Nový Jičín – Kopřivnice 3:2 (2:1 po s.n.) | Kobra – Hronov 4:0 (kon.) | Detva – Humenné 2:4 (kon.)
Wolfsburg – Sparta 3:6 (kon.) | Eispiraten Crimmitschau – Plzeň 1:5 (kon.) | Bolzano – Spišská N. Ves 3:5 (kon.)
Ajoie – Liberec 0:1 (nedohr.)
konec
Grizzlys Wolfsburg
3:6 (1:1, 2:3, 0:2)
HC Sparta Praha
Pátek 30.08.2024, 19:00 • Wolfsburg • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Sparta zvládá generálku na ledě německého Wolfsburgu, ale cesta k výhře 6:3 bolela. Domácí tým působil místy až přemotivovaně a několik zákroků na hraně přineslo řadu šarvátek.

    Velmi dobrý výkon pak odvedla zkušená lajna Vladimíra Sobotky s Michalem Řepíkem a Tomášem Hykou na krajích.
     
    Konec zápasu. (16:14:58)
     
    59:11
    Na modré čáře dostal nabito pro změnu Irving, ale jeho střela neprošla přes blokující obránce.
     
    58:23
    Zajímavý protiútok zakončil Ondřej Hrabík, ale jeho rána letí jen mimo domácí branku.
     
    58:03
    Když porovnáme průběhu zápasu, tohle jsou nebe a dudy. Žádné šarvátky, výraznější emoce nebo provokace. Oba týmy zápas dohrávají.
     
    56:43
    Wolfsburg už ví, že je hotovo. Emoce se uklidnily, Sparta kontroluje hru a zápas se spíše dohrává bez výraznějších příležitostí.
     
    54:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    Varone při vyvážení kotouče nešťastně podklouzl, čehož využil ROMAN HORÁK a ve vlastním oslabení poslal volný kotouč do prázdné branky. Bez asistence.
     
    53:27
    Wolfsburg hraje vabank! Strahlmeier opouští branku a domácí zkouší hrát v šesti. Už jim také nic jiného nezbývá.
     
    53:02
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Najman – 2 min., držení.
     
    51:58
    Vitouch vzal zodpovědnost na sebe a parádně si z pravé strany nabruslil před branku, jenže mu chyběla gólová tečka – Strahlmeier byl pozorný.
     
    51:44
    Grizzlys už jsou kompletní, ale Sparta má co chtěla – dala gól. Šancí bylo mnohem více, ale dvougólový náskok už je slibný.
     
    50:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tentokrát sparťanům vyšel sehraný signál výborně a střela JAKUBA KREJČÍKA od modré čáry končí v síti. Asistence: Aaron Irving, Pavel Kousal.
     
    49:51
    Sparta se valí na branku Wolfsburgu, ale Irving nedokázal usměrnit Hykovu prudkou přihrávku. Vzápětí se sparťané nedostali před brankou k dorážce Horákova pokusu, který O`Connor zachytil a poslal pryč.
     
    48:44
    Rychlé přenesení hry přes osu hřiště končí následnou střelou Chlapíka, kterou Strahlmeier úspěšně vyráží!
     
    48:19
    Krupp zkoušel v pětiminutovém oslabení vyzvat Irvinga k odvetě, ale rozhodčí je proti a oba hráče odtahuje. Menší strkanice se obejde bez trestů.
     
    47:52
    Wolfsburg se zatím úspěšně brání, aniž by sparťané vystřelili. Pražené jsou ale trpěliví a čekají na ideální příležitost zahrozit.
     
    46:44
    Skvělá šance pro Spartu, jak odskočit a domácí tým definitivně zlomit! Wolfsburg tohle vzhledem k výsledku a průběhu potřebuje zrovna nejméně.
     
    46:44
    Vyloučení v týmu Grizzlys Wolfsburg:
    Ramage – 5 min. + OK, nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    46:44
    Tohle je vážně zbytečné! Ramage nesmyslně dohrál loktem u mantinelu Kryštofa Hrabíka a zdá se, že ho rozhodčí mohou poslat s pětkou do šaten.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 12. Schinko (Archibald, Pfohl), 31. Archibald (Varone, Ramage), 39. Schinko (Caamano) – 3. Salomäki (Horák, Chlapík), 22. Krejčík (Hyka, Sobotka), 29. Hyka (Řepík, Kemiläinen), 40. Řepík (Sobotka), 51. Krejčík (Irving, Kousal), 55. Horák


    Grizzlys Wolfsburg: Strahlmeier (Weitzmann) – Melchiori, O`Connor, Pfohl, Krupp, Martinovič, Ramage – White, Miele, Caamano – Schinko, Varone, Archibald – Ruckdäschel, Feser, Dumont – Chrobot, Fauser, Braun
    Trenér: M. Stewart

    HC Sparta Praha: Kořenář (Volevecký) – Kemiläinen, Tomov, Moravčík, Krejčík, Irving, Tomek, Pavlák – Chlapík, Horák, Salomäki – Kousal, Najman, Forman – Řepík, Sobotka, Hyka – D. Vitouch, O. Hrabík, K. Hrabík (C)
    Trenér: P. Gross