Pardubice – Fehérvár 7:0 (kon.) | Ilves – Osvětim 4:3 (po pr.) | Växjö – Eisbären 3:1 (kon.)
Storhamar – Zürich 1:4 (kon.) | Sparta – Tappara 1:2 (1:2 po s.n.) | Fribourg – Sheffield 4:3 (kon.)
po prodl.
Ilves Tampere
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Re-Plast Unia Osvětim
Čtvrtek 05.09.2024, 17:30 • Tampere Deck Arena, Tampere • Hokejová Liga mistrů • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:23 SUOMI - 4:3
     
    60:23
    Tým Ilves právě vstřelil branku! Ilves už po 23 sekundách ukončuje tento zápas. EEMELI SUOMI předvedl po nahrávce Najmana parádní individuální akci, kterou zakončil povedenou kličkou za beton Lundina a do odkryté brány. Suomi tak vystřelil Ilvesu druhý bod. Asistence: Adam Najman a Daniel Gazda.
     
    59:05
    Sadlocha měl na hokejce rozhodnutí, ale jeho únik skončil zákrokem brankáře Pavláta!
    57:59 PELLI - 3:3
     
    57:59
    Tým Ilves právě vstřelil branku! Domácí také využívají podruhé v utkání přesilovku a je znovu srovnáno! Přesilovka byla navíc zesílena tím, že hrál Ilves bez brankáře. Po krásné kombinaci v útočném pásmu se ke střele zpoza kruhů dostal ARTTU PELLI a svižnou střelou propálil Lundina. Asistence: Adam Najman a Eemeli Suomi.
     
    56:48
    Vyloučení v týmu Re-Plast Unia Osvětim:
    Lukasz Krzemien – 2 min., hákování.
    54:20 VERTANEN - 2:3
     
    54:20
    Oświęcim právě vstřelila branku! Osvětim podruhé v utkání využívá přesilovku a znovu vede O gól se postaral JERE VERTANEN, ke kterému se dostal puk od mantinelu a Vertanen dělovkou od modré čáry propálil Pavláta, který neměl šanci na nějaký zákrok. Asistence: Henry Karjalainen a Ville Heikkinen.
     
    52:55
    Vyloučení v týmu Ilves Tampere:
    Kasper Björkqvist – 2 min., nedovolené bránění.
     
    49:21
    Vyloučení v týmu Re-Plast Unia Osvětim:
    Peter Bezuška – 2 min., držení.
     
    41:49
    Lundin vytáhl další skvělý zákrok, kterým zabránil gólu. Střela vyšla z hokejky Najmana a Lundin měl co dělat, ale zvládl si poradit.
    36:45 LATVALA - 2:2
     
    36:45
    Tým Ilves právě vstřelil branku! Ilves odčaroval Lundinovu neprůstřelnost v této třetině a znovu srovnává! Meskanen našel nahrávkou od levého mantinelu v mezikruží OTTA LATVALU, který střelou do šibenice nedal šanci Lundinovi a srovnal skóre utkání. Asistence: Ville Meskanen a Eemeli Suomi.
     
    34:48
    Ratinen dostal nahrávku na pravý kruh a chystal se střílet do odkryté brány, ale Lundin se skvěle přesunul a parádním zákrokem lapačkou vychytal tuhle obrovskou šanci domácího útočníka.
     
    31:30
    Lundin teď podržel svůj tým, když dokázal pokrýt střelu a následné dvě dorážky Ilvesu z pozice před brankou. Velmi důležitý moment pro Lundina.
     
    28:43
    Velká šance pro domácí na srovnání! Mantykivi se z předbrankového prostoru dostal ke střele, kterou sice Lundin lapil, jenže kotouč mu následně vypadl a k jeho štěstí projel těsně vedle jeho branky a jen se štěstím neprošel za brankovou čáru.
    25:36 DZIUBINSKI - 1:2
     
    25:36
    Oświęcim právě vstřelila branku! Také Osvětim v dnešním utkání využívá přesilovku. Podruhé v utkání se prosazuje KRYSTIAN DZIUBINSKI, který dostal nabito na pravou stranu od Sadlochy a na jeho následnou rychlou ránu neměl Pavlát nárok. Asistence: Kamil Sadlocha a Jere Vertanen.
     
    24:18
    Vyloučení v týmu Ilves Tampere:
    Kalle Väisänen – 2 min., nedovolené bránění.
     
    22:42
    Vyloučení v týmu Re-Plast Unia Osvětim:
    Sam Marklund – 2 min., podrážení.
    18:01 DZIUBINSKI - 1:1
     
    18:01
    Oświęcim právě vstřelila branku! Jenže vedení Ilvesu netrvalo dlouho. KRYSTIAN DZIUBINSKI dostal krásnou nahrávku zpoza brány od Karjalainena do mezikruží, odkud rychlou střelou propálil Pavláta. Asistence: Henry Karjalainen a Hampus Olsson.
    17:06 BJÖRKQVIST - 1:0
     
    17:06
    Tým Ilves právě vstřelil branku! Ilves využívá přesilovku 2 vteřiny před jejím koncem. Byla to hezká česká souhra. Stránský kombinoval s pukem u levého mantinelu, odkud pak krásnou křižnou nahrávkou našel na pravém kruhu Gazdu , jehož rychlou ránu dokázal těsně před brankou tečovat KASPER BJÖRKQVIST a puk skončil za zády Lundina, který byl bez šance na nějaký zákrok. Asistence: Daniel Gazda a Šimon Stránský.
     
    15:07
    Vyloučení v týmu Re-Plast Unia Osvětim:
    Hampus Olsson – 2 min., držení.
     
    07:17
    Vyloučení v týmu Re-Plast Unia Osvětim:
    Hampus Olsson – 2 min., sekání.
     
    05:05
    Ilves v úvodu zápasu ostřeluje Lundinovu bránu, ale ten zatím odolává a má na kontě další zásah, když vychytal Vaisanena, který zůstal sám před jeho klecí.

    Mateo

    Branky a nahrávky: 18. Björkqvist (Gazda, Stránský), 37. Latvala (Meskanen, Suomi), 58. Pelli (Najman, Suomi), 61. Suomi (Najman, Gazda) – 19. Dziubinski (Karjalainen, Olsson), 26. Dziubinski (Sadlocha, Vertanen), 55. Vertanen (Karjalainen, Heikkinen)


    Ilves Tampere: Pavlát (Málek) – Soini, Friman, Latvala, Utunen, Pelli, Parikka, Gazda, Rautanen – Kos, Najman, Suomi, Kononen, Bau, Ratinen, Vaisanen, Mantykivi, Stránský, Meskanen, Borg, Bjorkqvist
    Trenér: Tommi Niemela

    Re-Plast Unia Osvětim: Lundin (Plonka) – Djukov, Bezuška, Uimonen, Vertanen, Ackered, Söderberg, Noworyta, Prokopiak – Sadlocha, Dziubinski, Krzemien, Karjalainen, Heikkinen, Olsson, Marklund, Olsson-Trkulja, Holm, Kowalowka, Galant, Prusak
    Trenér: Nik Župančič

    Rozhodčí: Kova, Vikman – Niittylä, Thomann (všichni FIN)