Barcelona – Valladolid 7:0 (kon.) | Ath. Bilbao – Atlético 0:1 (kon.) | Espanyol – Rayo Vallecano 2:1 (kon.)
Valencia – Villarreal 1:1 (kon.) | Leganés – Mallorca 0:1 (kon.)
konec
RCD Espanyol Barcelona
2:1 (1:1)
Rayo Vallecano
Sobota 31.08.2024, 19:15 • RCDE Stadium (Barcelona) • Španělská LaLiga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:23:19)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:11.
     
    Čekání Espanyolu na první vítězství v sezóně je ve čtvrtém kole u konce. V samotném úvodu to na tříbodové juchání úplně nevypadalo, protože svěřenci Manola Gonzáleze od čtvrté minuty prohrávali gólem Álvara Garcíi. Barcelonský tým rychle vyrovnal Romerem a poslední slovo si nechal až na nastavení druhé půle, kdy po ubráněném rohu a neproměněném nájezdu Cardony rozhodl Alejo Véliz. Mezi těmito góly bylo lepším týmem Vallecano, které bude nejvíce litovat Lejeuneho břevna.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    90+10
    Samozřejmě se hraje i přes devítiminutové nastavení. Pathé Ciss se prezentoval možná posledním centrem, který na přední tyči hravě zlikvidoval Romero.
     
    90+9
    Oslavy příznivců Espanyolu málem byly předčasné. Palazón skvěle sehrál brejk spolu s Embarbou, jehož křížná střela prošla vedle vzdálenější tyče.
     
    90+7
    Za sundaný dres při vášnivé oslavě gólu dal Vega přešťastnému Vélizovi žlutou kartu.
    90+6. Alejo VÉLIZ - 2:1
     
    90+6
    Espanyol právě vstřelil branku!
    V Barceloně propukl stav euforie. V šesté minutě nastavení se domácí přiblížili prvnímu vítězství po návratu do nejvyšší soutěže! Šeddíra po ubráněném rohu vyslal do úniku Cardonu. Cárdenas ho vychytal, ale hned potom přišla druhá šance, kterou ALEJO VÉLIZ v pádu proměnil kopem nad hlavu Mumina.
     
    90+6
    Adrián Embarba kroutil roh směrem od Garcíovy branky. Kumbulla neodklidil míč do úplného bezpečí a domácím ještě jednou zatrnulo při ráně Palazóna, kterou Král vychýlil zpátky do autu.
     
    90+5
    Standardní situaci měl z dobrých třiceti metrů zakončovat Carlos Romero. Isi Palazón tento signál přečetl a ránu domácího hráče včas zablokoval.
     
    90+4
    Abdul Mumin vzal do kleští pravý kotník Aleja Velíze a zcela po zásluze byl Adriánem Corderem Vegou potrestán žlutou kartou. Navíc to bude standardní situace.
     
    90+3
    Palazón rozehrál roh na krátko a s prodlevou servíroval míč do předbrankového prostoru. Tam došlo k teči a Carlos Romero z malého vápna balon odkopl do bezpečí.
     
    90+2
    Randy Nteka si připravil míč na levačku a sympatickým projektilem zpoza vápna donutil Joana Garcíu vyskočit pro míč do spodního rohu brány. Pokračuje se rohovým kopem.
     
    90+1
    Střídání v týmu RCD Espanyol Barcelona:
    ze hřiště odchází Fernando Calero, přichází Sergi Gómez.
     
    90
    Nastavuje se 9 minut.
     
    89
    Embarba i Calero jsou v péči lékařů. V podstatně horším stavu je domácí obránce, jenž nemůže došlápnout na pravou nohu. Pravděpodobně bude muset dojít k vystřídání.
     
    88
    Ze všech stran obsazenému Palazónovi utekl míč k Embarbovi. Ten chtěl z jedničky pálit, ale místo balonu bolestivě trefil skluzujícího Calera.
     
    87
    Alex Král si neporadil s přesilou na pravém křídle. Hosté měli zájem o rychlý protiútok, ale Andrei Rațiu se kolem Kumbully do šance neprohnal.

    Michal Břuchanský

    Branky: 8. C. Romero (Carreras), 90+6. Véliz (Šeddíra) – 4. Á. García (Embarba)

    Karty:   81. Kumbulla (ESB), 85. Aguado (ESB), 90+7. Véliz (ESB) – 90+4. Mumin (VLL)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:11.
    RCD Espanyol Barcelona: Jo. García – el-Hilálí, Calero (90+1. Sergi Gómez), Kumbulla, Oliván (46. I. Cardona) – Carreras (65. Tejero), Gragera (46. Aguado), Král, C. Romero – Puado (C) (71. Šeddíra), Véliz.
    Náhradníci: Fortuño, F. Pacheco – Bauzà, Lozano, P. Milla, A. Roca, Ünüvar.

    Trenér: Manolo González

    Rayo Vallecano: Cárdenas – Rațiu, Mumin, Lejeune, Espino (35. Chavarría) – De Frutos (63. Palazón), Valentín (C), U. López (72. Nteka), Á. García (72. Ciss) – Camello (63. Balliu), Embarba.
    Náhradníci: Batalla – de Tomás, P. Díaz, P. Fernández, Gumbau, A. Hernández, Trejo.

    Trenér: Iñigo Pérez

    Rozhodčí: Vega – Parfenof, García