Topoľčany – Vlci Žilina 3:7 (kon.)
konec
HC Topoľčany
3:7 (0:2, 1:3, 2:2)
DOXXbet Vlci Žilina
sk Úterý 03.09.2024, 18:00 • TOPVAR Aréna Topoľčany • Slovenský pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu B skupiny JOJ ŠPORT Slovenského pohára medzi Topoľčanmi a Žilinou.

    HC Topoľčany


    Topoľčany si v doterajších štyroch prípravných zápasoch pripísali jedno víťazstvo a tri prehry.

    DOXXbet Vlci Žilina

    Žilina je jediný extraligový klub, ktorý nechcel chýbať v slovenskom pohári. Zverenci trénera Milana Bartoviča majú za sebou šesť duelov s rôznymi tímami. Naposledy nestačili v odvete na Trenčín a pod hradom Matúša Čáka prehrali tesne 2:3.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Topoľčany: Noskovič – Bystričan, Hauser, Benko, Pupák, Zubák, Sedlák – D. Gergel, Piačka, Matej – Bečka, Plochotnik, Gaťár – Pšenko, Mamonov, R. Petráš – Piskarev, Nemček, Bajzík – Chikancev.

    Tréner: Vladimír Matejov.

    DOXXbet Vlci Žilina: LaCouvee – Tourigny, Rajnoha, Miller, Holenda, Malina, Jakubík, Vajko, Štefánik – Lukosevicius, Jones, Fejes – R. Varga, Šmída, Kolenič – Koyš, Galamboš, Mráz – Belluš, Juščák, Melcher.

    Tréner: Milan Bartovič.

    Rozhodca: Magušin, Štefik – Takáč, Hanko.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:23
    V strednom pásme padol jeden z topoľčianskych hráčov. Cesta do útoku sa tak otvorila hosťom. Lukosevicius si nakorčuľoval pred Noskoviča, ale puk netrafil, no fauloval ho.
     
    00:26
    Vylúčenie v tíme DOXXbet Vlci Žilina:
    Lukosevicius – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi.
     
    01:41
    Topoľčanci sa ešte ani na chvíľu nedokázali usadiť v tretine, a tak to skúsil zobrať na seba Richard Petráš. Vypálil zápästím od mantinelu, LaCouvee zvládol svoju prácu.
     
    02:26
    Žilina hrá s piatimi hráčmi.
     
    03:01
    Galamboš mal puk pod kontrolou, s ktorým zašiel za útočnú modrú čiaru. Snaha pripojiť do spolupráce Koyša ale nebola dotiahnutá do konca.
     
    03:47
    Žilinský brankár LaCouvee opäť udržal puk vo svojej moci. O zákrok sa mu postaral košický odchovanec Adam Matej. Nasleduje buly po ľavej ruke Kanaďana.
     
    05:17
    Pekná kľučka sa vydarila krídelníkovi prvého žilinského útoku Fejesovi. Dokázal aj presne zakončiť, no Noskovič bol na toto pripravený.
     
    05:58
    Nebezpečný puk na zadnú tyčku topoľčianskej bránky! O prekvapenie Noskoviča sa chcel postarať Šmída, ktorému zakončenie skomplikoval Gergel!
     
    06:21
    Vlci Žilina dali gól! Teraz sa už Žilinčania nemýlili. BRUNO MRÁZ bol chvíľku osamotený a zasiahol do čierneho po ukážkovej prihrávke Tourignyho. Asistencie: Peter Galamboš a Miguel Tourigny.
     
    07:24
    Pomerne vydarená spolupráca hráčov druhej formácie Topoľčian. Plochotnik priťukol Gaťárovi, ktorý išiel do uhla, ale vyprodukoval kvalitný pokus. LaCouvee ho likvidoval betónom.
     
    08:42
    V útočnom pásme prevetral dres Filip Nemček, ktorý si napriek osamoteniu veril proti značnej presile Žiliny. Vlci ho však rýchlo vyhnali.
     
    09:28
    Kontra domáceho mužstva. LaCouvee sa nalepil na svoju prvú žŕdku. Musel zasahovať po presnom zakončení Gergela zľava. Prerušená hra.
     
    10:00
    Richard Noskovič nielenže neinkasoval, ale nebol vôbec nútený ani len zasiahnuť. Koncovka Jakubíka zamierila na ochrannú sieť.
     
    10:31
    Domáci obrancovia boli platní v obrannej činnosti. Podarilo sa im eliminovať nebezpečného zakončovateľa Fejesa, ktorý už plánoval strelu z medzikružia.
     
    11:41
    Vargu nedokázali domáci hráči odstaviť od puku. Preukázal na ňom veľkú silu. Spoza bránky nachystal palebnú pozíciu Šmídovi. Ten sa snažil trafiť k ľavej tyčke, ale teraz mu to nevyšlo.
     
    13:03
    Krušné chvíle zažívali hokejisti Topoľčian. Žilina zachytila výborný herný úsek a neplatila veta o bližšej striedačke. Žilinský tlak rástol, no súperovi sa ho podarilo prerušiť.
     
    13:59
    Hromadný súboj o puk v strednej tretine. Piačkovi spadla prilba z hlavy, a tak musel urýchlene šprintovať na striedačku.
     
    14:50
    Gaťár nebol topoľčiansky spasiteľ. Opäť vlci začínali zvyšovať obrátky v ofenzívnej zóne, ale domáci ďakujú za doterajší výkon gólmana Noskoviča.
     
    15:26
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    Zubák – 2 min., sekanie.
     
    15:37
    Noskovič neisto zasahoval proti strele Lukoseviciusa. Následne bolo pred ním husto a nemal šancu nájsť si puk na druhýkrát.
     
    16:58
    Vlci Žilina dali gól! Hostia ťažia z výborného dôrazu pred bránou Topoľčian. Dorážanie parádne sadlo na hokejku PETRA GALAMBOŠA. Zubák predčasne opúšťa trestnú lavicu. Asistencie: Brenden Miller a Sebastián Šmída.
     
    18:32
    Žilina mohla odskočiť na rozdiel troch gólov! V gólovej šanci však Róbert Varga nechal vyniknúť brankára Noskoviča!
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Na základe hry i stavu majú Žilinčania duel v Topoľčanoch pod kontrolou. Vlkov dostal do vedenia Mráz, ku ktorému sa pridal v presilovej hre Galamboš.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:48.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:24
    LaCouvee preverený po pár sekundách z druhej tretiny. Piačka nemieril svoj pokus najhoršie, ale možno si táto situácia pýtala spoluprácu s Matejom, aby to bolo nebezpečnejšie.
     
    21:29
    Šmída ležérne rozohrával puk z vlastnej obrannej tretiny. Vlci boli v tejto chvíli zatlačení späť do pásma. Vypomáhať musel aj brankár LaCouvee.
     
    22:29
    Galamboš zvládol rozhodujúcu kľučku pred vlastnými kruhmi. Topoľčiansky súper následne výrazne zaostal. Z pravého krídla prišla podpora od Mráza, ale bez strely na Noskoviča.
     
    23:40
    Erik Rajnoha nezískal presnú prihrávku na modrú čiaru. Počkal si tak na odraz puku od mantinelu a následne pálil. Noskovič mu to zneškodnil pravým betónom.
     
    24:01
    Vlci Žilina dali gól! Úspešné repete pre žilinského obrancu ERIKA RAJNOHU. Tvrdý príklep spoza ľavého kruhu zastavila sieť Richarda Noskoviča. Asistencia: Miguel Tourigny.
     
    24:56
    Plochotnikov prechod nebol stopercentný. Išiel proti dvojici Žilinčanov a navyše si musel puk prikopávať, čo ho zbrzdilo.
     
    25:18
    Vylúčenie v tíme DOXXbet Vlci Žilina:
    Holenda – 2 min., držanie.
     
    26:01
    Topoľčany dali gól! Topoľčany sa revanšujú Žiline rovnakou mincou, a teda využitou presilovkou. Pri mantineli spadol Šmída, PATRIK BEČKA získal puk a presne to napálil za chrbát LaCouveeho. Asistencia: Maxim Mamonov.
     
    Reklamná prestávka.
     
    26:53
    LaCouvee ostal na svojej prvej žŕdke. Z uhla ho ohrozila dlhoročná ikona domáceho klubu obranca Miloš Bystričan.
     
    28:03
    Poriadok do vlastnej obrany prišiel urobiť útočník Patrik Koyš. Následne ponúkol puk obrancom, ale Žilinčanom teraz neprial prechod do útočného pásma.
     
    28:59
    Rajnoha od modrej čiary strieľal na domácu bránku, pričom Noskovič nemal možnosť vidieť na puk! Z tejto jeho nevedomosti však neprofitoval zblízka dorážajúci Fejes!
     
    29:52
    Postavenie mimo hry Topoľčian. Pohárový duel sa prehupne do druhej polovice riadnej hracej doby. Žilina vyhráva pod Tribečom 3:1.
     
    30:56
    Zakázané uvoľnenie sa nepískalo. Do útočného pásma môžu trieliť hokejisti Žiliny.
     
    31:40
    Jakubíkovi bol vyrazený puk domácim Matejom. Žilinský obranca mal už výrazný deficit v korčuliarskom súboji, a tak sa spoliehal na Malinu, ktorý spracoval útočiaceho hráča.
     
    32:18
    Richard Noskovič podržal Topoľčany. V náručí udržal prudkú strelu obrancu Holendu. Hra je prerušená.
     
    Reklamná prestávka.
     
    33:03
    Fejes sa držal na puku za útočnou modrou čiarou, ale nevyšiel mu bekhend na Jonesa. Zozadu ho podporil Miller, no Žilinčania odchádzajú z pásma.
     
    33:30
    Vylúčenie v tíme DOXXbet Vlci Žilina:
    Tourigny – 2 min., sekanie.
     
    34:59
    Nemastná, neslaná presilová hra domácich Topoľčian. Výborná robota súpera spod Dubňa, ktorý bez problémov kontroluje hru v početnej nevýhode.
     
    35:30
    Žilina hrá s piatimi hráčmi.
     
    36:11
    Holenda hľadal niekoho na teč pri zadnej konštrukcii topoľčianskej svätyne. Noskovič sa nakoniec jemne hranou lapačky dotkol puku a poslal ho do rohu.
     
    36:51
    Žilinčanom unikol ukrajinský talent Plochotnik, ale sám vpredu veľa toho nevymyslel.
     
    37:46
    Bruno Mráz náznakom strely poslal do pokľaku Hausera a otvoril sa mu priestor. Noskovič však nesklamal svoj kolektív.
     
    38:23
    Vlci Žilina dali gól! HUNTER FEJES prekonal Noskoviča presným zakončením švihom zo stredu pravého kruhu. Asistencie: Miguel Tourigny a Jakub Kolenič.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:07
    Vlci Žilina dali gól! Už je to 5:1 pre Žilinu. MARTIN BELLUŠ si pýtal nahrávku pred odkrytú bránu, do ktorej sa však trafil z odrazeného puku od brankára Noskoviča. Asistencia: Peter Melcher.
     
    39:37
    Vylúčenie v tíme DOXXbet Vlci Žilina:
    Lukosevicius – 2 min., držanie hokejky.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Výrazný krok k pohárovému triumfu urobili Žilinčania v priebehu prostredného dejstva. Očakávané víťazstvo už by im nemalo ujsť.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:34.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:42
    Nastrelenie Bečku presne na brankára LaCouveeho. Domáci nezaznamenali presnú dorážku. Vlci odolali.
     
    40:51
    Vlci Žilina dali gól! Hostia udreli v oslabení. Dieru v obrane využil PETER MELCHER, keď nekompromisne poslal puk do brány Noskoviča okolo pravej tyčky. Asistencie: Erik Rajnoha a Bruno Mráz.
     
    42:06
    Zakázané uvoľnenie Topoľčian. Žilina prichádza na vhadzovanie do pásma. Jones ho však nevyhral.
     
    42:59
    V útočnom pásme si vytvoril miesto na strelecký pokus Matej. LaCouvee bez výraznejších komplikácii chytil puk. Do brány ale ešte prišiel dobiedzať Gergel a videli sme prvú emóciu, keď ho krotil Rajnoha.
     
    44:11
    Teč Juščáka v medzikruží, keď mu to presne na čepeľ hodil Holenda. Noskovič bol teraz v správny čas na správnom mieste.
     
    45:25
    V tejto chvíli Juščák ponúkol tečovanú možnosť pred bránkovisko aktívnemu Melcherovi. Noskovič zachytil puk a prerušil dianie.
     
    45:40
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    Piačka – 2 min., podrazenie.
     
    46:15
    Kvalitnú strelu poslal zo svojej hokejky kanadský obranca Miller. V bránke Topoľčian ukázal úspešný zákrok Richard Noskovič.
     
    47:06
    Tourigny sa celý zápas tlačí do všetkých žilinských akcií, ktoré sa podarí vytvoriť. Teraz to však neodhadol nahrávkou na krajana Jonesa.
     
    47:16
    Vlci Žilina dali gól! Žiline vyšla gólovo druhá presilovka v stretnutí. HUNTER FEJES bol silný v bránkovisku a na dvakrát dotlačil puk za bránkovú čiaru. Asistencie: Nick Jones a Patrik Koyš.
     
    48:37
    Dvojnásobná šanca mladého Tourignyho! Obranca Žiliny v prvom prípade narazil na brankára Noskoviča! Pri reparáte rozvlnil bočnú sieť!
     
    Reklamná prestávka.
     
    49:46
    Zakázané uvoľnenie. Topoľčany už majú toho dosť. Prevaha je jasne na strane Žiliny, a to po všetkých stránkach. Pred záverečnou desaťminútovkou riadnej hracej doby je o všetkom rozhodnuté.
     
    49:57
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    Zubák – 2 min., nešportové správanie.
     
    50:12
    Jonesovi sa ponúkol priestor na ohrozenie topoľčianskeho brankára. Noskovič mihol lapačkou a zlikvidoval strelu hosťujúceho cudzinca.
     
    51:04
    Vylúčenie v tíme DOXXbet Vlci Žilina:
    hráčska lavica Žilina – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
     
    51:57
    Topoľčany hrajú s piatimi hráčmi.
     
    51:59
    Prekombinované zo strany topoľčianskeho kolektívu. LaCouvee tak nemusel riešiť nič vážne.
     
    52:36
    Topoľčany dali gól! Špeciálna chvíľa pre MARTINA BENKA. Bývalý hráč Žiliny sa presadil krkolomným spôsobom. Trafil korčuľu Millera, od ktorej putoval puk do bránky. Asistencia: Edmund Piačka.
     
    Reklamná prestávka.
     
    53:55
    Vo vyššej permanencii je stále domáci brankár Noskovič, aj keď Žilina si svoju úlohu splnila siedmimi strelenými gólmi. Skórovať zabránil Lukoseviciusovi.
     
    55:24
    Ďalší zákrok si pripísal žilinský gólman LaCouvee. Kanaďana zamestnal dobrým pokusom Plochotnik.
     
    56:11
    Vylúčenie v tíme HC Topoľčany:
    Sedlák – 2 min., držanie hokejky.
     
    56:52
    Topoľčany dali gól! Koleničova chyba v strednom pásme. PATRIK BEČKA mu zobral puk a jeho zakončenie prepadlo LaCouveemu popod ľavý betón. Bez asistencie.
     
    57:30
    Noskovič s famóznym zásahom! Hlavu v smútku mal útočník Koyš!
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    58:11
    Topoľčany hrajú s piatimi hráčmi.
     
    Koniec zápasu.
     
    Topoľčany dvomi gólmi v záverečnej tretine aspoň zmierili prehru na konečných 3:7. Žilina správnou nohou vykročila do pohárových bojov. Pomohol jej dvojgólový Hunter Fejes. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:09:24)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 27. Bečka (Mamonov), 53. Benko (Piačka), 57. Bečka – 7. Mráz (Galamboš, Tourigny), 17. Galamboš (Miller, Šmída), 25. Rajnoha (Tourigny), 39. Fejes (Tourigny, Kolenič), 40. Belluš (Melcher), 41. Melcher (Rajnoha, Mráz), 48. Fejes (Jones, Koyš)


    HC Topoľčany: Noskovič – Bystričan, Hauser, Benko, Pupák, Zubák, Sedlák – D. Gergel, Piačka, Matej – Bečka, Plochotnik, Gaťár – Pšenko, Mamonov, R. Petráš – Piskarev, Nemček, Bajzík – Chikancev.
    Trenér: Vladimír Matejov.

    DOXXbet Vlci Žilina: LaCouvee – Tourigny, Rajnoha, Miller, Holenda, Malina, Jakubík, Vajko, Štefánik – Lukosevicius, Jones, Fejes – R. Varga, Šmída, Kolenič – Koyš, Galamboš, Mráz – Belluš, Juščák, Melcher.
    Trenér: Milan Bartovič.

    Rozhodčí: Magušin, Štefik – Takáč, Hanko.