Česko – Švédsko 6:3 (kon.)
konec
Česko
6:3 (3:1, 1:2, 2:0)
Švédsko
Sobota 31.08.2024, 13:30 • SWISS Arena, Kloten • Euro Hockey Tour (ženy)
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (15:51:52)
     
    Je dobojováno. Češky přidaly ve třetí třetině další dva góly, o které se postaraly Noemi Neubauerová a Denisa Křížová a dokráčely tak k výhře 6:3. Na turnaji tak zapisují dvě výhry a jednu prohru a v úvodním turnaji Euro Hockey Tour tak ve Švýcarsku celý turnaj vyhrály. Porazily Finsko, poté nestačily na Švýcarsko, ale po výhře nad Švédskem si vítězstvím vybojovaly prvenství na Švýcarských hokejových hrách.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Vyloučení v týmu Česko:
    Noemi Neubauerová – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Ebba Hedqvistová – 2 min., hrubost.
     
    59:47
    V závěru se ještě strhla potyčka mezi oběma tábory, hlavní rozhodčí ale klidní hru.
     
    59:19
    Denisa Křížová na pravé straně pohotově vystřelila a její pokus šel na bránu Švédek, ale mezi třemi tyčemi nakonec neskončil. Stejně tak jako ten Johanssonové na druhé straně, kde zakročila Aneta Šenková.
     
    58:37
    Tereza Plosová si sjela mezi kruhy, ale přihrávku minula. Nicméně stále se český národní tým drží v útočné třetině.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    56:31 Denisa KŘÍŽOVÁ - 6:3
     
    56:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je to o tři góly. Češky vybojovaly puk v obranném pásmu, jaly se do útočné akce. Na pravé straně pak Tereza Vanišová nezištnou přihrávkou poslala touš na levou stranu, kde ho do zcela prázdné klece nasměrovala DENISA KŘÍŽOVÁ – 6:3. Asistence: Tereza Vanišová a Kateřina Mrázová.
     
    55:38
    Švédky nemají co ztratit, vhazuje se před českou klecí a Emma Söderbergová je na střídačce. V poli je tedy šest hráček Tre Kronor.
     
    55:26
    Češky kontrolují hru a drží puk co nejdále od Anety Šenkové. Ale po chvilce pronikly před klec Česka Švédky znovu a operují před českou brankářkou.
     
    55:04
    Další zákrok Emmy Söderbergové a hra je přerušena. Následuje další komerční přestávka a po ní pak vhazování před švédskou brankou.
     
    54:34
    Češky se opět ubránily akci soupeřek, ty ale ještě zůstaly v pásmu národního týmu, ale zakončení před Anetou Šenkovou jim nevyšlo.
     
    53:38
    Anežka Čabelová vybojovala puk pro české hráčky a ty zůstaly v útočné třetiny. Tam se snažila o střelu Natálie Mlýnková. Té utekl puk a do akce mířila švédská hráčka, kterou poté zblízka vychytala Aneta Šenková.
     
    51:57
    Sára Čajanová projela prakticky přes celé kluziště až před švédskou branku, kde sice byla tísněna, ale přesto vystřelila. Obrana Švédska ale zakročila včas.
     
    50:31
    Komerční přestávka.
    50:31 Noemi NEUBAUEROVÁ - 5:3
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Mlýnková (Trnková), 11. Mlýnková (Šapovalivová, Pejzlová), 19. Hymlárová (Plosová, Pištěková), 32. Trnková, 51. Neubauerová (Juříčková), 57. Křížová (Vanišová, Mrázová) – 20. Hjalmarssonová (Ljungblomová, E. Svenssonová), 28. Hjalmarssonová (Nylén-Perssonová, Rauniová), 29. Ljungblomová (E. Svenssonová)


    Česko: Šenková (Peslarová) – Pejšová, Tejralová (C), Kosinová, Trnková, Radová, Čajanová, Vaníčková – Vanišová, Mrázová (A), Křížová (A) – Mlýnková, Pejzlová, Šapovalivová – Pištěková, Hymlárová, Plosová – Neubauerová, Přibylová, Juříčková – Čabelová
    Trenér: Carla MacLeodová

    Švédsko: Söderbergová (Bomanová) – Nylénová-Perssonová (C), Rauniová, Karlssonová, Bergströmová, Anderssonová, Forsgrenová, Hellmanová, Lidmanová – Sundinová, H. Svenssonová, Hallinová – Lundinová, Hedqvistová, Bouvengová – E. Svenssonová, Hjalmarssonová, Ljungblomová – Johanssonová, Leijonhielmová, Thuviková
    Trenér: Ulf Lundberg

    Rozhodčí: Matejová, Daleová – Maurerová, Salzmannová