Česko – Švédsko 6:3 (kon.)
konec
Česko
6:3 (3:1, 1:2, 2:0)
Švédsko
Sobota 31.08.2024, 13:30 • SWISS Arena, Kloten • Euro Hockey Tour (ženy)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Ve čtvrtek odstartovala ženská Euro Hockey Tour, která se koná ve Švýcarsku. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi Českem a Švédskem.
     
    Nominace reprezentace žen na EHT v Klotenu

    Brankářky:
    Klára Peslarová (aktuálně bez angažmá), Michaela Hesová (Darmourh University, USA), Aneta Šenková (Kingston Juniors, Kanada).

    Obránkyně:
    Sára Čajanová (Brynäs IF, Švédsko), Daniela Pejšová (Boston, PWHL), Tereza Radová (Leksand IF, Švédsko), Aneta Tejralová (Ottawa, PWHL), Andrea Trnková (Rensselaer Polytechnic Institute, USA), Karolína Kosinová (aktuálně bez angažmá), Anna Vaníčková (aktuálně bez angažmá).

    Útočnice:
    Barbora Juříčková (HPK Naiset, Finsko), Denisa Křížová, Klára Hymlárová (obě Minnesota, PWHL), Tereza Vanišová, Kateřina Mrázová (obě Ottawa, PWHL), Noemi Neubauerová (Toronto, PWHL), Michaela Pejzlová (HC Ambri-Piotta Girls, Švýcarsko), Tereza Pištěková, Tereza Plosová (obě Djurgardens IF, Švédsko), Adéla Šapovalivová, Vendula Přibylová (obě MoDo Hockey, Švédsko), Anežka Čabelová (RHA Kelowna, Kanada), Natálie Mlýnková (University of Minnesota, USA)
     
    Česko

    Češky na úvod nového ročníku Euro Hockey Tour narazily na finské hráčky a zápas měly rozehraný velmi dobře. Ve třetí třetině vedly už 3:0. Jenže Finky ještě zabojovaly a dvěma brankami se dostaly zpátky do zápasu a byly českému týmu na dostřel jediného gólu. Poté se už ale skóre neměnilo a po těsné výhře slavily české hokejistky tři body na turnaji. V pátek poté narazily na houževnaté Švýcarky. S těmi vedly dlouho 1:0. Jenže soupeřky vyrovnaly a nakonec dotáhly zápas do nastavené hrací doby. Ta ale také nerozhodla. Nakonec zápas rozsekly Švýcarky a vyhrály po samostatných nájezdech. Češky tak ztratily dva body a dnes si je budou chtít vrátit.
     
    Švédsko

    Švédky také novou sezónu zahájily vítězně. Na úvod turnaje se střetly se Švýcarkami a porazily je 4:1. V pátek pak vyzvaly severském derby Finky a utkání nabídlo divokou přestřelku. Ta se nakonec zastavila na výsledku 7:5 z pohledu švédských hráček a ty zapsaly další tři body. Zatím tak na Euro Hockey Tour zůstávají bez ztráty kytičky. Budou i dnes úspěšné nebo budou šťastnější české hráčky? To se nechme překvapit.
     
    Vzájemná utkání

    Obě reprezentace se spolu naposledy střetly letos v únoru také v rámci EHT a lépe si vedly české hráčky. Ty Švédky porazily 5:2 a na tento úspěch budou chtít navázat i dnes. Švédky naopak prahnou po úspěšné odvetě.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Šenková (Peslarová) – Pejšová, Tejralová (C), Kosinová, Trnková, Radová, Čajanová, Vaníčková – Vanišová, Mrázová (A), Křížová (A) – Mlýnková, Pejzlová, Šapovalivová – Pištěková, Hymlárová, Plosová – Neubauerová, Přibylová, Juříčková – Čabelová
    Trenér: Carla MacLeodová

    Švédsko: Söderbergová (Bomanová) – Nylénová-Perssonová (C), Rauniová, Karlssonová, Bergströmová, Anderssonová, Forsgrenová, Hellmanová, Lidmanová – Sundinová, H. Svenssonová, Hallinová – Lundinová, Hedqvistová, Bouvengová – E. Svenssonová, Hjalmarssonová, Ljungblomová – Johanssonová, Leijonhielmová, Thuviková
    Trenér: Ulf Lundberg

    Rozhodčí: Matejová, Daleová – Maurerová, Salzmannová.
     
    Dozněly hymny obou zemí a utkání tak bude moci za malý okamžik. Češky si to se Švédkami rozdají o prvenství na turnaji EHT ve Švýcarsku. Aby měli jistotu prvenství, musí vyhrát za tři body, to znamená v základní hrací době.
     
    Pro brankářku Anetu Šenkovou to bude dnes první vystoupení v české ženské reprezentaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Po úvodním vhazování se do akce dostal první český útok, Kateřina Mrázová ale nezakončila před Emmou Söderbergovou a puk mají Švédky.
     
    00:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jenže o chvilku později se zrodila další akce a to hned gólová! Krásnou individuální akci předvedla NATÁLIE MLÝNKOVÁ, která si najela k pravému kruhu a poté svižnou ranou zápěstím nedala švédské brankářce šanci – 1:0. Asistence: Andrea Trnková.
    00:50 Natálie MLÝNKOVÁ - 1:0
     
    02:26
    Švédky hned na to chtěly zaútočit a připravit si akci, které by mohla vést k rychlému vyrovnání, ale Aneta Šenková zavřela brankoviště a dostala puk na svou hokejku. Ten okamžitě poslala spoluhráčkám.
     
    03:19
    Emma Söderbergová si musela dávat znovu pozor ve svém brankovišti, protože na ní mířila další nebezpečná střela.
     
    03:29
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Hilda Svenssonová – 2 min., vražení na hrazení.
     
    03:59
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru, přihrávku pak dostala do dobré střelecké pozice Natálie Mlýnková, která ale záhy znovu švédskou gólmanku nepřekonala. Švédky se pak osvobozují.
     
    04:39
    Tereza Vanišová obkroužila branku soupeřek, poté z prostoru mezi kruhy zakončila Denisa Křížová, ale tuhle střelu obrana Švédska srazila do bezpečí. Hned na to se zase Tre kronor osvobozují.
     
    05:24
    Andrea Trnková si najela z druhé vlny a dorážela pokus z prostoru mezi kruhy, ale její šanci zablokovala pozorná obrana Švédek.
     
    06:13
    Maja Nylénová-Perssonová nyní vyzkoušela pořádně pozornost Anety Šenkové, která vytasila jistý zákrok a po něm nechala hru přerušit. Vhazovat se tak bude před její brankou, ale až po první komerční přestávce, která nyní následuje.
     
    06:35
    Švédky pomalu začínají více vystrkovat drápky, nyní se roztáli v pásmu národního týmu a dvakrát ohrozily klec Anety Šenkové. Druhá střela pak mířila na její levý beton, který jen zaduněl.
     
    07:34
    Michaela Pejzlová sebrala v obranném pásmu kotouč a postupně se pak dostávaly Češky do další útočné akce. Ovšem v teritoriu Švédek kotouč ztratily. Rázem tedy bylo po slibně se rodící akci.
     
    08:36
    Ve středním pásmu Češky neubránily soupeřky a ty se rychle vydaly před Anetu Šenkovou. Na ní poté ale nešla žádná nebezpečná střela.
     
    09:49
    Josefin Bouvengová si najela do levého kruhu a skrze obranu vystřelila na Anetu Šenkovou, která pohotově sklapla betony a v nich kotouč udržela. Následuje přerušení hry a další komerční přestávka.
     
    10:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Několikrát poskočil kotouč z hokejek obou celků, nakonec se nějakým odrazem dostal na levou stranu, kde se k němu dostala NATÁLIE MLÝNKOVÁ a zakončila švihem do částečně odkryté klece Emmy Söderbergové – 2:0. Česká útočnice tak má brzy zaděláno na hattrick. Asistence: Adéla Šapovalivová a Michaela Pejzlová.
    10:52 Natálie MLÝNKOVÁ - 2:0
     
    12:16
    Na druhé straně se hned dostaly švédské hráčky před klec Anety Šenkové, ale ta si opět své brankoviště dokonale pohlídala. Puk mají její spoluhráčky a opět spěchají dopředu.
     
    13:14
    Aneta Šenková se opět nenudila mezi třemi tyčemi. Holí posunula puk na levou stranu a dostala touš do bezpečí.
     
    14:19
    Sára Čajanová sebrala soupeřce kotouč ve vlastním pásmu a Češky opět útočí. Denisa Křížová se opřela do střely mezi kruhy, tu Emma Söderbergová srazila do rohu obranné třetiny.
     
    15:01
    Po chvilce dostala přihrávku na levou stranu Tereza Vanišová, její nápřah ale zablokovala opět švédská obrana.
     
    15:35
    Švédky opět působily hodně aktivně před Anetou Šenkovou, tentokráte české brankářce pomohly obránkyně. Nicméně nepovedlo se jim puk dostat do neutrální zóny.
     
    16:15
    Poslední komerční přestávka v první třetině.
     
    17:32
    Další nebezpečí před Anetou Šenkovou, Pejzlová puk, který zůstal u jejího brankoviště, odpálila mimo ohrožení české svatyně.
     
    18:24
    Šance českého týmu, ale ta nemohla k ničemu vést. Češky se totiž vystavily ofsajdové pasti a hra je vykázána zpět do středního pásma.
     
    19:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesně úderem poslední minuty v první části hry udeřily Češky znovu a jdou do tříbrankového náskoku. Na pravé straně nedokázala trefit branku Tereza Plosová. Mrzet jí to však nemuselo, protože dílo za ní z dorážky dokonala KLÁRA HYMLÁROVÁ střelou z bekhendu a z mírného úhlu – 3:0. Asistence: Tereza Plosová a Tereza Pištěková.
    19:00 Klára HYMLÁROVÁ - 3:0
     
    19:18
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jenže hned po buly odpovídají na druhé straně Švédky. Ve zmatku před českou brankou zakončila v pokleku a švihem SARA HJALMARSSONOVÁ a vzala české brankářce čisté konto – 3:1. Asistence: Lina Ljungblomová a Ellin Svenssonová.
    19:18 Sara HJALMARSSONOVÁ - 3:1
     
    19:35
    Češky se ještě pokoušejí projít do útočné akce, už jim ale moc času na nějaké zakončení nezbývá. První dějství jde pomalu, ale jistě do finále.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a ač to nevypadalo, nakonec přinesla čtyři góly. Dvakrát se prosadila Natálie Mlýnková, která tak může v dnešním utkáním završit hattrick. Poté ji napodobila Klára Hymlárová, která poslala národní tým do tříbrankového náskoku. Ovšem hned na to snížila Sara Hjalmarssonová a dostala tak Švédky zpět do zápasu. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně ve 14:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Mira Hallinová se uvolnila a prodrala se skrze obranu až před brankářku Anetu Šenkovou, ale nakonec jí v zakončení zabránila Aneta Tejralová.
     
    21:24
    Švédky ale znovu operují před klecí Anety Šenkové, která už musela zakročit proti jedovce Sofie Lundinové a přerušuje hru. Vhazovaní proběhne po její pravé ruce.
     
    22:24
    Nebezpečí před Šenkovou, ve velké šanci po chybě české obrany byla Josefin Bouvengová a po její ráně pak přilepila beton k ledu česká brankářka a výrazně tak pomohla svému týmu!
     
    23:03
    Na druhé straně pak zahrozily také Češky, ale jejich pokus se neujal. Ani nyní se tedy skóre nemění.
     
    23:35
    Zakázané uvolnění Švédska stěhuje hru před Emmu Söderbergovou a Češky tak získaly zadarmo útočnou třetinu. Buly po pravé ruce švédské brankářky.
     
    24:25
    Další výpad národního týmu před švédskou brankářku, ale i Emma Söderbergovou, která musela opět hasit nebezpeční před svým brankovištěm.
     
    24:43
    Češky opět zaútočily a výsledkem toho byl další pokus Natálie Mlýnkové, její pokus ale ještě jejím hattrickem nekončí.
     
    25:53
    Po dalším zákroku Anety Šenkové na druhé straně je hra opět zastavena a na řadu přichází další komerční přestávka.
     
    Aneta Šenková čelila nebezpečnému zakončení They Johanssonové a proti ní vytasila efektní semafor. Další přesný zákrok české brankářky, která debutuje v ženském A týmu.
     
    27:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nyní už ale inkasovala a Švédky se českým hráčkám dostávají na dostřel jediné branky. Těsně před Anetou Šenkovou se dostala k dorážce SARA HJALMARSSONOVÁ a ta končí za zády české brankářky – 3:2. I ona je dnes dvougólová.
    27:34 Sara HJALMARSSONOVÁ - 3:2
     
    28:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A pozor. Je vyrovnáno! Zmatek před českou brankou a této skrumáže využila LINA LJUNGBLOMOVÁ, která zametla odražený kotouč za brankovou čáru a začíná se znovu od začátku – 3:3. Asistence: Elin Svenssonová.
    28:35 Lina LJUNGBLOMOVÁ - 3:3
     
    28:35
    Oddechový čas pro tým Česko.
     
    30:29
    Tereza Plosová se dostala do zakončení z levé strany, švédská brankářka vše jistila. Následně pak pálil z pravé strany také Tereza Radová a po ní zakročila opět Söderbergová. Hra je přerušena, následuje reklamní přestávka.
     
    31:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krásná akce národního týmu a Češky opět vedou. Parádně to udělala ANDREA TRNKOVÁ, která objela kolem zadního mantinelu branku Švédska a poté z pravého kruhu zakončila, před švédskou klecí se snažila její pokus jistit dorážkou Natálie Mlýnková, ale nemusela. Kotouč už byl za čarou – 4:3.
    31:17 Andrea TRNKOVÁ - 4:3
     
    32:42
    U mantinelu v útočném pásmu Švédek se právě soupeřky národního týmu dostaly do šance. Maja Nylénová-Perssonová vyslala štiplavou střelu z hrany pravého kruhu a tu zneškodnila pozorná Aneta Šenková.
     
    33:20
    Další kombinace národního týmu, který má snahu znovu Švédkám odskočit na vyšší rozdíl. Nyní se to málem povedlo Denise Křížové, ale ač byla důrazná u brankoviště, vše zastavila Emma Söderbergová.
     
    34:26
    Sára Čajanová posílala přihrávku na modré čáře pro Plosovou, ale tohle nevyšlo. Puk skončil ve středním pásmu a to útočné musí Češky opustit.
     
    35:09
    Další komerční přestávka.
     
    35:09
    Vyloučení v týmu Česko:
    Adéla Šapovalivová – 2 min., hrubost.
     
    35:09
    Adéla Šapovalivová se nyní zlobila k hlavním sudím za to, že byla vyloučena. Na brankovišti byla natlačena soupeřkou a spadla na švédskou hráčku. Nic se ale nedá dělat, Češky budou nyní čelit přesilové hře Švédska.
     
    35:44
    Švédky už se roztáhly v útočné třetiny, zakombinovaly a jejich pokus pak srazila obrana národního týmu do bezpečí a pak se český tým osvobozuje.
     
    36:50
    Další nebezpečí před Šenkovou, kolem jejího betonu prošel puk a skončil u zadního hrazení.
     
    37:09
    Adéla Šapovalivová je na ledě a Česko je v plném počtu.
     
    37:58
    Velké nebezpečí před českou brankou. Hanna Thuviková tváří v tvář vystřelila na Anetu Šenkovou a ta proti ní vytasila další přesný zákrok! Národní tým si nyní musel pořádně oddychnout.
    37:58 Šanci Thuvikové zneškodnila Aneta Šenková
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:35
    Do šance se ještě dostala Noemi Neubauerová a zblízka její pokus zastavila Söderbergová.
     
    39:47
    Tereza Vanišová na pravé straně vyslala nebezpečnou střelu, která šla na bránu Švédska, ale tam ji srazila obrana Tre Kronor do bezpečí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm se Švédkám povedlo snížit na rozdíl jediné branky. V osmadvacáté minutě dorazila zblízka puk do sítě Sara Hjalmarssonová a zadělala si tak na hattrick. O dvě minuty později už ale bylo vyrovnáno. Lina Ljungblomová využila skrumáže před českou brankou a zametla puk za čáru. Poslední slovo této části hry ale měly opět Češky. Ve dvaatřicáté minutě z pravé strany střílela Andrea Trnková, která poslala národní tým znovu do vedení.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 15:15.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:00
    Vaníčková neudržela útočnou třetinu, pak ale poslala puk Mlýnkové a ta už se snaží dostat se před branku švédského týmu.
     
    43:21
    Po pravé straně unikla Denisa Křížová, její pokus z levého kruhu ale zastavila švédská obrana. Následně pak opačným směrem míří Švédky.
     
    44:19
    Tereza Radová hasila nebezpečí před Anetou Šenkovou, která nemusela v brankovišti zasahovat. Hned na to Češky opět míří do akce na druhé straně.
     
    44:45
    Adéla Šapovalivová se natlačila před Emmu Söderbergovou a její pokus pak švédská brankářka kryje a zastavuje hru. Buly po její levé ruce.
     
    45:39
    Češky by rády navýšily a pojistily své vedení, ale houževnatý švédský tým je zatím proti a drží naději na vyrovnání.
     
    47:10
    Pozor si opět musela dávat ve svém brankovišti Aneta Šenková, která musela čekat střelu z levé strany, kde byla připravena Maja Nylénová-Perssonová.
     
    47:54
    Národní tým si oddychl po další ráně soupeřek. Nyní už má puk Natálie Mlýnková a ta uniká po pravé straně zase před klec Emmy Söderbergové.
     
    48:27
    Po střele Michaely Pejzlové kryje její pokus švédská brankářka Emma Söderbergová a hra je přerušena. Po další komerční přestávce se bude vhazovat po její levé ruce.
     
    49:30
    Jenna Rauniová si tak dlouho u modré čáry hrála s pukem, až jí vyskočil do středního pásma a to musí švédský celek opustit.
     
    50:12
    V polovině třetí třetiny si drze na levou stranu najela obránkyně Aneta Tejralová, která orazítkovala beton švédské brankářky.
     
    50:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým vede rozdílem dvou branek. K levému kruhu si rychle najela NOEMI NEUBAUEROVÁ a poté natáhla ke střele. Kotouč pak proletěl kolem hráček Švédska a prošel mezi betony Emmy Söderbergové – 5:3. Asistence: Barbora Juříčková.
    50:31 Noemi NEUBAUEROVÁ - 5:3
     
    50:31
    Komerční přestávka.
     
    51:57
    Sára Čajanová projela prakticky přes celé kluziště až před švédskou branku, kde sice byla tísněna, ale přesto vystřelila. Obrana Švédska ale zakročila včas.
     
    53:38
    Anežka Čabelová vybojovala puk pro české hráčky a ty zůstaly v útočné třetiny. Tam se snažila o střelu Natálie Mlýnková. Té utekl puk a do akce mířila švédská hráčka, kterou poté zblízka vychytala Aneta Šenková.
     
    54:34
    Češky se opět ubránily akci soupeřek, ty ale ještě zůstaly v pásmu národního týmu, ale zakončení před Anetou Šenkovou jim nevyšlo.
     
    55:04
    Další zákrok Emmy Söderbergové a hra je přerušena. Následuje další komerční přestávka a po ní pak vhazování před švédskou brankou.
     
    55:26
    Češky kontrolují hru a drží puk co nejdále od Anety Šenkové. Ale po chvilce pronikly před klec Česka Švédky znovu a operují před českou brankářkou.
     
    55:38
    Švédky nemají co ztratit, vhazuje se před českou klecí a Emma Söderbergová je na střídačce. V poli je tedy šest hráček Tre Kronor.
     
    56:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je to o tři góly. Češky vybojovaly puk v obranném pásmu, jaly se do útočné akce. Na pravé straně pak Tereza Vanišová nezištnou přihrávkou poslala touš na levou stranu, kde ho do zcela prázdné klece nasměrovala DENISA KŘÍŽOVÁ – 6:3. Asistence: Tereza Vanišová a Kateřina Mrázová.
    56:31 Denisa KŘÍŽOVÁ - 6:3
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:37
    Tereza Plosová si sjela mezi kruhy, ale přihrávku minula. Nicméně stále se český národní tým drží v útočné třetině.
     
    59:19
    Denisa Křížová na pravé straně pohotově vystřelila a její pokus šel na bránu Švédek, ale mezi třemi tyčemi nakonec neskončil. Stejně tak jako ten Johanssonové na druhé straně, kde zakročila Aneta Šenková.
     
    59:47
    V závěru se ještě strhla potyčka mezi oběma tábory, hlavní rozhodčí ale klidní hru.
     
    59:47
    Vyloučení v týmu Česko:
    Noemi Neubauerová – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Ebba Hedqvistová – 2 min., hrubost.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Češky přidaly ve třetí třetině další dva góly, o které se postaraly Noemi Neubauerová a Denisa Křížová a dokráčely tak k výhře 6:3. Na turnaji tak zapisují dvě výhry a jednu prohru a v úvodním turnaji Euro Hockey Tour tak ve Švýcarsku celý turnaj vyhrály. Porazily Finsko, poté nestačily na Švýcarsko, ale po výhře nad Švédskem si vítězstvím vybojovaly prvenství na Švýcarských hokejových hrách.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (15:51:52)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Mlýnková (Trnková), 11. Mlýnková (Šapovalivová, Pejzlová), 19. Hymlárová (Plosová, Pištěková), 32. Trnková, 51. Neubauerová (Juříčková), 57. Křížová (Vanišová, Mrázová) – 20. Hjalmarssonová (Ljungblomová, E. Svenssonová), 28. Hjalmarssonová (Nylén-Perssonová, Rauniová), 29. Ljungblomová (E. Svenssonová)


    Česko: Šenková (Peslarová) – Pejšová, Tejralová (C), Kosinová, Trnková, Radová, Čajanová, Vaníčková – Vanišová, Mrázová (A), Křížová (A) – Mlýnková, Pejzlová, Šapovalivová – Pištěková, Hymlárová, Plosová – Neubauerová, Přibylová, Juříčková – Čabelová
    Trenér: Carla MacLeodová

    Švédsko: Söderbergová (Bomanová) – Nylénová-Perssonová (C), Rauniová, Karlssonová, Bergströmová, Anderssonová, Forsgrenová, Hellmanová, Lidmanová – Sundinová, H. Svenssonová, Hallinová – Lundinová, Hedqvistová, Bouvengová – E. Svenssonová, Hjalmarssonová, Ljungblomová – Johanssonová, Leijonhielmová, Thuviková
    Trenér: Ulf Lundberg

    Rozhodčí: Matejová, Daleová – Maurerová, Salzmannová