Arsenal – Brighton 1:1 (kon.) | Brentford – Southampton 3:1 (kon.) | Everton – Bournemouth 2:3 (kon.)
Leicester – Aston Villa 1:2 (kon.) | Nottingham – Wolverhampton 1:1 (kon.) | Ipswich – Fulham 1:1 (kon.)
West Ham – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Everton FC
2:3 (0:0)
AFC Bournemouth
Sobota 31.08.2024, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:9. (18:06:06)
     
    Everton na své půdě propásl hromnou možnost získat první ligovou výhru. Před šedesátou minutou vedl díky Keaneovi a Calvertu-Lewinovi 2:0 a v euforii se snažil přidat další branky. Zhruba čtvrthodinu před koncem už Toffies na útočné polovině trochu polevili. Zdálo se, že si proti bezzubému soupeři zbývající minuty profesorsky pohlídají, jenže realita byla přesně opačná. Hosty nakoplo snížení Semenya a v nastaveném čase si vytvořili totální tlak, který po vyrovnání Cooka vyvrcholil Sinisterrovou trefou na 3:2.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+6. Luis SINISTERRA - 2:3
     
    90+6
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    To je velkolepý obrat z 0:2 na 3:2! Totálně rozložená obrana Toffies neuhlídala LUISE SINISTERRU. Kolumbijec si u zadní tyče naskočil na perfektní centr Kluiverta a hlavou dokončil totální zkázu Evertonu, o jehož výhře před pár minutami nikdo nepovykoval.
     
    90+4
    Bournemouth klidně mohl jít do vedení, během pár sekund k tomu měl hned několik šancí! Tu největší nedal Tavernier, když zblízka hlavičkoval do ruky Pickforda. Domácí gólman pak musel na zem kvůli prudké ráně Semenya a stejný hráč se díky Smithovi dostal do ještě jedné koncovky, která letěla mimo.
     
    90+2
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Goodison Park je v šoku. Everton zažívá v závěru zápasu naprostý kolaps! Luis Sinisterra na pravém okraji pokutového území nezazmatkoval. Míč si posunul do výhodnější pozice na centr a nikým nebráněný LEWIS COOK si neohroženě přiběhl pro gólovou hlavičku.
     
    90+1
    Iroegbunam si u hranice vápna narazil s Gueyem. Na střelu to ale nebylo a potřebnou přihrávku před branku vystihl Illja Zabarnyj.
     
    90
    Nastavuje se 6 minut.
     
    89
    Harrison vybojoval na Huijsenovi míč vedle soupeřova vápna. Profitovat z toho mohl Doucouré, jehož střílená přihrávka netknutě prošla skrz malé vápno do protějšího kouta hřiště.
     
    88
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Dominic Calvert-Lewin, přichází Beto.
     
    87
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Ještě to budou pro fanoušky Toffies nervy! Dango Ouattara si převzal přihrávku od Kluiverta a chirurgicky přesným centrem z levého křídla se postaral o to, že ANTOINE SEMENYO z bezprostřední blízkosti doklepl míč do Pickfordovy sítě.
     
    85
    Dominic Calvert-Lewin u střídaček nehezky přepadl přes Adama Smithe. Tvrdý pád z výšky se obešel bez sebemenší újmy na zdraví a autor druhého gólu Evertonu bude hrát dál.
     
    84
    James Tarkowski vystoupil z pozice stopera k postranní čáře. Sinisterrovi upálil míč mimo hřiště a spokojeně tak může zacouvat zpátky.
     
    83
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Iliman Ndiaye, přichází Abdoulaye Doucouré.
     
    82
    Sinisterra se vysmekl Iroegbunamovi a pokračoval v cestě za dalekonosnou střelou. Pickford šel do vzduchu, ale chytat nakonec nemusel.
     
    81
    Illja Zabarnyj neměl nárok dostat se přes Tarkowského k hlavičce a jakkoliv využít rohového kopu z produkce Marcuse Taverniera.
     
    80
    Semenyo odvážně vytáhl míč k vápnu, ale posunutí do druhé vlny na Taverniera dvojice hráčů Evertonu učebnicově přečetla.
     
    79
    Iroegbunam chtěl svůj kvalitní výkon ještě vyšperkovat. Po zastavené individuální akci vybojoval na Cookovi balon zpět a z delší vzdálenosti ho napálil nad Arrizabalagovu bránu.

    Michal Břuchanský

    Branky: 51. Keane (Calvert-Lewin), 57. Calvert-Lewin (McNeil) – 87. Semenyo (Ouattara), 90+2. Cook (Sinisterra), 90+6. Sinisterra (Kluivert)

    Karty:   76. Keane (EVE) – 76. Semenyo (BTH)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:9.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C), Tarkowski, Keane, Mykolenko – Iroegbunam, Gueye – Harrison, Ndiaye (83. A. Doucouré), McNeil – Calvert-Lewin (88. Beto).
    Náhradníci: Virginia – H. Armstrong, Dixon, Garner, Lindström, O'Brien, Young.

    Trenér: Sean Dyche

    AFC Bournemouth: Arrizabalaga – Araujo (77. Smith), Zabarnyj, Senesi (77. Huijsen), Kerkez (65. Ouattara) – Cook (C), Christie (65. Scott) – Semenyo, Kluivert, Tavernier – Evanilson (65. Sinisterra).
    Náhradníci: Travers – Aarons, Brooks, Hill.

    Trenér: Andoni Iraola

    Rozhodčí: Attwell – Hatzidakis, Hopton

    Diváci: 38 805