Č. Budějovice – Bohemians 1905 0:0 (kon.) | Slovácko – Jablonec 0:0 (kon.) | Hr. Králové – Sparta 0:2 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
0:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905
Sobota 31.08.2024, 14:30 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • Chance Liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    České Budějovice hostí v sobotu odpoledne Bohemians Praha 1905 a budou usilovat o první bodový zisk v letošní sezóně. Jihočeši prohráli šestkrát v řadě, vstřelili jeden jediný gól a bez jednoho dvacet gólů inkasovali. Klokani se aktuálně nachází ve středu ligové tabulky.

     
    SK Dynamo České Budějovice

    SK Dynamo zůstává po šesti ligových kolech jediným týmem bez bodu a v sobotu odpoledne se to bude snažit změnit proti dalšímu pražskému celku. Poslední pokus na Dukle nevyšel. Jihočeši nevyužili několik slibných šancí a po přestávce za to byli potrestáni, když inkasovali tři góly. Domácí mají nejhorší útok i obranu.

     
    Bohemians Praha 1905

    Bohemians 1905 sice mají kolísavé výsledky a také oni podlehli v pražském derby Dukle, na rozdíl od svého nadcházejícího soupeře ale sbírají body. Klokani porazili na úvod nové sezóny Baník Ostrava a před poslední domácí prohrou s Jabloncem vyhráli v Karviné. Další bod potom získali po bezbrankové remíze na Slovácku.

     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Fendrich – Čoudek, Križan, O. Novák – Šigut, Tischler, Hubínek, Zíka – M. Čermák (C) – Adediran, Ogiomade.
    Náhradníci: Janáček – Krch, Brabec, V. Hora, Osmančík, Ondrášek, Matoušek, Nikl, Kotula.
    Trenér: František Straka

    Bohemians Praha 1905: Soukup – Hůlka (C), Křapka, Hybš – Petrák, Jánoš, Ristovski, Hrubý – J. Matoušek, Drchal – Hilál.
    Náhradníci: Šiman – Shejbal, M. Kadlec, Jindřišek, V. Novák, Zeman, Kovařík, Pleštil, Ad. Kadlec, A. Čermák.
    Trenér: Jaroslav Veselý

    Rozhodčí: Dalibor Černý. Asistenti: Jan Paták, Pavel Pospíšil. Čtvrtý rozhodčí: Ondřej Cieslar. VAR: Tomáš Kocourek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    České Budějovice obstaraly výkop dnešního zápasu a okamžitě poslaly dlouhý pas dopředu. Bohemians nedokázali míč uklidit do bezpečí a na pravé straně šestnáctky si nabíhal na pěkný kolmý pas Quadri Adediran, bohužel pro domácí ale byla přihrávka jeho spoluhráče příliš dlouhá.
     
    2
    Na opačné straně o sobě dali vědět také fotbalisté pražského celku, ani jeden z dvojice centrů do šestnáctky ale žádné vzrušení nepřinesl. Oba týmy se ubránily.
     
    3
    Matěj Hybš se nedokázal na křídle prosadit a fotbalisté Českých Budějovic mohli na pravé straně obranné poloviny vhazovat.
     
    4
    Bude zajímavé sledovat, zda se Dynamo bude hodně soustředit na hru směrem dozadu nebo bude hrát s Bohemians 1905 otevřenou partii. Domácí mají nejhorší obranu v lize, když inkasovali devatenáct gólů.
     
    5
    České Budějovice mají obrovský problém se střílením gólů, když během úvodních šesti kol vstřelily jeden jediný.
     
    6
    Robert Hrubý se na pravém křídle neprosadil a domácí si pomohli přihrávkou na brankáře Viléma Fendricha, který míč odkopl za postranní čáru. Vhazování.
     
    7
    Milan Ristovski se ocitl na hranici malého vápna po přihrávce z pravé strany šestnáctky v obrovské šanci a mohl skórovat z blízkosti do prázdné brány, jenže jeden z obránců Dynama ho ve skluzu fantasticky zablokoval! Gól nepadl.
     
    8
    Na opačné straně mohlo ihned udeřit Dynamo! Quadri Adediran rozkmital na pravém křídle své rychlé nohy, ve vápně se pomazlil s míčem a jeho následná střela těsně minula bližší horní roh!
     
    9
    Quadri Adediran opět na pravém křídle unikl a tentokrát míč předložil Marcelovi Čermákovi, který na ose hřiště krásně vypálil zpoza šestnáctky a dobře mířil k levé tyči, Lukáš Soukup ale tygřím skokem vyrazil míč na roh!
     
    11
    Ze zápasu uplynulo deset minut a České Budějovice měly už dvě slibné šance, jenže jak tomu bývá bohužel pro ně zvykem, gólu se zatím nedočkaly.
     
    12
    Svěřence Františka Straky je ovšem potřeba pochválit za vstup do zápasu, protože se nesoustředí pouze na obranu.
     
    12
    Emil Tischler podtrhl jednoho z Klokanů a viděl žlutou.
     
    13
    Quadri Adediran opět vymýšlel něco na pravé straně šestnáctky, tentokrát ho ale velice rychle přerušili rozhodčí. Útočník domácího Dynama se nacházel v ofsajdu.
     
    14
    Dynamo za to pořádně vzalo a na pravé straně se dostal k přízemnímu centru Samuel Šigut, míč z jeho kopačky byl ale prvním obráncem sražen na rohový kop.
     
    15
    Jan Matoušek předvedl na pravém křídle nádherný sprint a neohroženě si to namířil do šestnáctky, tam se mu ale do cesty postavil Michal Hubínek a čistě ho zastavil.
     
    16
    Bývalý hráč Jablonce nebo Příbrami utrpěl během osobního souboje s domácím kapitánem nepříjemný šlapák a hra byla přerušena, aby mohl být ošetřen.
     
    17
    Z tribun se neslo jméno Jana Matouška, který odešel po ošetření mimo hrací plochu, podle všeho se ale brzo na zelený pažit vrátí a bude pokračovat ve hře.
     
    18
    Václav Drchal si řekl nádherným náběhem za obranu o míč a po ještě lepší přihrávce od spoluhráče se ocitl ve slibné šanci, Vilém Fendrich proti němu ale vyběhl z brány a jeho střelu z úhlu vyrazil na rohový kop! Stále 0:0.
     
    21
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Dominik Pleštil.
     
    22
    Až nyní dostali Bohemians 1905 pokyn k rozehrání rohového kopu, protože v síti domácího týmu byla u tyče díra, kterou bylo potřeba opravit, ale vše už je v pořádku.
    22. Adediran a Hilál se zhostili opravy sítě
     
    23
    Vilém Fendrich dobře zasáhl levou nohou proti slabé střele zpoza šestnáctky letící vzduchem a následná hlavička Abdalláha Júsufa Hilála po centru z levé strany minula vzdálenější pravou tyč.
     
    24
    Dynamo se ocitlo pod tlakem a Matěj Hybš mohl na levém křídle obstarat dlouhé autové vhazování.
     
    25
    Autové vhazování sice bylo na přední tyči odvráceno, Matěj Hybš ale poslal do šestnáctky přízemní centr, po kterém Dominik Pleštil zakombinoval rychle s Robertem Hrubým, a přízemní střela druhého jmenovaného hráče Bohemians 1905 těsně minula levou tyč!
     
    27
    Quadri Adediran si naběhl na pěknou kolmou přihrávku a zpětným pasem hledal před bránou spoluhráče, Amadin Marvis Ogiomade byl ale dobře pokryt a jeden z obránců Bohemians 1905 odvrátil míč na rohový kop.
     
    28
    Amadin Marvis Ogiomade si navedl míč na pravačku a zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která byla drobně tečována a skončila v rukavicích Lukáše Soukupa! Stále bez branek.
     
    30
    Jeden z hráčů Bohemians 1905 byl nepříjemně faulován ve středovém kruhu a po ošetření musel odejít za postranní čáru. Kvůli zranění už je mimo hru Jan Matoušek.
     
    31
    Za zápasu uběhlo úvodních třicet minut a zatím jsme nebyli svědky žádného gólu, to ovšem neznamená, že bychom se nudili. Oba týmy měly slibné šance.
     
    32
    Dominik Pleštil si to namířil z levého křídla do šestnáctky, k ničemu se ale nedostal, protože jeden z obránců Dynama odvrátil míč po pěkném skluzu na roh.
     
    33
    Abdalláh Júsuf Hilál se snažil trefit na pravé straně šestnáctky odražený míč ze vzduchu a místo toho málem trefil hlavu Marcela Čermáka, který se hodně předklonil.
     
    34
    V letošním ročníku Chance ligy už jsme byli svědky několika kontroverzních a nešťastných červených karet, takže Abdalláh Júsuf Hilál může být rád, že domácího kapitána ve snaze zakončit netrefil.
     
    35
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát deset minut a zatím to vypadá, že oba týmy odejdou do kabin za bezbrankového stavu. Dynamo hrálo na Dukle o poločase bez branek, po přestávce ale inkasovalo tři góly.
     
    36
    Quadri Adediran si naběhl na přední pravé tyči na pěkný zpětný centr z kopačky Samuela Šiguta a jeho následná hlavička pak rozvlnila boční síť!
     
    37
    Matěj Hybš se ocitl sám na levém křídle a rychle zvedl hlavu, aby do šestnáctky načechral pěkný centr, domácí obrana Dynama ale byla pozorná a míč odvrátila.
     
    38
    Václav Drchal uprostřed šestnáctky nádherně zalepil míč po prudké přízemní střele spoluhráče zpoza vápna a ocitl se v obrovské šanci, jeho následná přízemní diagonální střela ale těsně minula vzdálenější levou tyč domácí brány!
     
    39
    Na opačné straně si řekl o nádhernou kolmou přihrávku za obranu Amadin Marvis Ogiomade a jemným dotykem si obhodil protihráče, do zakončení už se ale nedostal, protože Lukáš Soukup rychle vyběhl z brány a míč lapil.
     
    41
    Robert Hrubý si to namířil z pravé strany do šestnáctky a posílal před bránu zpětnou přihrávku, která byla sražena na rohový kop. Standardní situace pro Bohemku.
     
    42
    Lukáš Hůlka zahrál po rohovém kopu na vzdálenější levé tyči rukou a následná přízemní střela jednoho z jeho spoluhráčů sražená na roh už byla zbytečná.
     
    43
    Marcel Čermák rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci a do šestnáctky soupeře poslal vysoký centr, který Lukáš Soukup vyboxoval do bezpečí.
     
    44
    Hra se rychle přesunula na opačnou stranu, kde zpoza šestnáctky prudce vypálil aktivní Václav Drchal, jeho střela ale byla zablokována a Vilém Fendrich si došel pro míč.
     
    45
    Marcel Čermák se snažil vysunout jednoho ze svých spoluhráčů pěkným diagonálním pasem za obranu, Quadri Adediran se ale nacházel v těsném ofsajdu.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu bylo nastaveno 5 minut a nechcete slyšet, jak tamní fanoušci nazvali čtvrtého rozhodčího.
     
    45+2
    Naděje na gól v prvním poločase tedy stále žije a Bohemians 1905 se snažili udeřit, jenže prudká kolmá přihrávka z pravého křídla našla pouze brankáře.
     
    45+3
    Dynamo vyrazilo do rychlého protiútoku a Amadin Marvis Ogiomade na ose hřiště zasekl míč, aby zpoza šestnáctky napřáhl k prudké střele, která byla sražena na roh.
     
    45+4
    Do šestnáctky pražského celku přilétl velice dobrý centr, jenže Lukáš Soukup byl pozorný a míč vyboxoval. Poté došlo k nepříjemnému hlavičkovému souboji.
     
    45+5
    Dominik Pleštil dobře odcentroval z levého křídla a po jeho prodlouženém centru na vzdálenější pravou tyč ještě bude následovat jeden rohový kop. Poslední šance.
     
    45+6
    Adam Jánoš rozehrál rohový kop na přední tyč, kde dvojice jeho spoluhráčů v rychlém sledu pohotově vypálila po zemi, obě střely ale byly zablokovány.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    Na Střeleckém ostrově se střílí opravdu hodně, ovšem zatím ne do černého. Dynamo hraje proti druhému pražskému celku za sebou po poločase bez branek, tentokrát ovšem není jeho soupeřem Dukla, nýbrž tým Bohemians 1905. Skóre po prvním poločase duelu. SK Dynamo České Budějovice 0 Bohemians Praha 1905 0.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:37.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Adam Jánoš, přichází Aleš Čermák.
     
    47
    Druhý poločas začíná za bezbrankového stavu a Dominik Pleštil se to pokusil změnit, jeho střílený centr z pravé strany a ostrého úhlu ale skončil pouze v rukavicích připraveného Viléma Fendricha.
     
    48
    Marcel Čermák se dostal k odraženému míči na hranici šestnáctky a pohotově vypálil, jeho následná střela ale byla sražena na rohový kop, který nic nepřinesl.
     
    49
    Klokani vyrazili podél levé postranní čáry do rychlého protiútoku a jeden z hráčů pražského celku skončil ve vápně na hrací ploše, píšťalka ovšem zůstala němá.
     
    50
    Robert Hrubý byl hráčem, který uvnitř pokutového území přišel do souboje rameno na rameno s Samuelem Šigutem. Šlo o čistý souboj a rozhodčí rozhodli správně.
     
    51
    Lukáš Hůlka se sice na levém křídle na brankové čáře neprosadil, vybojoval pro svůj tým ale alespoň rohový kop, který rozehraje Aleš Čermák.
     
    52
    Rozhodčí Dalibor Černý uklidnil vášně v pokutovém území a Aleš Čermák dostal pokyn k rozehrání rohové kopu, po kterém Dynamo jeho centr snadno odvrátilo.
     
    53
    Po přestávce čekáme na první šanci a věříme, že se alespoň jeden přesný náboj končící v síti najde.
     
    54
    Amadin Marvis Ogiomade dvakrát skvěle zasekl míč na levé straně šestnáctky a levačkou napřáhl k prudké střele, která byla sražena na rohový kop.
     
    54
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Amadin Marvis Ogiomade, přichází Zdeněk Ondrášek.
     
    55
    Rohový kop nic nepřinesl a František Straka sáhl k velice zajímavému střídání, když hřiště opustil aktivní a velice dobře hrající Amadin Marvis Ogiomade.
     
    56
    Dominik Pleštil využil krásného obloučku od Václava Drchala a na pravé straně šestnáctky napřáhl k voleji, který těsně minul vzdálenější levý horní roh brány! Pěkná pohotová střela.
     
    57
    Vzápětí se snažil na pravém křídle prosadit Antonín Křapka, jeho centr byl ale sražený na rohový kop.
     
    58
    Bohemka rozehrála na pravé straně hřiště rohový kop a do šestnáctky přilétl vysoký centr, proti kterému vyběhl z brány Vilém Fendrich, a míč vyboxoval.
     
    59
    Milan Ristovski si zpracoval míč na ose hřiště a zpoza šestnáctky rychle vypálil, střelecký pokus mu ale příliš nevyšel, protože zamířil vysoko nad domácí bránu.
     
    60
    Dnešní utkání sleduje 3402 diváků.
     
    61
    Hodina hry je za námi a zatím stále marně čekáme na gól. Dynamo již sáhlo ke střídání. Ze hry šel Amadin Marvis Ogiomade a nahradil ho Zdeněk Ondrášek, který se na rozdíl od něho zatím k ničemu nedostal.
     
    62
    Samuel Šigut dostal parádní kolmou přihrávku za obranu a z úhlu napřáhl k prudké přízemní střele, kterou vybíhající Lukáš Soukup vyrazil na roh!
     
    62
    Útočník Milan Ristovski sáhl na ose hřiště k faulu a byl potrestán. Hlavní rozhodčí mu ihned udělil žlutou kartu.
     
    63
    Dynamo mělo výhodu standardní situace, jenže následný centr zamířil pouze do rukavic Lukáše Soukupa.
     
    65
    Marcel Čermák se snažil změnit skóre, když na pravém křídle vystřelil z úhlu, jeho pokus byl ale příliš slabý a hostující brankář Lukáš Soukup snadno zasáhl.
     
    67
    Bohemians se sice na pravém křídle neprosadili, ale v útočném snažení budou moci pokračovat. Autové vhazování obstaral na straně hostů Antonín Křapka.
     
    68
    Dynamo se snadno ubránilo a na jeho střídačce se připravuje druhé střídání. Kdo přijde do hry?
     
    68
    Pražský celek rozjel pěknou kombinační akci a uprostřed šestnáctky už se chystal skórovat Milan Ristovski, jeho prudká střela ale byla sražena na rohový kop.
     
    69
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Emil Tischler, přichází Matouš Nikl.
     
    69
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Petr Zíka, přichází Pavel Osmančík.
     
    69
    Ještě než došlo ke střídání, po vysokém centru na vzdálenější pravou tyč se ocitl ve velké šanci Antonín Křapka, jeho hlavička ale skončila těsně mimo! Další nevyužitá branková příležitost.
     
    71
    Abdalláh Júsuf Hilál si naběhl za obranu na nádherný kolmý pas a hlavičkou o zem poslal míč vedle levé tyče brány. Střelecká smůla není prolomena.
     
    73
    Matouš Nikl už se na to nemohl dívat a z obrovské dálky na ose hřiště napřáhl ke střele, která zamířila vysoko nad bránu pražského celku. Odkop od brány.
     
    74
    Zdeněk Ondrášek si chtěl naběhnout na levém křídle na kolmý pas, jenže přihrávka od jednoho z jeho spoluhráčů byla příliš dlouhá a míč snadno sebral Lukáš Soukup.
     
    75
    Robert Hrubý si namířil z levé strany do šestnáctky a už se chystal míč poslat pod sebe, pod nohy se mu ale ve skluzu dobře vrhl domácí Ondřej Čoudek.
     
    76
    Bohemka rozehrála na levé straně hřiště rohový kop a po odraženém míči přišel pohotový pokus zpoza šestnáctky, který málem přelétl tribunu za bránou.
     
    77
    Po přestávce už nejsme svědky tolika šancí a dnešní střetnutí zřejmě rozhodne jeden jediný gól, tedy za předpokladu, že vůbec nějaký padne. Stále 0:0.
     
    78
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Vojtěch Novák.
     
    78
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Ondřej Petrák, přichází Jan Kovařík.
     
    79
    Dynamo má podle mého osobního názoru jeden velký problém a to je nedostatek hráčů. Proti Dukle měl na lavičce František Straka pouze čtyři hráče. Dnes mají domácí lavičku plnou, jenže většina hráčů je z rezervy.
     
    80
    Abdalláh Júsuf Hilál se otočil s míčem po přihrávce Antonína Křapky a zpoza šestnáctky vypálil, jeho následná střela ale zamířila vysoko nad a skóre se nemění.
     
    81
    Pokud dnes Dynamo uhraje bezbrankovou remízu může to brát jako pozitivní výsledek. Domácí totiž prohráli všech šest úvodních zápasů letošního ročníku.
     
    82
    Bohemka letos dvakrát vyhrála, jednou remizovala a třikrát prohrála, je ovšem potřeba zmínit, že jednou se představila na Letné proti Spartě a skórovala jako první. Účastník Ligy mistrů ale v nastaveném čase prvního poločasu vyrovnal a po přestávce zápas otočil.
     
    84
    Aleš Čermák rozehrál na levé straně hřiště desátý rohový kop pražského celku v dnešním zápase, hosté se ale ani napodesáté do žádného zakončení nedostali.
     
    85
    Dynamo mělo během prvního poločasu několik slibných šancí, jenže je nevyužilo a po přestávce je prakticky neviditelné. Klokani toho ovšem zatím nevyužili.
     
    86
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Václav Drchal, přichází Vladimír Zeman.
     
    87
    Abdalláh Júsuf Hilál si naběhl před bránu na střílený centr z levé strany šestnáctky, na vzdálenější pravé tyči na něj ale těsně nedosáhl. Odkrytá brána přežila.
     
    88
    Běží poslední okamžiky dnešního zápasu a je zcela jasné a pochopitelné, že těsně před koncem nebude chtít ani jeden z celků o bodový zisk přijít. Padne gól?
     
    89
    V samotném závěru utkání je potřeba říci, že se oba týmy soustředí především na fotbal, ačkoliv by tomu tak v případě Dynama nemuselo být. Pouze dvě karty.
     
    90
    Quadri Adediran se na ose hřiště krásně uvolnil a potěšil domácí fanoušky, nadšení ale velice rychle opadlo, protože domácí útočník předvedl hodně špatnou přihrávku.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Quadri Adediran, přichází Vojtěch Hora.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Samuel Šigut, přichází Juraj Kotula.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+2
    Vladimír Zeman vracel míč u pravé tyče pod sebe, jeho snažení už ale bylo zbytečné, protože hráčům Bohemians 1905 byl uvnitř šestnáctky odpískán útočný faul.
     
    90+3
    Konec zápasu.

     
    Dynamo stejně jako na Dukle nevyužilo během prvního poločasu několik slibných šancí, Bohemians 1905 ho ale nedokázalo po přestávce potrestat, což znamená, že Jihočeši poprvé v letošní sezóně bodovali a ukončili sérii šesti porážek v řadě. Konečný výsledek zápasu. SK Dynamo České Budějovice 0 Bohemians Praha 1905 0. (16:27:40)

    Tomáš Reiner

    Branky:

    Karty:   12. Tischler (CEB) – 62. Ristovski (BOH)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 4:8. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:5.
    SK Dynamo Č. Budějovice: Fendrich – Čoudek, Križan, O. Novák – Šigut (90+1. Kotula), Tischler (69. Nikl), Hubínek, Zíka (69. Osmančík) – M. Čermák (C) – Adediran (90+1. V. Hora), Ogiomade (54. Ondrášek).
    Náhradníci: Janáček – Brabec, Krch, Matoušek.

    Trenér: František Straka

    Bohemians Praha 1905: Soukup – Hůlka (C), Křapka, Hybš – Petrák (78. Kovařík), Jánoš (46. A. Čermák), Ristovski, Hrubý (78. V. Novák) – J. Matoušek (21. Pleštil), Drchal (86. Zeman) – Hilál.
    Náhradníci: Šiman – Shejbal, M. Kadlec, Jindřišek, Ad. Kadlec.

    Trenér: Jaroslav Veselý

    Rozhodčí: Černý – Paták, Pospíšil

    Diváci: 3 402