Berani Zlín – Přerov 4:2 (kon.) | Třinec – Vítkovice 5:1 (kon.) | Sparta – Slavia 3:1 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 3:6 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 2:1 (3:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Liberec 0:2 (kon.)
Kometa Brno – Jihlava 9:1 (kon.) | K. Vary – HC Litvínov 3:6 (kon.)
konec
Berani Zlín
4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
HC ZUBR Přerov
Neděle 01.09.2024, 12:00 • Trinity Bank Aréna Luďka Čajky - Zlín • DHL Extraliga juniorů • 1. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky a příznivce mládežnického hokeje!

    Dneškem startuje naše nejvyšší juniorská soutěž, my se v rámci 1. kola zaměříme na souboj zlínských Beranů s nedalekým Přerovem.

    Začínáme v přesné poledne, já se na vás budu těšit a přeji Vám příjemnou zábavu.
     

    Berani v loňském ročníku došli do předkola play off, kde ve velmi dramatické sérii bojovali s Duklou Jihlava, na kterou nakonec nestačili ve čtyřech zápasech. Sezonu ale i tak mohli v Baťově městě hodnotit pozitivně, Berani zvládli těžkou skupinu o postup do play off a díky velmi dobrým výkonům do vyřazovací části postoupili.

    V nové sezoně bude hlavní trenér Juraj Jurík sázet na osvědčenou brankářskou dvojici Uherek – Kowalczyk, obranu vyztužil navrátilec Adam Hamrla a v útoku figurují jména jako Lukáš Heš nebo nejproduktivnější Beran v loňské sezoně Jakub Čechmánek, kteří mají již zkušenosti i se zlínským A týmem.

    Naopak za moře vyrazil Jakub Heš, Martin Vaculík nebo obránce Tomáš Mikel, který by se měl v náásledujících letech přesunout do prestižní NCAA.
     

    Přerovská sezona úspěšná nebyla, Zubři museli bojovat dokonce o záchranu. Po základní skupině byli modro-žlutí na posledním místě, ve skupině o udržení pod sebe ale stlačili alespoň hanáckého rivala z Olomouce a slavili vytouženou záchranu. Minimálně stejný cíl budou mít Zubři i letos, opět pod vedením kouče Vladimíra Kočary. Jeho asistentem je od nové sezony Oldřich Horák, mladý trenér, který doposud působil v mládeži právě ve Zlíně, kde naposledy vedl 9. třídu.

    Na ligu se mladí Zubři naladili dobře, v generálce srazili Porubu 4:1. Přátelských utkání Přerov sehrál rovných 12 (včetně remízy 4:4 se Zlínem), na nevalné výsledky reagoval sérií tří výher v řadě, kdy dvakrát vysoko porazil Vsetín (6:1, 9:1) a právě Porubu.
     
    Úvodní sestavy:

    Berani Zlín: Uherek (Kowalczyk) – Kotala, Lukaštík, Hamrla, Špaňhel, Zavřel, Růžička, Honzík, Uhlík – Pešák, Pečner, Kaláč, Pražan, Pilát, Kos, Mar. Holba, Pravda, Smýkal, Mat. Holba, Heš, Pluskal.
    Trenér: Juraj Jurík

    HC ZUBR Přerov: Ryšavý (Šejba) – Škňouřil, Pala, Mozr, Bárta (C), Šišák, Jarmara – Buršík, Kuchta, Frnka, Hlávka, Ozollapa, Dobša, Nášel, Koudela, Netopil, Dobřecký, J. Hanák (A), Mráček.
    Trenér: Vladimír Kočara.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Ihned po buly se dopředu hnal Klimek, který je sražen k ledu. Berani nicméně nahazují do útočného pásma a zahajují forčeking.
     
    00:55
    Rauls Ozollapa se tlačil před obránce, nakonec ale zvládl jen nahrnout kotouč na Uherka, který má mezírky u levé tyče utěsněné. Domácí výběr otáčí hru.
     
    01:13
    Vyloučení v týmu RI Okna Berani Zlín:
    Jakub Růžička – 2 min., podrážení.
     
    02:38
    Přerov dlouho mačkal Berany v pásmu, nyní se ale Pražanovi podařilo zablokovat střelu a dopravit kotouč až za modrou čáru.
     
    03:19
    Čechmánek si najížděl pravým křídlem, až do zakončení se ale neproháčkoval. Berani alespoň ušetřili několik cenných vteřinek.
     
    04:49
    Beranům se sice nepovedlo založení útočné akce, Zubři se ale stejně vystavili do ofsajdu a je přerušeno. Vhazuje se ve střední zóně.
     
    05:26
    Matěj Zavřel si z pozice obránce nabruslil až do útočného pásma, prosmýkl se kolem soupeře a zjevil se před bránou. Brankář Ryšavý musel vytasit první těžký zákrok zápasu, kotouč drží na hrudi.
     
    06:39
    Adam Klimek byl při vyhnutí se soupeři v obranném pásmu ostře trefen, bude se vylučovat. Odneslo to podle všeho Klimkovo koleno, zlínský forward míří na střídačku za pomoci spoluhráčů.
     
    06:46
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Martin Nášel – 2 min., faul kolenem.
     
    07:15
    Zajímavá skrumáž před Ryšavým, kotouč ale v síti nekončí a Zubři se navíc zvládají osvobodit.
     
    07:37
    Vojtěch Ryšavý přerušil hru, Berani zahájili střídání. Ihned po buly ale Přerov zvládá opět vyhodit.
     
    08:21
    Adam Hamrla nebezpečně nahazoval od modré čáry, kotouč skutečně proplachtil až k bráně a vystrašil Ryšavého.
     
    09:12
    Pražan prověřil brankáře soupeře ranou z levého kruhu, Vojtěch Ryšavý vyráží kotouč do rohu.
     
    09:22
    5/5
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři jdou v polovině první třetiny do vedení! Zlínská obrana udělala chybičku v rozehrávce, MAREK MOZR situace využil, prosmýkl se kolem soupeře a nikým nehlídán se zjevil před Markem Uherkem. Zvolil ránu k tyči a nemýlil se – 0:1.
    Mozr M., Škňouřil M., Ozollapa R., Hlávka T., Buršík D.
    Uhlík T., Kotala M., Pilát T., Pražan T., Pešák V.
    09:22 Marek MOZR - 0:1
     
    11:08
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Matěj Zavřel – 2 min., hrubost.
     
    11:16
    Marek Šišák se snažil udržet puk proti Hamrlovi, což se mu chvíli dařilo, nicméně netrvá to dlouho a Berani se osvobozují.
     
    11:40
    4/5
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani v oslabení udeřili! Do šance se nejprve hnal Čechmánek, jehož ránu Ryšavý vyrazil, na dorážku byl ale připraven TOMÁŠ PILÁT, který vyrovnává na 1:1. Asistence: Jakub Čechmánek.
    Pilát T., Čechmánek J., Hamrla A., Růžička J.
    Šišák M., Bárta D., Ozollapa R., Hlávka T., Buršík D.
    11:40 Tomáš PILÁT - 1:1
     
    14:27
    Klimek nahazoval ještě ze středního pásma, načež přidal a ještě se snažil kotouč dojet. Přerovdký gólman raději přerušil hru, aby předešel jakékoli strkanici v brankovišti.
     
    14:50
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Tadeáš Hlávka – 2 min., podrážení.
     
    15:10
    Pokus o přihrávku skrz pásmo nevyšel, hosté kotouč vypíchli v mezikruží a okamžitě jej vyhazují.
     
    15:52
    5/4
    Zlín právě vstřelil branku!
    V oslabení Berani vyrovnali, při vlastní přesilovce nyní otáčejí skóre! LUCA PEČNER dostal na levém kruhu trestuhodně mnoho prostoru, měl čas zamířit a přesně trefit. Kotouč ještě cinknul o tyčku a zapadl do sítě – 2:1. Asistence: Jakub Čechmánek a Matěj Zavřel.
    Pečner L., Čechmánek J., Zavřel M., Heš L., Kos D.
    Jarmara M., Nášel M., Buršík D., Mráček J.
    15:52 Luca PEČNER - 2:1
     
    17:21
    Před Matějem Kotalou se otevřelo trochu prostoru, zlínský obránce se napřáhl a pálí z první. Vojtěch Ryšavý tentokrát situaci dobře viděl a zvládl zasáhnout.
     
    18:30
    Tobias Uhlík se dobře vrátil a dokázal odtáhnout rozjetého soupeře do rohi. Zde souboj pokračuje až do hvizdu rozhodčích, kteří hru vykazují do středního pásma.
     
    19:06
    Tohle založení útoku se Beranům nepovedlo, píská se zakázané uvolnění a Zubři se zadarmo dostanou do pásma.
     
    19:25
    Dominik Kos se rozjížděl na pravé straně, nakonec je ale přitlačen na mantinel a ztrácí kotouč. Přerov ještě zkusí jednou zaútočit.
     
    19:55
    Nepříjemné zlínské nahození od mantinelu, puk jen zasvištěl kolem hlavy brankáře Ryšavého...
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina patřila domácímu týmu a to i přes to, že úvod utkání se Beranům vůbec nevydařil. Už ve druhé minutě se svěřenci Juraje Juríka museli bránit v přesilovce, o pár minut později šel soupeř dokonce do vedení 0:1. Beranům ale zatím šlapou speciální týmy, obě přesilovky soupeře ubránili, v té druhé navíc sami udeřili a při vlastní početní výhodě strhli vedení na svou stranu – 2:1. Tento stav také platí po 20 minutách, pokračujeme v nějakých 12:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Berani začínají náporem, Heš od modré nahazoval, kotouč se snažil ještě tečovat Čechmánek. Domácí se ještě nevzdávají a bojují v rohu.
     
    20:29
    5/5
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak JAKUB ČECHMÁNEK se gólu přeci jen dočkal, to když byl nejlépe zorientovaný v předbrankovém prostoru a zasouvá kotouč za nic netušícího Vojtěcha Ryšavého – 3:1. Asistence: Lukáš Heš, Tomáš Pilát.
    Čechmánek J., Heš L., Pilát T., Špaňhel M., Uhlík T.
    Šišák M., Bárta D., Ozollapa R., Hlávka T., Buršík D.
    20:29 Jakub ČECHMÁNEK - 3:1
     
    20:38
    Ostrý zákrok na jednoho z přerovských u střídaček sudí vyhodnotili jako čistý. Přerušují ale pro jistotu hru a zjišťují, zda je dotyčný v pořádku.
     
    20:57
    5/5
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přichází blesková odpověď! ADAM DOBŘECKÝ nabral rychlost, najel si středem, protáhl se mezi beky a po krásné akci skóruje – 3:2. Asistence: Jan Hanák, Tadeáš Pala.
    Dobřecký A., Pala T., Hanák J., Jarmara M., Kuchta T.
    Kotala M., Zavřel M., Holba Mar., Kos D., Klimek A.
    20:57 Adam DOBŘECKÝ - 3:2
     
    21:07
    Vojtěch Netopil to zkusil z pravé strany, byl už ale poměrně z úhlu. Marek Uherek relativně v klidu zasahuje a následně také přikrývá kotouč.
     
    21:40
    Přerovský útočník zpoza branky nic nevymyslel, zvládl ale alespoň předat Šišákovi na modrou. Ten se dobře vyhnul, nabruslil si k bráně a ostře pálí.
     
    22:19
    Náznak přečíslení 2 na 1, Pilát ještě vybídl Lukáše Heše, který už ale na kotouč ideálně nedosáhl.
     
    24:12
    Tadeáš Pala unikal pravým křídlem, sám to na zakončení neměl, nicméně zvládl předat na střed, odkud se k bráně dral Filip Koudela. Jeho střela nepatřila mezi nejnebezpečnější, Marek Uherek zasahuje.
     
    25:33
    Marek Uherek na poslední chvíli vystartoval z brány, aby odpálil kotouč před najíždějícím Ozollapou. To se nakonec podařilo, Zubři opouštějí útočné pásmo.
     
    26:33
    Kaláč se v mezikruží snažil dostat k odraženému puku, už na něj ale nedosáhl. Přerov vyhazuje do středního pásma.
     
    26:52
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Martin Nášel – 2 min., podrážení.
     
    26:58
    Lukáš Heš na nic nečekal, ihned si srovnal puk na holi a z kruhu pálí. Vojtěch Ryšavý připraven, kotouč drží na holi a přerušuje hru.
     
    27:24
    Hezká kombinace skrz pásmo na jeden dotyk, z ostrého úhlu to nakonec zkusil Martin Holba, který ale míjí.
     
    27:48
    5/4
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani znovu využívají přesilovku! LUKÁŠ HEŠ dostal opět nabito na vrcholek pravého kruhu a odtud se střelec jeho kalibru obvykle nemýlí. Kotouč brankáři Ryšavému protekl mezi rukou a tělem a končí v síti – 4:2. Asistence: Martin Holba, Jakub Čechmánek.
    Heš L., Holba Mar., Čechmánek J., Zavřel M., Pilát T.
    Škňouřil M., Mozr M., Hlávka T., Dobřecký A.
    27:48 Lukáš HEŠ - 4:2
     
    28:50
    Tadeáš Hlávka to zkusil z dálky, Marek Uherek si ale s takovými pokusy zvládá poradit. Tentokrát tedy kus černé gumy neudržel, nicméně obránci mu pomohli a vyvezli jej do bezpečí.
     
    29:35
    V signalizované výhodě se ještě Kos dostal přes modrou, odkud chtěl centrovat na střed. To se nepodařilo, sudí tak pískají. Další z přerovských jde na trestnou a opět jde o poměrně laciný faul hokejkou.
     
    29:35
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Marek Mozr – 2 min., podrážení.
     
    30:23
    Zatím se domácí v pásmu naplno neusadili, tentokrát se Zubři brání více než dobře a drží hru daleko od Ryšavého.
     
    31:17
    Tomáš Pilát měl dvě velmi dobré šance! Tu první, když zakončoval kombinaci z předbrankového prostoru, již ležícího gólmana ale nepřekonal. Druhou, když z první pálil od pravé tyče, kotouč mu na hůl nesedl a míří tak nad.
     
    31:42
    Adam Klimek se hnal do úniku, byl sice obtěžován obráncem, i tak ale zvládl nahrnout kotouč na bránu. Vojtěch Ryšavý se nenechal zaskočit a vyráží kus černé gumy mimo nebezpečný prostor.
     
    33:06
    Jan Hanák se dostal do mezikruží, odkud také hrozí. Marek Uherek má po delší době zákrok.
     
    35:57
    Tadeáš Hlávka si sice dobře najížděl středem, nezpracoval ale kotouč a navíc ještě upadl. Berani toho využívají a otáčí hru.
     
    37:04
    Rauls Ozollapa přenechal šikovně za sebe, z vrcholku kruhu pálí Jan Hanák. Uherek podle všeho nemusel zasahovat, kotouč letí do rohu.
     
    37:55
    Dominik Kois dobře vyhodnotil situaci a najížděl si do úniku, dslouhý lob z obranného pásma ale nezastihnul včas a v okamžiku převzetí už byl mimo střelecký úhel, navíc čelil přesile přerovských beků.
     
    38:23
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Miroslav Špaňhel – 2 min., nebezpečná výstroj.
     
    38:47
    Jakub Čechmánek se hnal při vlastním oslabení do úniku, zkusil prudkou ránu, nicméně tentokrát uspět nedokázal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Úvod druhé třetiny byl divoký, Berani odskočili, Přerov ihned reagoval. Nakonec si domácí tým opět pomohl přesilovkou, tu zužitkoval přesnou ranou k tyči Lukáš Heš a Berani jdou do závěrečné pasáže se slušným náskokem 4:2. Ten ale budou muset hájit ve čtyřech, na startu třetí třetiny je čeká nějakých 45 vteřin v oslabení.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Pilát bohužel pro zlínské nezvládl vyhodit, nicméně postaral se o to chvíli poté Matěj Kotala. Připomínám, že Přerov ještě dohrává přesilovku 5 na 4.
     
    40:47
    Berani jsou kompletní.
     
    41:39
    Luca Pečner ukořistil puk v útočném pásmu a zahájil kombinaci s Martinem Holbou. Dlouho zlínský pobyt v útoku netrval, nyní je hra přerušena ve středním pásmu.
     
    42:23
    Kotala měl před brankou dost práce, když se k němu odrazil kotouč, nakonec ale zlínský obránce situaci zvládl a předává parťákům.
     
    42:49
    Jan Hanák se zajímavě prosmýkl pravým křídlem, nicméně už neměl prostor na zakončení a tak musel pokračovat za bránu. Zde už se o něj postará obrana domácího celku.
     
    43:59
    Matěj Zavřel se napřáhl a pálí od modré čáry, kotouč duní o betony přerovského gólmana. V útočné aktivitě pokračuje Filip Kaláč, ten to ale zatím nemá na střelu.
     
    44:33
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Tadeáš Pražan – 2 min., podrážení.
     
    44:49
    Tadeáš Hlávka si podobně jako před chvílí Hanák najížděl po pravé straně a střeně jako jeho útočný kolega nedokázal zakončit a pokračuje za bránu.
     
    45:39
    Dan Bárta a jeho rána z krátkého nápřahu od modré čáry. Marek Uherek vyrazil puk a obránci jej pohotově vyhazují přes všechny čáry.
     
    46:13
    Adam Dobřecký se nebezpečně pohyboval na brankovišti, jednou se k němu také odrazil kotouč, přerovský forward jej ale neuklidil do sítě.
     
    46:23
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    47:12
    Berani vyrazili do protiútoku ze kterého vzniklo přečíslení 2 na 1, Tomáš Pilát dostal nabito, z první ale trefuje tyčku!
     
    48:46
    Marek Šišák si najížděl po pravé straně a chvíli to vypadalo, že by se mohl dostat až k bráně, pak alen zvolil kličku na střed a v mezikruží už se o něj beci domácího celku postarali.
     
    49:54
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    David Buršík – 2 min., podrážení.
     
    50:51
    V první části přesilovky se Berani spíše trápili, následně ale Čechmánek dobře zavezl puk do pásma a k zakončení od modré se dostal Matěj Zavřel.
     
    51:45
    Rauls Ozollapa zkusil štěstí z nulového úhlu, Marka Uherka ale nenachytal.
     
    53:08
    Jakub Čechmánek vedl kotouč přes modrou, zkusil se prosmýknout na střed, tam ale jeho mise končí ztrátou kotouče.
     
    53:54
    Matěj Zavřel se napřáhl a ozkoušel pozornost Vojtěcha Ryšavého ze středního pásma. Hostující brankář je připraven, vyklepává puk z rukavice a předává jej spoluhráčům.
     
    54:41
    Martin Nášel byl v těsném souboji při přechodu modré čáry a nakonec padá k ledu. Sudí nicméně nechtějí vylučovat, pouze pískají ofsajd.
     
    55:10
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Tobias Uhlík – 2 min., nedovolené bránění.
     
    55:10
    Adam Hamrla to vzal na sebe, nabral rychlost, vyvezl kotouč z pásma a dokonce si troufl na krátký výlet, na jehož konci z úhlu prověřil přerovského gólmana. Ten vyráží a kotouče se zmocnili Zubři.
     
    56:33
    Tadeáš Hlávka se v mezikruží vytočil a z otočky to zkusil, Uherek vyráží. Chvíli poté zlínský gólman nechal promluvit svou lapačku a přerušuje hru.
     
    56:53
    Nebezpečných situací před Markem Uherkem přibývá, v brankovišti se pohybuje Ozollapa, nebezpečné bylo i zakončení na vzdálenější tyč, které bránu minulo jen o pár centimetrů.
     
    57:29
    Berani se osvobozují jen za cenu icingu. Přerovská střídačka využívá situace a odvolává brankáře!
     
    57:54
    Marek Mozr dvakrát neudržel pásmo a Berani se mohli nadechnout, nicméně nyní už se musí opět rychle vracet do obranného pásma.
     
    58:11
    Tomáš Pilát zkoušel trefit odkrytou klec, míjí jen o pár centimetrů a píská se další zakázané uvolnění.
     
    59:13
    Rauls Ozollapa se snažil prosadit z předbrankového prostoru, na pomoc mu přijel i Tadeáš Hlávka a byla z toho pořádná mela!
     
    59:13
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Jakub Čechmánek – 2 min., sevření puku rukou.
     
    59:13
    Přerov si bere TIMEOUT!
     
    59:54
    Jan Hanák měl na chviličku volnou hokejku u pravé tyče a málem ztečoval puk do sítě! Chyběly centimetry.
     
    Konec zápasu.
     
    Berani tedy vítězí v prvním kole extraligy juniorů, poráží hosty z Přerova zaslouženě 4:2. Jako klíčová se ukázala druhá třetina, kdy Berani získali dvoubrankový náskok a ten už nepustili. Fungovaly i přesilovky – žlutomodrý výběr využil dvě – z oslabení naopak neinkasovali a naopak jednou udeřili.

    Nejvíce se zadařilo Jakubu Čechmánkovi (1+2), který tedy ideálně vykročil za obhajobou titulu nejproduktivnějšího zlínského juniora.

    Berani Zlín – HC ZUBR Přerov 4:2
     
    To už je ode mne nyní vše. Děkuji Vám za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (14:07:28)

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 12. Pilát (Čechmánek), 16. Pečner (Čechmánek, Zavřel), 21. Čechmánek (Heš, Pilát), 28. Heš (Mar. Holba, Čechmánek) – 10. Mozr, 21. Dobřecký (J. Hanák, Pala)


    Berani Zlín: Uherek (Kowalczyk) – Kotala, Hamrla, Špaňhel, Zavřel, Růžička, Honzík, Uhlík – Pešák, Pečner, Kaláč – Pražan, Pilát, Kos – Mar. Holba, Pravda, Mat. Holba – Heš, Čechmánek, Klimek.
    Trenér: Juraj Jurík

    HC ZUBR Přerov: Ryšavý (Šejba) – Škňouřil, Pala, Mozr, Bárta (C), Šišák, Jarmara – Buršík, Kuchta, Frnka – Hlávka, Ozollapa, Dobša – Nášel, Koudela, Netopil – Dobřecký, J. Hanák (A), Mráček.
    Trenér: Vladimír Kočara