Växjö – Sheffield 2:3 (po pr.) | Ilves – Zürich 1:4 (kon.) | Storhamar – Fribourg 1:0 (2:0 po s.n.)
Pardubice – Tappara 5:1 (kon.) | Osvětim – Eisbären 1:4 (kon.) | Sparta – Fehérvár 5:2 (kon.)
po prodl.
Växjö Lakers
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)
Sheffield Steelers
Sobota 07.09.2024, 15:00 • Vida Arena, Växjö • Hokejová Liga mistrů • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mě všechno, děkuji za pozornost u tohoto napínavého zápasu a u dalších sportovních zážítků, nashledanou. (17:47:27)
     
    Střely na branku v dnešním zápase: 23-27 (8-11, 8-10, 7-4, 0-2)
     
    Máme tu konec velmi napínavého zápasu mezi Växjö Lakers a Sheffield Steelers, který končí troufnu si říct překvapivým vítězstvím Sheffieldu. Britský tým do dnešního zápasu vyhrál pouze jeden zápas v rámci hokejové Ligy Mistrů, a to 11. 9. 2016 proti Salzburgu na domácím ledě. Dnešek je tedy historický den pro Sheffield Steelers, protože si připisují první výhru na venkovním ledě v rámci Champions Hockey League! Tým z 6. největšího města ve Velké Británii měl velmi dobře našlápnuto k tomu, aby vyhrál za 3 body, když po dvou třetinách vyhrávali 2:1. Ve třetí třetině se ale domácí zmátořili a hned z úvodu srovnali, poté měli spoustu dalších dobrých šancí, Greenfield ale několikrát podržel svěřence Aarona Foxe ve třetí třetině. I na druhé straně finský reprezentant Emil Larmi předvedl fantastický zákrok pár sekund před koncem základní hrací doby, když chytil tutovku Balmasovi. V prodloužení byli nejprve aktivnější hráči Växjö, poté přišlo ale hloupé vyloučení Briana Coopera, které dokázal potrestat Marc-Oliver Vallerand. Velká gratulace Sheffieldu k tomuto úspěchu!
     
    Konec zápasu.
    64:43 VALLERAND - 2:3
     
    64:43
    Sheffield právě vstřelil branku! Je konec! Už to vypadalo, že Växjö zvládne ubránit přesilovku soupeře. Ke slovu se ale přihlásil Dowd, který poslal krásnou přihrávku MARCU-OLIVERU VALLERANDOVI, který fantastickou střelou do vikejře překonává Larmiho a rozhoduje o tom, že Sheffield po necelých 8 letech vyhrává zápas v Champions Hockey League! Asistence: Robert Dowd a Dominic Cormier.
     
    64:28
    Saucermanova rána končí fantastickým Larmiho zákrokem.
     
    64:04
    Balmas se teď snažil nahodit puk na teč, Leavensova hokejka nebyla dostatečně dlouhá.
     
    63:10
    Oddechový čas pro tým Sheffield Steelers.
     
    63:10
    Vyloučení v týmu Växjö Lakers:
    Cooper – 2 min., podrážení.
     
    63:10
    Cooper se dostal do dobré pozice, jeho střela jenom těsně minula hostující branku. Pro jeho smůlu potom fauloval a nabízí Sheffieldu velkou příležitost na to, aby si odnesli z dnešního zápasu bod navíc.
     
    62:55
    Lundbergova střela byla zblokována.
     
    60:50
    Skvělá kombinace Sheffieldu před Larmiho brankou skončila vypíchnutým pukem domácím obráncem.
     
    60:10
    Watlingova střela skončila vysoko nad domácí bránou.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Je tu konec základní hrací doby, po které je stav nerozhodný 2:2. Hned na začátku třetí třetiny vstřelili domácí vyrovnávací gól a po zbytek třetiny byli aktivnější, nakonec však to mohl být sheffield, který rozhodne zápas, larmi předvedl fantastický zákrok. Následuje prodloužení 3na3.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:20
    Sheffield teď měl příležitost na to rozhodnout. S Balmasovo nepříjemnou střelou si však Larmi poradil.
     
    59:08
    Larmi se teď pokusil o rychlou rozehrávku, rasmussen jeho puk nezachytil přesně.

    Michal Drnec

    Branky a nahrávky: 31. Rasmussen (Persson, Eriksson), 41. Eriksson (Martinsson, Strandberg) – 2. Leavens (Balmas, Watling), 33. Ciampini, 65. Vallerand (Dowd, Cormier)


    Växjö Lakers: Larmi (Åhman) – Martinsson, Grandberg, Cooper, Persson (C), Lowe, Guitarri, Rosén – Eriksson, Strandberg, Robert – Stjernborg, Rasmussen (A), Blichfeld – Nilsson, McLaughlin, Ågren – Sylvegård, Gustafsson, Lundberg (A) – Svensson
    Trenér: Jorgen Jonsson

    Sheffield Steelers: Greenfield (De Fillippo) – Cormier, Saucerman, Huttula, Diffley, Guimond, Tansey, Shudra – Balmas, Watling, Leavens – Juusola, DOwd, Vallerand – Ciampini, SImpson, Janatuinen – Miceli, Whistle, Tremblay
    Trenér: Aaron Fox

    Rozhodčí: Holm (SWE), Harnebring (SWE) – Nyqvist (SWE), Lundgren (SWE)