Plzeň – Sparta 5:4 (po pr.) | Slavia – Motor ČB 2:6 (kon.) | HC Litvínov – Přerov 3:2 (5:4 po s.n.)
K. Vary – Berani Zlín 4:5 (kon.) | Třinec – Pardubice 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 5:1 (kon.)
Jihlava – Liberec 2:0 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 2:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 06.09.2024, 17:00 • Werk arena, Třinec • DHL Extraliga juniorů • 2. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Uplynulou neděli se rozjela DHL Extraliga juniorů. První kolo bylo věnováno regionálním střetům. Třinec potkal doma Vítkovice, Pardubice hostily Hradec Králové.

    V těchto dnech si obě dvojice vymění své soupeře. Moravskoslezské celky hrají doma. Oceláři dnes přivítají ve velké WERK Aréně Pardubice.

    Pardubice ve východočeském derby nevyužily domácí prostředí, Jevtěchov ještě dokázal zareagovat na úvodní hradeckou branku, ale Mountfield ve druhé třetině třemi góly odskočil na nedostižných 5:1. Ve třetí části domácí výsledek jen kosmeticky upravili dvěma góly v přesilové hře na konečných 3:6.

    Obhájce titulu si vedl mnohem lépe. Vítkovicím v úvodní třetině utekli na rozdíl dvou branek. Po změně stran sice Rytíři snížili skóre, ale třetí třetina zase patřila Ocelářům, kteří po závěrečné siréně brali tři body za výhru 5:1.
     
    Poslední zápasy

    Třinec – Vítkovice 5:1 (2:0, 0:1, 3:0)
    Branky: 4. Kozlík, 20. Zduba, 42. Šilar, 52. Mikula, 55. Gerych – 37. Vehovský. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. Střely na branku: 38:26. Diváci: 110.

    Třinec: Forst – Sedláček, Blaha, M. Pospíšil, Ošmera, Kurbaka, Byrtus, Volas – Šilar, Hebar, Rybnikár – Zduba, Mikula, Dohnal – Gerych, Kubiesa, Kozlík – Spěváček, Hladoník, Vojáček. Trenér: Mucha.

    Pardubice – Hradec Králové 3:6 (1:2, 0:3, 2:1)
    Branky: 11. Jevtěchov, 52. Vápeník, 60. Rolinek – 4. a 45. Hrdlička, 15. Dommers, 31. Š. Černý, 36. V. Aschenbrenner, 38. Vyvial. Vyloučení: 4:8. Využití: 3:1. Střely na branku: 33:30. Diváci: 200.

    Pardubice: Tuláček (41. Moustafa) – Vápeník, Kubánek, Oliva, Lučan, Křečan, Ruml, Úlehla – Pilař, Rolinek, Dostál – Krčál, Korec, Pavlata – Macek, Lempach, Štěpánek – Burda, Gromadzki, Jevtěchov.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Forst (Skácel) – Sedláček, M. Pospíšil, Horváth, Ošmera, Kurbaka, Byrtus, Volas – Karas, Šilar, Rybnikár – Zduba, M. Vojáček, Spěváček – Mikula, Kubiesa, Kozlík – Gerych, Makula, Dohnal.
    Trenér: Mucha.

    HC Dynamo Pardubice: Tuláček (Moustafa) – Křečan, Kubánek, Úlehla, Vápeník, Oliva, Lučan, Koudelka – Pavlata, Krčál, Korec – A. Fiala, Macek, Dostál – Štěpánek, D. Burda, Kalužík – Š. Bartoň, Jevtěchov, Pumpiņš.
    Trenér: Venc.

    Rozhodčí: Šutara, Cabák – Hanzlík, Frais.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:50
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice vstřelily gól! Domácí si nepokryli u pravé tyče DOMINIKA PAVLATU, kterému přihrál z levé strany před branku Kalužík. Asistence: Tadeáš Kalužík, Adam Fiala – 0:1!
    Pavlata D., Kalužík T., Fiala A., Vápeník T., Kubánek A.
    Volas P., Kurbaka V., Mikula M., Rybnikár M., Spěváček V.
     
    02:06
    Domácí mohli vyrovnat, po levém křídle ujel jeden z třineckých hráčů, ale jeho střela na vzdálenější tyč minula branku.
     
    02:49
    Pavlata přihrál z levé strany do kruhu najíždějícímu Fialovi, ale ten byl zasažen třineckým Ošmerou holí do obličeje. Domácí budou hrát dvě minuty ve čtyřech.
     
    03:21
    Krčál hledal z pravého kruhu Macka, ten položil hůl na led, ale tečí puk pouze usměrnil z před brankového prostoru vedle branky.
     
    04:11
    Další dobrá akce Dynama, kdy nahození Burdy z levého kruhu zkoušel tečovat před brankou Pavlata, ale puk usměrnil jen do gólmana Forsta.
     
    04:55
    Ošmera nemusel jít předčasně na led. Domácí už v plném počtu nebezpečně zahrozili, ale brankář Tuláček pochytal střelu Zduby z pravé strany i následné dorážky třineckých hráčů od druhé tyče.
     
    06:14
    Spěváček zachytil soupeřovu rozehrávku, přihrál před sebe Rybnikárovi, který zkusil vyzrát na brankáře Tuláčka střelou k pravé tyči, ale pardubický gólman si poradil nejen s jeho střelou, kterou vyrazil betonem, ale i s dorážkou.
     
    07:06
    Kubánek se snažil protáhnout z pravé strany až před branku, několikrát zahýbal rameny, ale třinečtí obránci dobře pracovali a jeho střelecký pokus odrazili do ochranné sítě.
     
    08:27
    Mikula zpětnou přihrávkou od pravého mantinelu vybídl ke střele Kurbaku, jeho pokus zápěstím vyslal puk pod horní tyč, kam brankář Tuláček natáhl lapačku a schoval do ní černou gumu.
     
    08:52
    Bartoň protlačil puk z pravé strany mezi kruhy na Dostála, ale tomu selhalo zpracování a puk nedokázal precizně vystřelit na třineckou branku.
     
    09:55
    Macek zkoušel zpoza branky protlačit puk k tyči na Pumpinše, ale třinecká obrana to pardubickému hráči nedovolila.
     
    11:24
    Kubiesa krátkou přihrávkou uvolnil na pravé straně Mikulu, ten si najel do kruhu, odkud prudce vystřelil na branku. Brankář Tuláček střelu dobře viděl a puk schoval do lapačky.
     
    11:40
    Do odraženého puku o zadní mantinel se z pravé strany opřel Spěváček, jeho pokus letěl prudce, ale těsně vedle druhé tyče.
     
    12:10
    Pavlata přejel příliš brzo Koudelkovi do útočného pásma, ofsajd.
     
    12:38
    Ofsajd na druhé straně, když se Kozlík s Vojáčkem nedohodli u modré čáry.
     
    13:08
    Karas se protáhl středem hřiště až do pravého kruhu, odkud zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Sedláčka. Jeho nahození od modré čáry zachytil do lapačky brankář Tuláček.
     
    14:17
    Parádní poziční práce Mikuly, který zablokoval před modrou čarou pokus o střelu z hole Kubánka.
     
    15:31
    Rybnikár dojel nahození z obranné poloviny, objel branku, přihrál na střelu Kurbakovi, jehož pokus pardubický gólman pouze vyrazil. Následoval tlak a průnik Gerycha před branku, ani ten nedokázal překonat gólmana Tuláčka.
     
    15:42
    Třinec bude hrát podruhé ve čtyřech, protože Gerych zasáhl v útočném pásmu jednoho z pardubických hráčů holí do obličeje. I Gerych dostal dvouminutový trest.
     
    16:12
    Zpoza levého kruhu vypálil prudce Kalužík, puk přelétl nad brankářem Forstem a následně se od horní tyčky odrazil do ochranné sítě.
     
    16:32
    Nahození Pavlaty z pravé strany Forst neudržel pod lapačkou, hosté se dostali k puku, ale následně o něj přišli.
     
    16:56
    Souboj Fialy se Sedláčkem před třineckou brankou končí hvizdem rozhodčího. Sudí odpískal pardubickému hráči postavení v brankovišti.
     
    17:59
    Oceláři už v plném počtu ujeli do přečíslení dva na jednoho, Vojáček to vzal na sebe, ale střelu z pravé strany vyrazil Tuláček betonem mimo branku.
     
    18:26
    Dostál tvrdě narazil do třinecké zdi na modré čáře, navíc sudí přerušil hru pro ofsajd.
     
    18:47
    Hráči se pošťuchovali u střídaček, rozhodčí přerušil hru a poslal Dostála i Kubiesu na trestnou lavici za krosčeky.
     
    19:55
    Šilar se projel po levém mantinelu do kruhu, odkud prudce vystřelil. Brankář Tuláček jeho pokus vyrazil, třinecký útočník navíc dostal po střele holí do obličeje. Rozhodčí se rozhodli nevylučovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina juniorského hokeje mezi Třincem a Pardubicemi nabídla vyrovnaný souboj z obou stran, avšak není to žádný extra ulítaný hokej. K vidění byl jen jeden gól, o který se už v úvodní minutě postaral Pavlata. Uvidíme, co nabídne druhá třetina. Ta začne v 17:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Po přihrávce Šilara od pravého mantinelu zkusil bekhendem překvapit brankáře Tuláčka Vojáček, ale Tuláček měl dobře položený beton na ledě a puk vyrazil.
     
    21:16
    Kozlík se projel po pravé straně až k bližší tyči, odkud chtěl poslat kotouč pod horní tyč, ale branku přestřelil.
     
    21:26
    Pospíšilovu střelu od modré čáry zastavili pardubičtí hráči.
     
    21:31
    Michal Pospíšil fauloval mezi střídačkami pardubického hráče, kterého podrazil, a nabídl tím soupeři dvouminutovou přesilovku.
     
    22:04
    Střelu Krčála z pravé strany vyrazil brankář Forst před sebe, následně puk ukryl ve výstroji.
     
    22:36
    Prudkou střelu Pavlaty z pravé strany vyrazil brankář Forst před sebe, hostující hráči se tlačili k dorážce, ale místo toho puk vyhodil jeden z domácích z obranného pásma.
     
    23:31
    Oceláři vyvezli puk z obranného pásma, následně se Pospíšil vrátil na led z trestné lavice.
     
    23:48
    Fiala vystřelil z levé strany, ale jeho pokus nenadělal Forstovi problémy.
     
    23:55
    Oliva u mantinelu podrazil Karase a Třinec si zahraje přesilovou hru o délce dvou minut.
     
    24:07
    Hosté po buly chtěli jet do brejku, ale Macek celou akci v útočném pásmu zbrzdil a nakonec ani nevystřelil.
     
    25:00
    Domácí kombinovali v útočném pásmu, přihrávali si, ale bez střely nelze dát gól. Soupeř nakonec vyhodil puk do středního pásma.
     
    25:26
    Makula vypálil prudce z velkého úhlu, brankář Tuláček střelu pokryl. Bude se vylučovat.
     
    25:26
    Po odpískání Kozlík udeřil do hlavy obránce Vápeníka, který upadl na led. Rozhodčí zvedl ruku na znamení vyloučení a po dohodě s kolegy poslal třineckého hráče do kabiny. Trest odsedí Makula.
     
    26:07
    Pardubičtí jsou v plném počtu a mají před sebou dlouhou přesilovku.
     
    26:27
    Forst zachránil Oceláře od inkasovaného gólu! Střela Macka z pravé strany mířila do poloodkryté branky, ale třinecký gólman skočil po puku a nepustil jej za brankovou čáru.
     
    26:57
    A je po přesilovce, protože na obranné modré fauloval soupeře Maksims Pumpinš a za nedovolené bránění si půjde sednout na trestnou lavici.
     
    27:02
    4/4
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři vyrovnali! Po buly se dostal ke střele od modré čáry dostal ADAM OŠMERA a prudkou ranou o tyč dostal puk do branky! Asistence: Vojtěch Spěváček – 1:1!
    Ošmera A., Spěváček V., Pospíšil M., Gerych R.
    Kubánek A., Lučan A., Fiala A., Kalužík T.
     
    28:04
    Protiútok dva na dva vzal Šilar na sebe, z pravé strany strhnul akci do středu a z mezikruží vypálil prudce do brankáře Tuláčka, který jeho střelu vyrazil vedle branky.
     
    28:50
    Fiala zkusil stahovačkou obejít Byrtuse a vystřelit, ale třinecký obránce dobře nastavil tělo a soupeři sebral puk.
     
    29:33
    Pardubice jsou v tlaku, poté co znovu hrají přesilovou hru, avšak brankář Forst domácí podržel po střele z levého kruhu.
     
    29:52
    Domácí rozjeli útok pravou stranou, Ošmera přenechal puk Spěváčkovi, který z druhé vlny vystřelil na branku, jenže nezacílil přesně.
     
    30:26
    Střelu Koudelky od modré čáry srazil do ochranné sítě Zduba.
     
    30:55
    Kubiesa na pravé straně uvolnil přihrávkou Kurbaku, ten si najel před branku a z osy hřiště nebezpečně vystřelil. Brankář Tuláček jeho střelu zneškodnil.
     
    30:55
    Kurbaka byl při střele zasažen holí do obličeje Korecem a Třinec si zahraje dvouminutovou přesilovou hru.
     
    31:42
    Pardubicím se povedlo vyhodit puk k brankáři Forstovi.
     
    32:04
    Zajímavý průnik Spěváčka z pravé strany, následnou střelu pod břevno vyrazil Tuláček mimo branku.
     
    32:48
    Spěváčkova střela propadla ke Gerychovi, který zkoušel rychlou kličkou zakončit akci střelou k pravé tyči, ale beton brankáře Tuláčka neprostřelil. Vzápětí Gerych zpoza branky našel v pravém kruhu Spěváčka, který rychlou střelou z voleje napálil puk do horní tyče!
     
    33:36
    Jevtěchov si nabruslil od pravého mantinelu před branku, ale prudkou střelou na bližší tyč minul třineckou branku!
     
    34:09
    Nahození Kubánka od modré čáry končí ve výstroji brankáře Forsta, ten střelu dobře viděl.
     
    34:55
    Vojáček zablokoval Vápeníkovu střelu od modré čáry, následně domácí mohli ujet do rychlého protiútoku, ale Kubiesa celou akci přibrzdil.
     
    36:55
    Kalužík zpoza brány našel fantasticky před brankou Pavlatu, který mohl v gólové pozici poslat Východočechy do vedení, ale puk napálil přímo do betonu brankáře Forsta. Ten neměl šanci sám od sebe zakročit, přesto puk vyrazil.
     
    38:17
    Křečan dlouhou přihrávkou na modrou čáru vyslal do úniku Macka, ten si najel před branku, ale prudkou střelou do horní poloviny branky nechal vyniknout gólmana Forsta, který výjimečnou akci Pardubic dokázal vyrazit mimo branku.
     
    39:28
    Volasovo nahození od modré tečoval ve vzduchu Šilar, ale puk změnil směr a přelétl pardubickou branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Oceláři si ve druhé třetině nadělali problémy, ale také vyrovnali. Problémem byl zcela zbytečný faul Kozlíka, po kterém domácí přišli o přesilovou hru. Přesto při hře ve čtyřech dokázali vyrovnat, když puk za záda Tuláčka dostal střelou od modré čáry obránce Ošmera. V závěru měly Pardubice šanci na druhý gól, ale výborný Forst puk za záda nepustil. O vítězi tak bude muset rozhodnout až třetí třetina, případně nastavení. Poslední dvacetiminutovka odstartuje v 18:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Fiala neudržel nervy na uzdě a vypustil na adresu rozhodčích nevhodná slova. Za ty byl potrestán dvouminutovým trestem. Třinečtí budou hrát přesilovou hru.
     
    41:08
    Hostům se povedlo dostat puk za třineckou branku.
     
    41:37
    Kurbaka zavezl puk do útočného pásma, ale zpětnou přihrávkou nenašel spoluhráče.
     
    42:13
    Nepříjemné nahození Volase od modré čáry s problémy pokryl brankář Tuláček. Jeho spoluhráči nepustili domácí k dorážce.
     
    42:18
    5/4
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využili přesilovou hru. Volas našel od modré mezi kruhy Rybnikára, ten ještě přihrál do levého kruhu VOJTĚCHU SPĚVÁČKOVI, který neváhal a ze své hole vypustil bleskovou střelu k bližší tyči, na kterou brankář Tuláček nedosáhl! Asistence: Michal Rybnikár, Patrik Volas – 2:1.
    Volas P., Spěváček V., Rybnikár M., Gerych R., Šilar T.
    Kubánek A., Vápeník T., Jevtěchov O., Macek V.
     
    43:30
    Domácí jsou při chuti, nahození Sedláčka zpoza levého kruhu Tuláček dobře viděl a puk sklepl ke spoluhráčům.
     
    44:52
    V těchto chvílích je hra trochu rozháraná, ani jeden z týmů se nedokáže dostat do lepšího zakončení.
     
    45:22
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Pardubičtí vyvolali před domácí brankou tlak, Štěpánek přihrávkou z levé strany našel u pravé tyče volného DAVIDA KRČÁLA a ten zametl puk za záda brankáře Forsta! Asistence: Jiří Štěpánek, Jakub Koudelka – 2:2.
    Krčál D., Štěpánek J., Koudelka J., Křečan F., Burda D.
    Volas P., Kurbaka V., Rybnikár M., Makula W., Dohnal J.
     
    46:15
    Po přihrávce z levého kruhu se do puku opřel na modré čáře Volas, jenže jeho prudká rána letěla přímo do Tuláčkovy lapačky.
     
    46:18
    Gerych vystřelil ihned po buly, aby otestoval pozornost pardubického brankáře, ale ten střelu třineckého útočníka zkrotil.
     
    46:51
    Sražené nahození Spěváčka od pravého mantinelu doklouzalo k pardubické brance, kde si puk postrážil Tuláček.
     
    47:00
    Hra se nám trochu rozkouskovala, nyní bylo problémem zakázané uvolnění třineckých hráčů.
     
    47:18
    Jevtěchov si najel z pravé strany do středu, následně akci přehrál přihrávkou na Macka, který si z pravého křídla sjel k brance, ale jeho ránu zblokoval jeden z domácích beků.
     
    47:18
    Pardubice si zahrají přesilovku, protože Ošmera mezi kruhy zasáhl do hlavy Jevtěchova. Přestože byl pardubický hráč otřesen, rozhodčí udělili domácímu hráči menší trest.
     
    47:51
    5/4
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Při signalitzované výhodě v přesilové hře se Pardubice prosadily! DOMINIK PAVLATA dostal přihrávku mezi kruhy a střelou nad beton uklidil puk k pravé tyči! Asistence: Tadeáš Kalužík, Daniel Burda – 2:3!
    Pavlata D., Burda D., Kalužík T., Fiala A., Koudelka J.
    Pospíšil M., Kurbaka V., Gerych R., Rybnikár M.
     
    47:51
    Vyloučený Ošmera se vrátil na led, ale za další faul putoval na trestnou lavici Michal Pospíšil za hákování. Pardubice tak mají novou dvouminutovou výhodu jednoho muže v poli.
     
    49:14
    Burda hledal přihrávkou přes obránce u levé tyče Fialu, ale třinecký hráč puk srazil mimo dosah pardubického útočníka.
     
    50:03
    Pospíšil je zpět na ledě, Třinečtí jsou v plném počtu.
     
    50:49
    Volasovo nahození od modré se odrazilo od brankáře Tuláčka nad bránu. Domácí reklamovali dotek sítě, ale sudí nechali hru pokračovat.
     
    52:07
    Nepříjemnou střelu Koudelky od modré čáry brankář Forst vykopl pouze do brankoviště. Puk byl chvíli volný, než si pro něj dojel jako první Horváth a odpálil kotouč z nebezpečného prostoru.
     
    53:17
    Jevtěchov si sebral puk u levého mantinelu, popojel k třinecké brance a prudce vypálil k přední tyči, kde prostor utěsnil gólman Forst.
     
    53:34
    Strkanici mezi střídačkami řečí rozhodčí vyloučením na straně Pardubic. Jevtěchov byl vyloučen na dvě minuty za krosček, následně po dvojce dostali i Šilar s Lučanem za hrubost. Třinec bude mít přesilovou hru.
     
    53:53
    Volasovo nastřelení od modré čáry zkoušel před brankou tečovat Kubiesa, ale gólman Tuláček střelu zkrotil.
     
    54:20
    Kubiesa dostal přihrávku zpoza brány od Gerycha, ale z mezikruží vystřelil puk po ledě do brankáře Tuláčka, ten kotouč vyrazil.
     
    54:54
    Parádní akce Spěváčka, třinecký útočník si z pravého křídla nabruslil až před brankou a forhendovou střelou orazítkoval horní tyč pardubické klece!
     
    55:52
    Pardubití se s trochou štěstí ubránili oslabení.
     
    56:01
    Problém pro Třinecké, protože na obranné modré čáře fauloval soupeře Antonín Karas a nabídl tím přesilovku pro Pardubice. Karas byl vyloučen na dvě minuty za podrážení.
     
    56:51
    Vojáček zachytil nepřesnou přihrávku soupeře, vyvezl puk do útočného pásma, ale tam už se neodhodlal vystřelit.
     
    57:25
    Sedláček zachytil přihrávku zpoza branky a vyhodil puk na druhou stranu.
     
    58:03
    Karas je zpět na ledě, domácí mají necelé dvě minuty na vyrovnání.
     
    58:21
    Ošmerovu střelu z levé strany vyrazil brankář Tuláček na druhou stranu, kde se k dorážce do odkryté branky skláněl Spěváček, ale byl seknut soupeřem.
     
    58:21
    Trenéři Třince sáhli po oddechovém čase.
     
    58:21
    Za sekání byl vyloučen Korec. Třinec bude hrát v závěru třetí části přesilovou hru.
     
    58:21
    Domácí trenéři vsadili na hru se šesti hráči v poli, brankář Forst je na střídačce.
     
    58:59
    Volasovu střelu z druhé vlny na poslední chvíli ztečoval mimo branku obránce Koudelka.
     
    59:20
    Třinečtí se vyhodili z útočného pásma.
     
    59:51
    Šilarova dělovka z pravého kruhu prolétla nad horní tyčí pardubické branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Přestože to s pardubickým celkem na začátku třetí třetiny nevypadalo dobře, prohrával po gólu Spěváčka 1:2, nakonec si ze Slezska odveze všechny tři body, protože dvěma slepenými góly otočil výsledek na svou stranu a v závěru ubránil zesílenou přesilovku soupeře. (19:14:22)

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 28. Ošmera (Spěváček), 43. Spěváček (Rybnikár, Volas) – 1. Pavlata (Kalužík, A. Fiala), 46. Krčál (Štěpánek, Koudelka), 48. Pavlata (Kalužík, D. Burda)


    HC Oceláři Třinec: Forst (Skácel) – Sedláček, M. Pospíšil (A), Horváth, Ošmera, Kurbaka, Byrtus, Volas – Šilar, Rybnikár, Zduba – M. Vojáček, Spěváček, Mikula – Karas, Kubiesa (A), Kozlík – Gerych (C), Makula, Dohnal.
    Trenér: Mucha.

    HC Dynamo Pardubice: Tuláček (Moustafa) – Křečan, Kubánek, Koudelka, Úlehla, Vápeník, Oliva, Lučan – Pavlata, Krčál, Korec – A. Fiala, Macek, Dostál – Štěpánek (A), D. Burda (C), Kalužík – Pumpiņš, Š. Bartoň, Jevtěchov.
    Trenér: Venc.

    Rozhodčí: Šutara, Cabák – Hanzlík, Frais.

    Diváci: 97