Plzeň – Sparta 5:4 (po pr.) | Slavia – Motor ČB 2:6 (kon.) | HC Litvínov – Přerov 3:2 (5:4 po s.n.)
K. Vary – Berani Zlín 4:5 (kon.) | Třinec – Pardubice 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 5:1 (kon.)
Jihlava – Liberec 2:0 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 2:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 06.09.2024, 17:00 • Werk arena, Třinec • DHL Extraliga juniorů • 2. kolo
Partner:
     
    58:21
    Za sekání byl vyloučen Korec. Třinec bude hrát v závěru třetí části přesilovou hru.
     
    58:21
    Ošmerovu střelu z levé strany vyrazil brankář Tuláček na druhou stranu, kde se k dorážce do odkryté branky skláněl Spěváček, ale byl seknut soupeřem.
     
    56:01
    Problém pro Třinecké, protože na obranné modré čáře fauloval soupeře Antonín Karas a nabídl tím přesilovku pro Pardubice. Karas byl vyloučen na dvě minuty za podrážení.
     
    54:54
    Parádní akce Spěváčka, třinecký útočník si z pravého křídla nabruslil až před brankou a forhendovou střelou orazítkoval horní tyč pardubické klece!
     
    54:20
    Kubiesa dostal přihrávku zpoza brány od Gerycha, ale z mezikruží vystřelil puk po ledě do brankáře Tuláčka, ten kotouč vyrazil.
     
    53:34
    Strkanici mezi střídačkami řečí rozhodčí vyloučením na straně Pardubic. Jevtěchov byl vyloučen na dvě minuty za krosček, následně po dvojce dostali i Šilar s Lučanem za hrubost. Třinec bude mít přesilovou hru.
     
    52:07
    Nepříjemnou střelu Koudelky od modré čáry brankář Forst vykopl pouze do brankoviště. Puk byl chvíli volný, než si pro něj dojel jako první Horváth a odpálil kotouč z nebezpečného prostoru.
     
    47:51
    Vyloučený Ošmera se vrátil na led, ale za další faul putoval na trestnou lavici Michal Pospíšil za hákování. Pardubice tak mají novou dvouminutovou výhodu jednoho muže v poli.
     
    47:51
    5/4
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Při signalitzované výhodě v přesilové hře se Pardubice prosadily! DOMINIK PAVLATA dostal přihrávku mezi kruhy a střelou nad beton uklidil puk k pravé tyči! Asistence: Tadeáš Kalužík, Daniel Burda – 2:3!
    Pavlata D., Burda D., Kalužík T., Fiala A., Koudelka J.
    Pospíšil M., Kurbaka V., Gerych R., Rybnikár M.
     
    47:18
    Pardubice si zahrají přesilovku, protože Ošmera mezi kruhy zasáhl do hlavy Jevtěchova. Přestože byl pardubický hráč otřesen, rozhodčí udělili domácímu hráči menší trest.
     
    45:22
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Pardubičtí vyvolali před domácí brankou tlak, Štěpánek přihrávkou z levé strany našel u pravé tyče volného DAVIDA KRČÁLA a ten zametl puk za záda brankáře Forsta! Asistence: Jiří Štěpánek, Jakub Koudelka – 2:2.
    Krčál D., Štěpánek J., Koudelka J., Křečan F., Burda D.
    Volas P., Kurbaka V., Rybnikár M., Makula W., Dohnal J.
     
    42:18
    5/4
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využili přesilovou hru. Volas našel od modré mezi kruhy Rybnikára, ten ještě přihrál do levého kruhu VOJTĚCHU SPĚVÁČKOVI, který neváhal a ze své hole vypustil bleskovou střelu k bližší tyči, na kterou brankář Tuláček nedosáhl! Asistence: Michal Rybnikár, Patrik Volas – 2:1.
    Volas P., Spěváček V., Rybnikár M., Gerych R., Šilar T.
    Kubánek A., Vápeník T., Jevtěchov O., Macek V.
     
    40:35
    Fiala neudržel nervy na uzdě a vypustil na adresu rozhodčích nevhodná slova. Za ty byl potrestán dvouminutovým trestem. Třinečtí budou hrát přesilovou hru.
     
    38:17
    Křečan dlouhou přihrávkou na modrou čáru vyslal do úniku Macka, ten si najel před branku, ale prudkou střelou do horní poloviny branky nechal vyniknout gólmana Forsta, který výjimečnou akci Pardubic dokázal vyrazit mimo branku.
     
    36:55
    Kalužík zpoza brány našel fantasticky před brankou Pavlatu, který mohl v gólové pozici poslat Východočechy do vedení, ale puk napálil přímo do betonu brankáře Forsta. Ten neměl šanci sám od sebe zakročit, přesto puk vyrazil.
     
    33:36
    Jevtěchov si nabruslil od pravého mantinelu před branku, ale prudkou střelou na bližší tyč minul třineckou branku!
     
    32:48
    Spěváčkova střela propadla ke Gerychovi, který zkoušel rychlou kličkou zakončit akci střelou k pravé tyči, ale beton brankáře Tuláčka neprostřelil. Vzápětí Gerych zpoza branky našel v pravém kruhu Spěváčka, který rychlou střelou z voleje napálil puk do horní tyče!
     
    30:55
    Kurbaka byl při střele zasažen holí do obličeje Korecem a Třinec si zahraje dvouminutovou přesilovou hru.
     
    30:55
    Kubiesa na pravé straně uvolnil přihrávkou Kurbaku, ten si najel před branku a z osy hřiště nebezpečně vystřelil. Brankář Tuláček jeho střelu zneškodnil.
     
    27:02
    4/4
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři vyrovnali! Po buly se dostal ke střele od modré čáry dostal ADAM OŠMERA a prudkou ranou o tyč dostal puk do branky! Asistence: Vojtěch Spěváček – 1:1!
    Ošmera A., Spěváček V., Pospíšil M., Gerych R.
    Kubánek A., Lučan A., Fiala A., Kalužík T.
     
    26:57
    A je po přesilovce, protože na obranné modré fauloval soupeře Maksims Pumpinš a za nedovolené bránění si půjde sednout na trestnou lavici.
     
    26:27
    Forst zachránil Oceláře od inkasovaného gólu! Střela Macka z pravé strany mířila do poloodkryté branky, ale třinecký gólman skočil po puku a nepustil jej za brankovou čáru.
     
    25:26
    Po odpískání Kozlík udeřil do hlavy obránce Vápeníka, který upadl na led. Rozhodčí zvedl ruku na znamení vyloučení a po dohodě s kolegy poslal třineckého hráče do kabiny. Trest odsedí Makula.
     
    23:55
    Oliva u mantinelu podrazil Karase a Třinec si zahraje přesilovou hru o délce dvou minut.
     
    21:31
    Michal Pospíšil fauloval mezi střídačkami pardubického hráče, kterého podrazil, a nabídl tím soupeři dvouminutovou přesilovku.
     
    18:47
    Hráči se pošťuchovali u střídaček, rozhodčí přerušil hru a poslal Dostála i Kubiesu na trestnou lavici za krosčeky.
     
    16:12
    Zpoza levého kruhu vypálil prudce Kalužík, puk přelétl nad brankářem Forstem a následně se od horní tyčky odrazil do ochranné sítě.
     
    15:42
    Třinec bude hrát podruhé ve čtyřech, protože Gerych zasáhl v útočném pásmu jednoho z pardubických hráčů holí do obličeje. I Gerych dostal dvouminutový trest.
     
    15:31
    Rybnikár dojel nahození z obranné poloviny, objel branku, přihrál na střelu Kurbakovi, jehož pokus pardubický gólman pouze vyrazil. Následoval tlak a průnik Gerycha před branku, ani ten nedokázal překonat gólmana Tuláčka.
     
    06:14
    Spěváček zachytil soupeřovu rozehrávku, přihrál před sebe Rybnikárovi, který zkusil vyzrát na brankáře Tuláčka střelou k pravé tyči, ale pardubický gólman si poradil nejen s jeho střelou, kterou vyrazil betonem, ale i s dorážkou.
     
    02:49
    Pavlata přihrál z levé strany do kruhu najíždějícímu Fialovi, ale ten byl zasažen třineckým Ošmerou holí do obličeje. Domácí budou hrát dvě minuty ve čtyřech.
     
    00:50
    5/5
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice vstřelily gól! Domácí si nepokryli u pravé tyče DOMINIKA PAVLATU, kterému přihrál z levé strany před branku Kalužík. Asistence: Tadeáš Kalužík, Adam Fiala – 0:1!
    Pavlata D., Kalužík T., Fiala A., Vápeník T., Kubánek A.
    Volas P., Kurbaka V., Mikula M., Rybnikár M., Spěváček V.

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 28. Ošmera (Spěváček), 43. Spěváček (Rybnikár, Volas) – 1. Pavlata (Kalužík, A. Fiala), 46. Krčál (Štěpánek, Koudelka), 48. Pavlata (Kalužík, D. Burda)


    HC Oceláři Třinec: Forst (Skácel) – Sedláček, M. Pospíšil (A), Horváth, Ošmera, Kurbaka, Byrtus, Volas – Šilar, Rybnikár, Zduba – M. Vojáček, Spěváček, Mikula – Karas, Kubiesa (A), Kozlík – Gerych (C), Makula, Dohnal.
    Trenér: Mucha.

    HC Dynamo Pardubice: Tuláček (Moustafa) – Křečan, Kubánek, Koudelka, Úlehla, Vápeník, Oliva, Lučan – Pavlata, Krčál, Korec – A. Fiala, Macek, Dostál – Štěpánek (A), D. Burda (C), Kalužík – Pumpiņš, Š. Bartoň, Jevtěchov.
    Trenér: Venc.

    Rozhodčí: Šutara, Cabák – Hanzlík, Frais.

    Diváci: 97