Trnava – Pov. Bystrica 6:4 (kon.) | HC Slovan – Vítkovice 3:6 (kon.) | Frýdek-M. – Přerov 5:3 (kon.)
Jihlava – Havlíčkův Brod 10:0 (kon.) | Chomutov – Sokolov 3:1 (kon.) | Litoměřice – Kolín 4:8 (kon.)
Havířov – Kopřivnice 8:2 (kon.) | Poruba 2011 – Zvolen 2:1 (kon.) | K. Vary – Plzeň 1:4 (kon.)
Nový Jičín – Šumperk 1:4 (kon.) | Ústí n/L – Děčín 4:5 (po pr.) | Vrchlabí – Kobra 5:4 (2:0 po s.n.)
Prostějov – Třebíč 2:3 (kon.) | Trenčín – Berani Zlín 5:3 (kon.) | Vsetín – Kometa Brno 4:2 (kon.)
Vyškov – Vel. Meziříčí 8:2 (kon.) | Levice – Detva 3:1 (kon.) | Žďár n/S – SHKM Hodonín 3:8 (kon.)
Kralupy n. Vltavou – Mostečtí Lvi 7:5 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
SK Horácká Slavia Třebíč
Úterý 03.09.2024, 18:00 • Zimní stadion Prostějov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítejte na zimním stadionu v Prostějově, kde domácí LHK Jestřábi Prostějov sehrají poslední domácí přípravné utkání proti soupeři, jemuž naposledy podlehli 4:6, tedy proti SK Horácké Slavii Třebíč. Nebyla to jediná porážka družiny Martina Janečka, protože Jestřábi nezvládli ani poslední domácí duel proti Frýdku-Místku. V jejich kádru by se ale dnes měli objevit hráči, kteří během léta marodili a do přípravy naskočili později. Jmenovitě kapitán Petr Šidlík, navrátilec Jiří Klimíček, a útočníci Jakub Illéš a Jan Slanina. Trenéři je dnes hodlají použít alespoň na první část zápasu.

    Horáci mají za sebou pět přípravných duelů, z nichž čtyři proti Chomutovu, Velkému Meziříčí, Dynamu B a právě Prostějovu dokázali vyhrát. Tým Davida Dolníčka a Romana Erata prohrál pouze v Táboře. V pěti zápasech dala Třebíč 22 gólů ze hry, což by mohlo značit, že defenzivním a vyčkávacím taktikám bývalého kouče Kamila Pokorného odzvonilo. Co zůstává při starém je produkce opory Martina Dočekala, který naposledy proti Jestřábům nasázel hattrick a opět bude největší hrozbou Horácké Slavie.
     
    Úvodní sestavy:

    LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák (Irgl) – Klimíček, Zdráhal, Babka, Šidlík, Krejčí, Kubeš, Poledna, Studený – Karabáček, Kindl, Veselý – Pilař, Honejsek, Illéš – Skuhrovec, Kučera, Jenyš – Korčák, Jenčovský, Tomeček
    Trenér: Martin Janeček

    SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán (Brož) – Stehlík, Kroupa, Mareš, Bořuta, Furch, Vodička, Böhm, A. Svoboda – Psota, Bittner, Lichanec – T. Svoboda, Vodný, Dočekal – Brož, Michálek, Ferda – Jaša, Kuba, Michalčuk
    Trenér: David Dolníček.
     
    Po ledové ploše, která má ve středu hřiště docela výraznou prohlubeň, už se prohání čtveřice rozhodčích. Jsem zvědavý, jestli to sudí postřehnou.
     
    Na své obranné modré čáře už je vyskládaný tým Horácké Slavie, který doplňují domácí borci v červených dresech, kteří právě vjíždí na led.
     
    Tradiční předzápasové rituály u obou branek jsou za námi, přípravný duel číslo 5 pro Jestřáby a číslo 6 pro Horáky může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    První buly dopadlo lépe pro Kindla, ale Veselý byl natlačen na mantinel a puk ztratil.
     
    00:32
    První ránu na branku Třebíče obstaral tahákem z pravé strany Zdráhal, trefil ale jen beton připraveného Mičána. Navíc Střela nebyla kdovíjak razantní.
     
    00:59
    Na druhé straně se do zakončení prodíral Vodný s Dočekalem, druhého jmenovaného poslal k zemi Babka a nenechal ho zakončit.
     
    01:20
    Poté ale přeci jen přiletěla i první střela na branku v podání hostů, puk letící po ledě od modré čáry ztlumil Štipčák svým betonem.
     
    02:01
    Rána Kubeše od modré přes shluk protivníků až na Mičána nedoputovala a puk skončil v rohu.
     
    02:40
    Třebíč se ocítá pod tlakem soupeře a dvakrát za sebou jen odevzdala puk a vyhodila z obranného pásma tak, aby to nebylo zakázané uvolnění.
     
    03:04
    Náznak šance hostů předvedl Jaša, který přebruslil na mantinelu obránce, dostal se za branku a zadovkou hledal někoho před ní. Nikdo však jeho záměr nepochopil a puk doputoval až zpět k modré čáře, kde ho získal Prostějov.
     
    03:48
    Jestřábi se opět na chvíli usídlili před brankiu Třebíče, střelu na bránu z toho nevykouzlili.
     
    04:06
    Radek Pilař zasáhl pronikajícího Lichance holí a odsedí si menší trest za sekání.
     
    04:30
    Půlminutka přesilovky Horáků je pryč bez valného efektu. Pro hosty ale štěstí, že vyhození Jenčovského zpoza pásma skončilo na střídačce, a tak Třebíč zůstane v prostoru branky soupeře.
     
    04:44
    Dobré clony Ferdy před brankou se svou střelou po ledě od modré snažil využít Furch, Štipčák ale puk polapil a navíc z něj nevypadl, takže ani nehrozila dorážka.
     
    05:00
    Další Furchova rána letěla už vzduchem, navíc ji Ferda dokázal tečovat. Puk ale proletěl těsně kolem prostějovské branky.
     
    05:25
    Pak už se Jestřábi dokázali osvobodit, vyhodit přes celé hřiště a odjíždí střídat.
     
    05:38
    28 sekund před koncem první přesilovky zápasu se Psota s Dočekalem při přechodu modré vystavili do ofsajdu a hra je přerušena.
     
    05:57
    A další ofsajd Třebíče, kdy prudký Bořutův pas na modré čáře těsně neudržel Dočekal a puk se celým objemem ocitl ve středu hřiště.
     
    06:11
    Prostějov ubránil první oslabení až na dvě Furchovy střely z dálky poměrně v klidu. Třebíč se do žádné nebezpečné kombinace nedostala.
     
    06:40
    Naopak na druhé straně mohl odčinit své vyloučení Pilař, který dostal od Illéše parádní přihrávku skrze pásmu téměř před prázdnou branku. Pilař ale nezpracoval ideálně a následnou ránu, která se mu svezla po čepeli kryje Mičán.
     
    07:20
    Ke střele ze střední vzdálenosti se dostal Poledna, kotouč se však otřel o někoho z bránících hráčů a vyhnul se prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    08:03
    Třebíč má zatím problémy se vůbec dostat do útočného pásma s pukem na holi. A když se to teď povedlo, Bittner s Psotou se nechali zatlačit na hrazení a puk ztratili.
     
    08:35
    Následně šla celá první lajna Horáků do přečíslení proti dvěma, jenže přihrávka na Psotu byla od Lichance dost nepřesná a zakončení z toho opět nebylo.
     
    09:08
    Na druhé straně to z pravé strany tahákem zkusil Korčák, jeho rána ale neměla gólové parametry a jen připsala další úspěšný zásah na konto Jana Mičána.
     
    10:02
    Polovina prvního dějství je za námi, ukončil ji ranou švihem tentokrát zleva Jan Veselý. Opět bez gólového efektu, zakleknutý Mičán zakročil a skryl puk v náručí.
     
    10:13
    Třebíč jde do vedení! Hned po buly v obranném pásmu dostal Radim Ferda dlouhý puk přes celé hřiště na DAVIDA MICHÁLKA, který si sjel za obranu, vyhnul se ofsajdu a nekompromisně samostatný únik proměnil ranou nad beton. Asistence: Ferda, Kroupa
     
    11:11
    Prostějov se ale nenechal opařit a hned po zisku puku rychle přechází do útoku. Pokud ale chce vyrovnat, musí střílet, což se momentálně nepovedlo.
     
    11:45
    Třebíč teď dvakrát chytře vyhodila tak, aby to nebyl icing, a v klidu brání nabyté jednogólové vedení.
     
    12:09
    Michal Vodný se sám ukličkoval k smrti, dostal se na mantinel proti dvěma hráčům a Třebíč tak přichází o puk i o útočné pásmo.
     
    12:40
    Napadání Karabáčka s Veselým učinilo Bořutovi s Marešem nemalé problémy při rozehrávce, jakýmsi krkolomným způsobem to ale obranná dvojice Třebíče zvládla a puk vyhazuje do bezpečí.
     
    13:03
    A další Marešův vysoký oblouček přes celé hřiště. Horáci brání, seč jim síly stačí. Prostějov útočí do plných.
     
    13:55
    Třebíč není schopná přejít s pukem na holi ani přes červenou čáru a jen odevzdává puky.
     
    14:09
    Při dalším pobytu v útočném pásmu se snažil Honejsek tečovat nahození od své obrany, byl ale před brankou sražen k zemi. Nikoliv však nedovoleně.
     
    14:26
    Rána Jenyše od pravého hrazení přerušuje hru, respektive ji přerušil dalším úspěšným zákrokem Mičán.
     
    14:44
    Kučera se Skuhrovcem se hnali do přečíslení, puk jim ale utekl, klouzal kolem Mičánovy branky a gólman Třebíče ho raději přikryl, aby předešel možným komplikacím.
     
    14:48
    Ihned po vyhraném buly Jenčovského se opřel do puku Jakub Babka, opět ale zamířil pouze do brankáře Horáků.
     
    14:58
    Jenčovský po dalším dlouhém vyhození Třebíče musel zabrat, protože už se přes něj dostával rozjetý Dočekal. Mladý prostějovský centr svůj nelehký úkol zvládl a proti výškové a váhové převaze Dočekala ubránil.
     
    15:37
    Další propagační prostějovská rána byla jen lahůdkou pro Mičána.
     
    15:41
    Tvrdá rána bez přípravy od modré v podání Veselého byla tečovaná mimo branku, od zadního hrazení se ale odrazil puk ke Kindlovi, který ho zadovkou nebezpečně vracel do brankoviště. Ve skrumáži ale puk nějakým způsobem zalehl Mičán a situaci zachránil.
     
    16:19
    Kindl tentokrát svůj pas na Zdráhala zpackal, odevzdal puk soupeři a musí vyklidit pásmo.
     
    16:52
    Po dlouhé době si po ráně ze střední vzdálenosti od Jaši zachytal i Štipčák. který puk vyrazil do rohu.
     
    17:09
    Hned z následného útoku Třebíče ale vzešel další samostatný únik! Obrana Jestřábů zapomněla na Davida Michalčuka, který tady v Prostějově loni vstřelil svůj první prvoligový gól. Tentokrát ale po krátké kličce a píchnutí do puku na Štipčáka nevyzrál.
     
    18:20
    Prostějovští se snaží o závěrečný tlak a gól do šatny, zatím se jim ale nedaří vypracovat si střeleckou pozici.
     
    18:53
    Situaci 3 na 2 možná zbrkle vyřešil Jenčovský střelou zápěstím na zadní tyč, kterou navíc vůbec netrefil branku.
     
    19:18
    Jestřábi zůstávají v útočném pásmu, kotouč ale nahání po hrazení.
     
    19:49
    O poslední střelecký pokus prvního dějství se postaral Michálek, jeho rána ale byla přizvednuta nad branku. Puk se pak dostal za ní a tam se první perioda i dohrála.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Jediným úspěšným střelcem první třetiny se stal po bleskurychle sehrané situaci David Michálek. Ten si počkal na vyhrané Ferdovo buly v obranném pásmu a stejný hráč ho pak dlouhým pasem našel za obranou soupeře. Ranou nad beton Michálek stanovil skóre 1:0, Třebíč ale kromě dalšího úniku Michalčuka po chybě prostějovské obrany nic moc směrem vpřed nepředvedla. Prostějov zasypal Mičána střeleckými pokusy, které ale postrádaly gólové parametry a spíše dostaly třebíčského gólmana do herní pohody. Jestřábi budou muset své zakončení zefektivnit, pokud chtějí dnes uspět.
     
    Minutu před začátkem druhého dějství už se oba týmy vracejí na upravenou ledovou plochu a brankáři míří do opačných klecí, než v třetině první.
     
    Do druhé třetiny už nenastoupí Petr Šidlík, který už je svlečený z výstroje a konverzuje na tribuně se svou rodinou. Stejný osud během zápasu možná čeká i Klimíčka a Illéše, kteří se také vrací do zápasového zatížení po zranění.
     
    Po kratší prodlevě na uschnutí ledu už rozhodčí Vaněk a Čech dali pokyn k zahájení druhé třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Do útočného pásma opět jako první pronikli Jestřábi, ale opět se nebyli schopní dostat ke střele.
     
    20:49
    První střelu na branku ve druhé dvacetimitnuovce obstaral Psota, jehož ránu po ledě pokryl Štipčák levým betonem. Psota pak svůj pohyb otočil a usedl na střídačku.
     
    21:20
    Před brankou Mičána nebezpečně číhali na dorážku střely od modré Honejsek i Pilař, k puku se ale ani jeden nedostal.
     
    21:45
    Třebíč pod tlakem vyhodila pouze na icing.
     
    21:52
    Kučerovo vyhrané buly vyzvalo k tvrdé ráně Jenyše, Mičán byl opět na svém místě a zatím je k nepřekonání. Nutno ale podotknout, že prostějovské střely zatím nejsou kdovíjak nebezpečné nebo přesné.
     
    22:24
    I Prostějov se po chybě v rozehrávce a nedomluvě mezi hráči provinil prvním zakázaný uvolněním v zápase.
     
    22:39
    Krejčí teď snad 15 skeund čekal za brankou s pukem na to, až se mu správně rozestaví spoluhráči a najedou si tak, aby mohl rozehrát.
     
    23:11
    Dlouhý souboj o puk v rohu nakonec vyhráli Jestřábi, Kučera vystřelil od mantinelu po ledě a k nebezpečné dorážce se dostával Tomeček. Ani dvěma doteky si puk lépe nezpracoval a posunul ho jen těsně kolem tyče ležícího Mičána.
     
    24:04
    Rána obránce Kroupy byla sražená mimo, Třebíč v útočném pásmu zatím není schopná vymyslet nic jiného, než krátký pas na beka a následnou střelu. Nějakou kombinaci aby člověk pohledal.
     
    24:54
    Ani na druhé straně to není nic slavného. Veselý a zakončující Karabáček nahrnuli puk po ledě do brankoviště, Mičán měl ale dost času zareagovat a puk v klidu přikryl lapačkou.
     
    25:04
    Další Mičánův zákrok přišel tentokrát po střele Illéše z otočky. Ten tedy zatím na rozdíl od Šidlíka na ledě zůstává a síly má zatím dost.
     
    25:25
    Kubeš i jako bek pěkně prošel do útočného pásma a podržel puk, ale neměl komu přihrát. Jakoby se všichni jeho spoluhráči schovávali.
     
    25:49
    Honejsek se dostal před bránou k dvojí dorážce z těsné blízkosti, betony Mičána ale přehradily puku cestu za čáru.
     
    26:25
    Prostějov má rozhodně územní převahu a také lépe drží puky, nějaký větší tlak z toho před brankou Mičána ale zatím nevytěžil.
     
    27:03
    A znovu, Tomeček vystřelil nepříliš nebezpečně na bližší tyč, jen co přejel útočnou modrou linii. Lehká práce pro lapačku Jana Mičána v brance Třebíče.
     
    27:15
    Jestřábi jsou podle mě lehce úspěšnější i na buly, jenže ani to zatím k nějaké překvapivé akci nevedlo, jako teď v případě výhry na vhazování v podání Kindla.
     
    27:47
    Možná se to teď konečně změní, protože na trestnou lavici za sekání putuje Martin Dočekal a Hanáci budou hrát přesilovku.
     
    27:55
    Krásně sehraná situace jakoby vystřižená z loňské sezóny. Illéšův střílený pas na Veselého, který jen nastavil hokejku a usměrnil puk na branku. Žel, jen do Mičánova betonu.
     
    28:36
    Klimíček zatím také setrvává v zápasovém tempu a vyslal na branku ránu z nápřahu od modré čáry. K dorážce se dostal Veselý, ale Mičán opět rychle zareagoval a přerušil hru. A zareagovala i obrana Třebíče, která Veselého následně pěkně zmasírovala.
     
    29:01
    Notnou dávku sekund uspořil pro Třebíč Brož, který skvěle napadal rozehrávku Prostějova u jeho branky a nepustil Jestřáby do útoku.
     
    29:24
    Bittner vyhrál buly v obranném pásmu a Bořuta vyhodil přes všechny čáry, ideální scénář v oslabení.
     
    29:52
    Dočekal opustil trestnou lavici a ve stejný moment vypálil od modré Kindl. Jeho ránu srazila obrana Třebíče do ochranné sítě, vhazovat se bude před Mičánem, ale už v plném stavu na obou stranách.
     
    29:52
    Tak tohle je pro mě překvapení, Třebíč totiž střídá brankáře. Dopředu domluvený scénář trenéři nezrušili ani v situaci, kdy byl Mičán perfektně rozchytaný. To by mohla být šance pro Jestřáby.
     
    30:50
    Veselý a Karabáček dobře ví, že Jan Brož v brance Horáků ještě není v provozní teplotě, tak ho přivítali dvěma tvrdými projektily. Jeden byl nepřesný, druhý Brož dorazil vyrážečkou mimo bránu.
     
    31:19
    Třebíč vybojovala buly v útočném pásmu, Bittner ho vyhrál a Mareš okamžitě pálil z dálky. Nepřesně, ale Prostějov pak vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    31:34
    Tentokrát už buly v obranném pásmu Honejsek zvládl a i když to Jestřábům chvilku zabralo, dostali se do středu hřiště.
     
    32:01
    Skvělá práce Pilaře na pravém křídle vyústila v jeho ránu zápěstím a následnou dorážku, i tentokrát ale Brož v brance obstál.
     
    32:22
    Petr Vodička vypálil od modré a Dočekal tečoval puk do branky. V rámci testování se bude kontrolovat záznam hry, což je nyní možné i v přípravných zápasech! K zásahu vysoké hole ale podle mě nedošlo a bude to rychlá kontrola jen tak pro formu.
     
    32:22
    Rychlá porada u rozhodčích znamenala jasné gesto. Pravice sudího ukázala do středu hřiště, gól platí. Puk po ráně Petra Vodičky a teči MARTINA DOČEKALA přešel brankovou čáru a nebylo to po zásahu vysoké hole. Bylo to zřejmé hned, ale rozhodčí dnes testují videosystém, takže se raději jeli přesvědčit. Třebíčský fantom navyšuje skóre! Asistence: Vodička, T. Svoboda
     
    33:49
    Pasáž hry s několika chybami vyústila v prostějovské zakázané uvolnění.
     
    33:54
    Sražená rána Matěje Psoty rozvlnila síť nad plexisklem, hra je přerušena.
     
    34:08
    Zezadu se snažil Karabáček překvapit Vodičku a obrat ho o puk, což by mělo za následek samostatný únik. Vodička byl ale pozorný a obrat se nenechal.
     
    34:51
    Už to vypadalo, že Jestřábi slibnou situaci zazdí, když Pilařovi při střele tahákem sjel puk z hokejky. Stejný hráč ale nezazmatkoval a přes Illéše posunul puk na ANTONÍNA HONEJSKA, který uklidil puk do prázdné branky po ledě. Brož byl bez šance. Asistence: Illéš, Pilař
     
    35:03
    Ve středu hřiště použil Michal Vodný proti soupeři v souboji nepovoleně hokejku, poslal ho k zemi a sám sebe na trestnou lavici.
     
    35:35
    Karabáček dostal krásně nalito na one timer s levé strany, před ním byla polo odkrytá branka. Prostějovský střelec ale tentokrát minul.
     
    36:00
    Tvrdá rána od Jiřího Klimíčka od modré sice našla svůj cíl v podobě prostoru mezi třemi tyčemi, našla ale také připraveného Jana Brože v brance.
     
    36:52
    Série přihrávek v útočném pásmu po dobu snad minuty nevedla ani k jedné střele na branku, tohle Jestřábi dokonale prokoučovali. Přesilovka je pryč.
     
    37:38
    Dvojice Dočekal-Vodný se vystavuje při přechodu do útoku ofsajdu a hra a postup Třebíče vpřed je zastaven.
     
    37:55
    Zdráhal dostal těžko zpracovatelnou přihrávku od Klimíčka a zapotil se, nakonec ale dostal puk směrem vpřed. Kolem něj hlídkoval Tomáš Svoboda, který byl případné chyby připraven využít.
     
    38:35
    Třebíč se snaží poslední momenty druhé třetiny hrát co nejdál od branky a zatím se jí to daří, ačkoliv jejího strážce Marka Štipčáka nijak neohrožuje.
     
    39:22
    Petr Krejčí si z druhé vlny perfektně a v ideální chvíli sjel na přihrávku z rohu od Pilaře, jenomže sám před brankou trestuhodně promáchl. Tohle zavánělo vyrovnáním!
     
    39:58
    Puk na zadním mantinelu za Brožem, kde také skončí druhá třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině hra pokračovala v zajetých kolejích. Třebíč toho dopředu příliš nevymyslela, i tak se ale po gólu Martina Dočekala dokázala prosadit, i když situace se ještě zkoumala na videu. Horáci navíc plánovaně vystřídali brankáře, do hry šel místo rozchytaného Mičána Jan Brož. A byl to on, kdo inkasoval, protože po kombinaci na hraně brankoviště se k dorážce do prázdné branky dostal Antonín Honejsek a nemýlil se. Stav po druhé třetině je tedy 1:2 z pohledu Jestřábů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    I třetí úvodní buly třetiny vyznělo lépe pro Prostějov, nic nebezpečného před brankou Brože z toho ale nebylo.
     
    40:19
    Možná se to ale změní, protože Furch vyhazuje přes všechny čáry a píská se icing.
     
    40:46
    Skvěle sehraná situace první hostující linie v útoku. Lichanec přešel na útočné modré bránícího hráče, předložil puk Bittnerovi, ten ho zasekl a pak nezištně po ledě vypálil. Štipčák s obtížemi kryje.
     
    41:19
    Riskantní rozehrávka Mareše před vlastní branku se štěstím vyšla, byť Dočekal ho sjel hodně přísným pohledem. Tohle by příště bez úhony projít nemuselo.
     
    42:03
    Jenyš nedokázal opustit útočné pásmo včas, než do nej vjel Jan Kučera s pukem na holi. Ofsajd Prostějova.
     
    42:38
    Vodička s holí v obou rukách sundal u mantinelu Korčáka a odsedí si menší trest za krosček. Třetí přesilovka pro Jestřábi a ideální šance na srovnání kroku.
     
    42:45
    Jenyš se snažil skrze celé pásmo najít hokejku Karabáčka a povedlo se to, jenže prostějovský bomber dostal puk víc na paty, než potřeboval, a ani nevystřelil.
     
    43:12
    Třebíčští sice vyhodili puk, ale za pomocí vysoké hole, takže je hra přerušena a hra se vrací před Brožovu branku.
     
    43:19
    Tentokrát to Dočekal z rohu obloučkem bezpečně zvládl a osvobozuje svůj tým.
     
    43:45
    A znovu Martin Dočekal úřaduje na zadním hrazení a posílá puk v oslabení přes všechny čáry. Ukazuje, že mu není cizí jakákoliv herní situace a úkol na ledě.
     
    44:07
    Honejsek s Pilařem akci Prostějova trochu překombinovali, domácí to zachránili aspoň střelou z dálky a z nouze od Kindla.
     
    44:57
    Třebíč je kompletní ale dlouho se ve vyrovnaném počtu hráčů hrát nebude.
     
    45:00
    Skuhrovec si přidržel protihráče u mantinelu na delší dobu, než potřeboval. Přesilovka pro Třebíč.
     
    45:15
    Hned, jak to šlo, dostali spoluhráči puk na Martina Dočekala, který vypálil z první. Štipčák nadvakrát zasáhl a ránu pokryl.
     
    46:03
    K dalšímu kloudnému zakončení se první přesilovkové komando Davida Dolníčka nedostalo, a tak Horáci střídají.
     
    46:30
    První pokus o útočný výpad nebo kombinaci nevyšel ani Ferdovi s Tomášem Svobodou, a tak to hosté zkouší znovu od vlastní branky.
     
    47:05
    Jan Brož odklepal poslední vteřinky přesilovky Třebíče, která konči nevyužita. Po jejím vypršení to z dálky zkusil Furch, ale přesný nebyl.
     
    48:11
    Ani jeden z celků se není schopný dostat na útočnou polovinu a poměrně malá hrstka diváků na stadionu sleduje zatím nejméně atraktivní pasáž hry.
     
    48:45
    Před Marešem se na chvíli otevřel střelecký prostor, ale než stihl zamířit, už k němu přispěchal Pilař a jeho ránu zablokoval.
     
    49:15
    S útokem teď Prostějovu vypomohl Zdráhal, který se z pozice beka vydal až přímo před branku. Ani silou ale puk za Brože neprotlačil.
     
    49:44
    Když vjede do útočného pásma s pukem na holi Martin Dočekal, měl by se mít na pozoru každý brankář. Štipčák to udělal a byl připravený, ale nakonec nemusel zasahovat. Udělal to za něj skvěle bránící Kubeš.
     
    50:26
    Jan Veselý nabral rychlost a vystřelil zleva po ledě, Brož s klidem vyráží.
     
    50:36
    Na druhé straně obrovskou šanci promarnil Michálek! Na Krejčího jako jediného v obraně zatlačil Lichanec, dostal ho do úzkých a pro puk musel daleko z branky Štipčák. Srazil se ale s Lichancem a sám na branku s pukem mohl Michálek. Štipčák se ale na své pracoviště vrátil a špičkou betonu zakončení Michálka vyškrábl.
     
    50:44
    Tomáš Jaša Nevybíravě u mantinelu zbořil protihráče a fasuje dvě minuty za vražení na hrazení. Další přesilová hra pro Jestřáby.
     
    51:24
    Prostějov si nepohlídal přechod přes útočnou modrou čáru a vystavil se do ofsajdu. Trenér Janeček svou přesilovkovou partu okamžitě stahuje z ledu.
     
    51:50
    Perfektní práci odvádí v oslabení dvojice útočníků Ferda-Michálek, která nenechala soupeře ani jednou vypálit od modré a v klidu kombinovat.
     
    52:25
    Blesková protiakce a rána ze střední vzdálenosti v oslabení končí v síti! Za spolupráce Petera Lichance si vytvořil střeleckou pozici MICHAL VODNÝ a zamířil naprosto přesně k tyči. S Prostějovem to nevypadá dobře. Asistence: Lichanec, Böhm
     
    53:15
    Jestřáby inkasovaná branka ve vlastní početní výhodě znatelně rozhodila a do konce přesilovky už nic nevymysleli.
     
    53:19
    Kindl vyhrál buly tak prudce, že málem ohrozil svého vlastního brankáře. Puk ale skončil na zadním mantinelu, v bezpečí pro domácí.
     
    53:43
    Tohle byla lahůdka! JAN VESELÝ tak jako dnes už několikrát zabral na levé straně, nabral rychlost, přešel přes obránce, natlačil se před gólmana Brože a perfektně umístěným bekhendovým blafákem poslal puk mezi jeho nohy. Rozhodčí ještě gól cvičně zkontrolovali na videu, za což schytali z publika pár nemístných poznámek. Asistence: Kindl
     
    54:47
    Třebíč v posledních momentech třetí třetiny zatím brání hubený náskok a pochopitelně myslí hlavně na obranu, kterou zatím Jestřábi od vstřeleného gólu znovu nepřekonali.
     
    55:28
    Kindl nechal puk ve středu hřiště za sebou a rodící se přečíslení bylo zmařeno už v zárodku.
     
    56:03
    Kubeš na modré čáře zdánlivě zachytil puk ještě před jeho opuštěním pásma, ale rozhodčí to vyhodnotili jinak. Navíc se Honejsek puku následně dotkl schválně, a tak je ofsajd posouzen jako úmyslný a hra se přesouvá před Štipčáka.
     
    56:35
    Ofsajd zanedlouho odpískán i na druhé straně, Vodičkovi na pravém křídle dříve přejel do útočného pásma Michalčuk.
     
    56:42
    Vodný čistě vyhrál opakované buly a těžit z toho ranou z první mohl Dočekal, leč branku svou pumelicí netrefil.
     
    57:20
    Třebíč hraje účelně, dokáže v případě potřeby hráče soupeře zdvojit a nic směrem vpřed jim nepovolit.
     
    57:44
    Prostějov to tedy zkusil dlouhým náhozem za branku, ale tam byl jako první gólman Brož, který s rozehrávkou vypomohl.
     
    58:15
    Vypadá to, že pro Jestřábi končí naděje a určitá skupina fanoušků to vycítila také a opouští tribuny. Honejsem totiž zbytečně sekl po pronikajícím protihráči a putuje na trestnou lavici.
     
    58:15
    Jestřábí realizační tým to ale nechce vzdát, bere si oddechový čas a trenéři Janeček s Majerem mají zřejmě nějaké eso v rukávu.
     
    58:20
    Kindl vyhrál buly, Jestřábi se vrhli vpřed a vybojovali faul.
     
    58:24
    Tomáš Svoboda oslabuje svůj tým a síly na ledě se vyrovnávají. Dvě minuty za sekání.
     
    58:30
    Hraje se ve čtyřech a Štipčák už se ohlíží, kdy dostane pokyn opustit branku.
     
    58:52
    Pokyn ale stále nevychází, i když k tomu diváci na ztichlých tribunách jasně vyzývají.
     
    59:20
    Jestřábům utíká čas a navíc jim v útočném pásmu utekl i puk, tohle už bude těžké.
     
    59:49
    Nene, Kroupa skvěle přejel celé hřiště, podržel puk za brankou soupeře a Třebíč už kotouč soupeři nepůjčí.
     
    Konec zápasu.
     
    V závěrečných momentech Prostějov nevyužil šanci zahrát si power play a i přes snížení po krásném bekhendovém blafáku Jana Veselého nakonec domucí Jestřábi prohrávají proti neoblíbené Třebíči i podruhé v přípravě. Horáci v závěru zkušeně pohlídali jednobrankový náskok a vezou si z Hané vítězství 3:2. Autorem vítězného gólu je Michal Vodný.
     
    S těmito slovy už se z Prostějova se všemi čtenáři loučím a srdečně je zvu ke sledování textových přenosů z Maxa ligy, která startuje už příští týden! (20:07:07)

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 35. Honejsek (Illéš, Pilař), 54. Veselý (Kindl) – 11. Michálek (Ferda, Kroupa), 33. Dočekal (Vodička, Svoboda), 53. Vodný (Lichanec, Böhm)


    LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák (Irgl) – Klimíček, Zdráhal, Babka, Šidlík, Krejčí, Kubeš, Poledna, Studený – Karabáček, Kindl, Veselý – Pilař, Honejsek, Illéš – Skuhrovec, Kučera, Jenyš – Korčák, Jenčovský, Tomeček
    Trenér: Martin Janeček

    SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán (Brož) – Stehlík, Kroupa, Mareš, Bořuta, Furch, Vodička, Böhm, A. Svoboda – Psota, Bittner, Lichanec – T. Svoboda, Vodný, Dočekal – Brož, Michálek, Ferda – Jaša, Kuba, Michalčuk
    Trenér: David Dolníček

    Rozhodčí: Vaněk, Čech – Kociňák, Jurčík