Blansko – Kroměříž 1:3 (kon.) | Zlínsko – Uničov 1:3 (kon.) | Rosice – Znojmo 2:1 (kon.)
Hlučín – Slovácko B 0:1 (kon.)
konec
FC Slovan Rosice
2:1 (0:0)
1. SC Znojmo FK
Pátek 06.09.2024, 17:00 • Stadion FC Slovan Rosice, Rosice • 3. Moravskoslezská fotbalová liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásné páteční odpoledne, vítám Vás u online reportáže ze zápasu 6. kola MSFL, ve kterém se proti sobě utkají Rosice a Znojmo. Utkání se odehraje na hřišti v Rosicích a jeho začátek je naplánován na 17:00.
     
    Domácí se s bilanci 2 – 1 – 2 nacházejí na sedmém místě a letos zažívají rozhodně lepší vstup do sezóny než minulý rok, kdy si v prvních pěti zápasech zapsali pouze tři body. V novém ročníku byli po prvních dvou kolech bez bodu a okupovali poslední příčky tabulky, ale v posledních třech zápasech si svěřenci Petra Čuhela připsali dvě výhry a jednu remízu a rázem se octili na sedmém místě. Kaňkou na jejich posledních ligových výkonech je vyřazení z MOL Cupu, kde vypadli s Tasovicemi, které hrají divizi.

    Fotbalovému Znojmu patří po úvodních kolech poslední příčka. Hráči tohoto jihomoravského celku získali pouze jeden bod za remízu s rezervou Slovácka, navíc nenastoupili do utkání MOL cupu a celek z Tasovic díky tomu postoupil bez boje. Na tento špatný vstup do sezóny reagovalo vedení příchodem šesti nových posil z ciziny, které by měli doplnit už tak velmi nabitý kádr plný zahraničních hráčů. Všechny nové tváře už by měly být připraveny k zápasu a bude zajímavé sledovat, jak si Znojmo, v pravděpodobně novém složení, povede.

    V minulém ročníku spolu oba celky sehrály dvě utkání a úspěšnější v nich byli znojemští. Ti z obou střetnutí vytěžili čtyři body. Hlavně první zápas na půdě Rosic byl velmi vypjatý. Hosté ze Znojma dohrávali v devíti, ale domácí převahu jednoho muže na hřišti nevyužili a na konci obdrželi srovnávací gól na konečných 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Rosice: Vychodil – Rimovičs, Kulík, Nečas, Dobrovodský, Koláčný (C), Mazuch, Kaláb, Oulehla, Přikryl, Rajčinec
    Náhradníci: Drobek, Kršák, Kos, Trtek, Diviš, Oborný
    Trenér: Petr Čuhel

    1. SC Znojmo FK: Espada – Tonye Bissay, Carneiro Rodrigues (C), Silas, Vilela, Abdellaoui, Ieseanu, Koukal, Caimanque, Viegas, Mendes
    Náhradníci: Ryšavý, Zanette, Solomka, Teixeira, Ndoye, Boni, Sylla
    Trenér: Félix Amorim Reis Rui Miguel

    Rozhodčí: Machorek – Dorotík, Rosický.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí zahájil zápas. Úvodního kopu se ujali hosté, kteří nastupují kompletně v bílém. Domácí zvolili žluté dresy a černé kraťasy.
     
    2
    Hned z úvodu bylo vidění několik soubojů u autové čáry, po kterých většinou následovala autová vhazování. Tuto pasáž ukončil útočný faul domácího celku.
     
    3
    Domácí se hned ze začátku dostali do zajímavé pozice. Centr z pravé strany doletěl až do vápna hostů, ale jeden z útočících hráčů Rosic trkl do balónu jen lehce a nedokázal ho usměrnit mezi tři tyče.
     
    4
    Opět to hráči Rosic zkoušeli centrovanými míči přes levou stranu hostů, ale všechny pokusy byly zablokovány a následovat bude autové vhazování.
     
    6
    Jiří Koláčný rozehrál rohový kop velmi dobře, zkoušel ho zakroutit na bránu a pokus to nebyl vůbec špatný, ale rozhodčí signalizuje, že si jeden z útočících hráčů počínal nedovoleně.
     
    7
    Hosté utekli do rychlého protiútoku a podařilo se jim vsítit branku, ale ještě před jejím dosažením zvedl pomezní rozhodčí praporek a signalizoval ofsajd.
     
    10
    Hosté teď delší časový interval kombinovali na polovině soupeře, ale jejich útočné snažení zhatila nepřesná přihrávka, po které bude následovat odkop od branky.
     
    11
    Znojemští to zkoušeli přes levou stranu, odkud se pokusil odcentrovat jeden z hráčů. Míč skončil až za ochranou sítí.
     
    12
    Hráči Znojma se dopustili faulu zhruba pětatřicet metrů od vápna. Ke standardce se za domácí postavil opět kapitán Jiří Koláčný, ale míč z jeho kopačky našel pouze náruč připraveného Lucase Espady.
     
    14
    Na polovině hostů se odehrálo několik soubojů, ze kterých nakonec vyplynul faul domácích.
     
    15
    Hráči Rosic napadali rozehrávku hostů velmi intenzivně. Ti se ale nakonec ze složité pozice dostali a budou rozehrávat odkopem od své branky.
     
    17
    Dinis Ieseanu hledal za obranou soupeře své nabíhající spoluhráče, ale balón byl nepřesný a skončil až u brankáře domácích.
     
    18
    Po několika soubojích ve středu pole se k míči dostal Karel Kulík a pokusil se vystřelit z velké dálky. Jeho střela byla zablokována.
     
    20
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK:
    ze hřiště odchází Abdellaoui, přichází Boni.
     
    21
    Hosté byli opět usazeni na polovině soupeře a nakonec se jeden z hráčů pokusil ohrozit branku domácích z velké dálky. S úspěchem se nesetkal a míč skončil vedle pravé tyče.
     
    24
    Na pravé straně se pěkně uvolnil jeden z domácích hráčů a poslal míč před branku, po kterém bude následovat rohový kop.
     
    25
    Tato standardní situace žádné nebezpečí nepřinesla, a navíc se domácí dopustili přestupku. Jeden z hráčů byl načapán v ofsajdovém postavení.
     
    27
    David Mazuch se uvolňoval na levé straně a zkoušel svým centrem najít ve vápně někoho ze svých spoluhráčů. Míč byl zablokován a následoval aut. Po něm domácí ztratili míč a na tahu jsou hosté ze Znojma.
     
    29
    Jako utržený ze řetězu do souboje vlétl hostující Vojtěch Koukal a od hlavního rozhodčího vidí kartu žluté barvy.
     
    30
    Znovu do šestnáctky Znojma přilétl centrovaný míč, ale obrana hostí je zatím bezchybná a i tento pokus odvrací do bezpečí.
     
    31
    V krátkém sledu se do dvou střeleckých pozic zpoza vápna dostal kapitán domácích Jiří Koláčný. Jeho první přízemní střelu dokázal vyrazit Lucas Espada a druhý pokus zablokovala obrana. Následoval rohový kop, který byl odvrácen.
     
    33
    I hosté se po krátké návštěvě poloviny soupeře dostali ke dvěma rohovým kopům. S prvním si obrana Rosic poradila a pro ten druhý si došel Jan Vychodil, který byl ve vzduchu postrčen a tento přestupek hlavnímu sudímu neunikl.
     
    35
    Onyekachi Silas se před vápnem svého týmu prokličkoval mezi dvěma hráči a perfektně vyvezl balón. Bohužel pro hosty poté jejich kombinaci ukončila nepřesnost a míč doletěl až k domácímu brankáři.
     
    36
    Další velmi ostrý zákrok jednoho z hráčů hostů se tentokrát obešel bez žlutého napomínání. Rosice rozehrají míč na své polovině u postranní lajny.
     
    38
    Lukáš Kaláb se ocitl za obranou Znojma a dobrým prvním dotekem si připravil pozici pro centr levou nohou. Podle pomezního rozhodčího se ale nacházel v ofsajdu a z nadějně vyvíjející se akce nebylo nic.
     
    40
    Dinis Ieseanu doběhl s míčem na kopačce k půlící čáře a ve středu hřiště našel úplně volného spoluhráče, ale tomu balón odskočil a hra se přesouvá na druhou stranu.
     
    41
    Blíží se konec prvního poločasu a zatím sledujeme spíše boj než fotbal. Z obou stran je to hodně soubojové a hra se velmi kouskuje.
     
    42
    Hráči Rosic rozehráli rohový kop na zadní tyč, odkud byl balón vrácen na úroveň penalty. Tam si ho našel jeden z domácích hráčů a usměrnil ho mezi tři tyče. Brankář hostí neměl s tímto slabým pokusem žádné potíže.
     
    44
    Domácí napadali rozehrávku Znojma, ale to se jim příliš nepovedlo. Hosté šli do nadějné akce, ale ztratili míč a hra se rychle dostala na druhou stranu.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    45+1
    Ostrého zákroku se dopustil zhruba dvacet pět metrů od branky Joao Miguel Carneiro Rodrigues a za svůj prohřešek viděl žlutou kartu. Následovat bude standardní situace z dobré pozice.
     
    45+2
    K rozehrávce přímého kopu se postavil Jiří Koláčný a zkoušel míč zakroutit přes zeď do pravé šibenice. Míč ale skončil o pár desítek centimetrů na brankou.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:05.
     
    První poločas je za námi a oba celky odešly do kabin za stavu 0:0. Ke skórování měli blíže domácí, kteří měli pár nadějných střeleckých pokusů. Všechny ale skončily v rukavicích Lucase Espady, nebo byly zablokovány.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK:
    ze hřiště odchází Mendes, přichází Solomka.
     
    47
    Domácí začali druhý poločas tlakem a usadili se u šestnáctky soupeře. Nakonec se k centru z pravé strany odhodlal Jiří Oulehla, ale hosté míč odvrátili.
     
    49
    Rosice právě vstřelily branku!
    Tři minuty po startu druhého poločasu je tady první branka. Rosice rozehrály v krátkém sledu několik rohových kopů. Na ten poslední si na přední tyči naskočil Štěpán Přikryl, jehož hlavičku si do vlastní sítě srazil JOACHIM GERMAIN TONYE BISSAY.
    49. Tonye BISSAY - 1:0
     
    50
    Tomáš Dobrovodský se na úrovni půlící čáry dopustil nešetrného faulu, po kterém se hosté velmi hlasitě dožadovali žluté karty, ale hlavní rozhodčí hráči Rosic pouze domluvil.
     
    52
    Další rohový kop pro domácí opět letěl nebezpečně na hranici malého vápna, ale tentokrát si obrana hostí počínala dobře a míč odklidila do bezpečí.
     
    54
    I hosté se dostali ke standardce v podobě rohového kopu. Tu jim trvalo rozehrát déle než minutu a stejně byl míč nakonec odvrácen prvním bránicím hráčem.
     
    56
    Souboj dvou sedmiček ve středu hřiště dopadl lépe pro tu rosickou a domácí šli do nadějné příležitosti, ale jejich útočné snažení nakonec skončilo na hranici vápna soupeře.
     
    57
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK:
    ze hřiště odchází Caimanque, přichází Ndoye,
    ze hřiště odchází Koukal, přichází Zanette.
     
    58
    Trenéři se rozhodli k několika změnám, bohužel se nám nepodařilo zaznamenat všechny hráče, kterých se střídání týkalo a detailnější informace přineseme hned, jak se k těmto informacím dostaneme.
     
    60
    Přesně po hodině zápasu si domácí vybojovali několikátý rohový kop, který letěl opět do místa, ze kterého padl první gól. Obrana Znojma ale míč odvrátila na další roh.
     
    63
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice:
    ze hřiště odchází Rajčinec, přichází Kos.
     
    64
    Tomáš Dobrovodský si ve vzdušném souboji počínal nedovoleně a hlavní rozhodčí mu píská nedovolený zákrok.
     
    65
    Domácí se po špatné rozehrávce hostujícího brankáře dostali ke střele zpoza vápna, ale Lucas Espada odčinil svou chybu pohodovým zákrokem.
     
    67
    Skákavý balón se dostal až k Františku Nečasovi, který se z těžké pozice pokusil ohrozit brankáře hostí. Jeho střela levou nohou skončila vysoko nad brankou.
     
    69
    Hra se v posledních patnácti minutách velmi kouskuje. Hostům byl teď odpískán útočný faul a výhodu rozehrávky na své polovině mají domácí.
     
    71
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice:
    ze hřiště odchází Dobrovodský, přichází Kršák.
     
    Dnešní utkání sleduje 250 diváků.
     
    72
    Hosté se postupnou kombinací dostali až do vápna soupeře, odkud přiletěl zhruba na hranici malého vápna přízemní centr. Ten byl odvrácen a po následné nepřesnosti Znojma budou domácí rozehrávat odkopem od branky.
     
    74
    Mezi oběma střídačkami proběhla konverzace plná ostrých výrazů. Hlavní rozhodčí doběhl situaci uklidnit a vypadá to, že se vše obešlo bez jakéhokoliv karetního napomínání.
     
    76
    Už už to vypadalo, že hosté vyvezou míč ze svého vápna, ale jeden z domácích hráčů zabojoval a pro svůj tým zařídil rohový kop, po kterém se balón ve vápně různě poodrážel a nakonec skončil až u půlící čáry.
     
    78
    Hosté se také dostali k rozehrávce rohového kopu. Míč letěl na zadní tyč, ale tam byl připravený Jan Vychodil a ze vzduchu sbírá míč.
     
    79
    Hráči Znojma jsou usazeni na polovině soupeře a stupňují svůj tlak. Nakonec se z dobré pozice odhodlal k centru jeden z hráčů u pravé postranní lajny, ale v souboji na hranici vápna byl hostům odpískán útočný faul.
     
    81
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice:
    ze hřiště odchází Kaláb, přichází Trtek,
    ze hřiště odchází Přikryl, přichází Oborný.
     
    83
    Znojmo právě vstřelilo branku!
    ABDOU NDOYE se po nenápadném nákopu objevil sám za obranou soupeře a běžel vstříc soupeřově brance. Nakonec překonal domácího brankáře střelou k pravé tyči a upravuje stav na 1:1.
    83. NDOYE - 1:1
     
    84
    Hosté po vstřeleném gólu ještě víc ožili a blíže k vítězství teď mají oni.
     
    86
    Míč se ze soubojů na polovině Rosic odrazil až k domácímu brankáři, který teď bude moci své spoluhráče uklidnit a rozehrát po zemi.
     
    87
    Hostující hráč Luiz Zanette se dostal k míči uprostřed hřiště. Navedl si míč na střelu a zhruba z pětadvaceti metrů vypálil na branku. Jan Vychodil byl ale připraven a míč v klidu chytá.
     
    89
    Onyekachi Silas se na levém křídle snažil zamotat hlavu soupeři, ale nakonec zamotal sám sebe. Situaci ještě zachránil a odcentroval na úroveň penalty, ale tam se žádný z jeho spoluhráčů nenacházel.
     
    90
    Michael Kršák zajel do svého protihráče a od rozhodčího vidí žlutou kartu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    90+2
    Standardní situace se hostům nepovedla a rozehrávat od branky bude brankář domácích. Do konce zápasu zbývá zhruba jedna minuta.
     
    90+3
    Rosice právě vstřelily branku!
    Neskutečný závěr v podání Rosic. V posledních deseti minutách byly jednoznačně horším celkem a nakonec to vypadalo, že se oba týmy rozejdou za remízového stavu. V posledních vteřinách zápasu ale domácí rozjeli akci po pravém křídle, odkud do vápna hostí přiletěl přízemní centr, který našel MICHAELA KRŠÁKA a ten neměl problém z hranice malého vápna překonat brankáře soupeře.
    90+3. KRŠÁK - 2:1
     
    90+4
    Na konci vidí žlutou kartu ještě domácí hráč Vojtěch Diviš, který to zřejmě přehnal s oslavou gólu, a i když do zápasu nezasáhl, tak se do statistik zapsal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Celek z Rosic šel pár minut po pauze do vedení, když si vlastní branku vstřelil Joachim Germain Tonye Bissay. Na jeho trefu ale odpověděl o půl hodiny později Abdou Ndoye a dlouho to vypadalo, že si oba týmy odnesou ze zápasu bod, jenže v poslední minutě se po pěkné týmové akci dokázal prosadit střídající Michael Kršák, a zajistil tak svému týmu tři body.

    Já se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek večera. (19:25:45)

    Tadeáš Zeman

    Branky: 49. Bissay (vla.), 90+3. Kršák – 83. Ndoye

    Karty:   90. Kršák (ROS), 90+4. Diviš (ROS) – 29. Koukal (ZNO), 45+1. Rodrigues (ZNO)


    FC Slovan Rosice: Vychodil – Rimovičs, Kulík, Nečas, Dobrovodský (71. Kršák), Koláčný (C), Mazuch, Kaláb (81. Trtek), Oulehla, Příkryl (81. Oborný), Rajčinec (63. Kos)
    Náhradníci: Drobek, Diviš

    Trenér: Petr Čuhel

    1. SC Znojmo FK: Espada – Tonye Bissay, Carneiro Rodrigues (C), Silas, Vilela, Abdellaoui (20. Boni), Ieseanu, Koukal (57. Zanette), Caimanque (57. Ndoye), Viegas, Mendes (46. Solomka)
    Náhradníci: Ryšavý, Teixeira, Sylla

    Trenér: Félix Amorim Reis Rui Miguel

    Rozhodčí: Machorek – Dorotík, Rosický

    Diváci: 250