Spišská N. Ves – Debreceni 5:3 (kon.) | Motor ČB – Black Wings Linz 7:3 (kon.) | Přerov – Šumperk 5:0 (kon.)
Slavia – Icefighters Leipzig 9:1 (kon.) | Benátky n/J – Füchse 2:3 (po pr.) | Kopřivnice – Havířov 2:7 (kon.)
Plzeň – Eispiraten Crimmitschau 3:0 (kon.) | VER Selb – Znojmo 2:3 (kon.) | EHC Chemnitz – Kadaň 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
HK Spišská Nová Ves
5:3 (0:2, 1:1, 4:0)
Debreceni DEAC
sk Pátek 06.09.2024, 17:00 • TIPOSBET Aréna Spišská Nová Ves • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní prípravného zápasu medzi Spišskou Novou Vsou a Debrecínom.

    HK Spišská Nová Ves


    Vicemajster republiky bol na prelome augusta a septembra na turnaji v talianskom Bolzane. V prvom stretnutí zdolal domácich 5:3, čím si zabezpečil účasť vo finále. To však bolo poriadne divoké. Súperom boli Košice. Spišská prehrala 6:7, hoci prehrávala 1:3, 2:4 a dokonca i vyhrávala 6:5. Rysy privítali Debrecín aj minulý rok. Vyhrali 4:2 a záver súboja okorenila hromadná bitka, no dnes už ruský útočník Anton Vasiljev, ktorý to celé spustil, pôsobí v bieloruskom mužstve Mogilev.

    DEAC Debrecín

    Hostia hrali v stredu vo Fehérvári. Na ľade ligového súpera uspeli tesne 2:1. V samom závere duelu rozhodol len 19-ročný útočník Gergö Mihalik. Debrecínska súpiska sa v porovnaní s vlaňajškom veľmi nezmenila. Známym chlapíkom v obrane je český veterán Vojtěch Kloz, ktorý na Slovensku pôsobil v Skalici či Nitre.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Spišská Nová Ves: Valluš – Romaňák (C), MacKinnon, Groch, Ališauskas, Žiak, Valach – Andrusiak, Chlán, Hannoun – Džugan, Drábek, Števuliak – I. Novák, G. Olejník, T. Danielčak.

    Tréner: Jason O´Leary.

    Debreceni DEAC: Hetényi – Ustinenko, Stensson, Dobmayer, Kloz, C. Jakabfy, Bukor, S. Jakabfy – Mozer, Galoha, Culygin – A. Mihalik, Novotný, Bučkin (C) – Molnár, Kreisz, G. Mihalik – Kozma.

    Tréner: Artyom Vaszjunyin.

    Rozhodca: Kocúr, Tornay – Ordzovenský, Pribula.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:21
    Vydarené striedanie Spišiakov, avšak skóre sa v rýchlom čase nemenilo. Romaňákovo nastrelenie zastavil betónmi Hetényi a následne si pritiahol puk k sebe.
     
    01:21
    Dlhočizný pas Bukora spoza vlastnej bránky smerom na ofenzívnu modrú čiaru. Molnár si s tým nedokázal poradiť. Zakázané uvoľnenie hostí.
     
    02:04
    Ivan Novák sa vyhrabal z pravého rohu plochy. Následne sa vymanil od ďalšieho prenasledovateľa a pripravil puk pre Žiaka. Strelu ale zariadil Valach, no len do Hetényiho lapačky.
     
    02:36
    Džugan ťahal spišskonovoveský útok po ľavom krídle. Števuliak sa mu nedokázal uvoľniť pred bránkoviskom. Žabku prvého menovaného opäť uchmatol maďarský brankár Hetényi.
     
    03:15
    K pretečovanému puku sa dostal v strednom pásme Groch, ktorý si ale nerozumel s Andrusiakom a Chlánom. Maďari vošli do tretiny, no pískal sa ofsajd.
     
    04:19
    Vynikajúca akcia zo strany Džugana! Prekľučkoval sa do fantastickej pozície, ale servíroval prihrávku na ľavú stranu, kde bol Števuliak a zakončoval z prvej! Hetényi sa blysol skvelým zákrokom!
     
    05:03
    Debrecín prvýkrát vážnejšie vykorčuľoval do útoku. Molnár sa natlačil zľava na Valluša, ale už predtým arbitri odpískali postavenie mimo hry. Buly v strednom pásme.
     
    05:16
    Tím Debreceni práve strelil gól! Tak toto je obrovské šťastie maďarského tímu. Vôbec z prvej strely na bránku sa raduje. Valluša po ľade prekonal IĽJA CULYGIN. Asistencie: Kirils Galoha a Jevgeni Mozer.
     
    06:23
    Sámuel Jakabfy nemal zlú myšlienku, ale zrealizoval to nepresne. Do jazdy nevyslal Kozmu. Opäť zakázané uvoľnenie hosťujúceho celku.
     
    07:02
    Romaňák poctivo cúval pred útočiacim súperom. Pomohol tak Vallušovi, ktorý v tejto chvíli nemusel zasiahnuť.
     
    07:27
    Tím Debreceni práve strelil gól! Maďari s rýchlym vedením o dva góly. Tzv. zlepenec padol za Vallušov chrbát z hokejky RAJMUNDA BUKORA. Puk sa po odraze pomaly kotúľal za bránkovú čiaru. Asistencia: Kirils Galoha.
     
    08:31
    Romaňák si vypracoval pozíciu na zakončenie po nahrávke Chlána. Presný pokus ale z toho nebol. Zostrelil bolestivo Kozmu, ktorý padol na ľad ako podťatý.
     
    09:30
    Culygin vyslal varovný signál domácej obrane, ktorá bola teraz mierne zmätená. Valluš sa napokon vyrážačkou dotkol jeho nepríjemnej strely.
     
    10:03
    Pekný nájazd predviedol kanadský útočník Andrusiak aj s patričným zakončením, ale Hetényi je naďalej stopercentný.
     
    10:59
    András Mihalik vystrelil z modrej čiary, no na túto strelu sa nepripravoval. Valluš zvládol presun k bližšej tyčke a bol úspešný.
     
    12:07
    Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
    Culygin – 2 min., vrazenie na mantinel.
     
    12:26
    Puk sa pekne pohyboval po osi zámorských hráčov. Hannoun presúval na MacKinnona, aby bez prípravy tvrdo strieľal Andrusiak. Hetényi podržal hostí.
     
    12:39
    Rýchly výpad oslabených Maďarov! Ak by Galohovi lepšie sadol puk na čepeľ, nie je vylúčené, žeby Valluš vyťahoval tretí puk z brány!
     
    14:07
    Debrecín hrá s piatimi hráčmi.
     
    15:13
    Parádny prehľad mal obranca Žiak. Do šance poslal Andrusiaka, no Kanaďan zatiaľ páli príležitosti na brankárovi Hetényim.
     
    15:23
    Znovu veľmi rýchle prevedenie hry zo strany Debrecínu. Dominik Novotný zobral na seba zakončenie, ktoré mieril hore. Valluš len mihol ľavou rukou a puk putoval vedľa.
     
    15:55
    Hetényi má o všetkom prehľad a je jednoznačne maďarským mužom na správnom mieste. Spišskej neumožnil skórovať ani z nedávneho tlaku, ktorý rástol v bránkovisku.
     
    16:46
    Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
    Mozer – 2 min., podrazenie.
     
    17:24
    Chlán bol nápomocný Hannounovi v útočnom pásme. Český útočník sa stihol vytočiť a ohroziť Hetényiho. Ten však doposiaľ nemá s ničím problém.
     
    17:40
    Už to vyzeralo nádejne pre slovenského vicemajstra! Hannoun zamiešal, Chlán zakončoval a Števuliak ešte hľadal puk na prípadnú dorážku! Hetényi bol pri puku včas!
     
    18:29
    Drábek mal presnú prihrávku na Valacha, ktorý bez prípravy nabil Žiakovi. Kvalitný strelecký pokus skončil v lapačke Hetényiho.
     
    18:46
    Debrecín hrá s piatimi hráčmi.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:36
    Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
    Galoha – 2 min., sekanie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Spišiaci momentálne ťahajú za kratší koniec. Dva rýchle zásahy Debrecínu nimi otriasli. Nedarí sa im presnejšie strieľať, čo ukázali teraz v závere tretiny pri presilovke. Hostia všetko zblokovali. Možno sa nakopnú v úvode druhého dejstva, keď bude pokračovať početná výhoda.
     
    Druhá tretina sa začne o 17:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:18
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    MacKinnon – 2 min., faul kolenom.
     
    20:26
    Zo stredného pásma sa rozbehol domáci Džugan. V ľavom kruhu šiel do kľučky a bekhendového ohrozenia Hetényiho. Drábek si myslel, že hru preruší, no nasledovala rozohrávka.
     
    21:08
    Keď to nejde útočníkom, skúšajú to obrancovia. Juraj Valach sa svojou robustnou postavou prepracoval pred gólmana Hetényiho, ale iba rozšíril zoznam neúspešných zakončovateľov.
     
    21:21
    Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
    Kloz – 2 min., hákovanie.
     
    21:36
    Debrecín hrá so štyrmi hráčmi.
     
    21:59
    Ališauskas pálil príliš naivne. V prítomnosti súpera nemohol príklepom uspieť, čo sa potvrdilo. Z toho rezonoval protiútok hostí, ktorý riešil Valluš vyrážačkou.
     
    22:18
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    22:25
    Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
    Galoha – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    22:47
    MacKinnon pripravil streleckú parketu pre Andrusiaka. Puk mu presne sadol na hokejku. Hetényi jeho strelu vykopol, no domácim chýbal pri bránke niekto na dorážanie.
     
    23:21
    Debrecín hrá so štyrmi hráčmi.
     
    23:44
    Najbližšie k zníženiu mal Patrik Števuliak, keď bombu MacKinnona od modrej čiary neskrotil fantastický brankár Hetényi! Spišiaci ostávajú na nule!
     
    24:25
    Debrecín hrá s piatimi hráčmi.
     
    24:37
    Spišská je nebezpečná od začiatku prostrednej tretiny, pretože hrala niekoľko presiloviek po sebe. Koncovky sú prítomné, ale najväčší problém je vždy Hetényi.
     
    26:35
    Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
    A. Mihalik – 2+2, nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    27:21
    Drábek prenechal zakončenie na Žiaka. Koncovka švihom mierila vysoko, Danielčak to ešte komplikoval Hetényimu, ale ten aj tak našiel puk skôr.
     
    28:07
    Rysy už naozaj nevedia, ako prekvapiť maďarského brankára. Andrusiak sa vytočil spoza svätyne, Števuliak za sekundu poslal presný projektil z menšej vzdialenosti, no opäť sa vyznamenal Hetényi.
     
    29:02
    Spišiakom sa nevyplatilo clonenie, ktoré robil Števuliak. MacKinnon sa oprel do zakončenia, ale východniarom to nechce padnúť.
     
    29:41
    Adam Žiak sa mohol stať "hrdinom" Spišskej! Dokonca podišiel o pár centimetrov bližšie k bránke, ale Hetényi ho zarmútil hranou lapačky! Neuveriteľné!
     
    30:35
    Debrecín hrá s piatimi hráčmi.
     
    31:24
    Ališauskas zachránil domácim pásmo v súlade s pravidlami. Streleckú smolu chcel zlomiť Chlán, ale nepotykal si s presnosťou zakončenia.
     
    32:43
    Spišská Nová Ves dala gól! Čarodejník menom Zoltán Hetényi je už prekonaný. A TIM DANIELČÁK išiel do toho s veľkým dôrazom, keďže takmer vošiel do bránky a pretlačil to. Asistencia: Michael Drábek.
     
    33:53
    Rozhodcovia posielajú Debrecín preč spred bránky Štefana Valluša. Molnár stál v bránkovisku, a to sa nesmie. Hra sa presúva do strednej tretiny.
     
    35:01
    Števuliak si na poslednú chvíľu všimol útočiaceho súpera, ktorý ho čistým spôsobom v strednom pásme dostal na mantinel. To už ale mal obrovskú rýchlosť Danielčák, no nepridal druhý gól.
     
    36:28
    Hannoun uplatnil jednu zo svojich šikovných kľučiek. Získal potrebný priestor na príchod k brankárovi Hetényimu, no ten slávil úspech.
     
    36:48
    Tím Debreceni práve strelil gól! Vo veľkej rýchlosti smeroval dopredu útočník DOMINIK NOVOTNÝ. Hostia dnes dosiahli druhý šťastný gól. Od Vallušovej prilby sa odrazil puk a skotúľal za jeho chrbát. Asistencia: Csongor Jakabfy.
     
    38:20
    Debrecín pôjde do troch! Arbitri videli, ako brankár Hetényi posunul bránu a vybrané slová vypadli z úst Dávida Molnára!
     
    38:20
    Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
    Hetényi – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka,
    Molnár – 2 min., nešportové správanie.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Maďarskí hokejisti si udržiavajú dvojgólový náskok, hoci teraz je to 3:1. Hrajú však veľmi dobre a keď to porovnáme s minulým rokom, rozdiel vo výkone je markantný.
     
    Tretia tretina sa začne o 18:41.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Debrecín hrá s piatimi hráčmi.
     
    40:56
    Trojica Spišiakov Hannoun, MacKinnon a Chlán vôbec nevystúpila proti Galohovi. Lotyš to chcel trestať, ale neprekonal Valluša.
     
    41:11
    Spišská Nová Ves dala gól! Prichádza oficiálny trest, ale na druhej strane hracej plochy. PATRIK ŠTEVULIAK umiestnil zakončenie k ľavej žŕdke Hetényiho. Asistencia: Petr Chlán.
     
    42:47
    Bránka Valluša druhýkrát po sebe vypadla zo svojho postavenia. Pravá strana nedrží dobre. Domáci gólman však v hre rýchlo to napravil.
     
    43:14
    Prerušená hra. Zoltán Hetényi zlikvidoval strelu Spišiakov. Na opačnej strane prišiel čiarový rozhodca silnejšie ukotviť bránu rysov. Malo by to byť v poriadku.
     
    44:18
    Hosťujúci hráči nemôžu pokračovať v hre. Dopustili sa ofsajdu. Nasleduje vhadzovanie v strednom pásme.
     
    45:08
    Džugan zvádzal súboj so Sámuelom Jakabfym. Drábek mal puk na hokejke, ktorý poslal na Hetényiho švihom. Debrecínsky brankár nadvihol strelu na ochrannú sieť.
     
    46:13
    Romaňáka hostia odstavili pri vlastnej trestnej lavici. Domáci kapitán pozeral, kde má výpomoc, no tej sa nedočkal.
     
    46:32
    Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
    Dobmayer – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
     
    46:42
    Spišská Nová Ves dala gól! Vicemajster sa vrátil do hry. Debrecín prišiel o vedenie, ale hnevať sa môže sám na seba a horšiu disciplínu. ZACK ANDRUSIAK vyrovnáva na 3:3. Asistencie: Patrik Števuliak a Dante Hannoun.
     
    47:33
    Ivana Nováka dostal k ľadu Mozer. Domáci útočník pri náraze nadvihol puk, ktorý dopadol na striešku boxu časomeračov.
     
    49:19
    Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
    A. Mihalik – 2 min., podrazenie.
     
    49:26
    Hannoun sa poriadne pripravil na strelu. Vedel, že to chce poslať k tyčke, ale Hetényi si tento priestor vykryl.
     
    49:33
    Brankára Debrecínu posadil na zadok Andrusiak! Po strele sa ešte Hetényi otáčal, či nie je puk niekde vedľa neho, no mal ho pod chráničmi!
     
    49:46
    Hannoun si vytvoril druhú šancu. V tomto prípade mieril na Hetényiho sprava, ale netrafil mu to k bližšej žŕdke.
     
    50:00
    Spišská Nová Ves – Debrecín po 50 minútach hry nerozhodne 3:3. Spišiaci však teraz mali kvalitný úsek v presilovke, kedy mohli prvý raz nakloniť misky váh na svoju stranu.
     
    50:29
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Števuliak – 2 min., hákovanie.
     
    51:05
    Skvelý puk Valacha na Andrusiaka! Ten sa z ničoho nič objavil sám pred Hetényim! Zlyhalo ale nadvihnutie puku ponad neho!
     
    51:08
    Spišská Nová Ves dala gól! Rysy predsa vyhrávajú 4:3 a otáčajú vývoj duelu vo svoj prospech. Z vhadzovania tvrdo vypálil NERIJUS ALIŠAUSKAS a nemýlil sa. Asistencia: Michael Drábek.
     
    52:17
    Maďari sa rozčuľujú a pýtajú dve minúty pre brankára Štefana Valluša! Keď sa presúval k pravej žŕdke, posunul svätyňu! V druhej tretine takto hostia pykali, ale teraz sa to nezopakuje!
     
    52:29
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    52:44
    Galoha robil veľké starosti Ališauskasovi. Hokejky sa im zakliesnili a Culygin tak mohol pokúšať šťastie zoči – voči Vallušovi z ľavej strany, ale nevyrovnal.
     
    54:28
    Navonok strelecký pokus MacKinnona neniesol prísne parametre, ale pri zákroku Hetényi zistil, že to bolo také jednoduché a zapotil sa.
     
    55:19
    Valach zakúril vlastným spoluhráčom v obrane, ale Debrecín z toho nedokázal profitovať. Ivan Novák následne vyviezol puk po stredné pásmo. Na dlhšiu cestu už mu chýbali sily a striedal.
     
    55:41
    Stensson poslal zo svojej hokejky razantné zakončenie. Puk zahučal na Vallušových betónoch a domáci brankár ho hneď zakryl lapačkou.
     
    56:37
    Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
    A. Mihalik – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    57:42
    Spišská Nová Ves dala gól! Delovky JURAJA VALACHA sú vo väčšine prípadov nechytateľné. Bývalý slovenský reprezentant prepálil Hetényiho od modrej čiary a Mihalika posiela predčasne z trestnej lavice. Asistencie: Michael Drábek a Tim Danielčák.
     
    57:42
    Debrecín oddychový čas!
     
    58:05
    Debrecín hrá power-play! Hetényi zamieril na striedačku, do hry naskočil Dominik Novotný ako šiesty hráč!
     
    58:58
    Tim Danielčák skúsil žabku z vlastného obranného pásma! Hľadisko bučalo, ale puk nezamieril do opustenej maďarskej svätyne!
     
    Koniec zápasu.
     
    So Spišskou to vyzeralo všelijako, ale hráči úradujúceho majstra zapli na plné obrátky a vďaka famóznej tretej tretine ovládli stretnutie s veľmi nepríjemným maďarským kolektívom, ktorý sa zajtra predstaví v Prešove. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:20:44)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 33. T. Danielčák (Drábek), 42. Števuliak (Chlán), 47. Andrusiak (Števuliak, Hannoun), 52. Ališauskas (Drábek), 58. Valach (Drábek, T. Danielčák) – 6. Culygin (Galoha, Mozer), 8. Bukor (Galoha), 37. Novotný (C. Jakabfy)


    HK Spišská Nová Ves: Valluš – Romaňák (C), MacKinnon, Groch, Ališauskas, Žiak, Valach – Andrusiak, Chlán, Hannoun – Džugan, Drábek, Števuliak – I. Novák, G. Olejník, T. Danielčák.
    Trenér: Jason O´Leary.

    Debreceni DEAC: Hetényi – Ustinenko, Stensson, Dobmayer, Kloz, C. Jakabfy, Bukor, S. Jakabfy – Mozer, Galoha, Culygin – A. Mihalik, Novotný, Bučkin (C) – Molnár, Kreisz, G. Mihalik – Kozma.
    Trenér: Artyom Vaszjunyin.

    Rozhodčí: Kocúr, Tornay – Ordzovenský, Pribula.