Salzburg U19 – Česko U16 4:2 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg U19
4:2 (1:0, 3:1, 0:1)
Česko U16
Sobota 31.08.2024, 10:10 • Red Bull Akademie, Salcburk • Turnaj čtyř (U16)
Partner:
     
    Češi ve finále po srdnatém boji podlehli domácímu staršímu týmu Salzburg U20 a končí na tomto turnaji na 2. místě. Rozhodla o tom především 2. třetina, ve které odskočili domácí hráči na rozdíl tří branek. (11:57:47)
     
    Konec zápasu.
     
    58:00
    Vyloučení v týmu Česko U16:
    Matoušek – 2 min., vysoká hůl.
     
    51:14
    Česko U16 právě vstřelilo branku! Naši mladíci přece jen dramatizují v závěrečné desetiminutovce. Vyhrané buly převzal DENIS VIEDEMANN a krásně si prošel s pukem až do střeleckého prostoru, odkud vypálil přesně za záda Windhofera. Asistence: Štěpán Stejskal.
     
    51:10
    Češi hrají v plném počtu.
     
    49:10
    Vyloučení v týmu Česko U16:
    Korhoň – 2 min., hákování.
     
    42:21
    Salzburg v plném počtu.
     
    40:21
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg U19:
    Lemke – 2 min., sekání.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině padly po atraktivním hokeji celkem 4 branky. Většina z nich však bohužel do české sítě a poslední třetina bude hlavně o hlavách domácího Salzburgu, který by i díky zkušenostem měl své vedení pohlídat. Nicméně čeští mladíci mohou zápas ještě dost zdramatizovat. Třetí třetina začne přibližně v 11:28.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:03
    Salzburg 19 právě vstřelil branku! Domácí se velmi rychle usadili v útočné třetině a kombinací na jeden dotek dokázali přenést puk na zakončujícího LUKASE GREILA, který z první nasměroval puk do sítě. Asistence: Paul Lemka, Matteo Schroth.
     
    34:28
    Salzburg 19 právě vstřelil branku! Ztráta Čechů v útočném pásmu ze které pramenila přihrávka do samostatného úniku na LUKASE GREILA, která blafákem překonal gólmana Martínka. Asistence: Paul Oberhauser.
     
    32:21
    Salzburg v plném počtu.
     
    30:21
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg U19:
    Kaufmann – 2 min., vysoká hůl.
     
    22:29
    Česko U16 právě vstřelilo branku! Domácím se nepovedlo vyvézt kotouč a ihned ho zachytili Češi. Přesná přihrávka našla před bránou ELIÁŠE MATOUŠKA, který se v koncovce nemýlil. Asistence: Jonáš Vaníček.
     
    21:15
    Salzburg 19 právě vstřelil branku! Čechům se nepovedlo udržet v přesilovce útočné pásmo a z přečíslení potrestal tuto chybu PAUL OBERHAUSER.
     
    20:29
    Salzburg je už ve čtyřech hráčích.
     
    20:10
    Češi tlačí v přesilovce proti třem bránícím hráčům Salzburgu. Zatím bez úspěšného zakončení
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Starší hokejisté Salcburku byli v úvodní části přece jen o něco lepším týmem a do kabin si zaslouženě odnášejí vedení po rychlé trefě Oberhausera. Češi už nemají sil nazbyt, stejně ale dokáží hrozit především po dobrém napadání. Potřebují využívat jednak šance, které si vypracují tímto způsobem, a také přesilové hry. Pak rozhodně nebudou bez šance na úspěch, protože si nevedou špatně.

    Druhá třetina začne přibližně v 10:52.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Matyáši Turečkovi na modré čáře střela vůbec nesedla, k puku se dostali domácí a vyhazují.
     
    19:20
    No podívejme! Brankář Windhofer podruhé v oslabení posunul svou branku, která očividně není ideálně ukotvená. Rozhodčí ho za to ale vylučuje, respektive posílá na trestnou lavici náhradníka! Češi mají k dispozici zhruba minutovou přesilovku pět na tři.
     
    18:59
    Zatím domácí hráči velmi účinně vystupují proti Čechům a znemožňují jim střelbu i lepší kombinaci.
     
    18:29
    Nestupňoval ji dlouho, neboť Josef Prast se ve středním pásmu provinil podrážením a dopřává Čechům druhou výhodu v rychlém sledu.
     
    18:20
    Pokus Karla Pohleho z mezikruží se mezi tři tyčky nevešel, každopádně Salcburk v plném počtu zase stupňuje svou aktivitu.
     
    17:08
    Málo chybělo domácím k dvougólovému vedení, ze strany se totiž před Martínka proháčkoval Paul Oberhauser. Po ledě však nenašel ve výstroji českého gólmana žádnou mezeru!
     
    16:25
    Dvorní fotograf českého mládežnického hokeje a zpravodaj webu hokej.cz Ronald Hansel zblízka sledoval přes plexisklo, kterak se Češi přes pokračující snahu nedostali k další střele. Soupeř je kompletní.
     
    15:49
    Jinak se hokejisté Red Bullu brání účinně, je na nich vidět větší vyzrálost. To je naprosto pochopitelné, v tomto věku je znát každý rok.
     
    15:16
    Dvakrát střílel z levé strany Šimon Šejc, po druhém pokusu se někteří Češi už radovali. Gólman Windhofer ale skočil neuvěřitelnou rybičku a puk betonem vytáhl z prázdné branky!
     
    14:25
    Útočnou aktivitu naopak přehnal Danils Sladkovs, jenž podrazil protihráče a dopřál českému týmu jeho první přesilovou hru.
     
    13:56
    Zakázané uvolnění Salcburku, byť možná znovu trochu přísnější.
     
    13:31
    Velmi usilovně poté napadal i Jonáš Vaníček. Zavánělo to nedovoleným zákrokem, ale sudí nechali hru plynout. Nakonec Vaníčkovi moc nechybělo, aby vypracoval podobnou možnost.
     
    12:49
    Maxmilian Mareš skvěle vybojoval na soupeři kotouč pro Denise Viedemanna, ten mohl dát první český gól zápasu už potřetí na turnaji, ale sám před gólmanem neuspěl!
     
    11:57
    Od modré čáry vystřelil Matiáš Piskač, Windhofer kotouč vytáhl vedle. Potom si jeho spoluhráči počínali při rozehrávce dost riskantně, ale Češi to bohužel nedokázali využít.
     
    11:30
    Rozhodčí odpustili domácím náznak hry v šesti, byť je fakt, že naskakující hráč nebyl u puku.
     
    10:58
    Český strážce je každopádně v pozoru. Nejvíc si teď oddechl při šanci Schrotha, Salcburk začíná víc a víc tlačit.
     
    10:20
    Česká defenziva si poradila se střelou od modré čáry, nejsem si jistý, zda přes chumel hráčů prolétla až k Martínkovi.
     
    09:23
    Red Bull se znovu vřítil do českého pásma. Přihrávka přes tři hráče skončila u Tima Heimela, ale ten byl dobře pokrytý naším obráncem. Jinak by snadno zakončoval do odkryté branky.
     
    08:31
    Ale také Martínek se musel pořádně činit. Šikovně se před něj protáhl Jakob Schnabl, už se zdálo, že českého gólmana překoná, ale ten udržel kotouč pod betonem a před brankovou čarou.
     
    07:49
    Výtečná kombinace skončila u Maxmiliana Mareše, který byl sám před brankářem. V rychlosti ho ale nedokázal překonat! To byla první česká šance volající po gólu.
     
    06:54
    V útočném pásmu se ale našim hokejistům zatím nedaří prosadit. Proti starším soupeřům to mají těžké, navíc hrají čtvrtý zápas ve čtyřech dnech a únava už pracuje. Salcburk měl včera volno.
     
    05:59
    Ve velmi dobré práci svých parťáků pokračovali i Němec s Hartlem a český tým už hraje v plném počtu.
     
    05:15
    Také další napadání kombinace u modré čáry neslo ovoce a Češi znovu vyhazují.
     
    04:43
    Čeští reprezentanti zvládli už dvakrát dostat kotouč do bezpečí, byť je fakt, že předtím se motal kolem jejich brankoviště. Ohrožení Martínka ale nedopustili.
     
    03:59
    Opravdu velmi přísné vyloučení. Maxmilian Mareš si hlídal na útočné modré čáře soupeře, ale je potrestán za nedovolené bránění. Češi se jdou poprvé bránit v oslabení.
     
    03:20
    Hned po buly vypálil Maxmilian Mareš, brankář Windhofer při zákroku posunul svou branku.
     
    03:10
    Icing odpískaný týmu Salcburku vyvolal na domácí střídačce velkou vlnu nevole. Ani se jí nedivím, neboť puk dojížděli dva hokejisté v modrých dresech.
     
    01:35
    Salzburg 19 právě vstřelil branku!
    Jenže hned ve druhé minutě otevírají skóre domácí mladíci! Kotouč doputoval do mezikruží na hokejku PAULA OBERHAUSERA, jenž vystřelil přesně pod břevno a Jaroslav Martínek byl na jeho pokus krátký – 1:0.
     
    01:21
    O chvíli později se to už povedlo a první zajímavou střelu vyslal na branku Salcburku Eliáš Matoušek. Gólman zasahuje.
     
    00:55
    Domácí hokejisté zatím účinně napadají rozehrávku českého týmu, který tak nemá prostor založit útok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Před utkáním si ještě poslechneme státní hymny Česka a Rakouska.
     
    Česká reprezentace do šestnácti let si zatím na prvním turnaji sezóny v rakouském Salcburku vede na výbornou. Nejprve smetla slovenské vrstevníky 13:0, poté zdolala i dva starší výběry domácí akademie, a to shodnými výsledky 4:2.

    Ve finále turnaje tak dnes už od 10 hodin dopoledne nastoupí opět proti týmu Salcburku U19, v němž mají největší zastoupení hokejisté ročníku 2007. Průměrně je tedy tento celek o dva roky starší než naše reprezentace vedená koučem Markem Melenovským.
     
    Úvodní sestavy:

    EC Red Bull Salzburg U19: Windhofer (Haitzmann) – Lemke, Wijacki, Prast (C), Schnabl, Wieselthaler, Hackert – Permitin, Oberhauser, Koller (A), Sladkovs, Pohle, Schroth (A), Greil, Strainovic, Heimel, Kaufmann.
    Trenér: Antti Aarnio

    Česko U16: Martínek (Štěpánek) – Novák, Tureček, Chalupa, Konvalinka, Gombár, Piskač, Korhoň – Kyncl, Mareš, Kučera (A), Beneš, Vaníček, Šejc, Stejskal, Hartl, Němec (C), Drábek, Matoušek, Viedemann.
    Trenér: Marek Melenovský

    Rozhodčí: Orel – Schopf, Waciková.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.

    Richard Müller

    Branky a nahrávky: 2. Oberhauser, 22. Oberhauser, 35. Greil (Oberhauser), 39. Greil (Lemke, Schroth) – 23. Matoušek (Vaníček), 52. Viedemann (Stejskal)


    EC Red Bull Salzburg U19: Windhofer (Haitzmann) – Lemke, Wijacki, Prast (C), Schnabl, Wieselthaler, Hackert – Permitin, Oberhauser, Koller (A), Sladkovs, Pohle, Schroth (A), Greil, Strainovic, Heimel, Kaufmann.
    Trenér: Antti Aarnio

    Česko U16: Martínek (Štěpánek) – Novák, Tureček, Chalupa, Konvalinka, Gombár, Piskač, Korhoň – Kyncl, Mareš, Kučera (A), Beneš, Vaníček, Šejc, Stejskal, Hartl, Němec (C), Drábek, Matoušek, Viedemann.
    Trenér: Marek Melenovský

    Rozhodčí: Orel – Schopf, Waciková