Kazachstán – Rakousko 2:1 (kon.) | Francie – Slovinsko 5:1 (kon.) | Norsko – Velká Británie 6:2 (kon.)
Maďarsko – Slovensko 3:7 (kon.) | Ukrajina – Lotyšsko 1:5 (kon.) | Japonsko – Dánsko 2:3 (po pr.)
konec
Ukrajina
1:5 (0:2, 0:3, 1:0)
Lotyšsko
Pátek 30.08.2024, 19:00 • Arena Riga, Riga (LAT) • Kvalifikace mužů na OH • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
    48:27 Danil TRACHT - 1:5
     
    48:27
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Kristers Gudļevskis ztrácí čisté konto! Viktor Zacharov nenechal Dzierkalse odjet z lotyšského obranného pásma. Puk dostal DANIL TRACHT, jenž zakončoval z ostrého úhlu. To ještě gól nedal, ale po nechtěné přihrávce od Batņy už kotouč za Gudļevskise propašoval. Asistence: Viktor Zacharov.
    34:28 Miks INDRAŠIS - 0:5
     
    34:28
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    V Rize se rodí debakl! O pátou gólovou radost se zasloužil MIKS INDRAŠIS, jenž na pravé straně neomylně zužitkoval horizontální přihrávku Rihardse Bukartse. Djačenko se neměl šanci přesunout. Asistence: Rihards Bukarts, Jānis Jaks.
    32:50 Rihards BUKARTS - 0:4
     
    32:50
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Andreikiv v ukrajinském protiútoku nezpracoval přihrávku Ratušného. Lotyši na nic nečekali a vystartovali vstříc Djačenkovi, kterého si RIHARDS BUKARTS vychutnal bekhendovým blafákem mezi betony. Asistence: Jānis Balinskis.
    29:22 Haralds EGLE - 0:3
     
    29:22
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovkový tlak Lotyšů dlouho postrádal kvalitní střelbu. Teprve Daugaviņš posunul puk z pravého kruhu pod sebe a Zacharčenko byl krátký na přesně umístěný volej HARADSE EGLEHO. Kotouč nechytatelně zapadl do šibenice. Asistence: Kaspars Daugaviņš, Jānis Balinskis.
    16:10 Roberts BUKARTS - 0:2
     
    16:10
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Krátce po úvodním gólu je na světě další lotyšský úder! Zacharčenko nedostal pod kontrolu nesmělý pokus z levého kruhu a po Dzierkalsově nabídce zpoza branky kapituloval ze střely z mezikruží, jež vzešla z hokejky ROBERTSE BUKARTSE. Asistence: Mārtiņš Dzierkals, Jānis Balinskis.
    15:03 Dans LOČMELIS - 0:1
     
    15:03
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Další akce už je gólová a favorit se ujímá vedení! Miks Indrašis zavezl puk do útočného pásma a ve správnou chvíli ho posunul do jízdy DANSU LOČMELISOVI, který se zápěstím hezky trefil nad Zacharčenkovu lapačku. Asistence: Miks Indrašis, Ralfs Freibergs.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 49. Tracht (Zacharov) – 16. Ločmelis (Indrašis, Freibergs), 17. Ro. Bukarts (Dzierkals, Balinskis), 30. Egle (Daugaviņš, Balinskis), 33. Ri. Bukarts (Balinskis), 35. Indrašis (Ri. Bukarts, Jaks)


    Ukrajina: Zacharčenko (30. Djačenko) – Čolač, Merežko (C), Andreikiv, Hrebenyk, Ratušnyj, Pangelov-Juldašev (A), Volkov – Peresunko, Tracht, Zacharov – Sadovikov, Fadjejev, Lialka (A) – Nimenko, Denyskin, Morozov – Mazur, Borodaj, Blagyj – Vorona.
    Trenér: Dmytro Chrystyč

    Lotyšsko: Gudlevskis (Vītols) – Komuls, Balinskis, Jaks, Zīle, Freibergs, Mamčics, Cibuļskis – Daugaviņš (C), Ābols (A), Balcers – Ri. Bukarts, Indrašis, Ločmelis – Dzierkals, Ro. Bukarts (A), Batņa – Krastenbergs, Tralmaks, Egle – Gavars.
    Trenér: Harijs Vītoliņš

    Rozhodčí: Brander (FIN), Tscherrig (SUI) – Durmis (SVK), Rampír (CZE)

    Diváci: 9 800