Trnava – Val. Meziříčí 4:3 (1:0 po s.n.) | Slavia – Pardubice B 2:4 (kon.) | Technika Brno – Havlíčkův Brod 2:1 (kon.)
Black Wings Linz – Motor ČB 0:3 (kon.)
konec
Technika Hockey Brno
2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
BK Havlíčkův Brod
Středa 04.09.2024, 18:30 • Hokejové haly dětí a mládeže • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:35:16)
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině nakonec padly tři góly. Nejprve se ujali vedení domácí hráči a ti poté náskok navýšili. Hned na to ale hosté snížili na rozdíl jediné branky a byli zpět v zápase. Jenže se jim už nepovedlo vyrovnat a na ledě Techniky tak zapisují další prohru v přípravě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Puk mají domácí hráči, sice netrefili prázdnou klec, ale už to vypadá, že těsný náskok uhájí. Ještě se ale hra točí před domácí branku, kde se bude vhazovat. Hosté tak mají asi poslední šanci na vyrovnání.
     
    59:30
    Nebezpečnou střelu kryje do lapačky Michal Šurý a hra je přerušena. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    58:59
    Hosté jsou v šesti a zkouší to bez brankáře!
     
    58:59
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    58:40
    Třetí třetina spěje ke svému konci. Domácí drží puk a nepouštějí soupeře k odvolání brankáře.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:33
    Pozor si teď musel dávat brankář hostů, Vojtěch Nečas čelil střele mezi kruhy z hole Miroslava Holce, ale předvedl mu přesný zákrok.
     
    55:30
    A znovu hosté obléhali pásmo domácích, Milan Valášek tečoval pokus soupeře, ale gólman Techniky vytasil další povedený zákrok.
     
    54:02
    Mezi kruhy se zjevil Max Kotrba a tváří v tvář Michalu Šurému vystřelil, ale nedokázal ho prostřelit!
     
    53:45
    Závar před domácí brankou, hosté se ve skrumáži chtěli lépe zorientovat a skórovat, ale tenhle tah jim nevyšel. Rázem pak domácí otáčejí hru opačným směrem.
     
    53:06
    David Vala poslal žabku na domácí klec, ale puk byl sražen vysoko nad branku Michala Šurého.
     
    52:20
    Tomáš Račický neposlal své zakončení za záda hostujícího brankáře, následně pak oba celky rychle střídají.
     
    51:32
    Puk zmizel z dohledu sudích a hra je přerušena a vykázána do středního pásma, buly bude vhozeno ve středovém kruhu pro vhazování.
     
    50:37
    Hosté vycítili šanci a tlačili se za vyrovnáním, ale Lukáše Endál netrefil zařízení z prostoru mezi kruhy.
    49:01 Lukáš BUREŠ - 2:1
     
    49:01
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jenže záhy hosté snižují a rázem jsou zpět v utkání. K odraženému puku se dostal LUKÁŠ BUREŠ a zblízka ho pak dotlačil za záda Michala Šurého – 2:1. Asistence: Adam Rauš a Michal Kerber.
    48:20 Erkki LAIHO - 2:0
     
    48:20
    Technika právě vstřelila branku!
    Další aktivita domácích vyústila druhým přesným zásahem. ERKKI LAIHO sice napoprvé neprostřelil Nečase, napodruhé se mu to už povedlo a domácí jdou do dvoubrankového náskoku – 2:0. Asistence: Tomáš Staněk a David Putz.
     
    47:24
    Další slibně se rodící akci Techniky zastavilo postavení mimo hru a ta je vykázána zpět do středního pásma, kde se za chvíli bude vhazovat.
     
    47:01
    Další pokus hostů a v něm Patrik Vašíček, jeho zakončení z hrany levého kruhu zastavila pozorná domácí obrana a má kotouč zase ve své moci.
     
    46:35
    Po levém křídle pláchl Lukáš Bureš a jeho svižná rána z kruhu končí v moci Michala Šurého. Ten hned na to raději přerušuje hru.
     
    46:19
    Další nebezpeční před brankou Havlíčkova Brodu zažehnal Vojtěch Nečas a bleskově nechává hru zastavit. Vhazovat se bude na pravém kruhu.
     
    45:45
    Pavel Kubica vyslal jedovku mezi kruhy a ta končí na pozorném hostujícím brankáři Vojtěchu Nečasovi. Buly po jeho pravé ruce.
     
    44:45
    Domácí prostřídali a do akce se už žene čerstvá pětka Techniky.
     
    43:59
    Na pravé straně střelou z první vystrašil domácího brankáře Michala Šurého Marek Tecl, ale nakonec jeho pokus kryje betonem.
     
    43:03
    Domácí vedoucí branka nakopla a znovu se drali do zakončení. Na hraně pravého kruhu střílel Erkki Laiho, ale jeho pokus končí mimo.
     
    41:48
    Brněnská Technika je v plném počtu.
    40:27 Tomáš MARTINEC - 1:0
     
    40:27
    Technika právě vstřelila branku!
    Ve vlastním oslabení se domácí dostali do akce a tu v blízkosti Vojtěcha Nečase zužitkoval TOMÁŠ MARTINEC střelou do jeho odkryté klece a strhává tak vedení na stranu Techniky. Zároveň tak na začátku třetí třetiny otevřel skóre – 1:0. Asistence: David Putz.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:00.
     
    Střely na branku ve druhé třetině: 6 – 14
     
    Také druhá třetina je u konce a znovu se skóre neměnilo. Zatím tedy oba gólmani drží znovu čistá konta. Uvidíme, zda se zápas rozuzlí ještě v základní hrací době, nebo zda uvidíme nastavenou hrací dobu či dokonce samostatné nájezdy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Tomáš Pigl.
     
    39:48
    V posledních vteřinách druhé třetiny domácí špatně střídali a dostávají vůbec první dvě minuty trestu. K vidění bude první přesilová hra zápasu, kterou si zahrají hosté.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:25
    Erkki Laiho si klepl mezi kruhy o přihrávku, té se ale nedočkal a hosté poté opouštějí obranné pásmo a míří rychle do toho útočného.
     
    37:50
    Znovu se střídaly akce na obou stranách, s těmi si ale poradili oba brankáři. Nyní mají kotouč zase hosté a ještě to zkoušejí před Michalem Šurým.
     
    35:17
    Niko Ervasti střelou zápěstím vyslal nepříjemný pokus směrem k brance Vojtěcha Nečase, ten ale holí kotouč sráží do rohu obranného pásma.
     
    34:10
    Jedovka Milana Valáška z pravé strany byla sražena obranou brněnské Techniky do bezpečí a puk nakonec proskočil do středního pásma.
     
    33:25
    Nahození Lukáše Formana od modré čáry šlo k protější tyči, kotouč pak skončil jen těsně vedle ní. Ani nyní se tedy skóre zase nemění.
     
    32:15
    Filipu Pártlovi nevyšel slalom do útočné třetiny a místo střely tak čelil ztrátě puku, který mu sebrali domácí hráči.
     
    31:19
    A další možnost pro hosty, kterých opět bylo plné kluziště, nicméně další pokus Lukáše Endála končí na pozorném Michalu Šurém.
     
    30:56
    Do prostoru mezi kruhy si rychle najel Marek Tecl, ale jeho tečovaná rána byla zastavena pozornou domácí obranou.
     
    30:08
    Střídání v týmu BK Havlíčkův Brod:
    ze hřiště odchází Čeněk Novák, přichází Vojtěch Nečas.
     
    30:02
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a na ukazateli skóre stále svítí bezbrankový stav. Nyní se vhazuje po pravé ruce Michala Šurého, protože se Brno dopustilo zakázaného uvolnění.
     
    29:12
    Na pravé straně zblízka švihl do puku Max Kotrba, ale jeho také domácí brankář vychytal a stále tak se svým protějškem Novákem drží čisté konto.
     
    28:40
    Zblízka to na Michala Šurého zkusil Jiří Benák, ale tváří v tvář domácímu brankáři neuspěl. Nicméně gólman brněnské Techniky raději kryje kotouč a přerušuje hru.
     
    27:06
    Další možnost pro domácí, kteří to zkoušeli před Čeňkem Novákem, ale neuspěli.
    25:21 Povedená střela Endála končí na Šurém
     
    25:21
    Lukáš Endál si nabruslil do útočného pásma, dostal zpětnou přihrávku mezi kruhy, kde udělal další krok navíc. Našel si lepší střeleckou pozici, po jeho táhlé střele ale končí kotouč někde na výstroji Michala Šurého!
     
    24:13
    Na druhé straně si musel dávat pozor Čeněk Novák, na kterého se řítil Pavel Kubica, jeho pokus po zemi končí na Čeňku Novákovi.
     
    23:46
    Hosté o sobě čím dál více začínají dávat vědět a opět se usadili v teritoriu brněnské Techniky. Ale zase ztroskotali na pozorném brankáři Brna, který zase zavřel své brankoviště.
     
    23:07
    Další zákrok Šurého, který opět podržel svůj tým a raději kryje hru. Opět se vhazuje před jeho svatyní.
     
    22:15
    A znovu v akci hosté, Patrik Vašíček dostal přihrávku k modré čáře, ale jeho následná rána končí na pozorném Michalu Šurém.
     
    21:32
    Lukáš Endál si potáhl puk a dostal se s ním až do útočné třetiny, tam ale o kotouč přišel a rázem tak je u konce slibný náznak hostující šance.
     
    20:55
    Hosté nyní vytáhli hru do útočného pásma, co byli pod menším tlakem soupeře. Ale bruslaři před Michalem Šurým nezahrozili.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v první třetině: 8 – 13
     
    Další třetina začne přibližně v 19:15.
     
    První třetina je minulostí a příliš mnoho krásy nepobrala. Neviděli jsme ani jednu branku, nějaké šance na obou stranách ano, ale ne tak výrazné, aby z nich padl úvodní gól. Největší šance zápasu se zrodila ve třetí minutě, kdy Tomáš Pigla jedovkou z pravého kruhu prověřil Čeňka Nováka, který uspěl a podržel Havlíčkův Brod. Zatím je to tedy bez branek, oba brankáři hájí čistá konta. Uvidíme, co nám nabídne prostřední část hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Pro hru vysokou holí je ještě hra vykázána do středního pásma a vhazovat se bude na levé straně blíže brance brněnské Techniky.
     
    19:32
    Žabka z hole Adama Popelky končí na betonu Čeňka Nováka a hosté pak vyhazují puk ven tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    19:19
    Po pokusu domácích čapl kotouč Čeněk Novák a před dotírajícím soupeřem raději přerušil hru. Vhazovat se tak bude po jeho levé ruce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:19
    Čeněk Novák jistil puk u svého brankoviště a posunul ho nalevo pro spoluhráče. Jenže se tam ocitl i soupeř a ten ho vydoloval zpět na hokejky brněnské Techniky.
     
    17:38
    Slibně se rozvíjející akci Techniky zastavilo postavení mimo hru, která je přestěhována zpět do středního pásma, kde bude za chvíli vhozeno buly.
     
    16:45
    Dalekonosné vyhození končí na hybridním zakázaném uvolnění a hra pokračuje dále.
     
    15:28
    Adam Rauš clonil soupeři, kterému se nepovedlo dostat puk do bezpečí a mimo dosah Michala Šurého, Havlíčkův Brod tak může stále útočit.
     
    14:59
    Lukáš Endál dotíral před domácím brankářem a ten opět mezi svými třemi tyčemi čaroval. Jeho přízemí pokus pokryl příložníkem.
     
    14:45
    Hosté získali kotouč bleskově po vhazování v jejich teritoriu a hned uháněli dopředu, ovšem před Michalem Šurým nezakončili.
     
    13:55
    Michal Šurý nyní musel zasahovat u své levé tyče, když na něho nebezpečně vystřelil Milan Valášek. Hra je přerušena a buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    13:19
    Daniel Pavelec zachytil ve středním pásmu rozehrávku soupeře a dostal kotouč před branku Michala Šurého, ovšem tam nebyl nikdo, kdo by mohl zakončit.
     
    12:03
    Další možnost pro domácí tým, na pravé straně z mírného úhlu střílel Tomáš Pigl, ovšem jeho zakončení chybělo o něco více přesnosti. Skóre se tak stále nemění a zůstává bezbrankové.
     
    10:38
    Marek Tecl se pokusil zpracovat puk, aby ho dostal do útočného pásma. Ale ten mu utekl z čepele a rázem o něj přišel. Do akce tak opět může zamířit brněnský soupeř.
     
    09:23
    Do akce se dostávali zase Brňané, ale vystavili se ofsajdové pasti a hra je tak vykázána zpět do neutrální zóny, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    07:11
    Milan Valášek si najížděl mezi kruhy a ohlížel se za sebe, ale nevšiml si, že by mu někdo nasměroval puk a rázem tak skončil náznak akce Havlíčkova Brodu.
     
    06:40
    Filip Pártl vyhazoval puk z obranné třetiny tak prudce, že skončil až u brány Michala Šurého. Je z toho tedy zakázané uvolnění a znovu se vše stěhuje před Čeňka Nováka.
     
    05:11
    Matador Havlíčkova Brodu, Jan Novák to zkusil ještě ze středního pásma, jeho pokus ale byl spíše prudším nahozením a kotouč mají hosté, kteří už operují před Michalem Šurým.
     
    04:17
    Tomáš Staněk byl dalším domácím hráčem, který ohrozil hostující branku. Najel si také k pravému kruhu a jeho švih pak končí na levém betonu Čeňka Nováka.
     
    03:15
    Brňané byli znovu aktivní před klecí soupeře, tu ale zavřel Čeněk Novák, který sklapnutím svých betonů podržel tým. Následně pak nechal hru plynout a poslal puk směrem ven z pásma.
     
    02:26
    Tomáš Pigl nabral rychlost a najel si na hranu pravého kruhu a jeho následná svižná rána byla sražena nad branku Čeňka Nováka!
     
    02:10
    Zakázané volnění Havlíčkova Brodu a hra je přestěhována před Čeňka Nováka. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    01:30
    Ve středním pásmu ztratili puk Havlíčkobrodští a dopředu tak šli hráči Techniky. Jenže před Čeňkem Novákem nezakončili tak, jak by si přáli.
     
    00:38
    Hosté mají puk a už se s ním derou před branku Techniky. Poté to na pravé straně zkoušel Filip Pártl, ale jeho přízemní střela se neujala.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Technika Hockey Brno: Šurý (Nešpůrek) – Forman, Trnka, Úlehla, Ervasti, Kubica, Kepic – Nekvapil, Holec (C), Popelka – Staněk, Putz, Laiho – Martinec, Harmim, Račický – Vach, Benýšek (A), Pigl
    Trenér: Martin Stloukal

    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Nečas) – J. Novák, Vašíček, Vala, J. Kuchta, Kerber, Benák – Tecl, Valášek, Střecha – Endál, Pártl, Dymák – P. Kuchta, Rauš, Bureš – Kotrba, Pavelec (C)
    Trenér: Petr Novák

    Rozhodčí: Maršálek – Komínek, Malý.
     
    Technika Hockey Brno

    Loňský nováček 2. ligy většinu sezony pokukoval po play off, to si ale nakonec vybojovala zkušenější mužstva, a Technika tak skončila na desátém místě. V nadcházejícím ročníku bude pro Brno vyřazovací část soutěže jasným cílem.

    Největší posilou Techniky je bezesporu Miroslav Holec, který mimochodem před třinácti lety gólem v oslabení poslal Havlíčkův Brod do semifinále 1. ligy. Od té doby ale uplynulo hodně vody. Šestatřicetiletý útočník se může pochlubit 540 starty v nejvyšší tuzemské soutěži. Minulou sezonu pomohl Vsetínu k ovládnutí tehdejší Chance ligy.

    Brněnský kádr posílily mladé pušky Adam Popelka z Vyškova a David Putz z Chomutova. Obranné řady vyztužil třicetiletý Lukáš Forman se zkušenostmi z extraligy a 1. ligy. Technika ve svých řadách přivítala i dvojici finských hráčů Nika Ervastiho a Erkki Laiha. První jmenovaný české prostředí dobře zná, minulou sezonu totiž hájil barvy Opavy.
     
    BK Havlíčkův Brod

    Havlíčkobrodští hokejisté se nadále připravují na nadcházející sezonu. V uplynulém víkendu podstoupili třídenní soustředění v Ledči nad Sázavou, kde trénovali na ledě i v posilovně. Bruslaři si tvrdé tréninky zpestřili badmintonem či nohejbalem.

    Novákova družina má za sebou již čtyři přípravná utkání. Bruslaři nejdříve přehráli Písek 4:1, poté porazili favorizovaný Tábor 4:3 po samostatných nájezdech a v omlazené sestavě vyhráli nad Světlou nad Sázavou. V zatím posledním zápasu havlíčkobrodští hokejisté poprvé prohráli, když padli s Vrchlabím těsně 3:4. V úterý ale Brod vyjel do dočasného azylu Jihlavy a s prvoligovým soupeřem to nevyšlo. Dukla utkání jasně ovládla poměrem 10:0.
     
    Dobrý den, vítejte u online přenosu z hokeje. Ve středu čtvrtého září je na programu přípravné utkání. V něm na sebe narazí týmy Technika Hockey Brno a BK Havlíčkův Brod. Úvodní buly je na programu v 18:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 41. Martinec (Putz), 49. Laiho (Staněk, Putz) – 50. Bureš (Rauš, Kerber)


    Technika Hockey Brno: Šurý (Nešpůrek) – Forman, Trnka, Úlehla, Ervasti, Kubica, Kepic – Nekvapil, Holec (C), Popelka – Staněk, Putz, Laiho – Martinec, Harmim, Račický – Vach, Benýšek (A), Pigl
    Trenér: Martin Stloukal

    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (31. Nečas) – J. Novák, Vašíček, Vala, J. Kuchta, Kerber, Benák – Tecl, Valášek, Střecha – Endál, Pártl, Dymák – P. Kuchta, Rauš, Bureš – Kotrba, Pavelec (C)
    Trenér: Petr Novák

    Rozhodčí: Maršálek – Komínek, Malý