Mladá Boleslav – Mountfield HK 0:0 (zruš.) | Frýdek-M. – Prostějov 2:4 (kon.) | Kolín – Pardubice B 4:1 (kon.)
Vlci Žilina – Nové Zámky 2:1 (po pr.) | Jihlava – MAC Budapešť 4:3 (kon.) | Berani Zlín – Zvolen 3:4 (kon.)
Litoměřice – Vrchlabí 10:0 (kon.) | Chomutov – K. Vary 2:3 (kon.) | Nový Jičín – Opava 1:4 (kon.)
Děčín – Mostečtí Lvi 4:5 (kon.) | Liberec – Kladno 3:5 (kon.) | Třebíč – MHKM Skalica 3:1 (kon.)
Olomouc – Vítkovice 3:2 (3:2 po s.n.) | Kometa Brno – HC Slovan 5:0 (kon.) | Sokolov – Deggendorf 5:2 (kon.)
Cracovia – Prešov 2:5 (kon.) | Žďár n/S – Vel. Meziříčí 8:3 (kon.) | Tychy – Poruba 2011 6:2 (kon.)
Vyškov – SHKM Hodonín 5:4 (kon.) | Písek – Příbram 0:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Čtvrtek 05.09.2024, 17:30 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sledovali jsme generálku dvou družstev, které míří do jiné soutěže, přesto je výsledek těsný. Karlovy Vary v utkání už vedli o tři trefy, ovšem Piráti nesložili zbraně a po gólech Jiřího Fronka a Viktora Hübla snížili. Na vítězství to sice nestačilo, přesto mohou Chomutovští odejít se vztyčenou hlavou, jelikož předvedli opravdu dobrý výkon.

    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (19:50:56)
     
    Konec zápasu.
     
    59:03
    Tentokrát se na vrcholu pravého kruhu nacházel Roberts Mamčics, jenž zamířil pouze do hrudníku domácího gólmana.
     
    58:37
    Křižná přihrávka mířila do spodní části pravého kruhu, odkud do odkryté brány mířil Vít Jiskra. Ovšem Pavel Jekel se rychle přesunul a černou gumu zastavil.
     
    Dnešní utkání sleduje 1234 diváků.
     
    58:17
    Pavel Patera si vyžádal oddechový čas a do útočného pásma pošle to nejlepší, co má k dispozici.
     
    58:17
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Vojtěch Husinecký – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    57:30
    Energie rychle kombinovala a od pravého mantinelu to vyzkoušel Vít Jiskra, který trefil před bránou Ondřeje Beránka. Chomutovu se povedlo vyhodit a vystřídat.
     
    56:45
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Dominik Sklenář – 2 min., držení.
     
    55:52
    Od pravého mantinelu na střed si nabruslil Vít Jiskra, který poměrně z dálky vystřelil. Jeho pokus mířil do soupeře a Chomutov uháněl do přečíslení, které nesehrál vůbec dobře.
     
    54:59
    Do pravého kruhu si nabruslil Dalimil Mikyska, který zamířil jen do boční strany sítě.
     
    54:47
    Přihrávka domácího celku přišla už za červenou čárou, přesto bylo odpískané zakázané uvolnění. Rozhodčí chybu uznali a bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    53:40
    Extraligový celek pochopil, že by měl přidat, protože vedení o jedinou branku je asi málo. Západočeši zlepšili bruslení, ale k šancím se téměř nedostávají.
     
    52:40
    Další karlovarské zakončení přišlo od modré čáry. Ovšem tentokrát zamířilo do brusle soupeře a puk pak vyletěl do středního pásma.
     
    52:27
    Karlovy Vary to na levé straně sehrály dobře, jejich přihrávka mířila do tandemu. Následně zakončení se otřelo o brankovou konstrukci.
     
    51:25
    U modré čáry přihrával Patrik Kadeřávek na Jakuba Březáka, který měl na pravém vrcholu kruhu hodně času. Jeho zakončení ale vyrazil Petr Hamalčík.
     
    50:03
    Zakončení Adama Rulíka bylo nepřesné a od zadního mantinelu se odrazilo na druhou stranu. Tam se nacházel před odkrytou brankou Ondřej Beránek, který kotouč za brankovou čáru neprocedil.
     
    48:54
    Tohle není povedená přesilová hra Pirátů, kteří se nedokáží usadit před brankou Energie.
     
    48:13
    Domácímu mužstvu se nevedla rozehrávka, následně zase neprošli přes střední pásmo. Karlovy Vary rychle vyhodily za banku Chomutova.
     
    47:41
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    David Kofroň – 2 min., hákování.
     
    46:16
    Vojtěch Čihař objel branku a přihrával mezi kruhy, odkud o okamžitě zkoušel Robin Sapoušek. Jeho zakončení bylo nepřesné a mířilo jen vedle levé tyče.
     
    45:52
    Další pokus od modré čáry tečoval mezi kruhy Daniel Kružík. Kotouč směr moc nezměnil, a tak skončil v moci pirátského brankáře.
     
    44:24
    Nahození od modré čáry si našel Pavel Jekel, jenž zasáhl lapačkou. Do křížku se v přerušené hře dostali Vít Seemann s Jiřím Černochem, ale emoce rychle ochladly.
    42:08 Viktor HÜBL - 2:3
     
    42:08
    Piráti právě vstřelili branku!
    Patrik Kadeřávek napadal soupeře, který chyboval, a tak mohl hrát chomutovský kapitán. VIKTOR HÜBL si vyměnil puk se zmíněným obránce a poté zakončoval do odkryté klece – 2:3. Asistence: Patrik Kadeřávek.
     
    41:47
    Darek Hejcman obešel soupeře a poté hledal před brankou Marka Berku, jenž dostal přihrávku na paty, a tak zakončení nepřišlo.
     
    41:10
    Chomutovští nastoupil do druhé části s velkou chutí. Nahození od mantinelu schoval do lapačky Petr Hamalčík.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Pohyb je největším rozdílem mezi oběma soupeři. Energie tak má více ze hry a zaslouženě vede o dvě trefy. Ovšem ani Piráti se nemají za co stydět. Připravili si několik šancí, ale vždy si vylámali zuby na Petru Hamalčíkovi. Jeho kouzlo skončilo až při trestném střílení Jiřího Fronka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:37 Jiří FRONK - 1:3
     
    39:37
    Piráti právě vstřelili branku!
    K trestnému střílení se rozjel JIŘÍ FRONK, který si kotouč stáhl do bekhendu a střelou pod ruku procedil puk pod rukou brankáře. Petr Hamalčík si na kotouč sice sáhl, ale už jej nedostal mimo prostor tří tyčí – 1:3.
     
    39:37
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Radim Šalda – TS, hákování.
     
    39:37
    Sám na branku uháněl Jiří Fronk, který byl při zakončení faulovaný, a tak hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení.
     
    38:37
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Adam Rulík, jehož snažení bylo před brankou zablokované. Osamocený puk si pak našel Pavel Jekel, jenž hru přerušil.
     
    37:36
    Před branku si z druhé vlny najel Roberts Mamčics, jemuž vložil do střely obránce, a tak kotouč mířil jen vedle vzdálenější tyče.
     
    36:30
    Viktor Hübl přihrával před branku, kde byla zablokovaná hůl Františka Lukeše. Dorážet tak chtěl Dominik Sklenář, jenž skončil na ledové ploše a zle se ohlédl po hlavním rozhodčím.
     
    35:38
    Jiří Fronk s Patrikem Kadeřávkem si vyměnili puk na modré čáře. Následné zakončení vyrazil Petr Hamalčík zpátky k Chomutovským.
     
    35:10
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Vít Jiskra – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    34:43
    Tohle byl pořádný zámek Karlových Varů, které hodně dlouho kombinovali. Domácí brankář zapsal snadné dva zákroky a následně Energii bylo odpískané postavené hráče v brankovišti.
     
    33:36
    Na pravém kruhu se nacházel Vojtěch Čihař, který měl hodně prostoru, a tak vystřelil. Ovšem Pavel Jekel byl připravený a černou gumu vyrazil.
    32:21 Michal PLUTNAR - 0:3
     
    32:21
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Při signalizované výhodě přišla přihrávka na modrou čáru, odkud níže postupoval MICHAL PLUTNAR, jenž obešel dvojici soupeřů, čímž se ocitl na středu hrací plochy. Následné bekhendové zakončení zamířilo nad vyrážečku brankáře – 0:3. Asistence: Ondřej Beránek a Vít Jiskra.
     
    32:07
    Ondřej Beránek viděl před brankou osamoceného Víta Jiskru, jemuž nedal snadnou přihrávku. Ovšem Karlovarští dál kombinují.
     
    31:44
    Němcova střela byla soupeřem zablokovaná, a tak se puku chopil ještě Dominik Sklenář. Tomu zakončení vůbec nevyšlo, proto si Petr Hamalčík připsal snadný zákrok.
     
    30:31
    Piráti zamkli soupeře před jeho brankou, kam také mířila přihrávka, ale na zakončení nedošlo. A tak Západočeši raději vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    30:01
    Dlouhou dobu hledal střeleckou pozici Darek Hejcman, jenž si najel na osu, kde mu byl kotouč soupeřem vypíchnutý do středního pásma.
     
    28:02
    František Lukeš našel u pravého mantinelu Viktora Hübl, který naznačil střelu, ale přihrával před branku. V nebezpečném prostoru se nacházel Dominik Sklenář, jenž těsně minul levou tyčku.
     
    27:24
    Chomutovští už jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    26:52
    Jsem rád, že na ledové ploše vidím Davida Moravce. Hostující obránce vystřelil od modré čáry, ale jeho zakončení bylo sražené do ochranné sítě.
     
    26:24
    Z ostrého úhlu to bekhendem vyzkoušel Jan Šír, ovšem Pavel Jekel nechal beton u první tyče a kotouč vyrazil. Na druhé straně vystihl rozehrávku hostujícího celku Štěpán Němec, jehož pokus z mezikruží skončil na rameni brankáře. Chomutov znovu mohl alespoň snížit.
     
    26:05
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Eirik Salsten – 2 min., sekání.
     
    25:21
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Petr Eret – 2 min., krosček.
     
    25:16
    Po srážce Petra Ereta s Davidem Moravcem letěl hostující obránce hlavou proti mantinelu. Na ledovou plochu musí lékař Energie. Navíc se bude vylučovat.
     
    24:00
    Od mantinelu to vyzkoušel také David Kofroň, jehož pokus zamířil do spoluhráče. Ten to následně zkusil z úhlu, avšak brankáře Pirátů nepřekvapil.
     
    23:13
    Od pravého mantinelu to vyzkoušel na první tyčku Marek Berka, jehož snažení vyrazil hostující brankář k zadnímu hrazení.
     
    22:37
    Hra se nám rychlé přelévá ze strany na stranu, ovšem ani jedno mužstvo nezvládá přechod přes střední pásmo.
     
    21:54
    Vojtěch Husinecký přejel modrou čáru a nahodil puk za branku soupeře. Energie poté nepřešla přes střední pásmo.
     
    21:00
    Domácí mužstvo už je v plném počtu a hned se mu nepovedla rozehrávka. Ovšem kotouč mířil na branku, a tak Petr Hamalčík musel hrát.
     
    20:05
    Karlovy Vary vyhrály úvodní vhazování druhé části a ještě pokračují v početní výhodě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodní třetině předvedl extraligový tým, že bude pohyblivější a možná i hokejovější. Oba celky si vypracovaly pár šancí, ovšem rozhoduje efektivita a předfinální část. Dvakrát si to dali Karlovarští do prázdné branky a zaslouženě tak vedou o dvě trefy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:57
    Od zadního mantinelu se nažil Pavla Jekela nachytat Ondřej Beránek. Ovšem chomutovský brankář si kotouč do své svatyně nesrazil.
     
    18:31
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Ondřej Baláž – 2 min., krosček.
    18:01 Jiří ČERNOCH - 0:2
     
    18:01
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Chomutovský odchovanec v barvách soupeře objel domácí branku a následně přihrál na zadní tyčku, odkud už se nemýlil JIŘÍ ČERNOCH. Asistence: Vojtěch Čihař a Robin Sapoušek.
     
    17:46
    I hned po vhazování se rychle otočil Vojtěch Čihař, jenž zamířil do horní tyčky!
     
    17:33
    Eirik Salsten přihrál na modrou čáru, odkud to z jedné vyzkoušel David Moravec. Před domácí brankou nebyl žádný hráč, a tak si Pavel Jekel na pokusu smlsnul.
     
    16:32
    Před vlastní brankou trochu zazmatkoval Jan Šír, který neodehrál kotouč, a tak na něj zle dotíral Dominik Sklenář. Jeho zakončení si pohlídal hostující brankář, jemuž ještě vypomohli obránci.
     
    15:13
    Do předbrankového prostoru se snažil dostat Robin Sapoušek, ale měl proti sobě dvojici soupeřů, která mu puk odpálila k mantinelu.
     
    14:00
    Západočeši protečovali hru do útočného pásma, kde si Chomutovští neporozuměli. Ovšem přihrávku soupeře před branku si pohlídali.
     
    12:45
    Rozjezd útočné akce zastavil Tadeáš Svoboda, který z levé strany upaloval sám na brankáře. Ovšem obránce mu kličku zamezil, a tak přišlo jen zakončení do Petra Hamalčíka.
     
    12:19
    Od modré čáry to vyzkoušel David Moravec, jehož pokus schoval domácí brankář rychle pod lapačku. O dorážku se chtěl pokusit ještě Beránek, kterého zpacifikovala obrana.
     
    11:34
    Hostující celek kombinoval v útočném pásmu, ale na pravé straně kotouč nezachytil Robin Sapoušek, a tak musí Energie zpátky.
     
    11:17
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Daniel Poizl – 2 min., nedovolené bránění.
     
    10:09
    Vojtěch Husinecký chyboval u mantinelu, čímž pustil soupeře do přečíslení. Přihrávka mířila do předbrankového prostoru, kde se nacházel Eirik Salsten. Ten se pokoušel o zakončení po ledě do protipohybu brankáře. Avšak Jekelův beton zůstal na správném místě.
     
    09:48
    Velká šance Pirátů, kteří si rozehráli stejnou situaci, jako při první trefě Karlovarští! Petr Eret přihrál mezi kruhy, kde byl osamocený Martin Tůma, jenž trefil rameno Petra Hamalčíka.
     
    09:24
    Jiří Fronk přihrál do druhé vlny na Patrika Kadeřávka, jehož pokus byl sražený bránícím hráčem. Kotouč následně zajel do moci brankáře Energie.
     
    08:20
    Darek Hejcman vybojoval puk za brankou a následně se ocitl až v levém kruhu. Odtud přišla křižná přihrávka na Jakuba Březáka, který mířil do horní poloviny branky. Ovšem hostující maskovaný muž byl připravený zasáhnout.
     
    07:51
    Chomutovští se hnali za další útočnou akcí, avšak Petr Eret byl v ofsajdovém postavení.
     
    07:22
    Za vlastní branku se vydal Petr Hamalčík, jehož napadal Martin Tůma. Od chomutovského útočníka se puk odrazil před branku, kde ale byli bránící hráči.
    06:13 Ondřej BERÁNEK - 0:1
     
    06:13
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Přihrávka od zadního mantinelu zamířila mezi kruhy, kde se nacházel ONDŘEJ BERÁNEK, který z jedné zamířil nad Jekelovu lapačku – 0:1. Asistence: Vít Jiskra.
     
    05:31
    Tomáš Redlich si nahodil puk na zadní mantinel, kam také dojel jako první. Následně přišlo nahození od modré čáry, které bylo sražené mimo prosto branky
     
    04:55
    Darek Hejcman zachytil přihrávku soupeře, vyvezl puk do středního pásma, kde byl soupeřem zastavený, a tak budou znovu na puku Karlovarští.
     
    03:59
    Z pravé strany si najel před branku Ondřej Procházka, který byl před brankářem sám. Ovšem Pavel Jekel utěsnil spodní část branky.
     
    02:42
    Mezi kruhy se nacházel Tomáš Redlich, který se otočil kolem soupeře a vystřelil na zadní tyčku. Jekelova vyrážečka byla na správném místě a viděli jsme první větší zákrok.
     
    01:57
    Hráči v černých dresech jsou zatím více u kotouče, ale čekají na prostřídání svých řad. Následně přišlo nahození za soupeřovu branku, kam se vydal domácí gólman.
     
    00:45
    Hostující celek se chtěl probojovat před Jekelovu branku, avšak Eirik Salsten se ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    00:21
    Karlovy Vary vyhrály vhazování a hnaly se do útočného pásma. Zpětnou přihrávku po mantinelu zachytil Jiří Fronk, jenž černou gumu posunul do neutrální zóny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Jekel (Petrásek) – Kadeřávek, Březák, Němec, Baláž, Husinecký, Seemann, Poizl – Fronk, Hübl, Lukeš – Tůma, Eret, T. Svoboda – Berka, Hejcman, Guman – Sklenář, Koblížek, Mála – J. Svoboda
    Trenér: Martin Pešout

    HC Energie Karlovy Vary: Hamalčík (Oršulák) – Plutnar, Mamčics, Šalda, Moravec, Mikyska, Rulík – Beránek, Jiskra, Kofroň – Kružík, Salsten, Procházka – Sapoušek, Černoch, Čihař – Koffer, Šír, Redlich
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Malý, Charvát.
     
    Vítám všechny hokejové příznivce u generálky obou celků. Zatímco Karlovy Vary se budou chystat na start Tipsport extraligy, tak Chomutov vyhlíží Maxa ligu. Ve vzájemném souboji by měli mít navrch Západočeši, ovšem ani Piráti nedají svou kůži lacino, a tak náš může čekat parádní střetnutí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 40. Fronk (TS), 43. Hübl (Kadeřávek) – 7. Beránek (Jiskra), 19. Černoch (Čihař, Sapoušek), 33. Plutnar (Beránek, Jiskra)


    Piráti Chomutov: Jekel (Petrásek) – Kadeřávek, Březák, Němec, Baláž, Husinecký, Seemann, Poizl – Fronk, Hübl, Lukeš – Tůma, Eret, T. Svoboda – Berka, Hejcman, Guman – Sklenář, Koblížek, Mála – J. Svoboda
    Trenér: Martin Pešout

    HC Energie Karlovy Vary: Hamalčík (Oršulák) – Plutnar, Mamčics, Šalda, Moravec, Mikyska, Rulík – Beránek, Jiskra, Kofroň – Kružík, Salsten, Procházka – Sapoušek, Černoch, Čihař – Koffer, Šír, Redlich
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Malý, Charvát

    Diváci: 1234