Švédsko – Finsko 3:4 (kon.) | Česko – Švýcarsko 0:0 (zruš.)
konec
Švédsko
3:4 (2:1, 0:3, 1:0)
Finsko
Sobota 31.08.2024, 11:00Euro Hockey Tour (ženy U18)
Partner:
     
    Švédky dokázaly v samotném závěru utkání zdramatizovat, na více se už ale nezmohly. Poslední zápas na turnaji tak ovládly Finky, které o svém vítězství rozhodly ve třetí třetině. Tu si podmanily výsledkem 3:0 a vedení už nepustily, díky čemuž si z Chomutova odváží cenné druhé místo. (13:22:34)
     
    Nejlepší hráčky utkání

    Švédsko – Edit Danielssonová
    Finsko – Emilia Piekkariová
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Švédský výběr se vyhnal z útočného pásma, vyrovnat už nestihne!
     
    59:02
    Švédky jsou znova v šesti a buší do finské defenzívy. Hokejisty v modrých dresech zatím odolávají.
     
    58:28
    Moa Johannessonová zakončila rychlý kontr přímo do lapačky Piekkariové. Následuje vhazování po levé ruce finské brankářky.
    57:16 ÖSTERMANOVÁ - 3:4
     
    57:16
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Kýžené snížení je na světě! MATILDA ÖSTERMANOVÁ na levém kruhu dlouho vyčkávala. Nakonec se odhodlala ke střele, která zapadla do levého rohu finské brány. Asistence: Elsa Abergová.
     
    56:33
    Na konci kombinace na jeden dotek stála Moa Johannessonová, jež z mezikruží trefila finskou gólmanku. O chvíli později pálila ještě Grillforsová, ani té se však nepodařilo vstřelit kontaktní branku.
     
    56:05
    Švédky to zkoušejí v šesti!
     
    56:05
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Eva Lambergová – 2 min., podrážení.
     
    54:54
    Švédky hrají v plném počtu.
     
    54:33
    Skvělá individuální akce Grillforsové. Nejdříve získala kotouč na obranné modré, načež si udělala kužely ze dvojice soupeřek a z bekhendu zakončila.
     
    53:08
    Střela Julie Kuhtaové z pravého kruhu byla zablokována švédskou hokejistkou, která vzápětí vyhodila kotouč až k finské svatyni.
     
    52:54
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Evelina Arvidssonová – 2 min., sekání.
     
    52:48
    Svůj bruslařský um dnes poněkolikáté ukázala Edit Danielssonová. Znova pláchla všem finským hokejistkám, její samostatný únik ale zastavila Piekkariová.
     
    52:15
    Nahození od modré čáry vyrazila Hellerová do rohu kluziště, kde si ho převzaly její spoluhráčky.
     
    51:43
    Švédky hrají v plném počtu.
     
    51:11
    Viola Kärkkäinenová dvakrát zaváhala za vlastní bránou a měla štěstí, že se ke kotouči nedostala žádná z napadajících soupeřek.

    Michal Hladký

    Branky a nahrávky: 8. Danielssonová (Georgnyová), 12. Johannessonová (Carlssonová, Svenssonová), 58. Östermanová (Abergová) – 20. Tapani (TS), 24. Tapaniová (Kärkkäinenová), 27. Byskataová (Silvonenová), 36. Nurmistová


    Švédsko: Hellerová (Helgeová) – Abergová (A), Georgnyová, Karlssonová, Svenssonová (C), Erikssonová, Anderssonová – Nygrenová, Östermanová, Danielssonová, Akerlundová, Grillforsová, Arvidssonová, Hakanssonová, Johannessonová, Yfteldová, Carlssonová, Lindströmová
    Trenér: Andreas Karlsson

    Finsko: Piekkariová (Saastamoinenová) – Pohjanahová (A), Junnilaová, Hämäläinenová O., Kärkkäinenová, Holopainenová, Saarniová, Hämäläinenová I. – Ojalaová, Siivonenová, Tapaniová, Byskataová (C), Loponenová , Kuhtaová, Lehikoinenová, Stenová, Lambergová, Nurmistová (A), Hautalaová, Loikkanenová, Huovinenová
    Trenér: Mira Kuismaová

    Rozhodčí: Chamulová, Svobodová – Bublíková, Hájková