Plzeň – Sparta 5:4 (po pr.) | Slavia – Motor ČB 2:6 (kon.) | HC Litvínov – Přerov 3:2 (5:4 po s.n.)
K. Vary – Berani Zlín 4:5 (kon.) | Třinec – Pardubice 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 5:1 (kon.)
Jihlava – Liberec 2:0 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 2:4 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
2:6 (1:0, 1:4, 0:2)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 06.09.2024, 14:15 • Zimní stadion Eden, Praha • DHL Extraliga juniorů • 2. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:15.
     
    Dobré odpoledne z pražského Zimního stadionu Eden. Ve druhém kole Extraligy juniorů přivítají sešívaní jihočeské Budějovice.
     
    HC SLAVIA PRAHA

    Pražané by dnes rádi odčinili pět dní starou prohru, když na venkovním ledě nestačili na svého městského rivala – Spartu Praha. V úvodním kole nového extraligového ročníku se celek z Holešovic ujal vedení ve druhé třetině, zásluhou Filipa Tittla se šlo po čtyřiceti minutách do kabin za vyrovnaného stavu. Úvodní derby sezony ale nakonec přeci jen rozhodli Sparťané povedenou desetiminutovkou v závěrečné části. Branky Malínka a Chlána rozhodly o konečném skóre 3:1.

     
    BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

    Ani Jihočeši nedokázali v úvodním kole extraligového ročníku vyhrát. Ačkoliv proti Plzni dokázali zásluhou Radka Tomase vést, Západočeši v pětačtyřicáté minutě vyrovnali a za smírného stavu skončilo i třetí třetina. A jelikož se vítěz nenašel ani v pětiminutovém prodloužení, musely rozhodnout samostatné nájezdy. České Budějovice z pěti pokusů proměnily dva, Plzeň vsítila o jeden gól více a mohla se tak radovat z úvodního vítězství.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Tesař (Höhlig) – Jokl (C), Dráb, Ciolek, Tittl, Hron, Kříženecký, Hubinka – Ducháček, Vosmík, Skalský – Hlavička, Šindelář, Vašíček – Bērziņš, Matějovský, Hasman (A) – Filip, Sander, L. Novák.

    Banes Motor České Budějovice: D. Jansa (Schacherl) – Iščenko, Placek, Blažek, Vachun, Buzek, Česnohlídek, Gřegořek – Tomas, Humeník, Pitel (C) – Barna, T. Přibyl, Hoch – Aulický, Lev (A), Šimon – Lukeš, Kříž (A).
    Trenér: David Vrbata.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Hráči Motoru se vydali na první ofenzivní cestu, Edvīns Bērziņš ale za vlastní brankou odzbrojil svého soupeře.
     
    01:01
    Hosté si zapisují také první střelu na branku. Štěpán Hoch ale Tesaře v brance nepřekvapil.
     
    01:37
    Vojtěch Aulický se vymotal z mezikruží, odkud mířil na vzdálenější tyč. Zákrok domácího brankáře ale přerušuje celou akci.
     
    02:15
    Po ofsajdu Slavie se dostal do palebné pozice Dominik Hasman, obrana soupeře ho včas odzbrojila.
     
    03:03
    Edvīns Bērziņš se rozmýšlel u pravého mantinelu, co udělá s pukem. Nakonec se rozhodl pro střelu, kterou Jansa vyrážečkou vytl\čil.
     
    04:05
    Po lepším úvodu Motoru jsou to nyní hráči Slavie, kteří častěji okupují branku soupeře. Zatím však bez úspěchu.
     
    05:13
    Sešívaní se chtěli vydat dopředu, ale nezvládli rozehrávku, a tak puk končí na domácí střídačce.
     
    06:01
    Adam Gřegořek se osamocený dostal k puku v mezikruží útočného pásma. Ostrou střelu schytal Karel Sander, který odjíždí na střídačku.
     
    06:16
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    David Ducháček – 2 min., faul loktem.
     
    07:07
    Motor v první přesilové hře zatím hledá recept, jak se usadit v útočném pásmu sešívaných. Těm se daří kazit nahrávky a vyhazovat do bezpečí.
     
    08:16
    Domácí v plném počtu.
     
    08:22
    Radek Tomas projel kolem dvou slávistických obránců a v závěru celé akce prověřil domácího brankáře. Jiří Tesař ale zůstal připravený a puk lapil.
     
    09:31
    Hosté v modrých dresech dobrou minutu drží puk na svých hokejkách. Ani vysoké napadání Slavie k zisku kotouče zatím nevedlo.
     
    10:14
    Po vyhraném buly se snažil před brankou tečovat Dominik Hasman, puk však nasměřoval pouze vedle levé tyče.
     
    11:25
    Hráči Budějovic stáli dobře postavení ve středním pásmu. Slavii se nepodařilo přes tento obranný blok dostat puk a nakonec z toho je zakázané uvolnění.
     
    12:11
    Adam Buzek se snažil nahozením najít Štěpán Hocha. Druhému jmenovanému ale puk přeskočil hůl, a tak z toho nebyla ani střela na branku.
     
    12:55
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Marcel Kříž – 2 min., krosček.
     
    13:07
    5/4
    Slavia právě vstřelila branku! Pražané velmi rychle využívají přesilovou hru a ujímají se vedení. Po krásné přesilovkové kombinaci našel Martin Vašíček zpoza brány LUKÁŠE NOVÁKA, který nikým nehlídaný vystřelil a otevírá skóre tohoto zápasu. Asistence: Martin Vašíček, David Šindelář.
    Novák L., Vašíček M., Šindelář D., Matějovský A., Hron F.
    Hoch Š., Tomas R., Gřegořek A., Iščenko A.
    13:07 Lukáš NOVÁK - 1:0
     
    13:26
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Adam Buzek – 2 min., podrážení.
     
    14:27
    Pražané opět nastěhovaní v útočném pásmu. Prosadí se i podruhé v přesilové hře? Šanci měl nyní Filip Hron, na jehož střelu Daniel Jansa dobře viděl a nadvakrát ji chytá do lapačky.
     
    15:26
    Hosté v plném počtu.
     
    16:31
    Jihočeši přidali na tlaku a touží po vyrovnání. Zatím to jsou ale domácí hráči, kteří po konci vyloučení drží puk.
     
    17:37
    Karel Sander hledal křižnou přihrávkou svého spoluhráče Adama Vosmíka. K tomu nakonec puk nedoletěl, jelikož tuto přihrávku překazila obrana Motoru.
     
    18:29
    Artur Matějovský projel s pukem do útočného pásma, udělal dvě kličky a vystřelil. Daniela Jansu pořádně protáhnul, ten si ale připisuje další zákrok.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:41
    Hostě nyní sahali po vyrovnání! Nádhernou přihrávku vyslal Marcel Kříž, který před volnou brankou našel Jakuba Lva. Druhý jmenovaný však nevyužil nabídnutou možnost a minul.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dějství tohoto zápasu. Slávisté po dvaceti minutách vedou 1:0, když využili velmi rychle početní výhodu. Zpoza branky dostal přesnou přihrávku Lukáš Novák, který nabídnutou šancí nepohrdnul. Motor v závěru mohl vyrovnat, Jakub Lev ale poloodkrytou branku netrefil. Sešívaní tak před druhou částí drží nejtěsnější gólový náskok.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Motor hned v úvodu části zatlačil Slavii do obranného pásma, chybí však přesnost v kombinaci.
     
    21:18
    Daniel Jansa chytil puk a chtěl rychle rozehrát. Nakonec si to s velkým počtem dojíždějících hráčů rozmyslel, a tak se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    22:16
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Filip Tittl.
     
    23:01
    České Budějovice v úvodu přesilové hry nebezpečně hrozily a několik zákroků musel předvést Jiří Tesař. Nyní však má hostující celek problém s usazením se v útočném pásmu.
     
    24:09
    Hosty navíc brzdí velké množství ofsajdů, kterých se dopouštějí v této přesilové hře.
     
    24:16
    Domácí v plném počtu.
     
    24:46
    Artur Matějovský si křikl o puk, který se k němu nakonec dostal od pravého mantinelu. V souboji jeden na jednoho obešel i obránce, následně se ale ocitl v takovém úhlu, že s jeho bekhendovou střelou neměl brankář Budějovic žádný problém.
     
    25:24
    Hráči Motoru se nyní dožadovali vyloučení pro soupeře. Chvíli to vypadalo, že Martin Vašíček skutečně odpyká dvouminutový trest, nakonec rozhodčí po poradě pouští slávistického útočníka zpět na střídačku.
     
    26:12
    Ze všech pozic nyní slávisté ostřelovali Daniela Jansu. Ten všechny tři střely vyrazil a nyní si poradil také s ostrou střelou Filipa Tittla.
     
    27:10
    Po delším tlaku přichází pro Budějovice osvobození, ale pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    27:40
    David Šindelář hledal na modré čáře Filipa Tittla, který si ale nevšiml napadajícího soupeře, který se vydal do rychlého brejku. Naštěstí pro Slavii se blýskl Jiří Tesař dalším parádním zákrokem.
     
    28:59
    Slalom Štěpána Hocha dlouho vypadal, že se dostane až na dostřel sešívané branky. V poslední možné chvíli ale jeden z bránících zlikvidoval jeho pokus.
     
    29:59
    Matějovský hledal nástřelem jednoho ze svých spoluhráčů, bylo z toho však jen zakázané uvolnění, po kterém hokejisté Motoru okamžitě stříleli. Výborně se pro puk natáhl domácí brankář, který nyní drží puk v lapačce.
     
    30:51
    Budějovice se nyní na chvíli usadily v útočném pásmu a opět si vytvořily dobrou palebnou pozici. I tentokrát stál proti připravený Jiří Tesař.
     
    31:40
    Jihočeši mají aktuálně navrch. Skvěle kombinují a nenechávají soupeře hrát. Za sebou ale mají jistotu v podobě brankáře, který si se všemi střelami prozatím poradil.
     
    32:27
    Tohle mohlo skončit brankou! Motor utahuje smyčku slávistické obrany a po jedné z dalších střel se ozvala tyčka.
     
    33:03
    Slavia po dobrých třech minutách vybojovala vhazování v útočném pásmu. I Jiří Tesař nyní v krátké pauze vydechuje.
     
    33:38
    5/5
    České Budějovice právě vstřelily branku! Velký tlak Jihočechů nakonec končí vyrovnávací brankou. MARCEL KŘÍŽ se dostal do přečíslení dvou na jednoho, celou akci vzal na sebe a dobře udělal. Svojí přízemní střelou překonává Tesaře a vyrovnává na 1:1. Asistence: Petr Placek
    Kříž M., Placek P., Pitel R., Tomas R., Buzek A.
    Filip N., Ducháček D., Bērziņš E., Dráb J., Jokl T.
    33:38 Marcel KŘÍŽ - 1:1
     
    34:38
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Tomáš Lukeš – 2 min., sevření puku rukou.
     
    34:48
    4/5
    České Budějovice právě vstřelily branku! Hosté ve vlastním oslabení dávají další branku a vedou 2:1. RADEK TOMAS ujel domácí defenzivě a v souboji jeden na jednoho překonává bekhendovým blafákem Jana Tesaře. Asistence: Adam Buzek, Štěpán Hoch.
    Tomas R., Buzek A., Hoch Š., Blažek F.
    Novák L., Matějovský A., Vašíček M., Šindelář D., Hron F.
    34:48 Radek TOMAS - 1:2
     
    36:26
    5/4
    Slavia právě vstřelila branku! Nakonec se v rámci tohoto vyloučení dočkávají branky také slávisté. Adam Vosmík našel na pravé straně najíždějícího DOMINIKA HASMANA, který bez přípravy vystřelil. Brankář Českých Budějovic nestihl dostatečně zareagovat, a tak celá akce končí vyrovnávací brankou. Asistence: Adam Vosmík, Edvīns Bērziņš.
    Hasman D., Vosmík A., Bērziņš E., Ducháček D., Dráb J.
    Kříž M., Pitel R., Placek P., Gřegořek A.
    36:26 Dominik HASMAN - 2:2
     
    37:46
    Lukáš Novák dojel vypíchnutý puk zpoza budějovické branky. Byl však tak blízko, že nestihl zakončit.
     
    38:09
    5/5
    České Budějovice právě vstřelily branku! Netrvalo to ani dvě minuty a hned je k vidění další českobudějovická branka. Opět se jednalo o rychlý protiútok, Radek Tomas u modré čáry předal na Marcela Kříže. Ten s prvním střeleckým pokusem úspěšný nebyl, z druhé vlny si však pro puk dojel RICHARD PITEL a upravuje na 2:3. Asistence: Marcel Kříž, Radek Tomas.
    Pitel R., Kříž M., Tomas R., Buzek A., Blažek F.
    Novák L., Filip N., Bērziņš E., Hron F., Jokl T.
    38:09 Richard PITEL - 2:3
     
    38:34
    5/5
    České Budějovice právě vstřelily branku! Bláznivý konec druhé třetiny pokračuje a je z toho další branka Motoru. VOJTĚCH AULICKÝ zužitkoval nahrávku Jana Česnohlídka a od modré čáry dává svému celku dvoubrankové vedení. Asistence: Jan Česnohlídek, Štěpán Hoch.
    Aulický V., Česnohlídek J., Hoch Š., Humeník M., Placek P.
    Hubinka O., Filip N., Ducháček D., Bērziņš E., Dráb J.
    38:34 Vojtěch AULICKÝ - 2:4
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Góly nabitá druhá třetina je za námi. Hosté se od začátku prezentovali rychlou hrou a dostávali Pražany pod tlak, což se jim nakonec podařilo zužitkovat. Dvě rychlé branky vsítili Marcel Kříž a Radek Tomas. Slavia následně dokázala vyrovnat, ale konec třetiny byl opět v režii hostů. Na 2:3 nejprve upravil Richard Pitel a v úplném závěru přidal čtvrtou branku Budějovic Petr Placek. Po čtyřiceti minutách je tak skóre 2:4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Hokejisté jihočeského Motoru vyhráli úvodní vhazování a po jedenácti vteřinách mají na svém kontě také střelu na branku. S žabičkou si Jiří Tesař bez problémů poradil.
     
    41:10
    David Šindelář zachytil v útočné třetině špatnou rozehrávku soupeře a snažil se následně předat puk Arturovi Matějovskému. Ten už se však ke střele nezmohl.
     
    42:08
    Po buly v útočném pásmu Slavie se k puku rychle dostali hosté. Jakub Lev ale nemohl nikomu nahrát, a tak celou akci přibržďuje.
     
    43:22
    Denis Hlavička projel ve velké rychlosti s pukem na levé straně, vystřelil, ale Daniela Jansu z úhlu nepřekonal.
     
    43:56
    5/5
    České Budějovice právě vstřelily branku! Nenápadná akce, která končí pátou brankou Motoru. Jan Česnohlídek nahodil puk od levého mantinelu, tuto šanci Tesař sice vyrazil, z následné dorážky už se nemýlil VOJTĚCH AULICKÝ. Asistence: Adam Buzek, Štěpán Hoch.
    Aulický V., Humeník M., Hoch Š., Blažek F., Buzek A.
    Filip N., Ducháček D., Bērziņš E., Dráb J., Jokl T.
    43:56 Vojtěch AULICKÝ - 2:5
     
    44:07
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Jakub Lev – 2 min., vysoká hůl.
     
    44:43
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Artur Matějovský – 2 min., podrážení.
     
    45:16
    Slavii zatím hra ve čtyřech vyhovuje více. Nebezpečnou střelu z mezikruží předvedl Daniel Kříženecký.
     
    45:46
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    David Ducháček – 2 min., faul kolenem.
     
    46:07
    Hosté v plném počtu a začíná tak zkrácená přesilovka 5 na 3.
     
    46:28
    5/3
    České Budějovice právě vstřelily branku! A hosté tuto nabídnutou situaci využívají, o vítězi je zřejmě rozhodnuto. Podobná situace jako u předchozího gólu. Štěpán Hoch vystřelil od modré čáry, Tesař puk vyrazil a do odkryté svatyně následně zakončil RICHARD PITEL. Asistence: Štěpán Hoch, Radek Tomas.
    Pitel R., Hoch Š., Tomas R., Humeník M., Kříž M.
    Hasman D., Hron F., Tittl F.
    46:28 Richard PITEL - 2:6
     
    47:46
    Domácí v plném počtu.
     
    48:40
    David Ducháček odvedl skvělou práci, když se zbavil dvou soupeřů. Jeho následná přihrávka ale byla příliš dlouhá a puk se dostává opět do držení Motoru.
     
    49:37
    Pražané se stále snaží s utkáním něco udělat a aktuálně to jsou právě oni, kdo tlačí svého soupeře.
     
    50:47
    Dlouhá pasáž bez přerušení končí až nyní. Dominik Hasman otřel puk o brusli jednoho z obránců, od kterého se kotouč odrazil na síť branky.
     
    51:18
    Duo Adam Vosmík a David Šindelář bylo blízko ke vstřelení branky. Gólovou radost však překazila branková konstrukce, od které se puk odráží do zámezí.
     
    52:49
    Tittl hledal na teč Vašíčka, ke kterému se sice dostal adresovaný puk, Jansa ale betonem kryje.
     
    54:21
    Střelecký pokus Tomáše Přibyla nebyl tolik nebezpečný, po konci akce se však spustila malá potyčka. Rozhodčí celou situaci řeší domluvou.
     
    55:14
    Rychlá akce sešívaných, na jejímž konci byl zakončující Edvīns Bērziņš. Útočník Slavie trefil připraveného brankáře.
     
    56:08
    Budějovice se osvobodily výhozem k Tesařovi. Toto nahození bylo tak přesné, že slávistický brankář puk přidržel a vhazovat se tak bude v obranném pásmu domácích.
     
    56:50
    Křížná přihrávka na pravé straně našla Filipa Hrona, ten dobře zakončil, ještě lepší zákrok ale předvedl Daniel Jansa.
     
    57:54
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Martin Vašíček – 2 min., hákování.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    59:01
    Budějovický Motor už se za ničím nežene. Díky pohodlnému vedení několikrát vycouvali z útočné třetiny.
     
    59:54
    Domácí v plném počtu.
     
    Konec zápasu.
     
    Motor v závěrečné části pohlídal vývoj utkání a v druhém kole Extraligy juniorů si připisuje první výhru.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště, napočtenou. (16:53:19)

    Filip Schuster

    Branky a nahrávky: 14. L. Novák (Vašíček, Šindelář), 37. Hasman (Vosmík, Bērziņš) – 34. Kříž (Placek, Pitel), 35. Tomas (Hoch, Buzek), 39. Pitel (Kříž, Tomas), 39. Aulický (Česnohlídek, Hoch), 44. Aulický (Humeník, Blažek), 47. Pitel (Hoch, Tomas)


    HC Slavia Praha: Tesař (Höhlig) – Jokl (C), Dráb, Ciolek, Tittl, Hron, Kříženecký, Hubinka – Ducháček, Vosmík, Skalský – Hlavička, Šindelář, Vašíček – Bērziņš, Matějovský, Hasman (A) – Filip, Sander, L. Novák.
    Banes Motor České Budějovice: D. Jansa (Schacherl) – Iščenko, Placek, Blažek, Vachun, Buzek, Česnohlídek, Gřegořek – Tomas, Humeník, Pitel (C) – Barna, T. Přibyl, Hoch – Aulický, Lev (A), Šimon – Lukeš, Kříž (A).
    Trenér: David Vrbata

    Rozhodčí: Červenka, Jaroš – Teršíp, Petr