Česko – Švédsko 6:3 (kon.)
konec
Česko
6:3 (3:1, 1:2, 2:0)
Švédsko
Sobota 31.08.2024, 13:30 • SWISS Arena, Kloten • Euro Hockey Tour (ženy)
Partner:
     
    59:47
    Vyloučení v týmu Česko:
    Noemi Neubauerová – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Ebba Hedqvistová – 2 min., hrubost.
    56:31 Denisa KŘÍŽOVÁ - 6:3
     
    56:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je to o tři góly. Češky vybojovaly puk v obranném pásmu, jaly se do útočné akce. Na pravé straně pak Tereza Vanišová nezištnou přihrávkou poslala touš na levou stranu, kde ho do zcela prázdné klece nasměrovala DENISA KŘÍŽOVÁ – 6:3. Asistence: Tereza Vanišová a Kateřina Mrázová.
     
    55:38
    Švédky nemají co ztratit, vhazuje se před českou klecí a Emma Söderbergová je na střídačce. V poli je tedy šest hráček Tre Kronor.
    50:31 Noemi NEUBAUEROVÁ - 5:3
     
    50:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým vede rozdílem dvou branek. K levému kruhu si rychle najela NOEMI NEUBAUEROVÁ a poté natáhla ke střele. Kotouč pak proletěl kolem hráček Švédska a prošel mezi betony Emmy Söderbergové – 5:3. Asistence: Barbora Juříčková.
     
    39:47
    Tereza Vanišová na pravé straně vyslala nebezpečnou střelu, která šla na bránu Švédska, ale tam ji srazila obrana Tre Kronor do bezpečí.
    37:58 Šanci Thuvikové zneškodnila Aneta Šenková
     
    37:58
    Velké nebezpečí před českou brankou. Hanna Thuviková tváří v tvář vystřelila na Anetu Šenkovou a ta proti ní vytasila další přesný zákrok! Národní tým si nyní musel pořádně oddychnout.
     
    35:09
    Vyloučení v týmu Česko:
    Adéla Šapovalivová – 2 min., hrubost.
    31:17 Andrea TRNKOVÁ - 4:3
     
    31:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krásná akce národního týmu a Češky opět vedou. Parádně to udělala ANDREA TRNKOVÁ, která objela kolem zadního mantinelu branku Švédska a poté z pravého kruhu zakončila, před švédskou klecí se snažila její pokus jistit dorážkou Natálie Mlýnková, ale nemusela. Kotouč už byl za čarou – 4:3.
    28:35 Lina LJUNGBLOMOVÁ - 3:3
     
    28:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A pozor. Je vyrovnáno! Zmatek před českou brankou a této skrumáže využila LINA LJUNGBLOMOVÁ, která zametla odražený kotouč za brankovou čáru a začíná se znovu od začátku – 3:3. Asistence: Elin Svenssonová.
    27:34 Sara HJALMARSSONOVÁ - 3:2
     
    27:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nyní už ale inkasovala a Švédky se českým hráčkám dostávají na dostřel jediné branky. Těsně před Anetou Šenkovou se dostala k dorážce SARA HJALMARSSONOVÁ a ta končí za zády české brankářky – 3:2. I ona je dnes dvougólová.
     
    22:24
    Nebezpečí před Šenkovou, ve velké šanci po chybě české obrany byla Josefin Bouvengová a po její ráně pak přilepila beton k ledu česká brankářka a výrazně tak pomohla svému týmu!
    19:18 Sara HJALMARSSONOVÁ - 3:1
     
    19:18
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jenže hned po buly odpovídají na druhé straně Švédky. Ve zmatku před českou brankou zakončila v pokleku a švihem SARA HJALMARSSONOVÁ a vzala české brankářce čisté konto – 3:1. Asistence: Lina Ljungblomová a Ellin Svenssonová.
    19:00 Klára HYMLÁROVÁ - 3:0
     
    19:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesně úderem poslední minuty v první části hry udeřily Češky znovu a jdou do tříbrankového náskoku. Na pravé straně nedokázala trefit branku Tereza Plosová. Mrzet jí to však nemuselo, protože dílo za ní z dorážky dokonala KLÁRA HYMLÁROVÁ střelou z bekhendu a z mírného úhlu – 3:0. Asistence: Tereza Plosová a Tereza Pištěková.
    10:52 Natálie MLÝNKOVÁ - 2:0
     
    10:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Několikrát poskočil kotouč z hokejek obou celků, nakonec se nějakým odrazem dostal na levou stranu, kde se k němu dostala NATÁLIE MLÝNKOVÁ a zakončila švihem do částečně odkryté klece Emmy Söderbergové – 2:0. Česká útočnice tak má brzy zaděláno na hattrick. Asistence: Adéla Šapovalivová a Michaela Pejzlová.
     
    03:29
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Hilda Svenssonová – 2 min., vražení na hrazení.
    00:50 Natálie MLÝNKOVÁ - 1:0
     
    00:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jenže o chvilku později se zrodila další akce a to hned gólová! Krásnou individuální akci předvedla NATÁLIE MLÝNKOVÁ, která si najela k pravému kruhu a poté svižnou ranou zápěstím nedala švédské brankářce šanci – 1:0. Asistence: Andrea Trnková.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Mlýnková (Trnková), 11. Mlýnková (Šapovalivová, Pejzlová), 19. Hymlárová (Plosová, Pištěková), 32. Trnková, 51. Neubauerová (Juříčková), 57. Křížová (Vanišová, Mrázová) – 20. Hjalmarssonová (Ljungblomová, E. Svenssonová), 28. Hjalmarssonová (Nylén-Perssonová, Rauniová), 29. Ljungblomová (E. Svenssonová)


    Česko: Šenková (Peslarová) – Pejšová, Tejralová (C), Kosinová, Trnková, Radová, Čajanová, Vaníčková – Vanišová, Mrázová (A), Křížová (A) – Mlýnková, Pejzlová, Šapovalivová – Pištěková, Hymlárová, Plosová – Neubauerová, Přibylová, Juříčková – Čabelová
    Trenér: Carla MacLeodová

    Švédsko: Söderbergová (Bomanová) – Nylénová-Perssonová (C), Rauniová, Karlssonová, Bergströmová, Anderssonová, Forsgrenová, Hellmanová, Lidmanová – Sundinová, H. Svenssonová, Hallinová – Lundinová, Hedqvistová, Bouvengová – E. Svenssonová, Hjalmarssonová, Ljungblomová – Johanssonová, Leijonhielmová, Thuviková
    Trenér: Ulf Lundberg

    Rozhodčí: Matejová, Daleová – Maurerová, Salzmannová