Salzburg U19 – Česko U16 4:2 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg U19
4:2 (1:0, 3:1, 0:1)
Česko U16
Sobota 31.08.2024, 10:10 • Red Bull Akademie, Salcburk • Turnaj čtyř (U16)
Partner:
     
    58:00
    Vyloučení v týmu Česko U16:
    Matoušek – 2 min., vysoká hůl.
     
    51:14
    Česko U16 právě vstřelilo branku! Naši mladíci přece jen dramatizují v závěrečné desetiminutovce. Vyhrané buly převzal DENIS VIEDEMANN a krásně si prošel s pukem až do střeleckého prostoru, odkud vypálil přesně za záda Windhofera. Asistence: Štěpán Stejskal.
     
    49:10
    Vyloučení v týmu Česko U16:
    Korhoň – 2 min., hákování.
     
    40:21
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg U19:
    Lemke – 2 min., sekání.
     
    38:03
    Salzburg 19 právě vstřelil branku! Domácí se velmi rychle usadili v útočné třetině a kombinací na jeden dotek dokázali přenést puk na zakončujícího LUKASE GREILA, který z první nasměroval puk do sítě. Asistence: Paul Lemka, Matteo Schroth.
     
    34:28
    Salzburg 19 právě vstřelil branku! Ztráta Čechů v útočném pásmu ze které pramenila přihrávka do samostatného úniku na LUKASE GREILA, která blafákem překonal gólmana Martínka. Asistence: Paul Oberhauser.
     
    30:21
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg U19:
    Kaufmann – 2 min., vysoká hůl.
     
    22:29
    Česko U16 právě vstřelilo branku! Domácím se nepovedlo vyvézt kotouč a ihned ho zachytili Češi. Přesná přihrávka našla před bránou ELIÁŠE MATOUŠKA, který se v koncovce nemýlil. Asistence: Jonáš Vaníček.
     
    21:15
    Salzburg 19 právě vstřelil branku! Čechům se nepovedlo udržet v přesilovce útočné pásmo a z přečíslení potrestal tuto chybu PAUL OBERHAUSER.
     
    19:20
    No podívejme! Brankář Windhofer podruhé v oslabení posunul svou branku, která očividně není ideálně ukotvená. Rozhodčí ho za to ale vylučuje, respektive posílá na trestnou lavici náhradníka! Češi mají k dispozici zhruba minutovou přesilovku pět na tři.
     
    18:29
    Nestupňoval ji dlouho, neboť Josef Prast se ve středním pásmu provinil podrážením a dopřává Čechům druhou výhodu v rychlém sledu.
     
    17:08
    Málo chybělo domácím k dvougólovému vedení, ze strany se totiž před Martínka proháčkoval Paul Oberhauser. Po ledě však nenašel ve výstroji českého gólmana žádnou mezeru!
     
    15:16
    Dvakrát střílel z levé strany Šimon Šejc, po druhém pokusu se někteří Češi už radovali. Gólman Windhofer ale skočil neuvěřitelnou rybičku a puk betonem vytáhl z prázdné branky!
     
    14:25
    Útočnou aktivitu naopak přehnal Danils Sladkovs, jenž podrazil protihráče a dopřál českému týmu jeho první přesilovou hru.
     
    12:49
    Maxmilian Mareš skvěle vybojoval na soupeři kotouč pro Denise Viedemanna, ten mohl dát první český gól zápasu už potřetí na turnaji, ale sám před gólmanem neuspěl!
     
    10:58
    Český strážce je každopádně v pozoru. Nejvíc si teď oddechl při šanci Schrotha, Salcburk začíná víc a víc tlačit.
     
    08:31
    Ale také Martínek se musel pořádně činit. Šikovně se před něj protáhl Jakob Schnabl, už se zdálo, že českého gólmana překoná, ale ten udržel kotouč pod betonem a před brankovou čarou.
     
    07:49
    Výtečná kombinace skončila u Maxmiliana Mareše, který byl sám před brankářem. V rychlosti ho ale nedokázal překonat! To byla první česká šance volající po gólu.
     
    03:59
    Opravdu velmi přísné vyloučení. Maxmilian Mareš si hlídal na útočné modré čáře soupeře, ale je potrestán za nedovolené bránění. Češi se jdou poprvé bránit v oslabení.
     
    01:35
    Salzburg 19 právě vstřelil branku!
    Jenže hned ve druhé minutě otevírají skóre domácí mladíci! Kotouč doputoval do mezikruží na hokejku PAULA OBERHAUSERA, jenž vystřelil přesně pod břevno a Jaroslav Martínek byl na jeho pokus krátký – 1:0.

    Richard Müller

    Branky a nahrávky: 2. Oberhauser, 22. Oberhauser, 35. Greil (Oberhauser), 39. Greil (Lemke, Schroth) – 23. Matoušek (Vaníček), 52. Viedemann (Stejskal)


    EC Red Bull Salzburg U19: Windhofer (Haitzmann) – Lemke, Wijacki, Prast (C), Schnabl, Wieselthaler, Hackert – Permitin, Oberhauser, Koller (A), Sladkovs, Pohle, Schroth (A), Greil, Strainovic, Heimel, Kaufmann.
    Trenér: Antti Aarnio

    Česko U16: Martínek (Štěpánek) – Novák, Tureček, Chalupa, Konvalinka, Gombár, Piskač, Korhoň – Kyncl, Mareš, Kučera (A), Beneš, Vaníček, Šejc, Stejskal, Hartl, Němec (C), Drábek, Matoušek, Viedemann.
    Trenér: Marek Melenovský

    Rozhodčí: Orel – Schopf, Waciková