Trnava – Pov. Bystrica 6:4 (kon.) | HC Slovan – Vítkovice 3:6 (kon.) | Frýdek-M. – Přerov 5:3 (kon.)
Jihlava – Havlíčkův Brod 10:0 (kon.) | Chomutov – Sokolov 3:1 (kon.) | Litoměřice – Kolín 4:8 (kon.)
Havířov – Kopřivnice 8:2 (kon.) | Poruba 2011 – Zvolen 2:1 (kon.) | K. Vary – Plzeň 1:4 (kon.)
Nový Jičín – Šumperk 1:4 (kon.) | Ústí n/L – Děčín 4:5 (po pr.) | Vrchlabí – Kobra 5:4 (2:0 po s.n.)
Prostějov – Třebíč 2:3 (kon.) | Trenčín – Berani Zlín 5:3 (kon.) | Vsetín – Kometa Brno 4:2 (kon.)
Vyškov – Vel. Meziříčí 8:2 (kon.) | Levice – Detva 3:1 (kon.) | Žďár n/S – SHKM Hodonín 3:8 (kon.)
Kralupy n. Vltavou – Mostečtí Lvi 7:5 (kon.)
konec
HC SLOVAN Bratislava
3:6 (1:4, 0:0, 2:2)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 03.09.2024, 17:00 • TIPOS ARENA, Bratislava • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké úterní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Příprava před novou sezónou nabírá na obrátkách a pomalu začíná vrcholit. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC SLOVAN Bratislava a HC Vítkovice Ridera.
     
    HC SLOVAN Bratislava

    Hokejisté bratislavského Slovanu zatím sehráli sedm přípravných utkání s bilancí tří výher a čtyřikrát pak prohráli. Nejprve porazili Kometu Brno 3:2 po nájezdech a 4:2 Olomouc. S dalším českým týmem už ale padli, když nestačili na České Budějovice poměrem 1:2. Prohráli i s Třincem, Oceláři vyhráli 8:4. Poslední úspěch pak Bratislava zapsala hradeckým Mountfieldem, kdy vyhrála 4:2. Poté ale se stejným soupeřem padla 3:6 a naposledy pak Bratislavané podruhé prohráli s Olomoucí, tentokráte 0:4. Jak si povedou dnes s dalším českým zástupcem?
     
    HC Vítkovice Ridera

    Vítkovická Ridera má zatím odehraných pět přátelských duelů. Třikrát dokázala zvítězit, dvakrát pak z ledu odešla jako poražený tým. Na úvod přípravy porazila Rouen 4:2. Vítězný byl i další zápas Vítkovic, když hráči Ridery vyhráli 6:2 nad Fribourgem. Poté padli v prodloužení 5:6 se Servettem Ženeva. A nepovedl se jim ani zápas s Olomoucí, ve kterém prohráli 2:5. Naposledy už ale Vítkovičtí uspěli a získali cenný skalp. Porazili totiž 5:1 několikanásobného mistra České republiky, a sice Třinec. Na tuhle výhru se tak pokusí navázat dnes proti slovenskému Slovanu Bratislava.
     
    Úvodní sestavy:

    HC SLOVAN Bratislava: Godla (Šutov) – Acolatse, Bačik (A), Golian, Kubka, Brincko, Sersen (C), Romančík – Pecararo (A), Bjalončík, Murphy – Bakoš, Šille, Kukumberg – Dudáš, Preisinger, Lukošik – Mikulec, Lupták, Hurtaj
    Trenér: Peter Oremus

    HC Vítkovice Ridera: Pařík (Smolka) – Košťálek, Prčík, Demel, Marcel, Bialy, Mikuš, Glos – Nellis, Yetman, Abdul – Zdráhal, Barinka, Bambula – Lednický, Hladonik, Kalus – Glas, Hašek, Vehovský
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Klejna, Crman – Olle, Zelený.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Hned na začátku první třetiny se do akce dostaly Vítkovice, ale pokus Patrika Zdráhala končí na betonu Denise Godly.
     
    01:02
    Hned na to se před Lukášem Paříkem zjevili hráči Slovanu, na levé straně střílel Timotej Šille, ale jeho střelecký pokus končí mimo tři tyče.
     
    01:28
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hned další útok Vítkovic už končí gólem. Ve druhé minuta šli do úniku hosté, Patrik Zdráhal viděl dobře rozjetého svého jmenovce PATRIKA DEMELA, který se jedovkou v pokleku nemýlil a rozvlnil síť za zády Denise Godly – 0:1. Asistence: Patrik Zdráhal a Marcel Barinka.
    01:28 Patrik DEMEL - 0:1
     
    03:53
    Dlouho se drželi hráči Slovanu před Lukášem Paříkem, na levé straně vystřelil Martin Bakoš, ale jeho střelu kryje u své levé tyče brankář Ridery a zastavuje hru.
     
    04:30
    Svižný hokej z obou stran, nyní ale zahrozili opět Vítkovičtí, na hraně pravého kruhu vyslal svižnou ránu Patrik Zdráhal a ta končí na pozorném obranném zákroku Branislava Kubky.
     
    05:33
    Lukáš Pařík vyjel za svou branku, aby u mantinelu sebral odražený puk a nedostali se k němu Bratislavané.
     
    06:13
    U modré čáry ještě zachytil puk Patrik Bačik a Slovan se udržel ve vítkovickém teritoriu. Ale na Lukáše Paříka si nakonec nepřišel.
     
    06:58
    Nyní už musel brankář Vítkovic zasahovat znovu, když si na něho vyšlápl soupeř. Po jeho ráně je hra přerušena a vhazovat se bude po pravici vítkovického gólmana.
     
    07:41
    Marcel Barinka vystřelil z levé strany, puk srazila obrana Slovanu do bezpečí. Jenže si ho zpět vyškrábli zase hráči Ridery a nadále tak obléhají branku Denise Godly.
     
    08:13
    Aktivněji zatím stále působí hosté z Vítkovic, ti po brzké přesné trefě mají touhu své vedení navýšit. Střela Vojtěcha Lednického pak končí jen těsně vedle Godlovy tyče.
     
    10:12
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A důkazem aktivity Vítkovic je další gól v síti Slovanu. Juraj Mikuš nahodil kotouč do prostoru mezi kruhy, kam si rychle sjel VOJTĚCH LEDNICKÝ a jeho svižná rána prošla znovu za záda Denise Godly – 0:2. Asistence: Juraj Mikuš.
    10:12 Vojtěch LEDNICKÝ - 0:2
     
    11:36
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Domácí ještě ani nestačili vylovit kotouč ze své sítě a inkasují znovu. Z pravého kruhu vyslal další nebezpečnou střelu MARCEL BARINKA a vymetl pavučiny v Godlově síti – 0:3. Asistence: Jan Bambula a Patrik Marcel.
    11:36 Marcel BARINKA - 0:3
     
    12:12
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak to je pro domácí celek pořádná sprcha. S góly hostů se roztrhl pytel a domácí už prohrávají čtyřgólovým rozdílem. K odraženému puku se těsně před Godlou dostal ANTHONY NELLIS a trefil část odkrytého místa v jeho brance – 0:4. Asistence: Jindřich Abdul a Chad Yetman.
    12:12 Anthony NELLIS - 0:4
     
    12:12
    Střídání v týmu HC SLOVAN Bratislava:
    ze hřiště odchází Denis Godla, přichází Andrej Šutov.
     
    12:28
    Na řadě je první komerční přestávka.
     
    12:45
    Pozor si musel dávat mezi třemi tyčemi Lukáš Pařík, který na levé straně kryl pokus soupeře, na druhé straně pak musel poprvé do akce Andrej Šutov.
     
    13:42
    Roman Kukumberg projel od modré čáry až do těsné blízkosti Lukáše Paříka, ale zblízka pak na vítkovického brankáře nevyzrál. Nicméně domácí stále operují před jeho klecí.
     
    14:32
    Slovan právě vstřelil branku!
    Domácí se také dočkali a dávají první gól v utkání. Na levé straně se uvolnil MARTIN BAKOŠ, který si nabruslil až před Lukáš Paříka a tváří v tvář mu pak nedal šanci – 1:4. Asistence: Roman Kukumberg.
    14:32 Martin BAKOŠ - 1:4
     
    15:41
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Patrik Zdráhal – 2 min., sekání.
     
    16:26
    Domácí se snaží využít přesilovou hru, aby znovu snížili, ale obrana Vítkovic byla proti a vyhazuje touš do bezpečí.
     
    17:02
    A znovu se hosté ubránili akci Slovanu a odpalují kotouč před branku Andreje Šutova, čímž šetří cenné vteřiny z oslabení.
     
    17:41
    Vítkovice jsou v plném počtu.
     
    18:06
    Lukáš Pařík čelil nájezdu domácího hráče, ale tváří v tvář vytasil další zákrok a hra je přerušena. Buly po jeho pravé ruce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:08
    Další nebezpečí před Lukášem Paříkem, brankář vítkovické Ridery ovšem znovu zakročil a podržel svůj tým a jeho tříbrankové vedení.
     
    19:45
    Do akce se ještě vydali hosté, pokus Petra Haška pak u své levé tyče pokryl Andrej Šutov. Nejprve chtěl puk hned rozehrát, ale před dotěrnými hosty ho raději schoval pod lapačku a ještě hru přerušil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a byla celkem svižná. Hlavně ze strany hostů, kteří zatížili konto domácího celku čtyřmi góly a už ve třinácté minutě vedli 4:0. Jenže o dvě minuty později se už také trefili domácí, kteří mírní náskok soupeře. O jedinou trefu Slovanu se postaral Martin Bakoš. Na hostující straně stříleli Patrik Demel, Vojtěch Lednický, Marcel Barinka a Anthony Nellis.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Domácí se hned vydali do akce před Lukáše Paříka, ten ale znovu ve svém brankovišti uspěl a podržel Vítkovice.
     
    21:45
    A opět podobná situace znovu, hostující brankář jistil puk u zadního mantinelu a poté ho předal spoluhráči, který ho vytahuje ven do neutrální zóny.
     
    23:02
    Na druhé straně musel zakročit Andrej Šutov, který má puk v lapačce a hned na to nechává hru přerušit.
     
    23:52
    Branislav Kubka vyslal přízemní střelu ze střední vzdálenosti a tu v pokleku chytá Lukáš Pařík. Hned na to je zastaveno a vhazovat se bude po levé ruce ochránce vítkovické svatyně.
     
    25:15
    A znovu se ocitli hráči bratislavského Slovanu před klecí vítkovické Ridery, ale nakonec před Lukášem Paříkem vůbec nezakončili.
     
    26:21
    Vítkovičtí nyní vytáhli hru do útočného pásma, ale v rozletu je zastavila pozorná obrana Slovanu. Nicméně se stejně do akce hosté prodrali velmi rychle znovu.
     
    27:23
    Z otočky mezi kruhy střílel agilní Martin Bakoš, ovšem jeho pokus byl sražen obranou Vítkovic do bezpečí a hosté si mohli oddychnout.
     
    29:24
    Sena Wendell Acolatse švihl do puku a po jeho ráně má sudí rozpaženo – obránce Slovanu trefil konstrukci vítkovické klece!
     
    30:01
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a ve druhé třetině jsme zatím branku neviděli. Po pětigólové první třetině tak je nyní duel více opatrný.
     
    31:15
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    31:53
    Vítkovičtí ztratili puk v útočném pásmu a domácí toho chtěli rychle využít, jejich rychlá akce ale skončila znovu na precizní vítkovické obraně.
     
    33:06
    Znovu nepřesná akce Vítkovic, puk mají Bratislavané a uhánějí s ním dopředu. Rádi by vsítili druhou branku, aby se vrátili zpět do zápasu.
     
    33:14
    A nyní k tomu budou mít příležitost, protože si zahrají přesilovou hru.
     
    33:14
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Petr Hašek – 2 min., držení.
     
    33:54
    Domácí publikum se dožaduje gólu, domácí je ale zatím nevyslyšeli a navíc ztrácejí puk. Ten vyhodili hosté až před branku soupeře a osvobozují se.
     
    34:33
    Po další kombinace bratislavského Slovanu zakončoval Timotej Šille, ale odražený touš si našel Marcel Barinka a poslal ho opět až před Andreje Šutova.
     
    35:14
    Vítkovice jsou v plném počtu.
     
    36:09
    Vyloučení v týmu HC SLOVAN Bratislava:
    Adam Lukošik – 2 min., hákování.
     
    36:58
    Andrej Šutov na levé straně nadvakrát zneškodnil pokus soupeře v přesilové hře a pomohl svému týmu. Poté je hra přerušena, vhazovat se bude na pravém kruhu.
     
    37:23
    Bratislavané se dostali na puk a hned ho vyhazují až před branku Lukáše Paříka. Tím šetří cenné vteřiny z oslabení.
     
    38:09
    Slovan Bratislava se ubránil a už je v plném počtu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:19
    Domácí získali puk a uháněli do akce, na levé straně zakončoval Roman Kukumberg, proti jeho svižné střele zakročil lapačkou Lukáš Pařík.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce a zatímco v té první padlo hned pět branek, v té druhé žádná. Hosté tak stále drží náskok o tři góly a uvidíme, co nám oba týmy ještě předvedou v poslední dvacetiminutovce.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Na začátku třetí třetiny se ve své brance znovu zaskvěl Andrej Šutov, který lapil pokus Patrika Zdráhala z pravého kruhu. Hra je hned na to pozastavena.
     
    42:01
    Bratislavané zblízka zakončovali před Lukášem Paříkem, ten opět své brankoviště uhájil. Nadále tak platí stav 4:1 pro vítkovickou Rideru.
     
    43:13
    Hra byla nyní často kouskována a poté se Vítkovičtí dostali do akce, pokus Anthonyho Nellise z pravého kruhu pak do lapačky kryje Andrej Šutov.
     
    43:49
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Po bezgólové druhé třetině už je nyní jisté, že ta třetí bez vstřelené branky nebude. Postaral se o to JINDŘICH ABDUL, který si nabruslil před brankáře Andreje Šutova a protlačil kotouč za brankovou čáru – 1:5. Asistence: Patrik Demel.
    43:49 Jindřich ABDUL - 1:5
     
    45:47
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Jindřich Abdul – 2 min., vysoká hůl.
     
    46:14
    V oslabení si do prostoru mezi kruhy nabruslil Jan Bambula, ale jeho táhlá střela po zemi nezaplula za záda Andreje Šutova.
     
    46:25
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Jan Bambula – 2 min., vražení na hrazení.
     
    46:25
    Oddychový čas si bere domácí lavička, poté si domácí zahrají dvojnásobnou přesilovou hru. Na ní nyní střádají plány.
     
    46:47
    Slovan právě vstřelil branku!
    Přesilovka pět na tři je využita. Liam Pecararo nabil na pravou stranu pro SENU WENDELLA ACOLATSEHO, který poté pořádnou ránou vymetl pavučiny v síti Vitkovic – 2:5. Asistence: Liam Pecararo.
    46:47 Sena Wendell Acolatse - 2:5
     
    47:30
    Slovan právě vstřelil branku!
    A také klasická přesilová hra je využita, na levé straně se k odraženému puku dostal MARTIN BAKOŠ a trefil odkrytou Paříkovu klec. Je to jeho druhý gól v utkání, dosáhne na hattrick? Bratislavané jsou zpět v utkání – 3:5. Asistence: Liam Pecararo a Sena Wendell Acolatse.
    47:30 Martin BAKOŠ - 3:5
     
    48:41
    Vyloučení v týmu HC SLOVAN Bratislava:
    Tomáš Královič – 2 min., nedovolené bránění.
     
    49:59
    Domácí se zatím velmi dobře brání a vyhazují puky co nejdále od branky Andreje Šutova. Tím šetří vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    50:41
    Slovan se ubránil a už je v plném počtu.
     
    51:23
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    52:39
    Z vlastního obranného pásma se jali k další útočné akci hokejisté Slovanu, poté se před brankou Lukáše Paříka nedokázali střelecky prosadit.
     
    53:44
    A znovu Bratislavané neohrozili Lukáše Paříka, ten pak po zisku puku rozehrává další akci vítkovické Ridery.
     
    54:37
    Jakub Mikulec číhal mezi kruhy, přihrávku však nedostal. Následně pak už střílel Martin Bakoš, jeho pokus ale v síti nekončí. Zatím tedy domácí útočník hattrick nezkompletoval.
     
    55:26
    Další snaha domácích pokusit se o kontaktní branku, ale proti byla obrana Vítkovic.
     
    56:18
    V útočném pásmu udrželi kotouč domácí, ale před Lukášem Paříkem toho moc opět nevymysleli. Po zisku touše pak opačným směrem míří vítkovická Ridera.
     
    57:32
    Hosté se dobře brání a snaží se vyhazovat puky do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:21
    Slovan to zkouší se šesti bruslaři v poli a bez brankáře!
     
    58:34
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Jenže hned na to ujel MAREK KALUS, který byl v blízkosti domácí branky tísněn obráncem soupeře, přesto dokázal zakončit jednou rukou a puk končí ve zcela prázdné bratislavské kleci – 3:6. Asistence: Jan Hladonik.
    58:34 Marek KALUS - 3:6
     
    59:32
    Zápas se už dohrává, hosté se nikam neženou a domácí vědí, že s tímhle výsledkem už jen těžko něco udělají.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině vedli Vítkovičtí už 5:1. Slovan však dvěma slepenými góly z přesilových her dokázal snížit na rozdíl dvou branek. V závěru to zkusil bez brankáře, ale inkasoval do prázdné branky. Vítkovice tak vítězí na ledě Slovanu 6:3 a potvrzují dobré výkony v přípravném období.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:04:31)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 15. Bakoš (Kukumberg), 47. Acolatse (Pecararo), 48. Bakoš (Pecararo, Acolatse) – 2. Demel (Zdráhal, Barinka), 11. Lednický (Mikuš), 12. Barinka (Bambula, Marcel), 13. Nellis (Abdul, Yetman), 44. Abdul (Demel), 59. Kalus (Hladonik)


    HC SLOVAN Bratislava: Godla (13. Šutov) – Acolatse, Bačik (A), Golian, Kubka, Brincko, Sersen (C), Romančík – Pecararo (A), Bjalončík, Murphy – Bakoš, Šille, Kukumberg – Dudáš, Preisinger, Lukošik – Mikulec, Lupták, Hurtaj
    Trenér: Peter Oremus

    HC Vítkovice Ridera: Pařík (Smolka) – Košťálek, Prčík, Demel, Marcel, Bialy, Mikuš, Glos – Nellis, Yetman, Abdul – Zdráhal, Barinka, Bambula – Lednický, Hladonik, Kalus – Glas, Hašek, Vehovský
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Klejna, Crman – Olle, Zelený

    Diváci: 910