Kazachstán – Rakousko 2:1 (kon.) | Francie – Slovinsko 5:1 (kon.) | Norsko – Velká Británie 6:2 (kon.)
Maďarsko – Slovensko 3:7 (kon.) | Ukrajina – Lotyšsko 1:5 (kon.) | Japonsko – Dánsko 2:3 (po pr.)
konec
Francie
5:1 (2:0, 0:1, 3:0)
Slovinsko
Pátek 30.08.2024, 15:00Kvalifikace mužů na OH • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
    49:50 BOZON - 5:1
     
    49:50
    Francie právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Pierricka Dubeho slovinský gólman skvěle vychytal, jenže následně mu vracející se obránce podmetl nohy. Dube si toho všiml a nahrál na TIMA BOZONA, jemuž stačilo trefit odkrytou bránu. Asistence: Pierrick Dube.
    46:15 BOZON - 4:1
     
    46:15
    Francie právě vstřelila branku!
    Tohle už budou mít Slovinci nesmírně obtížné. Po vhazování v obranném pásmu se soupeřům trhl TIM BOZON, vyměnil si kotouč s Pierrickem Dubem a vystřelil nad beton Pintariče. Asistence: Pierrick Dube.
    45:43 TEXIER - 3:1
     
    45:43
    Francie právě vstřelila branku!
    Teď už se ale francouzská hvězda nemýlila a zkompletovala hattrick! ALEXANDRE TEXIERA si nabruslil na vrcholek levého kruhu a odrazil svou střelu od levé tyče slovinské brány. Asistence: Yohann Auvitu, Stephane da Costa.
    35:24 URBAS - 2:1
     
    35:24
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Ta přichází až nyní a hned je z toho kontaktní gól! Nahození Žigy Jegliče tečoval před francouzským gólmanem JAN URBAS a rozvlnil síť za jeho zády. Asistence: Žiga Jeglič, Blaž Gregorc.
    10:12 TEXIER - 2:0
     
    10:12
    Francie právě vstřelila branku!
    ALEXANDRE TEXIER plní roli lídra dokonale! Ke střele ho přihrávkou na pravý rok vyzval Stephane da Costa a Texier nepohrdl, když příklepem puk napálil do horního růžku slovinské brány. Asistence: Stephane da Costa.
    06:18 TEXIER - 1:0
     
    06:18
    Francie právě vstřelila branku!
    Charles Bertrand vystihl přihrávku soupeře a nastartoval přečíslení dva na jednoho. Po levé ruce mu najížděl ALEXANDRE TEXIER, kterému také adresoval přihrávku. A hokejista St. Louis Blues i s trochou štěstí dostal puk za záda brankáře. Asistence: Charles Bertrand.

    Michal Hladký

    Branky a nahrávky: 7. Texier (Bertrand), 11. Texier (Costa), 46. Texier (Auvitu, Costa), 47. Bozon (Dube), 50. Bozon (Dube) – 36. Urbas (Jeglič, Gregorc)


    Francie: Papillon (Keller) – Guebey, Auvitu (A), Gallet, Cantagallo, Llorca, Chakiachvili, Crinon – Bertrand, Texier, da Costa (A) – Bellemare (C), Dube, Bozon – Leclerc, Boudon, Perret – Claireaux, Addamo, Treille – Douay
    Trenér: Yorick Treille

    Slovinsko: Pintarič (Krošelj) – Gregorc, Pavlin, Magovac, Mašič, Podlipnik, Crnovič, Čošič – Jeglič, Urbas (A), Verlič – Tičar (A), Torók, Sabolič (C) – Drozg, Kuralt, Macuh – Beričič, Maver, Jezovšek – Tomaževič
    Trenér: Edo Terglav

    Rozhodčí: Langin (CAN), MacFarlane (USA) – Ankerstjerne (DEN), Niittyla (FIN)