kousek před modrou čárou a jeho přízemní pokus šel na beton Petra Kváči. Ten chtěl kotouč zkrotit rukavicí, povedlos se mu to na druhý pokus.
     
    11:46
    Nyní si musel dávat pozor Petr Kváča, na kterého šla nepříjemná štiplavá střela z levého kruhu, kterou vyslal Julius Nättinen. I liberecký brankář hru pozastavuje.
     
    11:03
    Dalekonosná střela Jerryho Turkulainena od modré čáry končí na obraně Liberce, Tygři se poté přesunuli až před Ciaccia a zahrozili. Domácí brankář ale vytasil semafor a hra je přerušena. Buly po jeho levé ruce.
     
    10:25
    Emils Veckaktinš nabral na levé straně rychlost, z kruhu poté svižnou ranou mířil na branku Petra Kváči, ale liberecký ochránce svatyně byl na svém místě a připraven.
     
    09:19
    Radim Handl unikl obráncům Ajoie, u pravého hrazení chtěl poslat přihrávku do prostoru mezi kruhy, ale tahle souhra také nevyšla. Stále tak čekáme na úvodní trefu tohoto duelu.
     
    08:23
    Po chvilce si chtěl zpracovat puk Adam Musil, ale zamotal se mu okolo brusle. Rázem tak nebylo nic z dalšího náznaku liberecké akce. Hosté zatím mají více aktivity než soupeř.
     
    07:19
    Velká šance Liberce! Na pravé straně byl rozjetý právě Oscar Flynn, který před malou chvílí také vystřelil, ovšem tohle už mělo dobré parametry, kdyby ale nezakročil Damiano Ciaccio!
     
    06:28
    Bílí Tygři znovu hýřili aktivitou a zblízka zakončoval nepříjemně Oscar Flynn. Ale svůj pokus po zemi neposlal mezi tři tyče.
     
    04:49
    Jakub Hujer otravoval rozehrávku obránců Ajoie, ti se nedali a hned poté se vydali směrem před Petra Kváču. Ovšem soupeř byl pozorný a nedovolil, aby hráči Ajoie ohrozili jeho svatyni.
     
    04:30
    T.J. Melancon bojoval o puk u zadního hrazení za brankou Ciaccia, ovšem na chvíli ho ztratil. Tygři si ho ale zase vrátili zpět a hned pálili na branku Ajoie. Do akce tak musel opět Ciaccio a jeho pohotová lapačka.
     
    02:47
    Marco Pedretti si na pravém kruhu klepl o přihrávku a tu dostal. Následně na nic nečekal, napřáhl ke střele a jeho pořádný švih končí na levém betonu Petra Kváči.
     
    01:50
    Ten ale vše jistil pozorným zákrokem, získal puk na svou stranu a dostal ho hned na hole spoluhráčů. Liberečtí tak velmi rychle zase otáčejí hru před klec Damiana Ciaccia.
     
    01:05
    Adam Musil se snažil obrat soupeře o puk v jeho vlastním obranném pásmu, jenže to obrana Ajoie nedovolila a získává touš na svou stranu. Hned na to pak domácí hráči jdou před branku Petra Kváči.
     
    00:39
    Na pravé straně si holí k sobě stáhl puk Martin Faško-Rudáš, ale jeho pokus poté kryje u své levé tyče Damiano Ciaccio a přerušuje hru. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce a Liberec se ještě může zdržet před jeho klecí.
     
    00:20
    Hned po úvodním vhazování se do akce dostal domácí celek, ovšem Tygři ho o puk obrali a zamířili na opačnou stranu. Jenže se vystavili postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Dnes v sestavě Severočechů nechybí hvězdný bek Radim Šimek a také kapitán Tomáš Filippi.
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu a utkání tak za malou chvíli bude moci začít. Domácí nastoupí ve žlutých dresech, liberečtí Bílí Tygři pak budou hrát v bílém provedení svých dresů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Ajoie: Ciaccio (Patenaude) – Scheidegger, Brennan, Nussbaumer, Maurer, Minder, Fischer (C) – Sopa, Romaneghi, Pedretti (A) – Turkulainen, Devos, Nättinen – Robin, Frossard, Veckaktinš – Garessus, Rundqvist, Pouilly
    Trenér: Christian Wohlwend

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Král) – Průšek, Šimek, Melancon, Aubrecht, Krutil, Petrovický, Derner – Faško-Rudáš, Filippi (C), Flynn – Thomas, Musil, Rozsíval – Klíma, Petrovský, Ryšavý – Handl, Hujer, Vlach – Gajda
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Staudenmann, Dipietro – Pitton, Francey.
     
    Vzájemná utkání

    Co se týče vzájemných duelů, tak to pro oba celky dnes bude premiéra, protože na sebe v minulosti ještě nenarazily.
     
    Zajímavost

    Pikantní duel bude pro libereckého trenéra Filipa Pešána. Ten totiž u týmu Ajoie působil v sezóně 2022-2023.
     
    HC Ajoie

    Hokejisté Ajoie na turnaji sehráli jeden zápas, když porazili 4:2 Banskou Bystrici. Předtím pak sehráli ještě tři přípravné duely s bilancí dvou výher a jedné prohry. Nestačili na Kloten. S ním prohrávali už 0:3, ale ještě se jim povedlo snížit na rozdíl jediné branky, dorovnat ztrátu se jim už ale nepodařilo a padli 2:3. Poté už následovala výhra 4:3 nad týmem Servette Ženeva a na vítězné vlně pak pokračovali i po výhře 3:1 nad Basilejí, tedy celkem z nižší švýcarské soutěže. Společně s již zmíněnou výhrou nad Banskou Bystricí tak Ajoie vyhrálo třikrát po sobě a dnes tak bude chtít být znovu úspěšné proti českému klubu, aby vítěznou šňůru natáhli, po stejném prahnou ale i Bílí Tygři.
    Tygři ve Švýcarsku zvládli i druhý duel, poradí si i s Ajoie?
     
    Bílí Tygři Liberec

    Liberečtí Bílí Tygři začali první zápas na turnaji La Coupe des Bains velmi dobře, když nad Lausanne vedli už 5:1. Ovšem švýcarský celek nakonec čtyřmi góly dorovnal ztrátu a vynutil si nastavenou hrací dobu. V ní už ale Tygři rozhodli a připsali si první výhru. A Šelmy si poradily i s dalším švýcarským celkem, když porazily 6:2 Fribourg. Na turnaji tak Liberec zapsal dvě výhry. Bude úspěšný i potřetí?

    V přípravě předtím ještě Tygři sehráli dva přípravné zápasy, oba s Litvínovem. Nejprve na ledě chemiků prohráli 1:4, byť v utkání vedli. I druhý duel už ve své aréně Liberečtí měli dobře rozehraný, když vedli 2:1. Ale poté přišel další obrat litvínovské Vervy a ta vyhrála i druhé měření sil, tentokráte těsně 3:2. Ve Švýcarsku to ale Liberec protrhl a nyní útočí na třetí výhru v řadě za sebou na mezinárodním poli.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Příprava na novou sezónu je v plném proudu. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na utkání mezi týmy HC Ajoie a Bílí Tygři Liberec v rámci turnaje La Coupe des Bains, který se koná ve Švýcarsku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 26. Petrovický (Thomas)


    HC Ajoie: Ciaccio (Patenaude) – Scheidegger, Brennan, Nussbaumer, Maurer, Minder, Fischer (C) – Sopa, Romaneghi, Pedretti (A) – Turkulainen, Devos, Nättinen – Robin, Frossard, Veckaktinš – Garessus, Rundqvist, Pouilly
    Trenér: Christian Wohlwend

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Král) – Průšek, Šimek, Melancon, Aubrecht, Krutil, Petrovický, Derner – Faško-Rudáš, Filippi (C), Flynn – Thomas, Musil, Rozsíval – Klíma, Petrovský, Ryšavý – Handl, Hujer, Vlach – Gajda
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Staudenmann, Dipietro – Pitton, Francey