Mladá Boleslav – Mountfield HK 0:0 (zruš.) | Frýdek-M. – Prostějov 2:4 (kon.) | Kolín – Pardubice B 4:1 (kon.)
Vlci Žilina – Nové Zámky 2:1 (po pr.) | Jihlava – MAC Budapešť 4:3 (kon.) | Berani Zlín – Zvolen 3:4 (kon.)
Litoměřice – Vrchlabí 10:0 (kon.) | Chomutov – K. Vary 2:3 (kon.) | Nový Jičín – Opava 1:4 (kon.)
Děčín – Mostečtí Lvi 4:5 (kon.) | Liberec – Kladno 3:5 (kon.) | Třebíč – MHKM Skalica 3:1 (kon.)
Olomouc – Vítkovice 3:2 (3:2 po s.n.) | Kometa Brno – HC Slovan 5:0 (kon.) | Sokolov – Deggendorf 5:2 (kon.)
Cracovia – Prešov 2:5 (kon.) | Žďár n/S – Vel. Meziříčí 8:3 (kon.) | Tychy – Poruba 2011 6:2 (kon.)
Vyškov – SHKM Hodonín 5:4 (kon.) | Písek – Příbram 0:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:3 (0:0, 3:2, 1:1)
MAC Budapešť
Čtvrtek 05.09.2024, 17:30 • Zimní stadion Pelhřimov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    Výborná šance hostí. Luke Santerno hledal pasem zpoza branky Bence Szabó, jenž si sjel mezi kruhy. Po přesné přihrávce vystřelil, ovšem Maksim Zhukov dobře zasáhl levým betonem, pod kterým puk do sítě neprošel.
     
    57:56
    Stanislav Vrhel jde ven za krosček a hosté zřejmě krátce po buly zkusí hru bez gólmana.
     
    54:26
    Hosté opět propadli, tentokrát ve středním pásmu. Do útoku po pravé straně šel Půček, jenž nenahrával dalšímu předsezonnímu novicovi v útočné formaci Dukly Vrhelovi, ale podobně jako Jansons před chvílí vzal situaci na sebe. Tentokrát Kiss zasáhl dobře.
     
    52:46
    Obrovské šance Dukly díky první formaci. Nejprve puk po souhře Kuldy s Cachnínem a následné střele Strejčka od modré orazítkoval levou tyčku a Cachnín ho už nestihl doklepnout za čáru. Po pár sekundách dostal nabito Bilčík a jeho dělovka také od modré skončila na stejné tyči.
    51:44 JANSONS - 4:3
     
    51:44
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava si ovšem bere vedení po třech minutách a 23 sekundách zpět. Hosté propadli při útočné akci, když kanadský bek Curtis Roach neudržel puk na levé straně u prken. Toho využil EDUARDS HUGO JANSONS, jenž v situaci tři na jednoho vzal odpovědnost na sebe, vystřelil z levé strany z kruhu a trefil se milimetrově přesně ke vzdálenější tyčce. Bez asistence.
    48:21 ROACH - 3:3
     
    48:21
    Budapešť vstřelila branku!
    Hosté srovnávají stav zápasu. Ravasz sice byl na pravé straně středního pásma zastaven a neprošel přes modrou, nicméně puku se ihned ujal CURTIS ROACH, najel si na druhou stranu, vystřelil z vrcholu levého kruhu a zamířil přesně do vzdálenější šibenice. Hezká rána znamená srovnání stavu. Asistence: Csanád Ravasz.
     
    45:57
    Tomáš Harkabus, historicky nejlepší střelec jedné sezony play off Maxa ligy, a Ethan Samoza, americký forvard Budapeště, se pustili do menší rozepře, která končí hrubostí na obou stranách.
     
    40:39
    Jihlavská přesilovka trvala sotva dvacet sekund, na trestnou jde i Tomáš Havránek za hákování.
     
    40:20
    Vyloučení v týmu MAC Budapešť:
    Gergó Nagy – 2 min., nedovolené bránění.
     
    40:01
    Do třetí části nastupuje v brance maďarského týmu Daniel Kiss, který střídá Rolana Farkase.
    37:25 ŠTEFANČÍK - 3:2
     
    37:25
    Dukla právě vstřelila branku!
    Vůbec poprvé v tomto zápasu se domácí ujímají vedení a na "svědomí" to má slovenský forvard MARCEL ŠTEFENČÍK. Dnešní kapitán Dukly si totiž počkal před brankou a úspěšně tečoval nahození Vrhela od modré. Farkas byl bezmocný. Asistence: Stanislav Vrhel.
    33:03 DUNDÁČEK - 2:2
     
    33:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hezká jihlavská souhra končí vyrovnávací trefou. Domácí hokejisté udrželi puk v pásmu, po Jungwirthově pasu se kotouč dostal na modrou pro Chvátala, který ho nahodil před branku. V tomto prostoru získal puk Toman, jenž si najel na osu, přihrál na pravý kruh FILIPU DUNDÁČKOVI a jihlavský bek se z první trefil přesně k bližší tyči, kam Farkas nemohl dosáhnout. Asistence: Radim Toman, Marek Chvátal.
    28:52 WEIDEMANN - 1:2
     
    28:52
    Budapešť vstřelila branku!
    Hosté si prakticky hned berou vedení zpět. Po střele Daniela Szabó propadl puk před brankou k MÁRKU WEIDEMANNOVI, od jehož brusle kotouč neúmyslným odrazem doputoval za záda padajícího Zhukova. Asistence: Daniel Szabó, Levente Keresztes.
    28:33 HAVRÁNEK - 1:1
     
    28:33
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté hned od buly drželi soupeře před jeho brankou. Od Harkabuse se dostal puk na na pravou stranu k Čachotskému, jenž předal kotouč na modrou pro TOMÁŠE HAVRÁNKA. Jihlavský šikula vystřelil a zaznamenal čistý průstřel. Farkas toho navíc přes clonícího Cachnína moc neviděl. Asistence: Tomáš Čachotský, Tomáš Harkabus.
     
    28:07
    Márk Schlekmann před brankou tvrdě atakoval soupeře a jde ven za hákování.
    22:49 B. SZABÓ - 0:1
     
    22:49
    Budapešť vstřelila branku!
    Hosté jdou v přesilové hře do vedení. BENCE SZABÓ dostal puk na modrou a vystřelil. Mířil mezi beton a lapačku Maksima Zhukova a střela maďarského reprezentanta s více než stovkou startů za národní tým prošla přesně k tyči branky Zhukova. Asistence: Gergö Nagy.
     
    21:09
    Druhé vyloučení na jihlavské straně přichází začátkem druhé třetiny. Ven opět putuje Stanislav Vrhel, tentokrát se ale provinil sám – sekání.
     
    15:13
    Od modré dvakrát pálil Bence Szabó. Lídr obrany MAC a dlouholetý maďarský reprezentant poprvé nepřekonal Zhukova, podruhé se puk odrazil na pravou stranu vedle branky, kde byl Gergö Nagy, jenž vhodný okamžik ke střele nebo přihrávce prováhal a hosté přichází o pásmo.
     
    14:05
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Stanislav Vrhel.
     
    07:21
    Americký forvard viděl, že má Zhukov puk mezi betony. Dojel k němu a sekl ho právě přes beton a za tento zbytečný zákrok vidí dvě minuty. Sekání.
     
    02:21
    Vyloučení v týmu MAC Budapešť:
    Arnold Varga – 2 min., podrážení.
     
    00:54
    První šanci zápasu měl dvacetiletý forvard hostí Márk Weidemann. Štírek s netypicky maďarským jménem přelstil obranu a najel si před Zhukova, kterého tváří v tvář nepřekonal. No, Lukáš Sáblík bude mít těžkou roli rozhodnout, kdo bude jednička. Pokud tedy bude a nebude gólmany točit.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 29. Havránek (Čachotský, Harkabus), 34. Dundáček (Toman, Chvátal), 38. Štefančík (Vrhel), 52. Jansons – 23. B. Szabó (Nagy), 29. Weidemann (D. Szabó, Keresztes), 49. Roach (Ravasz)


    HC Dukla Jihlava: Zhukov (Beran) – Bilčík, Strejček, Ozols, Jansons, Dundáček, Chvátal – Čachotský, Kulda, Cachnín – Půček, Vrhel, Štefančík – Harkabus, Menšík, Havránek – Pořízek, Toman, Jungwirth
    Trenér: Viktor Ujčík

    MAC Budapešť: Farkas (41. Kiss) – Pozsgai (C), Roach, B. Szabó, D. Szabó, Döczi, Varga – Szivák, Keresztes, Schlekmann – Samoza, Nagy, B. Molnár – Santerno, Weidemann, Tóth – Z. Molnár, Ravasz
    Trenér: Balázs Kangyal

    Rozhodčí: Jakub Jančí, Tomáš Mejzlík – Ondřej Polák, Patrik Augusta