Plzeň – Kladno 4:1 (kon.) | K. Vary – Motor ČB 6:5 (kon.) | Slavia – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Sparta – Liberec 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
HC Slavia Praha
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
BK Mladá Boleslav
Čtvrtek 05.09.2024, 18:00 • Zimní stadion Eden, Praha • Extraliga dorostu • 1 • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý podvečer z pražského Zimního stadionu Eden. Od osmnácti hodin zde vypukne úvodní kolo Extraligy dorostu, do kterého sešívaní vstoupí proti bruslařům z Mladé Boleslavi.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Štěpánek (Netušil) – Filip, Hess, Oh, Skyba (C), Verbeščuk, Švec, Malacha – Švancar (A), Ducháček, Holejšovský – Slížek, Egart, Malacha – Mach, Mikš, Keller – Janoušek.
    Trenér: Tomáš Kucharčík

    BK Mladá Boleslav: Martínek (Beran) – Kříž, J. Dvořák, Piskač, Konvalinka, Hora, Čermák (A) – Ždanov, T. Dvořák, Hrouda – Musil, Vrbata, Vasiak – F. Matějka (A), Chabada, Vovsík – T. Novotný, Hanyš (C).
    Trenér: Martin Škaloud.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Domácí vyhráli úvodní vhazování a do útoku se hnal Šimon Janoušek. Jeho snaha byla přerušena a hosté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    01:13
    Souboj v rohu kluziště vyzněl lépe pro domácí, kteří z obranného pásma vyvezli puk. Tadeáš Mikš ale nepřešel přes dva bránící obránce.
     
    02:06
    Úvodní střelu vyslal ze své hokejky Vojtěch Švancar, Jaroslav Martínek byl ale připraven.
     
    02:49
    Hosté na chvíli zamknuli Pražany v obranném pásmu, po Švancarově úniku ale Boleslav rozehrává opět za svojí brankou.
     
    04:10
    Nahození Matiáše Piskače neprošlo na nikoho ze spoluhráčů. Defenziva Slavie je v hlídání těchto dlouhých přihrávkách zatím pozorná.
     
    05:05
    Vhazování v útočném pásmu nakonec vedlo ke střele Adama Konvalinky, který ale trefil pouze beton domácího brankáře.
     
    06:21
    Sešívaní nyní nepřesně rozehráli, nahrávku v mezikruží získali zelenočerní hokejisté a celou akci musel uklidnit zákrokem Kryštof Štěpánek.
     
    07:19
    Slavia se dlouhou chvíli nemohla dostat z obranné třetiny. Až nyní zavezla puk přes půlící čáru a celá pětka odjela postupně střídat.
     
    08:29
    Filip Matějka si vyvezl puk od mantinelu na střed, odkud následně vystřelil. Tato nepřesná rána ale minula pravou tyč Štěpánka.
     
    09:33
    Mnoho mikro soubojů o puk probíhalo ve střední třetině. Kotouč se po teči Holejšovského dostal mimo hrací plochu.
     
    11:00
    5/5
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Hosté po jedenácti minutách otevírají skóre. Na začátku celé akce získal v obranném pásmu Čermák puk a nahrál jej Ždanovovi. Ten projel do útočné třetiny jako nůž máslem a v ideální chvíli poslal přihrávku TOMÁŠOVI NOVOTNÉMU. Ten vymetl levou šibenici a posílá svůj celek do vedení. Asistence: Olexandr Ždanov
    Novotný T., Ždanov O., Dvořák J., Čermák T., Chabada M.
    Švancar V., Slížek M., Verbeščuk D., Malacha J., Janoušek Š.
    11:00 Tomáš NOVOTNÝ - 0:1
     
    12:37
    Pražané se snaží skóre velmi rychle dorovnat. Sérii střel ale pokaždé zneškodnil Jaroslav Martínek.
     
    13:19
    Obětavý zákrok předvedl na obranné modré čáře Tadeáš Dvořák, který schytal střelu svého oponenta. I díky jeho zákroku se puk dostal do střední třetiny.
     
    14:23
    Na druhé straně se po několika minutách musel předvést Kryštof Štěpánek, který zneškodnil nadvakrát střelu boleslavských bruslařů.
     
    15:28
    Ondřej Mach projel s pukem do útočné třetiny. Proti zakončení na branku byl pozorný Filip Kříž, který koncem své hole odvrátil puk do ochranné sítě.
     
    16:48
    Prostrčení puku od Adama Kellera vedlo k rychlému přechodu Slavie do útočné třetiny. Tam si ale hosté s celou akcí poradili a nyní uklidňují hru.
     
    18:25
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Tomáš Novotný – 2 min., podrážení.
     
    18:48
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Adam Keller – 2 min., podrážení.
     
    18:49
    Slavia mohla zahrozit z početní výhody, místo toho se však Adam Keller dopustil nedovoleného zákroku, který byl rovněž potrestám dvouminutovým trestem.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:48
    Byli to hosté, kdo mohli navýšit jednobrankové vedení, v důležitém okamžiku ale boleslavský obránce zlomil hůl a tím pádem vůbec netrefil puk.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Domácí vstoupili do utkání dobře a v prvních minutách nepouštěli soupeře do žádného zakončení. Mladá Boleslav však začala více tlačit, zároveň se prezentovala přímočařejším tahem na branku. Odměnou ji byla první a zatím jediná branka utkání, o kterou se postaral Tomáš Novotný. Slavia si v závěru vytvořila šanci na vyrovnaní v podobě přesilové hry. Velmi rychle tuto možnost přerušil Adam Keller, po jehož nedovoleném zákroku dohrávaly oba celky ve čtyřech.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Čtyři hokejisté na každé straně začali druhou třetinu. Za domácí si odpykává dvouminutový trest Keller, u hostů je proviněným Novotný.
     
    20:25
    Hosté v plném počtu.
     
    20:48
    Domácí v plném počtu.
     
    21:07
    Do velké šance se nyní dostali hráči Slavie. Daniel Skyba projel přes hostující obranu a přihrávkou hledal Tadeáše Mikše. Tomu však puk přeskočil hůl, a tak skóre zůstává prozatím v neprospěch Slavie.
     
    22:28
    A další možnost na vyrovnání, která ale brankou nekončí! Alex Ducháček vzorově obral boleslavského obránce v útočném pásmu a z otočky předal Josefovi Holejšovskému. Ten z metru neuspěl.
     
    23:05
    A do třetice opět nic! Ani toto brankou nekončí, ale Slavia přidala na svém tlaku. Závar před brankou nedokázal nikdo z červenobílých využít ke vstřelení branky, nakonec puk skončil pod některým z boleslavských hráčů.
     
    23:26
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Matiáš Piskač – 2 min., vražení na hrazení.
     
    24:24
    Pražané se dlouho nedokázali dostat do souvislého tlaku. Když už se to ale podařilo, hned z toho mohla být vyrovnávací branka. Adam Keller se ocitl osamocený před soupeřovou brankou, ale podobně jako jeho spoluhráči, nedokázal uspět.
     
    25:19
    Další střela sešívaných, proti které předvedl pohotový zákrok Jaroslav Martínek.
     
    25:26
    Hosté v plném počtu.
     
    26:19
    Olexandr Ždanov vypíchl puk na obranné modré čáře a dostal se do rychlého brejku. Ondřej Hrouda už byl nachystaný na střelu, ale jeden z domácích obránců v poslední chvíli tečoval puk, čímž pozměnil jeho směr.
     
    27:47
    Boleslav nyní bije na dveře domácí obrany. Dvě vyhraná vhazování, dvě rychlé střely a pokaždé skvělý zákrok Kryštofa Štěpáneka.
     
    28:07
    Slavia se dostala na druhé straně do dalšího tlaku. Šimon Janoušek se natřikrát snažil z metru prostřelit brankáře, který ale zatím zůstává nepřekonaný.
     
    28:18
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Daniel Filip – 2 min., faul loktem.
     
    28:33
    Mladá Boleslav nezačala přesilovku podle představ. Hned po několika vteřinách se Slavia dostala do držení puku a osvobozuje se vyhozením přes všechny čáry.
     
    29:09
    5/4
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! První šance přesilové hry už ale gólem končí a hokejisté z Mladé Boleslavi se ujímají dvoubrankového vedení. Křižnou přihrávku Vrby našel u levého kruhu SVIATOSLAV VASIAK, který neměl problém trefit poloodkrytou branku. Asistence: Kryštof Vrbata, Filip Matějka
    Vasiak S., Vrbata K., Matějka F., Hanyš P., Hora V.
    Slížek M., Holejšovský J., Skyba D., Verbeščuk D.
    29:09 Sviatoslav VASIAK - 0:2
     
    29:49
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Tomáš Novotný – 2 min., nedovolené bránění.
     
    30:14
    Ačkoliv hraje v početní převaze Slavia, k první střele se dostal boleslavský Ondřej Hrouda, který po odrazu puku drží cenné vteřiny v rohu kluziště.
     
    31:23
    O křižnou přihrávku se přihlásil Adam Keller, který ji následně obdržel. Rychle ke své levé tyči se ale přesunul Jaroslav Martínek, který stále drží bruslaře v dvoubrankovém vedení.
     
    31:49
    Hosté v plném počtu.
     
    32:37
    Hra se na obou stranách velmi přiostřuje, jeden z nárazu nyní schytal mladoboleslavský Tomáš Novotný.
     
    33:49
    Max Chabada se zkoušel obtočit za brankou a překvapit domácího brankáře. Ten ale zůstal pozorný a rychle se k levé tyči přesunul.
     
    34:55
    Červenobílý hokejista Daniel Skyba si nyní vzal velké sousto, když vyjel mezi dva hráče soupeře. Tuto situaci ale zvládl a jeho celek se tak může pokusit o ohrožení branky.
     
    35:51
    Po zakázaném uvolnění Slavia vyhrála buly a vyrazila do útočné třetiny. V závěru celé akce musel zneškodnit střelu hostující Martínek, a tak se vhazování odehraje také na druhé straně.
     
    36:37
    Nenápadná přízemní střela Jana Musila nyní překvapila domácí obránce. Pohotový zákrok vytasil Kryštof Štěpánek, který puk chytá.
     
    37:10
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Matiáš Piskač – 2 min., držení.
     
    38:11
    Slavia má v přesilových hrách problém s přechodovou fází. Nyní trvalo téměř minutu, než se pětice sešívaných trvale usadila v útočném pásmu.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:10
    Hosté v plném počtu.
     
    39:37
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Jan Malacha – 2 min., podrážení.
     
    39:37
    Jen co skončila jedna přesilová hra, bude k vidění další. Nyní si však po přestupku Malachy zahrají početní výhodu bruslaři z Mladé Boleslavi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Slavia velmi dobře vstoupila do druhé třetiny a vytvořila si v krátkém časovém úseku tři gólové šance. Ani jedna z nich však nebyla proměněna, a tak si slovo vzali opět hosté. V přesilové hře zakončil učebnicovou přesilovkovou kombinaci Sviatoslav Vasiak a to znamená, že Pražané budou muset v poslední dvacetiminutovce dohánět dvoubrankové manko.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Hosté začínají poslední dvacetiminutovku v početním zvýhodnění a nyní drží soupeře v tlaku.
     
    41:36
    Domácí v plném počtu.
     
    41:41
    Boleslav se v závěrečných vteřinách dostala k několika střelám z blízkosti, k brance to však nevedlo.
     
    42:28
    Slavia po skončeném oslabení touží po brance a stupňuje svůj tlak, zatím ale bez úspěchu.
     
    43:31
    Nyní se dral s pukem Alex Ducháček, který neprovlékl puk mezi bruslemi obránce.
     
    44:31
    Adam Konvalinka prošel od modré čáry přes dva slávisty, v rohu kluziště byl zastaven a zbaven puku. Dopředu rychle startují sešívaní.
     
    44:55
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Filip Matějka – 2 min., podrážení.
     
    45:19
    4/5
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Skvělá hra Mladé Boleslavi v oslabeních končí třetí brankou. SVIATOSLAV VASIAK se zmocnil puku po špatné rozehrávce Pražanů a pohotovou střelou zvyšuje na třígólový rozdíl. Asistence: Kryštof Vrbata
    Vasiak S., Vrbata K., Dvořák J., Čermák T.
    Oh K., Švec J., Ducháček A., Mach O., Holejšovský J.
    45:19 Sviatoslav VASIAK - 0:3
     
    46:45
    5/4
    Slavia právě vstřelila branku! Druhá branka v přesilové hře Slavie, poprvé v tomto utkání se ale radují Pražané. Po nahrávce Matouše Slížka našel skulinu u přední tyče TADEÁŠ MIKŠ, který snižuje na 1:3. Asistence: Matouš Slížek, Daniel Skyba.
    Mikš T., Slížek M., Skyba D., Keller A., Filip D.
    Vovsík N., Konvalinka A., Hora V., Novotný T.
    46:45 Tadeáš MIKŠ - 1:3
     
    47:57
    Nebezpečná střela z úhlu v podání Kryštofa Vrbaty skončila závarem před brankou Pražanů. Nikdo z jeho spoluhráčů ale na puk nedosáhl, a tak se skóre nemění.
     
    49:11
    Kryštof Štěpánek předvedl rutinní zákrok, následně se však několik hráčů hostí snažilo puk doťuknout do branky. Celá situace vedla k menší šarvátce, se kterou si však sudí poradili bez trestů.
     
    50:27
    Proti dvěma napadajícím hráčům zvládl Jan Dvořák odehrát puk do bezpečí, Slavia tak na další šanci bude muset počkat.
     
    51:01
    Vojtěch Hora hledal svým nahozením někoho v zeleném dresu. Za pukem se hnal Nicolas Vovsík, branku ale netrefil.
     
    52:18
    Šimon Janoušek v mezikruží posunul puk na pravou stranu, kam najížděl Adam Keller. Střelu bekhendem ale zkušeně chytá Jaroslav Martínek.
     
    53:18
    další série nárazů na mantinel se ozývá pražským Edenem a až nyní dochází k uklidnění. Boleslav se provinila ofsajdem.
     
    54:32
    Střela Pavla Malachy z velké blízkosti Martínka nerozhodila. Hostující brankář roztáhl betony a střelu vykryl.
     
    55:27
    Slavii Praha se nyní zcela nepodařila kombinaci, puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    56:01
    Adam Keller jel s jedním ze svých spoluhráčů v nadějném přečíslení. Puk ve vzduchu ale nebyl do branky správně usměrněný, celá akce byla dohrána další střelou červenobílých, kterou opět kryje Jaroslav Martínek.
     
    56:50
    Na druhé straně střelu bez přípravy vyslal Max Chabada, tomu ale puk nesedl a brankář Štěpánek tak nemusel ani zasahovat.
     
    57:50
    Slavia se po tlaku Boleslavi konečně osvobozuje, puk se do středního pásma dostal po necelé minutě.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:52
    Vojtěch Švancar dostal nabídku na levé straně kluziště, navzdory velkému zrychlení se včas nedostal před hostujícího obránce.
     
    59:56
    Další sérii zákroků musel při tlaku Bruslařů předvést Kryštof Štěpánek, čtyři vteřiny před koncem zneškodnil také střelu do protipohybu.
     
    Konec zápasu.
     
    Slavii se ve třetí třetině nepodařilo zvrátit utkání, během vlastního oslabení nejprve navýšili hosté na 3:0, poté došlo ke snížení na 1:3 zásluhou Tadeáše Mikše. Vítězství v úvodním duelu sezóny ale bere BK Mladá Boleslav, který v závěrečných minutách nepustil soupeře do žádného dramatu.
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost a někdy u dalšího onlajnu, napočtenou. (20:21:36)

    Filip Schuster

    Branky a nahrávky: 47. Mikš (Slížek, Skyba) – 11. T. Novotný (Ždanov), 30. Vasiak (Vrbata, F. Matějka), 46. Vasiak (Vrbata)


    HC Slavia Praha: Štěpánek (Netušil) – Filip, Hess, Oh, Skyba (C), Verbeščuk, Švec, Malacha – Švancar (A), Ducháček, Holejšovský – Slížek, Egart (A), Malacha – Mach, Mikš, Keller – Janoušek.
    Trenér: Tomáš Kucharčík

    BK Mladá Boleslav: Martínek (Beran) – Kříž, J. Dvořák, Piskač, Konvalinka, Hora, Čermák (A) – Ždanov, T. Dvořák, Hrouda – Musil, Vrbata, Vasiak – F. Matějka (A), Chabada, Vovsík – T. Novotný, Hanyš (C).
    Trenér: Martin Škaloud

    Rozhodčí: Šmika – Žídek, Figer