Hr. Králové B – Liberec B 3:2 (kon.) | Kladno – Ústí n. L. 2:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové B
3:2 (1:2)
Slovan Liberec B
Pátek 06.09.2024, 13:30 • SA Slavia, Hradec Králové • 3. Česká fotbalová liga (B) • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Příjemné odpoledne přeji všem příznivcům kvalitního fotbalu z metropole východních Čech. Společně se dnes budeme věnovat zápasu 5. kola 3. ČFL. Domácí rezerva FC Hradec Králové přivítá na Slavii B-tým FC Slovan Liberec. Úvodní výkop je na programu ve 13:30.
     
    FC Hradec Králové B

    Rezerva Votroků se po pěti utkáních nachází na 9. místě tabulky se ziskem pěti bodů. Mladí Východočeši se dosud radovali z jediného vítězství, když se jim v regionálním derby podařilo přetlačit Chlumec nad Cidlinou (2:1). Na svém kontě mají také dvě porážky a dvě remízy. Dnes tedy budou chtít tuto bilanci řádně vybalancovat. Nejlepšími střelci týmu jsou zatím hráči, kteří zapsali dva přesné zásahy – Lukáš Hruška a Matěj Koubek, jenž si k rezervě odskočil z A-týmu právě na zmiňovaný zápas s Chlumcem, ve kterém se dvakrát prosadil.
     
    FC Slovan Liberec B

    B-tým Slovanu prožívá parádní vstup do soutěže. V pěti utkáních nebyl dosud poražen, s jedenácti body se tak vyhřívá na 2. příčce tabulky s dvoubodovým mankem na vedoucí Ústí nad Labem. Liberec již porazil Živanice, Kolín i Most a nerozhodné výsledky zapsal s Chlumcem nad Cidlinou a v derby s rezervou Jablonce. Nejlepšími střelci mužstva jsou Matěj Strnad a Nicolas Penner, jenž si svými výkony vysloužil přestup do Mladé Boleslavi.
     
    Vzájemné zápasy z předcházejícího ročníku

    Duely těchto mužstev ze sezóny 2023/24 vyznívají ve prospěch Slovanu. Ten zvítězil na půdě Votroků 3:0, když dvě branky zapsal Filip Horský, jenž aktuálně nastupuje za A-tým Teplic. V odvetě na severu Čech vyhrál Liberec 3:1, když Hradečtí bojovali o bodový zisk do poslední minuty, nakonec však Jindřich Machotka pečetil vítězství domácích trefou do prázdné brány.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové B: Vágner – Baloun, Kadrmas, Čech, Mahr (C), Kaštánek, Vobejda, Náprstek, Holovatskyi, Hruška, Šašinka.
    Náhradníci: Čábelka – Jurčenko, Zeman, Kučera, Hampl, Šimon, Boniš.
    Trenér: Tomáš Šilhavý.

    Slovan Liberec B: Krajčírik – Kočka, Wydrzynski, Michal (C), Lupoměský, Plot, Hadaščok, Kok, Ogboi, Preisler, Dulay.
    Náhradníci: Hasalík – Ukici, Beran, Makowski, Machotka, Papoušek, Butsko.
    Trenér: Jakub Harant.

    Rozhodčí: Havlík – Janíček, Vodrážka.
     
    Ještě jednou přeji krásný dobrý den všem příznivcům kvalitního fotbalu ze Sportovního areálu Slavia v Hradci Králové. Na obloze bez mráčků pálí nemilosrdné slunce, takže fotbalisty dnes čekají náročné podmínky.
     
    Oba celky dnes do svých základních jedenáctek zařadily i hráče z A-týmů, takže bychom měli vidět nadstandardní utkání 3. ČFL. Na straně Votroků zmiňme například Jakuba Kučeru, v řadách Slovanu nalezneme Dominika Preislera.
     
    Oba týmy právě dokončují předzápasovou rozcvičku, do úvodního výkopu nám zbývá nějakých deset minut.
     
    V sestavě domácích dochází na poslední chvíli ke změně. Zmíněného Jakuba Kučeru nahrazuje Jan Vobejda.
     
    Hráči právě nastupují na hrací plochu, předtím proběhla kontrola u sudích.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání zahájili úvodním výkopem domácí, kteří se dostali na pravé straně za pomezní čáru a budou pokračovat vhazováním.
     
    2
    Ivan Krajčírik se seznamuje s míčem a rozehrává nakrátko ke svým stoperům. Slovan to následně zkusil vysokým míčem kupředu, ten však končí v rukavicích Vágnera.
     
    3
    Kristian Michal spolupracuje s Kennym Ogboiem před vlastní šestnáctkou. Následná přihrávka směřuje na levou stranu, kde operuje Dominik Preisler, jenž má však cestu kupředu zatarasenou.
     
    4
    Lukáš Hruška zpracoval skákavý míč ve středu pole a následně přihrál do levého křídla, odkud šel centr na malé vápno, kde se v osobním souboji nedokázal prosadit Matěj Náprstek. První náznak šance to však byl.
     
    4
    Východočeši v krátkém sledu zakončili znovu. Daniel Kaštánek postupoval středem k vápnu soupeře a nakonec volil zakončení zpoza šestnáctky. Mířil však vysoko nad břevno svatyně Slovanu.
     
    5
    Do další nadějné pozice se po dlouhé přihrávce prodíral Šašinka, jehož akci však zastavuje zdvižený praporek pomezního – ofsajd.
     
    6
    Fotbalisté Liberce rozehrávají od vlastního pokutového území. Kombinaci Slovanu skvěle vystihl Kaštánek, jenž sklepává míč k obráncům Hradce.
     
    6
    Jan Mahr nyní vyšším míčem našel Šašinku, jenž si šikovně zpracoval balón hrudí a předal ho do pravého křídla. Hradec může postupovat vpřed.
     
    7
    Píská se útočný faul Liberce, Hradečtí rozehrávají volný přímý kop z vlastní půlky hřiště. Čech šikovně zakombinoval s Mahrem na pravém křídle. Následný kolmý pas však byl o vteřinu pomalejší než bylo třeba – Náprstek je v ofsajdu.
     
    8
    Votroci zatím napadají Slovan hodně vysoko a získávají tak míče. Šašinka udržel na zádech soupeře a vysouvá Hrušku, jenž ale musí hrát dozadu na Čecha.
     
    9
    Píská se další ofsajd Východočechů, kteří jsou v úvodu utkání aktivnějším celkem. Liberec se aktuálně drží na balónu, ale operuje s ním jen na vlastní polovině trávníku.
     
    10
    Kaštánek se kolmou průnikovkou snažil vysunout Hrušku, ale situaci dobře přečetl Michal, jenž přihrávku zachytil a obrací hru.
     
    11
    Dominik Preisler je na levé straně zavřený, takže musí hru přenést k opačné lajně, jak jej hlasitě nabádá trenér Harant. Slovan ale zatím nemůže proniknout defenzivou Hradce.
     
    11
    Nyní se Severočeši dostávali do první nadějné pozice, Kok si však na rohu šestnáctky nedokázal zpracovat míč, jenž mu odskočil od kopačky.
     
    12
    Hruška se nyní snažil projít mezi dvěma soupeři, což se mu na první pokus nepovedlo. Zkusil to ale znovu a byl úspěšnější, jenže defenziva Slovanu ho nakonec zvládla vyprovodit do zámezí. Krajčírik vykopává.
     
    13
    Vobejda se vysokým balónem z levého křídla snažil vysunout Šašinku, balón však letěl blíž ke Krajčírikovi, jenž balón schoval do náruče.
     
    14
    Slovan vhazuje na útočné polovině hrací plochy. Severočeši však balón rychle ztratili a na levém křídle může kupředu postupovat Kadrmas.
     
    15
    Wydrzynski nyní z levé strany pokutového území posílal střílenou přízemní přihrávku napříč vápnem. Nikdo z jeho spoluhráčů však prudký balón trefit nedokázal, a ten tak jen proletěl do zámezí.
     
    16
    Severočeši se po slabším úvodu začínají osmělovat. Nyní se znovu snažili protlačit po levém křídle a díky dobré technice se málem dostali až do zakončení. Přihrávku naslepo však zachytil Kaštánek.
     
    17
    Jan Vobejda byl faulován na polovině hrací plochy a Votroci rychle rozehráli kupředu. Šašinka vyhrál v osobním souboji balón pro Hrušku, jenž však bránu Slovanu přestřelil o několik metrů.
     
    18
    Matyáš Vágner nyní vyběhl na dlouhý míč, za kterým se hnal Hadaščok. Gólman Votroků byl nakonec u balónu první a schoval míč do rukavic.
     
    19
    Lukáš Kočka byl ve středu pole dostoupen Vobejdou, a tak musel hrát k postranní lajně, kde Severočeši míč ztratili. Vhazovat budou Hradečtí.
     
    19
    Matěj Náprstek dostal přihrávku na hranici pokutového území, potáhl si míč kolem dvou obránců a nakonec vyslal přízemní pokus, kterému však scházela potřebná přesnost.
     
    20
    Matyáš Plot si ve středu hřiště narazil míč se spoluhráčem a na jeho práci nyní může navázat Preisler. Ten však nemá cestu kupředu volnou a musí hrát dozadu.
     
    20
    Po ostrém střetu u středového kruhu zůstává na zemi ležet Ondřej Šašinka. Na nohy mu musí pomoci Dominik Preisler.
     
    21
    Šašinka je opět na nohách a kupředu se žene Slovan. Kenny Ogboi se snaží najít skulinu v defenzivě Votroků, balón kontroluje u středového kruhu.
     
    22
    František Čech kontroluje míč, který putuje do zámezí. Matyáš Vágner bude moci vykopávat od vlastní branky po nepřesné kombinaci Liberce.
     
    22
    Jan Mahr nyní na pravém křídle nepřelstil Preislera, který tak může vhazovat. O pár vteřin později byl obránce Slovanu faulován.
     
    23
    Olafu Kokovi se nyní míč zamotal pod nohama, když si ho přišlápl. Liberec se i přesto dostal k centru, který hlavou odvrací František Čech.
     
    24
    Pěkná akce Daniela Kaštánka na pravém křídle. Záložník Hradce nejprve dohnal prudký míč a pak pěknou stahovačkou obelstil dva obránce Slovanu. Následné zakončení však nebylo přesné.
     
    24
    Ostré slunce začíná pálit nejen na hřiště, ale také na tribunu ve Sportovním areálu Slavie. Potit se tak krom hráčů začínají také diváci. Sudí nařizuje přestávku na občerstvení, která je skutečně potřebná.
     
    25
    Ivan Krajčírik nespěchá s rozehrávkou od vlastní brány. Trenér ho hodně hlasitě nabádá, aby zvolil dlouhý výkop. Brankář jeho pokyn poslouchá a posílá míč až za půlící čáru.
     
    26
    Kaštánek dobře dostoupil Wydrzynského a získal balón pro Votroky. Kupředu se hnal Náprstek, jehož finální přihrávka však nebyla přesná.
     
    27
    Slovan drží balón na středové čáře. Po pravém křídle se vydal kupředu Lupoměský, jenž ale brzy vrací zpátky k obráncům.
     
    28
    Mahr se hnal kupředu po pravém křídle, ale Ogboi jej dostoupil včas a odkopl balón za pomezní čáru. Votroci vhazují.
     
    29
    Kaštánek získal balón ve středu hrací plochy a šikovným obloučkem se snažil vysunout Hrušku. Ten je však podle pomezního opět v ofsajdu.
     
    30
    Svou akci nyní na vlastní polovině hrací plochy chystají Votroci. Čech poslal přihrávku k lajně Kaštánkovi, jenž pod náporem soupeře odcouval s míčem do zámezí. Vhazují hráči Liberce.
     
    31
    Lukáš Kočka vystihl kombinaci Votroků a vysokým obloukem poslal míč k šestnáctce Hradce. Balón je opět v zámezí, Východočeši budou vhazovat.
     
    32
    Možná první zakončení na bránu v celém utkání. Votroci po pravé straně vysunuli Jana Mahra, jenž z ostrého úhlu pálil po zemi na vzdálenější tyč. Krajčírik však předvedl jistý zákrok a balón balí do rukavic.
     
    33
    Hradečtí nyní vytvořili tlak na levém křídle a Preisler musel v osobním souboji s Náprstkem odkopnout balón na rohový kop.
     
    33
    Votroci budou kopat penaltu! Čecha při zakončení přistrčil zezadu Hadaščok, a Hradec tak bude mít výhodu pokutového kopu.
     
    33
    Žlutá karta pro tým Slovan Liberec B (Hadaščok).
     
    33
    Hradec Králové B právě vstřelil branku!
    K nařízené penaltě se postavil LUKÁŠ HRUŠKA, jenž tvrdou ranou do pravého dolního rohu nedal Krajčírikovi šanci. Gólman Slovanu skočil na druhou stranu a neměl tak šanci zasáhnout.
    33. HRUŠKA - 1:0
     
    34
    Po faulu ve středu hřiště pokračují v kombinaci fotbalisté Hradce Králové, kteří vrací balón dozadu brankáři Vágnerovi.
     
    35
    Šašinka udržel na zádech soupeře a přihrál pod sebe na Vobejdu, jenž přenesl hru na levé křídlo, kde může hrát Holovatskyi.
     
    36
    Východočeši pokračovali v kombinaci, nicméně Čechovu přihrávku nestačil Náprstek zachytit a vykopávat tak bude Krajčírik.
     
    37
    Liberec B právě vstřelil branku!
    Liberec z první větší šance srovnává. VOJTĚCH HADAŠČOK se dostal za záda hradeckých obránců, obdržel vysokou přihrávku a šikovnou přízemní střelou překonal Vágnera – 1:1!
    37. HADAŠČOK - 1:1
     
    38
    Slovan nyní rozehrává z vlastní šestnáctky. Jeho kombinaci vystihl Vobejda, jenž se snažil přihrát na pravé křídlo. Skvělý skluz předvedl Preisler, jenž pas zachytil špičkou kopačky.
     
    39
    Olaf Kok se hnal s míčem kupředu po levém křídle, nakonec však Františka Čecha obejít nedokázal a sám se dostal do zámezí.
     
    40
    Liberec B právě vstřelil branku!
    Olaf Kok byl faulován ve středu hrací plochy a Slovan rychle rozehrál svou standardku. Z levé strany se Liberci na druhý pokus podařilo procpat míč do vápna, kde bleskovou akci dohrál VOJTĚCH HADAŠČOK, jenž přehodil Vágnera a Liberec tak obrací vývoj utkání – vede 2:1!
    40. HADAŠČOK - 1:2
     
    41
    Mahr má míč na pravém křídle, jeho centr do šestnáctky však v prvním případě zablokoval Michal a ve druhém jej do rukavic lapil Krajčírik.
     
    42
    Horké slunce očividně vysálo energii z Votroků, kteří již nenapadají tak vysoko jako na startu utkání. Slovan tak poměrně snadno vyjel z vlastní poloviny hřiště po pravém křídle.
     
    43
    Preislerův postup po levém křídle nyní čistým skluzem zastavil Náprstek. Fotbalisté Liberce budou vhazovat u středové čáry.
     
    44
    Lukáš Kočka se nyní s hlasitým projevem kácí k zemi po nepřehledném souboji u středového kruhu. Sudí zastavuje hru a nechá hráče Slovanu, aby se znovu postavil na nohy.
     
    45
    Kočka už je na nohou, Votroci sportovně vrací balón soupeři. Ogboi bude rozehrávat od vlastního pokutového území.
     
    45
    Ondřej Šašinka dostal průnikovou přihrávku středem hřiště a pěknou přízemní střelou srovnal na 2:2. Jeho radost však maří čárový sudí, jenž opět signalizuje ofsajd.
     
    45+1
    Sudí Martin Havlík nastavuje první poločas o dvě minuty. Votroci se nyní ženou za vyrovnáním. Na levém křídle se uvolnil Hruška, Holovatskyi přenáší hru doprava na Náprstka.
     
    45+2
    Mahrovu přihrávku defenziva Slovanu zastavila a kupředu se po křídle hnal Dulay. Před ním však přesně zasáhl Holovatskyi, jenž nebezpečí pro hradeckou branku odvrací.
     
    45+2
    Mahr poslal z pravého křídla dobrý centr, který našel hlavu Náprstka. jeho pokus však mířil do středu brány, kde dobře postavený Krajčírik míč chytá.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas duelu B-týmů Hradce a Liberce je za námi. Úvod utkání byl pomalejší, nicméně tempo se postupně stupňovalo. Hradec poslal z penalty do vedení Lukáš Hruška, jenže Slovan kontroval dvěma trefami Vojtěcha Hadaščoka, a tak do druhého dějství vstoupí s nejtěsnějším náskokem.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 14:35.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází Šašinka, přichází Jurčenko,
    ze hřiště odchází Náprstek, přichází Boniš.
     
    46
    Votroci vstoupili do druhé půle se dvěma změnami v základní sestavě, Liberec k žádným změnám nesáhl a rozehrává. Preisler okamžitě vysouvá Koka.
     
    46
    Kok se po levém křídle protlačil do dobré pozice a nakonec pálil na zadní tyč, Matyáš Vágner však předvedl tygří skok a míč chytil.
     
    47
    Hradečtí se natlačili na polovinu protivníka. Dlouhý aut z paží Kadrmase však směřuje pouze do zámezí.
     
    48
    Kaštánek zpracoval přihrávku ve střed hřiště a přihrává doprava Mahrovi, jenž vysunul Jurčenka. Jeho pěkný centr proskočil Hruškovi mezi nohama. Následně ho defenziva Slovanu odkopla.
     
    49
    Nádherná kombinace Votroků! Jurčenko posunul patou Bonišovi,. jenž nalil na penaltu Hruškovi, který měl tutovou šanci. Svou ránu však poslal do středu brány, kde zvládl Krajčírik zasáhnout. Promarněná šance Východočechů.
     
    50
    Faulován byl nyní Vobejda ve středu hrací plochy. Hradečtí tak budou zahrávat volný přímý kop, hráči nabíhají až k vápnu Slovanu.
     
    50
    Žlutá karta pro tým FC Hradec Králové B (Holovatskyi).

    Žlutá karta pro tým Slovan Liberec B (Michal).
     
    51
    Hradec Králové B právě vstřelil branku!
    Votroci srovnávají na 2:2! Mahr poslal výstavní centr na zadní tyč, kde se do vzduchu vyšplhal Vobejda. Ten hlavou sklepl na malé vápno, odkud uklidil míč do sítě prudkou ranou DAVID JURČENKO.
    51. JURČENKO - 2:2
     
    52
    Krajčírik nyní váhal s rozehrávkou od vlastního pokutového území, nakonec se dostal pod tlak, a tak musí volit jen dlouhý odkop na půli soupeře.
     
    53
    Jurčenko kombinuje na pravé straně s Bonišem. Ten na druhý pokus procpal centru do vápna, nicméně vysoký míč chytá gólman Slovanu.
     
    54
    Vstup do druhé půle zatím patří Votrokům, kteří přikovali svého soupeře k jeho pokutovému území. Nyní budou u šestnáctky soupeře vhazovat.
     
    55
    Jan Mahr poslal balón do šestnáctky Slovanu, kde však tentokrát zasáhl jeden z obránců Liberce, jenž poslal balón za hranici vápna.
     
    56
    Obrovská šance Hradce. Po centru z pravého křídla se k hlavičce dostal Baloun, jehož pokus orazítkoval břevno svatyně Slovanu.
     
    57
    Z následného rohového kopu už Votroci nevytěžili nic, jelikož sudí píská útočný faul na gólmana Krajčírika.
     
    57
    Žlutá karta pro tým Slovan Liberec B (Dulay).
     
    58
    Kok nyní vysunul na levém křídle Preislera, jenž šikovně obešel jednoho z bránících hráčů Hradce. Následně se k němu přihnal Baloun, jenž míč odvrátil do zámezí.
     
    59
    Matyáš Vágner vykopává od šestnáctky Hradce. Balón letí až za půlící čáru. Lukáš Hruška jej hlavou posouvá kupředu.
     
    60
    Severočeši vhazují na vlastní polovině hrací plochy. Hadaščok si pohlídal balón před Holovatským a může postupovat k brance domácích.
     
    61
    Lupoměský se žene po pravém křídle kupředu, dobře však zapracoval Boniš, jenž ho o míč čistě připravil a zakládá protiútok.
     
    62
    Jurčenko si u rohového praporku vyměnil přihrávku s Čechem. Hradečtí se ale nakonec k zakončení nedostali a musí zase spěchat dozadu.
     
    62
    Žlutá karta pro tým Slovan Liberec B (Kočka).
     
    63
    Utkání má vysoké tempo, po ztrátě Kadrmase se hnal kupředu Lupoměský, ale Baloun před ním stihl odehrát míč do zámezí.
     
    64
    Kaštánkova dlouhá přihrávka byla pro Hrušku příliš prudká. Balón tak v poklidu sbírá gólman Krajčírik.
     
    64
    Jurčenko sbírá dlouhou kolmou přihrávku kupředu, Votroci se tak jediným rychlým pasem dostávají k šestnáctce Liberce.
     
    65
    Kadrmas vhazuje u šestnáctky Slovanu. Hruška zvládl udržet balón a přihrál Vobejdovi, jenž přenesl doprava na Mahra. Jeho střela však byla prachbídná.
     
    65
    Střídání v týmu Slovan Liberec B:
    ze hřiště odchází Hadaščok, přichází Machotka,
    ze hřiště odchází Wydrzynski, přichází Papoušek.
     
    66
    Kadrmas sbírá vysokou přihrávku Slovanu a vysouvá kupředu Vobejdu, před ním však zahrál míč poměrně vysokou nohou Michal. Sudí ale pískat nebude.
     
    67
    Kok nyní přihrál do levého křídla na nově příchozího Machotku, jenž nacentroval do vápna Hradce. Rána Lupoměského však přeletěla i ochrannou síť za brankou Votroků.
     
    67
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází Mahr, přichází Šimon.
     
    68
    Rozhodčí nařizuje další přestávku pro občerstvení, horké počasí k ní dává dobrý důvod.
     
    69
    Vágner vykopl od své svatyně za půlící čáru, kde se v osobním souboji prosadil Vobejda, následně však míč sbírá Preisler.
     
    70
    Slovan začíná se svou kombinací u gólmana Krajčírika. Ve středu hřiště dostal balón Papoušek. Jeho prudká přihrávka na pravé křídlo však proskákala do zámezí.
     
    71
    Kaštánek se nyní ve středu hřiště efektivně zbavil Plota a Hradec může po pravé straně kupředu. Přízemní střela Jurčenka však končí v náruči Krajčírika.
     
    72
    Hruška sklepl balón pod sebe na Kadrmase, jenž byl pod tlakem hráčů Slovanu a poslal balón až na tribunu.
     
    72
    Silově vybavený Kok se nyní zbavil tělem dvou soupeřů a přihrává pod sebe, kde na jeho práci může navázat Lupoměský.
     
    73
    Slovan nyní předvedl rychlou kombinaci po levém křídle, kde kupředu postupoval Dulay. Na poslední chvíli zvládl zasáhnout Čech, jenž mu balón odkopl od nohy.
     
    74
    Liberečtí se kombinací po pravém křídle snaží prosadit. Boniš zakročil před Papouškem a posílá míč za postranní čáru.
     
    75
    Centr z pravého křídla poslal do vápna Votroků Plot, jenže ve vzduchu byl nejpřesvědčivější Holovatskyi, který hlavou nebezpečí odvrací.
     
    76
    Vobejda s Bonišem si nyní nerozuměli, vysoký balón z kopačky prvního jmenovaného tak zamířil jen do náruče Krajčírika.
     
    76
    Machotka se tlačil kupředu po levém křídle. Následně zde byl dostoupen Čechem, od kterého se míč odráží za čáru. Rohový kop pro Liberec.
     
    77
    Nízký centr šel na přední tyč, kde byl opět František Čech, jenž odkopl míč až ke středové čáře. Na balónu jsou znovu hráči Slovanu.
     
    77
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází Hruška, přichází Zeman.
     
    78
    Liberečtí nyní s rozehrávkou příliš nepospíchají. Několikrát si vyměnili míč na vlastní polovině trávníku a čekají na okénko v obraně soupeře.
     
    79
    Papoušek přihrává pod sebe na volného Dulaye, jenž posílá míč do pravého křídla. Následný centr Libereckých však míří do zámezí.
     
    80
    Zeman nyní šikovně podržel balón vedle šestnáctky Slovanu a byl faulován. Votroci tak dostanou k dispozici zajímavou standardku.
     
    80
    Nádherný balón poslal z levé strany Vítek Šimon. Jeho střílený centr však prošel malým vápnem, aniž by ho kdokoliv zasáhl a nakonec míří do zámezí.
     
    81
    Krajčírik rozehrává od vlastní branky. Jeho vysoký výkop našel jen hlavu Balouna, odražený balón ale sebrali fotbalisté Slovanu.
     
    82
    Hradec Králové B právě vstřelil branku!
    Votroci otáčí vývoj utkání a vedou 3:2! Skvělou práci nyní odvedl David Jurčenko, jenž v osobním souboji vybojoval míč a následně ho předložil volnému VÍTKU ŠIMONOVI, jenž ostrou ranou na přední tyč posílá Hradec do vedení! Krajčírik byl v tuto chvíli naprosto bez šance.
    82. ŠIMON - 3:2
     
    83
    Zeman rozdává balón do pravého křídla, kde Šimon sice nezpracoval ideálně, ale hráči Slovanu jej poslali pouze do zámezí.
     
    84
    Střídání v týmu Slovan Liberec B:
    ze hřiště odchází Plot, přichází Butsko,
    ze hřiště odchází Kočka, přichází Makowski.
     
    85
    Slovan kontroluje balón na vlastní polovině hrací plochy. Dulay obdržel přesnou přihrávku od Michala a může postupovat na středu hřiště k brance Votroků.
     
    86
    Šimon nyní skluzem zastavil akci Slovanu na levém křídle. Liberečtí ale vhazují a pokračují ve svém náporu. Hrát však musí nejprve dozadu.
     
    87
    Severočeši nyní zavřeli Hradec na jeho polovině trávníku. Dobře však zasáhl Kaštánek, jenž balón odkopl ke svým obráncům.
     
    87
    Čech hlavou odvrací vysoký balón, kterým se Liberečtí snažili dostat kupředu. Následně získali Votroci vhazování, se kterým příliš nespěchají.
     
    88
    Michal rozehrává ze středového kruhu na levé křídlo, kde je připravený Preisler, jenž ovšem balón ke svým spoluhráčům neprotlačil.
     
    89
    Kadrmas poslal míč o Dulaye do zámezí a vhazovat tak mohou Východočeši, kteří šetří cenné sekundy.
     
    89
    Střídání v týmu Slovan Liberec B:
    ze hřiště odchází Dulay, přichází Ukici.
     
    90
    Slovan vhazuje u vlastní šestnáctky. Votroci vytvořili velký tlak a Liberec se tak posunul kupředu jen o pár metrů. Nyní se svádí boj o každý centimetr trávníku.
     
    90+1
    Sudí Martin Havlík nastavuje ještě dvě minuty nad rámec základní hrací doby. Kadrmas bude vhazovat u půlící čáry.
     
    90+1
    Ogboi stáhl k zemi Jurčenka a Hradečtí tak budou zahrávat volný přímý kop z poměrně zajímavé vzdálenosti. Nic velkého z něj však vydolovat nedokázali.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází Jurčenko, přichází Hampl.
     
    90+2
    Po několika soubojích u postranní čáry vhazují Votroci. Kadrmas poslal míč až k rohovému praporku, kde operuje Boniš.
     
    90+3
    Makowski před vlastní šestnáctkou sestřelil k zemi Vobejdu a Hradec tak bude zahrávat ještě jednu standardku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zajímavý duel 5. kola 3. ČFL je za námi. Rezerva Votroků nakonec vítězí nad B-týmem Liberce 3:2! Slovan po první půli vedl díky slepeným gólům Vojtěcha Hadaščoka, ve druhé půli však Hradec prokázal, že umí být efektivní. Branky Davida Jurčenka a Vítka Šimona otočily vývoj celého duelu a všechny body tak zůstávají pod Bílou věží.
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (15:31:03)

    Petr Šatalík

    Branky: 33. Hruška (pen.), 51. Jurčenko, 82. Šimon – 37. Hadaščok, 40. Hadaščok

    Karty:   50. Holovatskyi (HKB) – 33. Hadaščok (LBB), 50. Michal (LBB), 57. Dulay (LBB), 62. Kočka (LBB), 90+3. Makowski (LBB)


    FC Hradec Králové B: Vágner – Baloun, Kadrmas, Čech, Mahr (C) (67. Šimon), Kaštánek, Vobejda, Náprstek (46. Boniš), Holovatskyi, Hruška (77. Zeman), Šašinka (46. Jurčenko, 90+2. Hampl).
    Náhradníci: Čábelka – Jurčenko, Zeman, Kučera, Hampl, Šimon, Boniš.

    Trenér: Tomáš Šilhavý.

    Slovan Liberec B: Krajčírik – Kočka (84. Makowski), Wydrzynski (65. Machotka), Michal (C), Lupoměský, Plot (84. Butsko), Hadaščok (65. Papoušek), Kok, Ogboi, Preisler, Dulay (89. Ukici).
    Náhradníci: Hasalík – Ukici, Beran, Makowski, Machotka, Papoušek, Butsko.

    Trenér: Jakub Harant.

    Rozhodčí: Havlík – Janíček, Vodrážka.

    Diváci: 151.