Olomouc – Ostrava 2:2 (kon.) | Karviná – Dukla Praha 0:0 (kon.) | Slavia – Pardubice 2:0 (kon.)
Teplice – Mladá Boleslav 1:2 (kon.) | Liberec – Plzeň 1:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
2:0 (1:0)
FK Pardubice
Neděle 01.09.2024, 17:00 • Fortuna Arena, Praha 10–Vršovice • Chance Liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemnou neděli u sledování Chance Ligy! Slavia se čtyři dny po konci v Lize mistrů vrací do akce, dnes večer bude na své půdě hostit Pardubice.
     
    SK SLAVIA PRAHA (3. místo)
    5 Z, 4–1–0, 9:1 (+8), 13 bodů

    Svěřenci kouče Trpišovského byli blízko, ale brány Ligy mistrů jim nakonec zůstaly zavřené. Do středeční odvety proti Lille sice vstoupili skvěle a už v páté minutě snížil dvougólový náskok hostů Zafeiris, jenže vyrovnávací trefa pak ne a ne přijít. Když se tak ve druhém poločase prosadil Zhegrova, bylo vymalováno a vyřazení nezvrátil ani pozdější zásah Bořila na konečných 2:1.

    „Jsme zklamaní, že jsme nepostoupili, byli jsme krůček od prodloužení,“ nechal se po zápase slyšet dlouholetý slavistický lodivod, který ovšem svým hráčům neměl co vytknout. „Dali jsme do zápasu absolutně všechno, centimetry nás dělily od nadělení další porce minut a od zážitku, který by nás čekal. Těžko hledám slova… Tým dal do odvety absolutní maximum.“

    To všechno teď ale Pražané musí hodit za hlavu a plně se soustředit na domácí soutěž, kde se po prvních kolech perou o čelo tabulky s tradičními konkurenty z Letné a Štruncových sadů. Naváží dnes na dosud poslední odehrané střetnutí v Chance Lize, ve kterém brali tři body po obratu proti Teplicím?

    Poslední výsledky Slavie
    28. 8. (LM): Slavia Praha – Lille 2:1 [celk. 2:3]
    20. 8. (LM): Lille – Slavia Praha 2:0
    17. 8. (CL): Slavia Praha – Teplice 2:1

    Nejlepší střelci Slavie
    El Hadji Malick DIOUF – 4 Z, 2 branky
    Sedm hráčů – 1 branka
    Slavii na podzim čekají tuhé boje v Evropské lize.
     
    FK PARDUBICE (13. místo)
    6 Z, 2–0–4, 6:9 (-3), 6 bodů

    Pardubičtí sice dnes do Vršovic přijíždí v roli outsiderů, poslední kolo by však pro ně mohlo být vzpruhou. Do duelu se Slavií totiž půjdou s cennou výhrou v zádech: minulou sobotu uspěli v prvním východočeském derby této sezóny 2:1, a po souboji v Českých Budějovicích ze začátku srpna si tak připsali druhou výhru.

    Střeleckou listinu tehdy po přestávce otevřel Patrák a když byl jen krátce poté za druhou žlutou kartu vykázán Petrášek, ve vzduchu visely další zásahy. Hradec ovšem nehodlal hodit flintu do žita a srovnal zásluhou Čiháka. O úspěchu svěřenců kouče Saňáka tak musel až deset minut před koncem rozhodnout Vacek.

    „Bude to pro nás velká výzva,“ řekl o nedělní bitvě v Edenu hlavní trenér Pardubic. „Bude to taková zkouška toho, jak jsme na tom. Doufám, že ukážeme, že jsme zase o týden dál.“ Podaří se jim dnes překvapit jednoznačné papírové favority a obrat je aspoň o bod?

    Poslední výsledky Pardubic
    24. 8.: Pardubice – Hradec Králové 2:1
    18. 8.: Slovan Liberec – Pardubice 3:0
    11. 8.: Pardubice – Slovácko 0:1

    Nejlepší střelci Pardubic
    Vojtěch PATRÁK – 5 Z, 2 branky
    Jan KALABIŠKA – 5 Z, 2 branky
    Kamil VACEK – 5 Z, 1 branka
     
    VZÁJEMNÁ BILANCE SOUPEŘŮ

    Status sešívaných jako papírových favoritů krom jiných faktorů podtrhuje také historická vzájemná bilance s Pardubicemi. Východočeši dosud svým pražským sokům v nejvyšší soutěži sebrali jen bod za remízu 1:1 ze září 2020. Slavia vyhrála všech sedm následných bitev, z toho hned čtyři rozdílem tří a více gólů.

    Hosté nicméně domácím určitě nenechají nic zadarmo. Ostatně v klání z letošního února drželi v Edenu bezgólové skóre až do 66. minuty, než konečně protrhl hráz Chytil a hattrickem zařídil výsledek 3:0. Uvidíme, jakou podívanou nám nabídne dnešní souboj.

    Posledních pět zápasů SLA – PCE
    25. 2. 2024: Slavia Praha – Pardubice 3:0
    16. 9. 2023: Pardubice – Slavia Praha 0:1
    4. 2. 2023: Pardubice – Slavia Praha 0:2
    21. 8. 2022: Slavia Praha – Pardubice 7:0
    10. 4. 2022: Slavia Praha – Pardubice 4:0
    Pardubice v týdnu přivítaly posilu: zadáka Louise Lurvinka.
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Hlavním rozhodčím dnešního utkání bude Pavel Orel, který se po vynucené roční absenci letos v srpnu vrátil na soupisku sudích Chance Ligy a dosud v této sezóně odřídil čtyři střetnutí. Na stranách mu budou asistovat pánové Jan Váňa a Martin Leška.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Kinský – Prebsl, Ogbu, Bořil (C) – D. Douděra, Zafeiris, Oscar, Diouf – Jurásek, Provod – Chorý.
    Náhradníci: Mandous – Chaloupek, Zima, Chytil, Bužek, Vorlický, P. Ševčík, Schranz, Zmrzlý.
    Trenér: Jindřich Trpišovský.

    FK Pardubice: Stejskal – Surzyn, Jindra, D. Šimek, Šehić – Vacek (C), Darmovzal – Leipold, Simon, Míšek – Zlatohlávek.
    Náhradníci: Budinský – Lurvink, Polyák, Yahaya, Mareš, Krobot, Huf, Brdička, Zifčák.
    Trenér: Jiří Saňák.

    Rozhodčí: Orel – Váňa, Leška.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné nedělní odpoledne, start utkání se pomalu ale jistě blíží. Níže si můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Jindřich Trpišovský v sestavě Slavie provedl několik změn. Ogbua dnes v zadní trojici místo Holeše a Zimy doplní Prebsl s Bořilem, na levém kraji Masopusta vystřídá Douděra a Schranze nahradí Jurásek.
     
    Oproti úspěšnému východočeskému derby dnes na pardubické soupisce chybí zadák Noslin a záložníci Solil s Patrákem. Místo nich tak už první minuty dostane prostor trio Jindra, Darmovzal a Míšek.
     
    Oba celky nastupují na plochu. Tradiční sešívané dresy dnes doplní pardubická třetí, tedy černá, sada.
     
    Úvodní výkop obstarají hosté, jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Slavia se rychle dostala k míči a opatrně kombinuje na své straně, dopředu se nijak nežene.
     
    2
    Simon sice na křídle skvěle odzbrojil Provoda, ale za ním byl připravený Jurásek a odražený míč zachytil. Následný centr obrana Pardubic zlikvidovala.
     
    3
    Poslat míč do vápna se nyní pokusil sám Jurásek, který ale do něj dal až moc razance. Balón spadl za svatyni, Stejskal tak bude za chvíli odkopávat.
     
    4
    První výraznější šance! Po velmi dlouhém nákopu se sám na Stejskala vydal Provod, který ale balón zachytil až moc blízko k vápnu a nedokázal vysunutého brankáře překonat!
     
    6
    Pardubická svatyně je pod konstantním tlakem, Stejskal už má na kontě další zákrok. Krátce poté před něj balón centroval Zafeiris, ale gólman si ho pohlídal.
     
    7
    Pobyt domácích v útoku aspoň na pár sekund ukončuje útočný faul, Chorý si v souboji o letící míč s Vackem počínal nedovoleně. Volný kop pro Východočechy.
     
    8
    Pardubice hledají cestu ven ze své poloviny. Míšek ze středové čáry nakopl balón k vápnu, avšak jen do míst, která měl pod palcem bránící Ogbu.
     
    9
    V ochozech to zašumělo poté, co Chorý orazítkoval břevno. Pokud by ovšem mířil přesně, jeho zásah by se nepočítal – akci totiž předcházel ofsajd.
     
    10
    Desátá minuta přináší první žlutou kartu utkání, David Šimek (PCE) to při bránění Chorého za středem hřiště přehnal s důrazem a vidí kartónek.
     
    12
    Hra v Edenu stojí, zřejmě dochází ke kombinaci mezi sudím Orlem a muži o videa. Zmiňme jen, že VAR mají dnes na starost sudí Kocourek a asistent Hrabovský.
     
    13
    Z ochozů se nyní line tichý pískot, rozhodčí si rychle prohlédl záběr na monitoru a odvolává trest pro Šimka! Útočník Slavie byl znovu v postavení mimo hru.
     
    14
    Jurásek se pomalu zvedá z trávníku po ostrém souboji se Šehićem, sešívaní získávají standardku na křídle. Tu zahraje buď Provod, nebo Zafeiris.
     
    15
    Slavia zatím při útočení preferuje hlavně pravou stranu hřiště, odkud nyní letěl centr z dílny Douděry. Ten ale nebyl přesný, míč pomalu doskákal až za bránu.
     
    16
    Chorý chtěl krátkou přihrávkou za obranu vysunout do vápna Juráska, jenže ten se nedostal do pozice včas. Balón znovu padá až k připravenému Stejskalovi.
     
    18
    Osmnáctou minutu krásnou individuální akcí uzavřel Prebsl, který v šestnáctce výborně prokličkoval kolem obránce a následnou střelou donutil Stejskala zakročit nohama!
     
    19
    Domácím to zatím na trávníku moc nelepí, Prebsl nezachytil divokou přihrávku a míč padá za postranní čáru. Pardubice budou vhazovat u středu hřiště.
     
    20
    Východočeši jsou po dlouhé době, dnes vlastně možná vůbec poprvé, v útoku. Šehićův přetažený centr na opačném kraji hřiště zachránil Leipold.
     
    21
    Sešívaní pak ale rychle vyrazili do protiútoku, který vyvrcholil rutinní střelou Provoda. Stejskal slabší projektil z ostrého úhlu hravě schoval do náručí.
     
    23
    Douděra se hnal dopředu po pravém křídle. Míška sice za sebou nechal, Šehić mu ale na kraji vápna vystavil stopku a nepustil ho ke Stejskalovi.
     
    24
    Oscar se snažil rychle získat zpět ztracený míč, jenže přitom fauloval Simona. Uvidíme, jak Pardubičtí naloží se standardkou zhruba z pětadvaceti metrů.
     
    25
    Zlatohlávek se s tím nemazal a z nařízeného kopu zamířil na zadní tyč, kterou ovšem o pár čísel minul. Kinský se za balónem pouze ohlédl.
     
    26
    Vlna veder s koncem srpna neustála, teplota ve Vršovicích byla minimálně před zápasem nad třiceti stupni. Sudí tak nařizuje pauzu na občerstvení.
     
    28
    Pokračujeme dál. Hra se nyní přelévá z jedné strany na druhou, míč poměrně často mění majitele.
     
    29
    Slavia tentokrát Stejskala nepotrápila, Chorého hlavička zamířila výrazně vedle. Gólman odkopává.
     
    30
    Rozehrávka východočeského brankáře skončila u domácích zadáků, sešívaní se tak mohou zkusit hned vrátit zpět před Stejskalovu svatyni.
     
    31
    Celkem slibně se rozvíjející výpad Pardubic byl nakonec zastaven na hraně vápna, Vršovičtí se vrací na míč a bez váhání startují do protiútoku po pravé straně.
     
    32
    Sudí nyní souboj v hostujícím vápně nechal bez povšimnutí. Slavia se krátce po něm dostala ke střele, kterou ale skvěle zblokoval podle všeho Šimek.
     
    33
    Pardubický roh výraznější nebezpečí pro Kinského neznamenal, naopak následná domácí akce málem skončila gólem! Chorý se uvolnil ve vápně a Dioufův skákající centr tečoval do vzdálenější tyče! Chyběly jen centimetry!
     
    34
    Hosté vhazovali na své polovině, Míšek poté nastartoval další výpad východočeského celku.
     
    35
    Kinský musel poprvé v zápase do akce a nutno podotknout, že jednoduché to rozhodně neměl! Simon jej potrápil nepříjemnou střelou zpoza vápna, přičemž domácí gólman si skákající míč pohlídal a rukou jej vytěsnil na roh!
     
    36
    Stejskal na druhé straně bez výraznějších obtíží krotí slabší teč, která mířila do středu svatyně. Zaplněné ochozy ve Fortuna Areně se zcela jistě nenudí.
     
    37
    Chorý dostal prostor na levém kraji vápna a prověřil Stejskala střelou pod břevno, výborný pardubický gólman vyráží! Uvidíme roh.
     
    38
    Bořil si pohlídal nákop brankáře Východočechů a přenechal balón Kinskému. Uvidíme, zdali se sešívaným podaří znovu rychle zamířit do útoku.
     
    39
    Bránící Leipold se vložil do Chorého krátké přihrávky, Diouf tak na středu vápna ostrouhal. Odražený míč těsně před zadní čarou zachránil Stejskal.
     
    40
    Rozhodčí poprvé v dnešním utkání povolává zdravotníky, Diouf leží v bolestech na trávníku po souboji se Surzynem. Vypadá to na problém v dolní části těla.
     
    41
    Diouf už stojí v zámezí a je připraven naskočit zpět do hry. Pardubice nyní na středu hřiště hledají nějakou skulinu v pevné obraně domácího výběru.
     
    42
    První poločas se ve Vršovicích pomalu chýlí ke konci. Zafeiris si nedokázal rychle zpracovat balón a jelikož se k němu blížil Míšek, odehrál ho raději na Ogbua.
     
    43
    Provod se přes pravé křídlo protáhl až ke Stejskalovi, přičemž pardubický gólman pak do dráhy jeho nepřesné střely natáhl nohu. Hosté se vrací k míči.
     
    44
    Nabíhající Chorý vyhlížel přihrávku ve vápně, jenže jeden z pardubických hráčů se mu včas položil do cesty a nedovolil mu Stejskala nijak ohrozit.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    45+1
    Východočeši rozbili domácí nápor a na středu hřiště nyní hledají cestu před Kinského svatyni.
     
    45+2
    Padá žlutá karta, kterou se ostrý souboj s Juráskem zpětně vidí důrazně hrající Eldar Šehić (PCE).
     
    45+3
    Samotný závěr úvodního dějství nám nabídne ještě aspoň jeden roh v podání pražské Slavie.
     
    45+4
    Stejskal mohl tentokrát zůstat v klidu, hráči v černém před ním totiž včas našli míč a odkopli ho na střed hřiště. Domácí se ovšem bleskově vrací do útoku.
     
    45+5
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pardubické hradby prolomeny, tak tohle je hořký konec solidního poločasu pro Východočechy! Chorý se nezvládl uvolnit v šestnáctce, a tak se rozhodl míč posunout k nedaleko číhajícímu MALICKU DIOUFOVI, který si jej rychle zpracoval a obratem jej nasměroval za Stejskala – 1:0!
    45+5. Malick DIOUF - 1:0
     
    45+6
    Platnost zásahu po krátkém přezkumu ještě potvrdil VAR, to bude z první půle nejspíš vše.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:08.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 5:2.
     
    První poločas je minulostí, Slavia se vrací do kabiny s těsným náskokem. Pardubice sice v úvodních pětačtyřiceti minutách favoritům vzdorovaly a dlouho se jim dařilo je držet na uzdě, ale výborně chytajícího Stejskala nakonec v nastavení odčaroval mladíček Diouf a zařídil domácím jednobrankové vedení. Inu, uvidíme, co nám po pauze nabídne další část.
     
    V Edenu už se mělo pokračovat, trojice rozhodčích se ale zřejmě zapomněla v kabinách. Podotkněme tak jen, že obě strany budou střídat: domácí do hry pošlou Schranze, zatímco hosté vsadí na Mareše.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Pardubice (1/5):
    ze hřiště odchází André Leipold, přichází Dominik Mareš.
     
    46
    Střídání v týmu SK Slavia Praha (1/5):
    ze hřiště odchází Matěj Jurásek, přichází Ivan Schranz.
     
    47
    Chorý mohl hned zkraje druhého poločasu pojistit domácí náskok, pardubická obrana na něj úplně zapomněla a po převzetí pěkné přihrávky z dílny Dioufa měl před sebou jen Stejskala! Domácí forvard ale zakončil nad břevno!
     
    48
    Slavia tlačí na pardubickou klec, Bořilův balón do šestnáctky byl ale protihráči odražen.
     
    49
    Šimek ve vápně nepustil Chorého ke slovu, domácí centr tak vede jen k dalšímu rohovému kopu.
     
    49
    Slavia právě vstřelila branku!
    Vršovičtí výborný vstup do druhého dějství přetavili v další zásah, v Edenu už je to o dvě branky! Bořil trochu přetažený centr od praporku srazil k nedostatečně střeženému TOMÁŠI CHORÉMU, který se na střeleckou listinu zapisuje díky přesně mířené teči – 2:0!
    49. Tomáš CHORÝ - 2:0
     
    51
    Chorému jeden gól nestačí a znovu se táhl do útoku, pardubická defenzíva si ho ale tentokrát pohlídala a nákop, který na něj mířil, odrazila pryč.
     
    52
    Východočeši z rychlého protiútoku získali rohový kop, Kinský bude muset poprvé od pauzy zpozornět.
     
    53
    Diouf našel pardubický balón na levém křídle a bez váhání ho vyrazil do zámezí, hra tak bude za chvíli pokračovat vhazováním hostů u středu hřiště.
     
    54
    Pražská obrana nedostala Šehiće včas pod kontrolu, nepříliš povedené zakončení hostujícího zadáka pak ale připraveného Kinského moc nepotrápilo.
     
    55
    Dominique Simon dnes večer v Edenu zřejmě dohrál, po souboji s Oscarem se mu na trávníku věnují zdravotníci. Kouč Saňák v zámezí chystá střídání.
     
    56
    Střídání v týmu FK Pardubice (3/5):
    ze hřiště odchází Eldar Šehić, přichází Louis Lurvink,
    ze hřiště odchází Tomáš Zlatohlávek, přichází Ladislav Krobot.
     
    57
    Simon prozatím zůstává na hřišti, kde první sekundy v pardubickém dresu nově sbírá také Lurvink. Míšek zpoza vápna pálil jen do středu svatyně.
     
    58
    Slavia se po několika minutách bránění dostala k balónu a během několika desítek vteřin přesunula hru před Stejskala, nyní se snaží proniknout do šestnáctky.
     
    59
    Provodovu přihrávku na Bořila přečetl Darmovzal, od kterého se míč odrazil do zámezí. Slavistický forvard tak svému spoluhráči balón pošle vhodem.
     
    60
    Zakončení na střed brány nyní musel řešit pro změnu Stejskal, který po uhašení rutinního balónu bleskově rozehrál. Pardubice chtějí zaútočit.
     
    61
    Chvíli se nehrálo, ošetřován byl dle všeho Krobot. U střídaček se připravuje naskočit do dění Chytil.
     
    62
    Střídání v týmu SK Slavia Praha (2/5):
    ze hřiště odchází Tomáš Chorý, přichází Mojmír Chytil.
     
    63
    Z chumlu těl na hraně domácího vápna najednou vystřelila žlutá karta, kterou dostává Filip Prebsl (SLA). Slavistický zadák Míška zastavil hodně tvrdě, Pardubice tak získávají velmi nadějnou standardku.
     
    64
    No ale moment, sudí Orel si běží souboj prohlédnout ještě jednou! Filip Prebsl zřejmě zamíří do sprch, tak tohle je velká nepříjemnost pro tým Jindřicha Trpišovského!
     
    65
    Skutečně je tomu tak, Filip Prebsl (SLA) dostává rovnou červenou kartu! Naděje hostů na bodový zisk jsou po zásahu VARu rázem oživeny!
    65. Červená karta
     
    66
    No, ale pokud chtějí Východočeši Slavii opravdu potrápit, nesmí si dovolit tyto šance zahazovat. Simon přímý volný kop z pozice jen několik centimetrů před vápnem poslal výrazně vedle přední tyče.
     
    67
    Kinský se dostává k nízkému centru z dílny Mareše, padá na něj a s rozehrávkou rozhodně nespěchá.
     
    68
    Vršovičtí navzdory oslabení táhnou do útoku. Chytil se u rohového praporku snaží odpoutat od dotěrného Šimka, kterému se nedaří protihráče odzbrojit.
     
    69
    Žolík Schranz pro domácí získává rohový kop, který Slavia bude dnes zahrávat už počtvrté.
     
    70
    Diouf si bravurně počíhal na přihrávku pro Mareše a výpadem přes křídlo nastartoval další akci Vršovických, která ale vyvrcholila jen nepřesnou ranou Douděry.
     
    72
    Zprvu to vypadalo, že rozhodčí hostující faul ponechá bez karty. Ladislav Krobot (PCE) ji ale nakonec přeci jen vidí, zřejmě se k ní úspěšně prohádal.
     
    73
    Po delší době dal svůj um na odiv zase Kinský, jenž si pohlídal centr z levé strany a lapil ho.
     
    74
    Na druhém konci hřiště gólman likviduje pro změnu pozemní křižnou přihrávku Schranze, která byla adresována spoluhráči u zadní tyče.
     
    75
    Diouf si tentokrát s hostující obranou neporadil, na hraně šestnáctky mu balón rychle z kopačky vyšťouchl Mareš. Slavia ovšem následně vhazuje.
     
    76
    Bořil u středové čáry zvládl souboj s Krobotem a dlouhý nákop jednoho z pardubických zadáků nasměroval zpátky na východočeskou stranu bitevního pole.
     
    77
    Louis Lurvink (PCE) se v českých soutěžích neuvedl zrovna dvakrát povedeně, zezadu skluzem tečoval Provodův kotník a dostává žlutou kartu.
     
    78
    Střídání v týmu FK Pardubice (4/5):
    ze hřiště odchází Denis Darmovzal, přichází Marzuq Yahaya.
     
    78
    Obětí dalšího východočeského faulu byl pro změnu Diouf, i tady to vypadá na žlutou kartu...
     
    79
    ...kterou dostává Michal Surzyn (PCE).
     
    80
    Pomalu ale jistě míříme do finiše. Chytil se za Kinského nákopem hnal marně, míč zajíždí za postranní čáru. Ze zámezí ho zpět do hry vhodí Surzyn.
     
    81
    Surzyn hraje na hraně, na straně šestnáctky trochu hokejovým bodyčekem poslal na trávník Dioufa. Penalta to ale nebude, dle sudího bylo vše v pořádku.
     
    82
    Diouf dostal hodně prostoru a po vstupu do vápna se pokusil připravit lehkou teč pro Chytila, který nabíhal na zadní tyč, ale Stejskal si míč vyhmátl.
     
    83
    Po Prebslově vyloučení se zdálo, že by mohlo být zaděláno na drama, ale opak je pravdou. Vršovičtí dostali hru pod kontrolu a nepouští hosty k míči.
     
    84
    Střídání v týmu FK Pardubice (5/5):
    ze hřiště odchází Michal Surzyn, přichází Filip Brdička.
     
    84
    Pardubice mají jednu z posledních šancí nějak v Edenu zamíchat kartami, Jan Bořil (SLA) jim faulem nabídl volný kop zhruba třicet metrů od brány.
     
    86
    V závěru se s kartami roztrhl pytel, Christos Zafeiris (SLA) čerstvého Brdičku stáhl k zemi.
     
    87
    Střídání v týmu SK Slavia Praha (3/5):
    ze hřiště odchází Malick Diouf, přichází Ondřej Zmrzlý.
     
    87
    Duel v Edenu se chýlí ke konci. Východočeši sice drží hru na domácí straně, Kinský ale práci nemá.
     
    88
    Kouč Saňák už všechna svá střídání vyčerpal, Pražané ovšem budou ještě aspoň jednou měnit sestavu. U střídačky je připravený naskočit do hry Chaloupek.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Slavia Praha (5/5):
    ze hřiště odchází Christos Zafeiris, přichází Štěpán Chaloupek,
    ze hřiště odchází Lukáš Provod, přichází Lukáš Vorlický.
     
    90+3
    Lurvink vystrčil míč za zadní čáru, domácí získávají roh. Hra ovšem stojí, a to kvůli zraněnému Schranzovi, který se drží za nohu a nemůže se zvednout z pažitu.
     
    90+4
    Schranz je zpět na nohou, což je pro kouče Trpišovského jistě pozitivní zpráva. Sešívaní nicméně zbytek utkání dost možná dohrají v devíti.
     
    90+5
    Pardubice drží míč na své polovině, ve Fortuna Areně velmi brzy uslyšíme hvizd hlavního sudího.
     
    90+6
    Ještě předtím ale padá zřejmě poslední karta, kterou za faul u postranní čáry dostává David Douděra (SLA).
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:9.
     
    Červenobílá strana Vršovic hlásí dohráno, Slavia potvrdila roli papírových favoritů a připisuje si na své konto povinné tři body! O jejím vítězství dnes rozhodly zásahy Dioufa a Chorého, přičemž hosté pak měli šanci duel zdramatizovat po červené kartě pro Prebsla, ale domácí drama nepřipustili. Východočeši dnes v Praze nepodali špatný výkon a nemají se za co stydět, do Pardubic se ovšem vrací s prázdnou.
     
    Sešívaní se po reprezentační pauze vrátí do zápasového kolotoče třaskavou bitvou na půdě Baníku, zatímco Pardubičtí budou na svém trávníku hostit Sigmu. Oba zápasy jsou naplánovány na 14. září.
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 983 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (19:13:09)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 45+5. Diouf (Chorý), 49. Chorý (Bořil)

    Karty:   84. Bořil (SLA), 86. Zafeiris (SLA), 90+6. D. Douděra (SLA) – 45+2. Šehić (PCE), 72. Krobot (PCE), 77. Lurvink (PCE), 79. Surzyn (PCE)   65. Prebsl (SLA)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:9.
    SK Slavia Praha: Kinský – Prebsl, Ogbu, Bořil (C) – D. Douděra, Zafeiris (90+2. Chaloupek), Oscar, Diouf (87. Zmrzlý) – Jurásek (46. Schranz), Provod (90+2. Vorlický) – Chorý (62. Chytil).
    Náhradníci: Mandous – Zima, Bužek, P. Ševčík.

    Trenér: Jindřich Trpišovský.

    FK Pardubice: Stejskal – Surzyn (84. Brdička), Jindra, D. Šimek, Šehić (56. Lurvink) – Vacek (C), Darmovzal (78. Yahaya) – Leipold (46. Mareš), Simon, Míšek – Zlatohlávek (56. Krobot).
    Náhradníci: Budinský – Polyák, Huf, Zifčák.

    Trenér: Jiří Saňák.

    Rozhodčí: Orel – Váňa, Leška.

    Diváci: 17 983