Pardubice – Fehérvár 7:0 (kon.) | Ilves – Osvětim 4:3 (po pr.) | Växjö – Eisbären 3:1 (kon.)
Storhamar – Zürich 1:4 (kon.) | Sparta – Tappara 1:2 (1:2 po s.n.) | Fribourg – Sheffield 4:3 (kon.)
po prodl.
Ilves Tampere
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Re-Plast Unia Osvětim
Čtvrtek 05.09.2024, 17:30 • Tampere Deck Arena, Tampere • Hokejová Liga mistrů • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to všechno. Děkuji vám za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů zase někdy. Na počtenou. (19:49:12)
     
    Prodloužení trvalo pouze 23 sekund, než v něm rozhodl domácí Suomi, který dostal nahrávku od Najmana, a pak předvedl svoje šikovné ruce a svoji akci zakončil efektně provedenou kličkou za beton brankáře Lundina. Osvětim se ale za svůj výkon rozhodně nemusí stydět, protože dokázala nejen Ilves potrápit, ale také mu vzít bod. Uvidíme, jak se tedy bude Osvětim v dalších utkáních prezentovat.
     
    Konec zápasu.
    60:23 SUOMI - 4:3
     
    60:23
    Tým Ilves právě vstřelil branku! Ilves už po 23 sekundách ukončuje tento zápas. EEMELI SUOMI předvedl po nahrávce Najmana parádní individuální akci, kterou zakončil povedenou kličkou za beton Lundina a do odkryté brány. Suomi tak vystřelil Ilvesu druhý bod. Asistence: Adam Najman a Daniel Gazda.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Osvětim uhrála proti Ilvesu možná trochu překvapivý bod. Osvětimi vystřelil vedení v 55. minutě dělovkou od modré v přesilovce Vertanen, ale Ilves v následné přesilovce zásluhou Pelliho srovnal. V poslední minutě pak měly oba týmy možnost rozhodnout v základní hrací době, ale jak Sadlocha na straně hostů, tak domácí Najman neuspěli. Čeká nás prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    Najman mohl vystřelit výhru Ilvesu, ale jeho tvrdá rána z levého kruhu skončila v lapačce Lundina.
     
    59:05
    Sadlocha měl na hokejce rozhodnutí, ale jeho únik skončil zákrokem brankáře Pavláta!
    57:59 PELLI - 3:3
     
    57:59
    Tým Ilves právě vstřelil branku! Domácí také využívají podruhé v utkání přesilovku a je znovu srovnáno! Přesilovka byla navíc zesílena tím, že hrál Ilves bez brankáře. Po krásné kombinaci v útočném pásmu se ke střele zpoza kruhů dostal ARTTU PELLI a svižnou střelou propálil Lundina. Asistence: Adam Najman a Eemeli Suomi.
     
    57:07
    Väisänen se hezky dostal do útočného pásma, ale vypálit už nedokázal.
     
    56:48
    Vyloučení v týmu Re-Plast Unia Osvětim:
    Lukasz Krzemien – 2 min., hákování.
     
    56:10
    Ilves má puk za svou brankou a střídá.
    54:20 VERTANEN - 2:3
     
    54:20
    Oświęcim právě vstřelila branku! Osvětim podruhé v utkání využívá přesilovku a znovu vede O gól se postaral JERE VERTANEN, ke kterému se dostal puk od mantinelu a Vertanen dělovkou od modré čáry propálil Pavláta, který neměl šanci na nějaký zákrok. Asistence: Henry Karjalainen a Ville Heikkinen.
     
    53:41
    Pavlát za svou brankou vypomohl s rozehrávkou.

    Mateo

    Branky a nahrávky: 18. Björkqvist (Gazda, Stránský), 37. Latvala (Meskanen, Suomi), 58. Pelli (Najman, Suomi), 61. Suomi (Najman, Gazda) – 19. Dziubinski (Karjalainen, Olsson), 26. Dziubinski (Sadlocha, Vertanen), 55. Vertanen (Karjalainen, Heikkinen)


    Ilves Tampere: Pavlát (Málek) – Soini, Friman, Latvala, Utunen, Pelli, Parikka, Gazda, Rautanen – Kos, Najman, Suomi, Kononen, Bau, Ratinen, Vaisanen, Mantykivi, Stránský, Meskanen, Borg, Bjorkqvist
    Trenér: Tommi Niemela

    Re-Plast Unia Osvětim: Lundin (Plonka) – Djukov, Bezuška, Uimonen, Vertanen, Ackered, Söderberg, Noworyta, Prokopiak – Sadlocha, Dziubinski, Krzemien, Karjalainen, Heikkinen, Olsson, Marklund, Olsson-Trkulja, Holm, Kowalowka, Galant, Prusak
    Trenér: Nik Župančič

    Rozhodčí: Kova, Vikman – Niittylä, Thomann (všichni FIN)