Olomouc – Ostrava 2:2 (kon.) | Karviná – Dukla Praha 0:0 (kon.) | Slavia – Pardubice 2:0 (kon.)
Teplice – Mladá Boleslav 1:2 (kon.) | Liberec – Plzeň 1:1 (kon.)
konec
MFK Karviná
0:0 (0:0)
FK Dukla Praha
Neděle 01.09.2024, 14:30 • Městský stadion Karviná, Karviná • Chance Liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne u zápasu české nejvyšší fotbalové soutěže. Do hornického města přijeli vojáci. Ti nebudou bránit českou hranici před Poláky, ale na trávníku Městského stadionu v Karviné-Ráji se porvou o důležité tři body do tabulky Chance ligy.

    Dukla přicestuje do Slezska mentálně posílena důležitým vítězstvím 3:0 nad Českými Budějovicemi. Pražané znamenitě sehráli autová vhazování. První dvě branky vstřelili po dvou svých, třetí po zachyceném soupeřově autu.

    Pražané si tak výhrou nad Dynamem připsali do tabulky druhou výhru v sezóně. Horší bilanci mají na hřištích soupeřů, kde sice nevstřelili ani gól, ale měli těžké soupeře – Spartu a Hradec Králové.

    Pražané gól venku letos nevstřelili, to Karviná doma ještě nevyhrála. V prvním utkání sice vedla nad Libercem, ale Severočeši zápas otočili na svou stranu. V dalších dvou domácích zápasech prohrála s Bohemians 1:2 a doma ztratila také ve středečním derby proti Baníku Ostrava, kde většinu zápasu hrála přesilovou hru, přesto diváci gól neviděli.

    Karviná je před nedělními zápasy v tabulce na jedenáctém místě o skóre za Libercem. Dukla je o bod a tři příčky níž. Vítězství jednoho nebo druhého týmu by mohlo tabulkou pořádně zamíchat.

    Trenér Hyský musel před utkáním vyřešit problém v obraně. V Teplicích šel po prvním poločase ze hřiště ze zdravotních důvodů Bergqvist, v zápase s Baníkem uviděl červenou kartu Svozil a dnes bude chybět.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Lapeš – Raspopović, Bergqvist (C), Krčík, Ražnatović – Moses, Planka – Memić, Botos, Samko – Vecheta.
    Náhradníci: Ciupa, Knobloch – Muhammad, Žák, Regáli, Vinicius, Fleišman, Ezeh, Singhateh, Čavoš, Mikuš.
    Trenér: Hyský.

    FK Dukla Praha: Hruška – Vondrášek, Hašek, Peterka (C), Ludvíček – Šebrle, Kozma, J. Hora I, Ambler – Mešanović, Matějka.
    Náhradníci: Šťovíček – Holiš, Moulis, M. Douděra, F. Matoušek, Ullman, Lichý, Špatenka, Barac, Zeronik, Řezníček.
    Trenér: P. Rada.

    Rozhodčí: Starý – Vlček, Slavíček.
     
    Hráči už nám nastupují na hrací plochu. Karviná celá v bílém, Dukla ve vínovo-žluté kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Krčík sestřelil mezi střídačkami Matějku a ten zůstal s bolestivou grimasou ležet na trávníku. Krčík vzápětí od rozhodčího Starého uviděl žlutou kartu.
     
    1
    Následný přímý kop skončila na kopačkách domácích hráčů.
     
    3
    Memič se protáhl po pravé straně kolem Ludvíčka a pokusil se přízemní přihrávkou dostat míč do pokutového území, jenže přihrávku zblokoval jeden z beků Dukly na roh.
     
    4
    Rohový kop Planky z pravé strany obrana Dukly s problémy odvrátila, následná střela Botose z pravého rohu šestnáctky trefila jen nohy bránícího soupeře.
     
    5
    Dlouhý nákop Krčíka od vlastní poloviny zkusil kung-fu zásahem zpracovat Vecheta, ale míč prolétl o pár decimetrů před jeho nohou.
     
    6
    Rychlá akce domácího celku, z pravé strany odcentroval Botos na zadní tyč, kam si naběhl Ražnatovič, ale ten v těžké pozici vystřelil míč o zem přímo do rukou gólmana Hrušky.
     
    7
    Další zajímavá akce domácího celku, Botos nakopl míč z levého křídla do šestnáctky, kde se k hlavičce dostal Samko, ale balón hlavou napálil vysoko nad bránu.
     
    10
    Zpětnou přihrávku z pravé strany odkopl Krčík vedle brány. Rohový kop pro Duklu.
     
    10
    S touto standardní situací si domácí hráči poradili.
     
    12
    Karvinští zkusili rychle zaútočit, ale Samkovu akci přerušil jeden z vracejících se hráčů Dukly, který ukopl míč domácímu hráči k brankáři Hruškovi.
     
    14
    Dlouhý nákop na pravou stranu Memič odkopl pouze do zámezí.
     
    15
    Trochu nepřesností na jedné i druhé straně kazí finále útočných akcí.
     
    16
    Ražnatovič postupoval pravou stranou do pokutového území, tam chtěl přihrát před branku, ale Vondrášek mu do přihrávky vložil nohu. Ražnatovič zůstal ležet na trávníku, rozhodčí penaltu neodpískal.
     
    20
    Oba celky teď přitvrdily, rozhodčí Starý několikrát ponechal výhodu, až po faulu v útočném pásmu zastavil Botose před cestou do pokutového území.
     
    21
    Raspopovič nakopl míč z pravé části hřiště do šestnáctky, kde jej hlavou sklepl k Samkovi Vecheta, ale Samko nebyl schopný přes bránícího soupeře vystřelit.
     
    22
    Samkova slabá střela zpoza šestnáctky doskákala do středu brány, kde byl připravený brankář Hruška, který míč chytil do rukou.
     
    24
    Samko s Krčíkem si zavázeli při obranné práci, následoval únik Šebrleho po pravém křídle a následný centr do pokutového území, který se odrazil k Mešanovičovi, ten z bezprostřední blízkosti napálil brankáře Lapeše.
     
    25
    Po přímém kopu z pravé strany domácí zkoušeli vyběhnout do rychlého protiútoku, který ukončil faulem Šebrle, jenž zastavil Memiče před karvinskou šestnáctkou. Šebrle za svůj faul uviděl žlutou kartu.
     
    27
    Memič znovu na zemi, tentokrát po žlutém faulu Ludvíčka. Karvinský hráč dostal nepříjemný kopanec od obránce Dukly.
     
    29
    Šebrle zkusil odcentrovat z pravé strany, ale jeden z bránících hráčů Karviné odrazil míč vedle brány.
     
    29
    Tak to se nepovedlo. Rohový kop Hory z pravé strany mířil na přední tyč, ale cestou vylétl ze hřiště.
     
    32
    Dnešní zápas bohužel není pohledný. Dramatické situace by se daly spočítat na jedné ruce. Uspávací taktika funguje minimálně na diváky, kteří už začínají projevovat svou nespokojenost.
     
    34
    Střídání na straně Karviné, Lichý nahradil Jakuba Horu. Dukla bude zahrávat rohový kop.
     
    34
    Memič míč letící na přední tyč odhlavičkoval mimo vlastní branku, avšak Dukla se u středové čáry znovu dostala k balónu.
     
    35
    Dlouhý centr Memiče z pravé strany na zadní tyč mířil na Ražnatoviče, ale před ním míč odhlavičkoval do zámezí Vondrášek. Rohový kop pro Karvinou.
     
    36
    Plankův rohový kop na zadní tyč letěl jen do území, kde byl hráč Dukly. Bergqvist doběhl pozdě.
     
    37
    Moses rozjel rychlou kolmicí zajímavou akci, Samko přiťukl Vechetovi, který se dral do zakončení, ale na poslední chvíli mu míč ukopl obránce Peterka.
     
    38
    Po dlouhém autu z pravé strany se do odraženého míče chtěl opřít Raspopovič, ale nůžkami špatně trefil balón.
     
    39
    Po dlouhém autu z levé strany se míč odrazil na hranici vápna k Šebrlemu, který se opřel do míče a z voleje napálil balón nad břevno. Míč byl ještě po cestě tečován karvinským hráčem.
     
    39
    Po rohovém kopu se domácí vydali do rychlého protiútoku, ale fantastická obranná práce jednoho z hráčů Dukly znamenala zastavení protiútoku čtyři na dva. Celou akci nakonec uzavřel střelou ze střední vzdálenosti Moses, jeho pokus brankář Hruška kryl.
     
    42
    Moses parádním způsobem obral o míč před šestnáctkou Dukly soupeřova hráče, zkusil vběhnout do šestnáctky, ale po kontaktu se soupeřem upadl. Rozhodčí faul neodpískal, což se nelíbilo domácím divákům.
     
    43
    Dlouhý nákop od brankáře Hrušky propadl až do pokutového území k Mešanovičovi, který zkusil napálit skákavý balón na bránu, ale místo toho jej poslal vysoko na tribunu.
     
    44
    Domácí měli výhodu přímého kopu, ale Ražnatovičův nákop odvrátili hráči Dukly daleko od šestnáctky, následné vracení míče Botosem doskákalo jen k brankáři Hruškovi.
     
    45
    Botos přetáhl centr do pokutového území, následně Memič fauloval u rohového praporku soupeře.
     
    45+1
    Rozhodčí prodlouží první poločas minimálně o dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První půle nic krásného nenabídla. Kdo jej prospal, o nic velkého nepřišel. Viděli jsme plno nepřesností na obou stranách s minimem zajímavých momentů. I proto je výsledek 0:0 zcela zasloužený. Uvidíme, zda se hráči po změně stran pochlapí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Karvinský trenér Hyský udělal před druhým poločasem dvě změny. Ze hřiště stáhl Vechetu s Botosem, místo nich přišli Ezeh a Regáli.
     
    49
    Na trávník zamířili zdravotníci, poté co se na zemi ocitl hráč Dukly Šebrle, který utrpěl v hlavičkovém souboji se soupeřem.
     
    51
    Šebrle v dnešním zápase dohrál, místo něj nastoupil Zeronik.
     
    52
    Přímý kop Dukly Karviná odvrátila a přesídlila hru na útočnou polovinu.
     
    53
    Memič chtěl pláchnout pravou stranou, ale Ambler jej chytil za kraťasy. Rozhodčí vyřešil situaci jen odpískáním faulu.
     
    54
    Po následné útočné akci se hosté vydali do protiútoku, který odvrátil ve skluzu Raspopovič.
     
    54
    Ezeh zakličkoval na pravé straně, následný centr do šestnáctky už nebyl tak přesný a skončil u prvního bránícího hráče.
     
    55
    Regáli vysunul svižnou přihrávkou Ražnatoviče, ten se z levého křídla pokusil o centr, ale ten zblokoval do zámezí Vondrášek. Rohový kop pro Karvinou.
     
    56
    Karviná zahrála rohový kop nakrátko, Planka si naběhl s míčem do levého rohu šestnáctky, ale následnou střelu napálil vedle pravé tyče.
     
    58
    Po přihrávce Mosese střílel zpoza šestnáctky z levé strany Planka, ale jeho pokus vylétl mimo bránu. Do střely vložil nohu ještě jeden z hráčů Dukly, proto je z toho rohový kop.
     
    59
    Z rohového kopu dramatický moment nezapršel, centr Bergqvista z pravé strany chytil do rukou gólman Hruška.
     
    59
    Memič od pravé čáry zakroutil míč na zadní tyč, kam si naběhl Ražnatovič, ale hlavičkou usměrnil balón jen do boční sítě. Karvinští diváci na hlavní tribuně už zvedali ruce, ale marně.
     
    62
    Centr Raspopoviče z pravé strany hosté odvrátili pouze k domácímu hráči, který následně vystřelil, ale míč se odrazil od Amblera vedle brány. Rohový kop.
     
    62
    Planka vypustil od rohového praporku skákavý míč do pokutového území, který odkopl hráč Dukly do autu.
     
    63
    Přestávku na občerstvení vyplnilo střídání. Dohrál kapitán Bergqvist, místo něj naskočil Fleišman.
     
    65
    Raspopovič prošel z pravé strany kolem bránících hráčů, jeho centr hráči Dukly odvrátili jen k Mosesovi, který z první zpoza šestnáctky napálil vybíhajícího soupeře.
     
    66
    Regáli se uvolnil na levé straně, prošel kolem protihráčů do pokutového území a střelou na vzdálenější tyč těsně minul branku Dukly. Střela ještě byla tečovaná bránícím hráčem, proto přijde na řadu rohový kop.
     
    67
    Na rohový kop z pravé strany si naběhl Ezeh, ale míč po jeho hlavičce vylétl vysoko nad bránu.
     
    68
    Planka uvolnil na levé straně Regáliho, ten si naběhl ve vápně do střelecké pozice a prudkým pokusem k bližší tyči donutil k zásahu gólmana Hrušku, který míč vyrazil před sebe.
     
    69
    Planka po akci zůstal ležet na trávníku, do akce museli zdravotníci, kteří pomohli karvinskému záložníkovi za hrací plochu. Domácí budou hrát chvíli v deseti.
     
    70
    Matějka prodloužil míč za obranu, Zeronik následně zkazil zpětnou přihrávku, přesto se k němu míč znovu dostal, zkusil proniknout po levé části vápna do místa, odkud by mohl přihrávat, místo toho napálil bránícího hráče.
     
    71
    Rohový kop Dukly ztečoval po hlavičce Matějky Regáli.
     
    71
    Zraněného Planku nahradil Čavoš.
     
    72
    Druhý rohový kop Dukly v krátkém sledu už tak zajímavý nebyl.
     
    74
    Rozhodčí Starý často kouskuje hru, na zemi nyní leží Kozma.
     
    75
    Fleišman vysunul na levém křídle Ražnatoviče, ten si nabíhal do pokutového území, ale míč mu od nohy uskočil do zámezí.
     
    77
    Vondrášek zahrával dlouhý aut do šestnáctky, kde po souboji s Fleišmanem upadl Kozma. Rozhodčí čeká, než se Kozma zvedne z trávníku. Možná ještě komunikuje situaci u videa.
     
    78
    Sudí počkal, až si Kozma zaváže kopačku a obnovil hru.
     
    79
    Ezeh se dostal do rychlého úniku po levém křídle, toho chytil za dres Zeronik a od rozhodčího uviděl žlutou kartu.
     
    79
    Po centru Memiče zakončoval v akrobatické pozici Raspopovič, který přestřelil branku Pražanů.
     
    80
    Hromadné střídání na straně Dukly. Hřiště opustili Mešanocvič, Matějka a Ambler, místo nich přišli Matoušek, Špatenka a Douděra.
     
    80
    Střídala také Karviná, Ražnatoviče nahradil Mikuš.
     
    81
    Cestu na stadion si našlo 1983 diváků, mezi kterými je i skupinka deseti fanoušků pražského celku.
     
    83
    Raspopovičův dlouhý aut dolétl až na přední tyč k Peterkovi, který míč odhlavičkoval k Samkovi, jenže ten v těžké pozici pouze míč odkopl daleko od branky.
     
    84
    Mikuš dostal míč do levého rohu šestnáctky, nachystal si balón na střelu a krátkým švihem odpálil míč nad břevno.
     
    85
    Moses hraje parádní zápas, z nějakých dvaceti metrů obešel dva hráče, vběhl k šestnáctce a střelou k levé tyči těsně minul branku Dukly.
     
    88
    Dobrá spolupráce mezi Regálim a Mikušem. Regáli si zaběhl s míčem téměř k šestnáctce, kde si počkal na Mikuše, kterému adresoval krátkou přihrávku. Mikuš se opřel do míče, ale prudkou střelou minul bližší tyč Hruškovy branky.
     
    90
    Mosesovi nevyšla střela z dvaceti metrů, míč mu před střelou trochu poskočil a po kopu vylétl daleko nad bránu.
     
    90+1
    Rozhodčí Starý přidá k druhému poločasu ještě šest minut.
     
    90+2
    Douděra zajel u postranní čáry do nohou Memiče a uviděl žlutou kartu.
     
    90+3
    Přímý kop Fleišmana obrana Dukly odvrátila mimo šestnáctku.
     
    90+4
    Centr Fleišmana z levé strany zamířil do pokutového území, kde se k hlavičce dostal Ezeh, ale míč usměrnil nad bránu.
     
    90+5
    Za zdržování rozehrávky uviděl žlutou kartu brankář Dukly Hruška.
     
    90+6
    Tak to byla obrovská šance Karviné! Po centru Samka z pravé strany se k hlavičce dostal Ezeh, jeho střelu k levé tyči vyrazil brankář Hruška vedle brány.
     
    90+7
    Ještě jeden centr do pokutového území, stane se tak po faulu na Mosese kousek od rohového praporku. Žlutou kartu dostal Zeronik.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Souboj mezi Karvinou a Duklou Praha nenabídl žádný pohledný fotbal. O něco více ze hry měli domácí fotbalisté, ale jejich nemohoucnost v útoku na domácím pažitu trvá více než dva a půl poločasu. Ani dnes se nedokázali gólově prosadit.

    Dukla měla v utkání jednu velkou šanci, kterou zahodil Mešanovič. Karviná je v dalším průběhu k ničemu nepustila, až v samotném závěru domácím zatrnulo, když Lapeš odehrál na polovině balón k soupeři, ale následně soupeře nepustil do střelecké pozice.
     
    Karviná se ziskem bodu posunula v tabulce na desáté místo, posun zaznamenala také Dukla, ta poskočila na třináctou pozici. To se ale vlivem dalších zápasu tohoto kola ještě může změnit.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 10:0. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:18.
     
    Z dnešního zápasu je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. (20:21:43)

    Igor Mainka

    Branky:

    Karty:   1. Krčík (KAR) – 25. Šebrle (DUK), 27. Ludvíček (DUK), 79. Hašek (DUK), 90+2. M. Douděra (DUK), 90+5. Hruška (DUK), 90+7. Zeronik (DUK)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 10:0. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:18.
    MFK Karviná: Lapeš – Raspopović, Bergqvist (C) (63. Fleišman), Krčík, Ražnatović (80. Mikuš) – Moses, Planka (71. Čavoš) – Memić, Botos (46. Regáli), Samko – Vecheta (46. Ezeh).
    Náhradníci: Ciupa, Knobloch – Muhammad, Žák, Vinicius, Singhateh.

    Trenér: Hyský.

    FK Dukla Praha: Hruška – Vondrášek, Hašek, Peterka (C), Ludvíček – Šebrle (51. Zeronik), Kozma, J. Hora I (34. Lichý), Ambler (80. M. Douděra) – Mešanović (80. F. Matoušek), Matějka (80. Špatenka).
    Náhradníci: Šťovíček – Holiš, Moulis, Ullman, Barac, Řezníček.

    Trenér: P. Rada.

    Rozhodčí: Starý – Vlček, Slavíček.

    Diváci: 1983