Fiorentina – Monza 2:2 (kon.) | Janov – Hellas 0:2 (kon.) | Juventus – AS Řím 0:0 (kon.)
Udinese – Como 1:0 (kon.)
konec
Udinese Calcio
1:0 (1:0)
Como 1907
Neděle 01.09.2024, 20:45 • Bluenergy Stadium, Udine • Italská Serie A • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:54:39)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:10. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:9.
     
    Udinese proti ligovému nováčkovi dokulhalo za třemi body. Como dojelo na neplodnost v zakončení, kdežto domácí tým se díky Brennerovi prosadil hned z první střely na Reinovu branku. Zmar hostů gradoval ruku v ruce s blížícím se koncem zápasu. Neefektivní byl střídající náhradník Paz a po Perroneho zahozené gólovce z malého vápna nedal z pokutového kopu gól ani Cutrone.
     
    90+11
    Konec zápasu.
     
    90+11
    Kingsley Ehizibue si došel pro faul Morena. Nařízenou standardku domácí přetavili v centr Payera a nepřesnou hlavičku Davise. Víc už se asi nestane.
     
    90+10
    Rozhodčí nechali hostům ještě trochu času. Paz však trefoval letící centr Van der Brempta v nekoordinovaném pádu a balon jenom přizvedl do rukou Okoyeho.
     
    90+9
    Ignace Van der Brempt byl ve sprintovém přechodu středu hřiště zezadu zatažen Ikerem Brava. Žlutá karta byla v tomto případě automatická.
     
    90+8
    Faderův přízemní centr neprošel přes Gianettiho. Dokonce to nebude ani rohový kop, míč šel do autu od hráče Coma.
     
    90+7
    Sergi Roberto z dalšího rohu nevyvolal takový zmatek, jako tomu bylo v předchozím případě. Como v poslední nastavené minutě ještě zůstává nasáčkováno v okolí vápna.
    90+5. Cutroneho zahozená penalta
     
    90+5
    Udinese přežilo penaltu v nastaveném čase! Patrick Cutrone mířil do levého spodního rohu, ale trefil se jen do Okoyeho lahve s pitím, jež byla vedle brány.
     
    90+4
    Payerova ruka potvrzena. Prontera ukazuje na penaltový puntík a ligový nováček si může zajistit cenný bod!
     
    90+4
    A pozor, to vypadá pro Como velmi nadějně. Hlavní rozhodčí odběhl k monitoru a tam uvidí, jak Payera trefil míč do ruky v nepřirozené pozici.
     
    90+3
    Alessandro Prontera ještě nedal pokyn k pokračování ve hře. Zkoumá se video, a to kvůli možné ruce bránícího hráče v pokutovém území.
    90+2. Máximo Perrone promarnil šanci na vyrovnání
     
    90+2
    Robertův roh málem skončil vyrovnáním na 1:1! Z hlavičkového souboje se míč vykulil k Perronemu. Tomu střela z malého vápna nesedla a vůbec netrefil Okoyeho bránu.
     
    90+1
    Ignace Van der Brempt na pravém křídle vyzval Zemurou. Fotbalista ze Zimbabwe ho fauloval ostrým skluzem a Prontera mu udělil žloutou kartu.
     
    90
    Nastavuje se 7 minut.
     
    89
    Como kombinuje proti deseti a čeká se, kdo na sebe vezme realizaci potřebného centru.
     
    88
    V důsledku předchozího rohu zůstává ležet Martín Payero. Případné zranění by bylo pro Udinese malou komplikací, neboť Kosta Runjaić nemá k dispozici žádné střídání.
     
    87
    Alberto Moreno hledal ve vápně klubovou ikonu Gabrielloniho, jenž se zasloužil o zisk rohového kopu. Ten nebyl rozehrán vůbec marně, ale hlavička Kempfa byla před Okoyem pohlcena Ehizibuem!
     
    86
    Pazova kolmice po ose hřiště neprošla, a tak měl práci Kempf, který musel v pozici posledního hráče reagovat na náběh čerstvého Davida.
     
    85
    Payero opět zapojil do hry pravý kraj. Ehizibue chtěl kooperovat s Ekkelenkampem, ale tomu balon nešikovně uskočil ke kopačkám Coma.
     
    84
    Následkem rohového kopu bylo několik hlaviček před Reinovým pracovištěm. Como si s odřenýma ušima poradilo a ještě může živit naději na bod.
     
    83
    Zemura a Bravo rozvinuli rychlý brejk do pravé strany. Chybělo jen zkompletovat finální přihrávku Ehizibueho na Brava, před kterým zakročil Ignace Van der Brempt.
     
    83
    Střídání v týmu Como 1907:
    ze hřiště odchází Gabriel Strefezza, přichází Alessandro Gabrielloni.
     
    82
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Christian Kabasele, přichází Thomas Kristensen.
     
    81
    S postupujícím časem přibývá nervozita na hřišti i na obou střídačkách. Několik minut po Cescu Fàbregasovi nyní dostal žlutou kartu i domácí lodivod Kosta Runjaić.
     
    80
    Z místa, odkud Paz nedávno pálil, tentokrát posílal míč do předbrankového prostoru. Adresátem měl být Patrick Cutrone, ale domácí stopeři odvedli svou práci na jedničku.
     
    79
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Sandi Lovrić, přichází Martín Payero.
     
    78
    Keinan Davis měl plné ruce a nohy práce s krytím míče na obranné polovině. Sudí Prontera ho vysvobodil zapískáním Strefezzova faulu.
     
    77
    Nicolás Paz se toho opravdu nebojí. Pár minut po příchodu na hřiště o sobě dal už poněkolikáté vědět. V tomto případě šlo o hodně ambiciózní volej nad bránu.
     
    76
    A další desítky sekund k dobru pro Udinese. Nicolás Paz se poblíž trenéra Runjaiće postaral o bolest na levé noze Sandiho Lovriće.
     
    75
    Ignace Van der Brempt vyhnal Strefezzu za postranní čáru. Domácí tým dostal drobný dárek v podobě Zemurova vhazování.
     
    74
    Domácí se vykombinovali do pravého kraje. Ehizibueho centr dokázal Bravo sklepnout a Davis se vedle něj opřel do voleje letícího vedle Reinovy brány.
     
    72
    I ve druhém poločase je nařízen „technický oddechový čas“. Před hlavními protagonisty pak bude posledních dvacet minut.
    71. Fanoušky Udine vylekala střela Paze
     
    71
    Ačkoliv Paz měl u rohu šestnáctky jen minimum místa, tak byl schopen vygenerovat zajímavou křížnou střelu, která prosvištěla kousek vedle pravé tyče.
     
    70
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Brenner, přichází Jurgen Ekkelenkamp.
     
    70
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Florian Thauvin, přichází Iker Bravo.
     
    70
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Lorenzo Lucca, přichází Keinan Davis.
     
    69
    Ani ze Strefezzovy standardky nic nevykvetlo. Lovrić se nebál jít nabíhajícímu Cutronemu do těla. Pád hostujícího útočníka opět nechal Pronteru klidného.
     
    68
    Střídající mladík Nicolás Paz byl zatažen Bijolem. Slovinský stoper byl mimo pozici a za viditelný faul obdržel žluté varování.
     
    67
    Sandi Lovrić se s dalekonosným centrem Thauvina nepotkal. Alberto Dossena prostor před Reinou spolehlivě vyčistil.
     
    66
    Como z rohového kopu nic nevytěžilo. Po rozehrávce na krátko byl pokus o centr odkloněn do rukou Maduky Okoyeho.
     
    64
    Cutroneho pád při vedení míče vedle Lautara Gianettiho působil spíše komicky. Tady bylo jasné, že rozhodčí pokutový kop nenařídí.
     
    63
    Střídání v týmu Como 1907:
    ze hřiště odchází Luca Mazzitelli, přichází Sergi Roberto.
     
    63
    Střídání v týmu Como 1907:
    ze hřiště odchází Lucas Da Cunha, přichází Alieu Fadera.
     
    63
    Střídání v týmu Como 1907:
    ze hřiště odchází Andrea Belotti, přichází Nicolás Paz.
     
    62
    Florian Thauvin byl při kličce ve vápně kontakatován Perronem. Kontakt spodních končetin byl patrný, ale pro Pronteru to na zapískání penalty nebylo.
     
    61
    Ignace Van der Brempt si při bránění křídelního prostoru nenechal utéct Zemuru. Mezitím už je rušno u střídaček. Fabregas si přichystal hned tři žolíky zároveň.
    60. Kempf umístil hlavičku do gólmana
     
    60
    Drobná teč proměnila Mazzitelliho nákop z hloubi pole v roh. Cestu za plachtícím centrem si našel Kempf, ale hlavička odražená od země skončila u dobře postaveného Okoyeho.
     
    59
    Florian Thauvin kroutil centr směrem od brány. Bijol šel do hlavičky v nekomfortní pozici a jenom sklepl balon do Reinových rukavic.
     
    58
    Ehizibueho centr nestál za nic. Dossenovi se však nepovedl banální odkop a daroval domácím barvám rohový kop.
     
    57
    Právě Brenner se zhostil realizace rohového kopu. U bližší tyče hledal Karlströma, ale ten se proti velké přesile modrých dresů neprosadil.
     
    56
    Udinese promarnilo přečíslení čtyři na dva. Lucca přihrávku na svou osobu nezpracoval a Brenner v dohrávce celé akce vygeneroval střelu sraženou na roh.
     
    55
    Velmi složitě se Comu dostává do kompaktního bloku. Hráči si musí pomáhat velkým množstvím alibistických přihrávek do strany.
     
    54
    Nákop Kempfa nechal nabíhající Cutrone za sebou. Obklíčený Ehizibue pak u lajny míč ztratil a Como to tentokrát zkouší po pravé straně.
     
    53
    Alberto Moreno odvážně vystupoval proti balonu a v dané situaci ho vysvobodil odpískaný faul Ehizibueho. Jinak by Udinese mělo úplné volno na křídle.
     
    52
    Lorenzo Lucca na špici útoku nezkrotil vysokou přihrávku od Zemury. Como rychle provedlo autové vhazování a už si hledá cestu vpřed.
     
    51
    Sražená střela Strefezzy skončila u Cutroneho. Bývalý velký talent se nerozpakoval a ranou po zemi poslal balon přesně ke klečícímu Okoyemu.
     
    50
    Strefezza přenesl hru na volnou levou stranu. Da Cunha chtěl zapojit Morena a toho ve slibné pozici úplně zradil první dotek. Kabesele díky tomu odkopl míč do bezpečí.
     
    49
    Opět v akci Lucas Da Cunha. Prezentoval se hybridem mezi centrem a střelou. Okoye míč nejistě vyrážel před sebe a jen shodou náhod našel spoluhráče Bijola.
     
    48
    Zemura se pustil do drzého slalomu. Přihrávkou za paty Thauvina ale spustil protiútok a ten se rozplynul sraženým centrem Lucase Da Cunhy.
     
    47
    Lovrić si dlouhé sekundy pohrával s míčem nalevo od pokutového území. Ve finále nevymyslel vůbec nic, celou dobu jej bedlivě hlídal Perrone.
     
    46
    Střídání v týmu Como 1907:
    ze hřiště odchází Alessio Iovine, přichází Ignace Van der Brempt.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Como v polovině zápasu prohrává 0:1. Fabregasova jedenáctka většinu času udávala tempo. Pořádné šance si ale nevytvořila a chvilku před přestávkou dostala pořádnou ťafku ze sporadické akce Udinese, na jejímž konci byl Bremmer.
     
    45+3
    První poločas skončil.
    45+3. Nadějná rána Strefezzy proletěla vedle Okoyeho brány
     
    45+3
    Andrea Belotti na hrotu z jedničky sklepával míč pod sebe. Strefezza nechal promluvit svou pravačku a z necelých pětadvacetimetrů těsně minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    45+2
    Florian Thauvin nemohl chytit nákop z hloubi pole. Como pomaličku rozehrává od svého dvaačtyřicetiletého gólmana.
     
    45
    Nastavují se 3 minuty.
     
    44
    Florian Thauvin nerušeně dribloval vstříc pokutovému území. Až na jeho okraji proti němu vystoupil Moreno a nástřel k Reinovi okamžitě zablokoval.
    43. BRENNER - 1:0
     
    43
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Domácí proměňují hned první šanci! Ehizibue se rozběhl po pravé straně. Da Cunha nezabránil centru a ten spadl k BRENNEROVI. Brazilec netrefil volej úplně čistě. Iovine však balón tečoval a Reina na tuto změnu směru nemohl reagovat.
     
    41
    A je tu další kolotoč hostujích přihrávek. Ten patrně bude pokračovat i poté, co Kingsley Ehizibue zfauloval Da Cunhu.
     
    40
    Lorenzo Lucca utržil ránu do obličeje. Prontera nereagoval a pískal až ve prospěch Coma, když šel k zemi Strefezza.
     
    39
    Souvislé obléhání vápna končí střelou nad břevno, jejíž autorem byl Perrone.
     
    38
    Přízemní centr Morena neměl šanci na úspěch. Po dalším autu vypadala nadějněji přihrávka Da Cunhy, jenže Belotti ji před malým vápnem přeběhl.
     
    37
    Trpělivá kombinace hosty dovedla k pokutovému území. Strefezza tam ale odpadl ze souboje s poslušně se vracejícím Luccou a následovat bude jenom aut Morena.
     
    36
    Domácí poprvé aktivovali vyšší presink. Como jim ale uteklo a jednoduše se dostalo až do vápna. Belotti pálil po zemi vedle pravé tyče a současně byl pískán faul na Kabaseleho.
     
    34
    Zisk míče vedle středového kruhu předcházel akci Brennera a Zemury, jehož finální přihrávku před Luccou zastavila noha Kempfa.
     
    33
    Udinese zase praktikuje zdlouhavou přípravnou fázi na vlastní polovině. Nejde se moc divit, že se z hlediště začíná ozývat nespokojený pískot.
    32. Cutrone nedosáhl na prodloužený centr Morena
     
    32
    Alberto Moreno výborně podpořil ofenzivu. Belotti jeho centr nepatrně lízl a ještě z toho mohla být šance pro Cutroneho, který nestihl zavřít zadní tyč.
     
    31
    Spolupráci Luccy a Zemury utnul rázdný odkop Alessia Iovineho. V návaznosti na vhazování je Udinese zpátky na půlce.
     
    30
    Držení míče: 45 % – 55 %.
     
    29
    Nákop Bijola k nabíhajícímu Zemurovi nedoletěl. Udinese dál marně čeká na nějakou zajímavější příležitost k otevření skóre.
     
    28
    Máximo Perrone si pomáhal rukama proti Thauvinovi a podle vášnivé gestikulace hlavního arbitra nebylo těžké vyčíst, že obdržel poslední slovní varování.
     
    26
    I přes pozdní čas výkopu nařídil Alessandro Prontera zhruba dvouminutovou občerstvovací pauzu.
     
    25
    Lautaro Gianetti se postaral o sražení Iovineho centru do autu. Poté se hostující kapitán snažil o reparát, ale tečovaný míč Mazzitelli nezkrotil.
     
    24
    Neplánovaný odraz balonu od Brennera skončil ofsajdem křídelníka Zemury.
     
    23
    Patrick Cutrone si vyměnil přihrávky s Iovinem. U hranice šestnáctky mu však balon překážel a docela laciným způsobem ho odevzdal černobílým.
     
    22
    Ani jeden tým nešetří s drobnými fauly a mezi některými hráči už to začíná trochu jiskřit. Asi nastane doba, kdy to Prontera začne řešit karetními tresty.
     
    21
    Kingsley Ehizibue sklepával Zemurův centr jen do nohy Kempfa. Domácí si musí vystačit s vhazováním vedle vápna.
     
    20
    Celá jedenáctka Coma se rychle stáhla pod balon. Domácím nezbývá nic jiného, než zdlouhavě kombinovat v pomyslném
    středním pásmu.
     
    18
    Belotti byl Bijolem zahnán k pravé lajně. Podezřelým způsobem byl Slovincem oddělen od balonu a hra se zase odvíjí kolem půlky.
     
    17
    Alberto Moreno spáchal faul na Luccovi. Udinese rozehrává z vlastní poloviny a nečelí vlastně žádnému presinku.
    16. Lucas Da Cunha v prvním náznaku šance netrefil bránu
     
    16
    Domácí prohospodařili výhodu rohového kopu a Como neprodleně provedlo protiútok do otevřené defenzivy. Okoye Iovineho centr jenom vyrazil a ještě se musel obávat voleje Da Cunhy, který ve finále letěl hodně vedle.
     
    15
    Thauvin vytvořil Zemurovi výhodnou pozici na odkryté levé straně. Kvalitní centr přesto nepřišel, Lorenzo Lucca od první chvíle věděl, že na něj před Reinou nedosáhne.
     
    14
    Domácí si míče moc neužili. Brennerův pád nedoprovodil žádný hvizd rozhodčího Prontery a Como zahajuje novou akci od své zadní řady.
     
    13
    Iovine měl kvantum času na provedení nákopu. Marc-Oliver Kempf se s letícím míčem ale nepotkal a na programu je odkop od branky Udinese.
     
    12
    Strefezzovu přihrávku z pravého okraje vápna tečoval Lautaro Gianetti a Okoye už nebyl schopen zabránit rohovému kopu.
     
    11
    Bijol si nekomplikoval život a ustřelil Mazzitellimu balon na tribuny, které zdaleka nejsou úplně plné. Iovine vhazuje.
     
    10
    Perrone byl odzbrojen uprostřed hřiště. Ehizibue v protiútoku diagonálně nastřeloval míč do ohně a Luccovi chyběl jen kousek, aby ve skluzu mohl uklízet míč za Reinu.
     
    9
    Lautaro Gianetti mohl vypustit bránění Cutroneho, protože hostující útočník přebíral míč v ofsajdovém postavení. I tak může být Fabregas s podobou úvodních minut velmi spokojen. Como je lepší.
     
    8
    Alberto Moreno na hranici vápna agresivně odpálil balon od nohy Ehizibueho. Stačil horší timing a klidně to mohl být penaltový faul.
     
    7
    Ač Gabriel Strefezza dělal co mohl, tak mu nákop Marca-Olivera Kempfa utekl za zadní čáru. Maduka Okoye vykopává.
     
    6
    Lucas Da Cunha ještě jednou čepoval míč do ohně. Andrea Belotti se tentokrát dostal k hlavičce, ale její umístění nevyžadovalo žádný Okoyeho zákrok.
     
    5
    Lucas Da Cunha zrealizoval první rohový kop. I ten se obešel bez zakončení, protože Alberto Dossena ve vzduchu na míč nedosáhl.
     
    4
    Andrea Belotti se před Okoyem šponoval do vzduchu, ale Strefezzův centr z pravého křídla v jeho společnosti odhlavičkoval Kabasele.
     
    3
    Belotti s Cutronem se ocitli v přečíslení dvou na jednoho. Docela ho zadrbali a teprve poté se ozval hvizd označující Belottiho hru rukou.
     
    2
    Zahajovací výkop měli hosté, kteří nastoupili v modrých dresech. Udinese je ve své charakteristické černobílé kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Udinese Calcio: Okoye – Kabasele, Bijol, Gianetti – Ehizibue, Karlström, Lovrić, Zemura – Thauvin (C), Brenner – Lucca.
    Náhradníci: Padelli, Sava – Abankwah, Payero, Zarraga, Davis, Ebosse, Kristensen, Ekkelenkamp, Pizarro, Palma, Bravo.
    Trenér: Kosta Runjaić

    Como 1907: Reina – Iovine (C), Dossena, Kempf, Moreno – Strefezza, Mazzitelli, Perrone, Da Cunha – Belotti, Cutrone.
    Náhradníci: Audero – Sala, Goldaniga, Gabrielloni, Džásim, Cerri, Fadera, Engelhardt, Roberto, Braunöder, Paz, Barba, Van der Brempt.
    Trenér: Cesc Fàbregas

    Rozhodčí: Prontera – Baccini, Rossi.
     
    Udinese Calcio

    V domácím táboře vládne před utkáním s papírově hratelným soupeřem dobrá nálada. „Friulani“ mají po dvou kolech čtyři body za remízu 1:1 s Bolognou a za cenné vítězství 2:1, kterého na své půdě dosáhli proti Laziu Řím. Tomu nezabránilo ani vyloučení třicetiletého obránce Kamary, jenž si dnes musí odpykat disciplinární trest. Pro kouče Kostu Runjaiće to zdaleka není jediná absence. Na marodce má hned několik známých jmen jako Gerard Deulofeu, Alexis Sánchez a Enzo Ebosse.
     
    Como 1907

    Ambiciózní ligový nováček jde do zápasu třetího kola s cílem urvat první vítězství. V prvním kole od něj byli svěřenci ostře sledovaného Cesca Fàbregase hodně vzdáleni, neboť si ze stadionu Juventusu odvezli jednoznačnou porážku 0:3. S Cagliari to pak bylo podstatně lepší. Patrick Cutrone ukončil čekání na gól a pomohl získat premiérový bod za remízu 1:1. U žádného z tohoto zápasu nebyl francouzský stoper Raphaël Varane. Nejvěhlasnější letní posilu vyřadilo ze hry zranění z prohraného pohárového zápasu se Sampdporií Janov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Michal Břuchanský

    Branky: 43. Brenner (Ehizibue)

    Karty:   68. Bijol (UDI), 90+1. Zemura (UDI), 90+9. Bravo (UDI)

    Neproměněná penalta: 90+5. Cutrone (COMO), mimo


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:10. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:9.
    Udinese Calcio: Okoye – Kabasele (82. Kristensen), Bijol, Gianetti – Ehizibue, Karlström, Lovrić (79. Payero), Zemura – Thauvin (C) (70. Bravo), Brenner (70. Ekkelenkamp) – Lucca (70. Davis).
    Náhradníci: Padelli, Sava – Abankwah, Zarraga, Ebosse, Pizarro, Palma.

    Trenér: Kosta Runjaić

    Como 1907: Reina – Iovine (C) (46. Van der Brempt), Dossena, Kempf, Moreno – Strefezza (83. Gabrielloni), Mazzitelli (63. Roberto), Perrone, Da Cunha (63. Fadera) – Belotti (63. Paz), Cutrone.
    Náhradníci: Audero – Sala, Goldaniga, Džásim, Cerri, Engelhardt, Braunöder, Barba.

    Trenér: Cesc Fàbregas

    Rozhodčí: Prontera – Baccini, Rossi