Admira Praha – Č. Budějovice B 3:6 (kon.)
konec
FK Admira Praha
3:6 (0:3)
Dynamo České Budějovice B
Neděle 08.09.2024, 10:15 • Stadion FK Admira Praha, Praha 8–Kobylisy • 3. Česká fotbalová liga (A) • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Příjemnou neděli u sledování ČFL! Ranní program třetí nejvyšší soutěže nám ve skupině B nabídne černobílý souboj mezi Admirou a béčkem Dynama.
     
    FK ADMIRA PRAHA (5. místo)
    4 Z, 2–1–1, 2:3 (-1), 7 bodů

    Admiru čeká první domácí utkání po dvou nepříliš povedených výletech na hřiště soupeřů. Zatímco v Písku získali aspoň pod za bezgólovou remízu, střetnutí na půdě béčka plzeňské Viktorie skončilo jasnou porážkou 0:3, kterou v Luční ulici poločasové pauze zařídila legionářská dvojice Ricardinho a James Bello.

    Kobyliští se tak do hlavního města vraceli s prázdnou a dnes jistě doufají, že tento neúspěch hodí za hlavu a naopak prodlouží svou dosud stoprocentní bilanci na vlastním trávníku. V úvodních dvou kolech ročníku zde porazili rezervu Dukly a Hostouň shodně 1:0.

    Poslední výsledky Admiry
    1. 9.: Viktoria Plzeň "B" – Admira Praha 3:0
    28. 8.: Písek – Admira Praha 0:0
    25. 8.: Admira Praha – Hostouň 1:0

    Nejlepší střelci Admiry
    Adam VAIS – 2 Z, 1 branka
    Miroslav HORÁK – 4 Z, 2 branky
     
    DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE "B" (6. místo)
    5 Z, 2–1–2, 7:10 (-3), 7 bodů

    Svěřenci novopečeného kouče Sladkého, které v tabulce najdeme v těsném závěsu za Admirou, naopak minulý víkend měli důvod k radosti. Lví podíl na vítězství 3:2 proti jinonickému Motorletu nesli Libor Bastl a Tomáš Hák, přičemž druhý jmenovaný se prosadil hned dvakrát. Všechny tři body tak zůstaly na Složišti.

    Rezerva Dynama se tak po úvodních pěti bitvách nové sezóny nachází v horní polovině pelotonu, a zatím tedy úspěšně navazuje na minulý ročník, kdy skončila na pátém místě. Z prvoligových béček tehdy byla lepší jen Plzeň a mistrovská Slavia. Budou Jihočeši pokračovat v dobém startu a skalpují i další pražský klub?

    Poslední výsledky Dynama
    31. 8.: Č. Budějovice "B" – Motorlet Praha 3:2
    28. 8.: Příbram – Č. Budějovice "B" 2:1
    25. 8.: Viktoria Plzeň "B" – Č. Budějovice "B" 0:3

    Nejlepší střelci Dynama
    Tomáš HÁK – 5 Z, 3 branky
    L. Bastl, J. Štindl, S. Böhm, M. Prášek – 1 branka
     
    LOŇSKÉ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Jihočeští mladíci se dnes do Kobylis vrací zhruba rok poté, co jejich dosud poslední návštěva několik dní plnila stránky sportovních deníků. Souboj béčka Dynama a Admiry z loňského srpna totiž doprovázela řada velmi sporných rozhodnutí rozhodčího Michala Patáka, přičemž Pražané tehdy vyhráli i díky velmi sporné penaltě ze závěru úvodní půle.

    Nutno podotknout, že svěřenci trenéra Peřiny si pro sebe urvali i o poznání méně kontroverzní březnovou odvetu. Uvidíme, který celek se bude radovat dnes.

    16. 3. 2024: Č. Budějovice "B" – Admira Praha 0:1
    20. 8. 2023: Admira Praha – Č. Budějovice "B" 2:1
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Hlavním rozhodčím dnešního střetnutí na severu Prahy bude Adam Jansa, který se pomalu ale jistě blíží k metě čtyřiceti odpískaných utkání v ČFL. Na stranách mu budou asistovat Martin Fojtík a Zdeněk Arnošt.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Admira Praha: Petera – Fric, Pejša, Mráz, Čácha, Koutecký, Dobiáš, Čížek, Zahálka (C), Horák, Kunc.
    Náhradníci: Trojan – Burýšek, Záruba, Vais, Rolenec, Konejl, Jandovský.
    Trenér: František Peřina.

    Dynamo České Budějovice B: Janáček – Kotula, Němeček (C), Loužecký, Krch, Polanský, Matoušek, Šimoník, Hák, Bastl, Faltus.
    Náhradníci: Valenta – Smejkal, Štindl, Němec, Artymovych, Mašek.
    Trenér: Martin Sladký.

    Rozhodčí: Jansa – Fojtík, Arnošt.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné nedělní ráno, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Mezi třemi tyčemi béčka Dynama dnes figuruje Martin Janáček, který má na kontě tři starty v probíhajícím ročníku Chance Ligy. Spolu s ním je v sestavě také další člen prvního týmu, a to zadák Juraj Kotula.
     
    Oba celky vyráží na prosluněný trávník v Kobylisích. Černá a bílá dnes bude patřit jen domácím, hosté tak museli sáhnout po své červené sadě.
     
    Úvodní výkop obstará Admira, jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Uff, to určitě nebylo příjemné. Bolestivý vstup do utkání prožil Dobiáš, který ve snaze zachytit dlouhý míč na křídle narazil do zídky těsně vedle hřiště.
     
    2
    Domácí borec už je v pořádku a pokračuje ve hře. Kunc nyní vhazuje vedle Janáčkovy brány.
     
    3
    Dynamo se po nesmělých úvodních sekundách dostalo do tempa. Hra se nyní drží hlavně na středu hřiště, ani jednomu týmu se nedaří prorazit dopředu.
     
    4
    Koutecký nepřesnou přihrávkou omylem nastartoval hostující protiútok, který ale velmi rychle vyšuměl a Petera mohl zůstat naprosto v klidu.
     
    5
    Krch se nyní pokusil vysunout do útoku Šimoníka, který si ale přetažený pas nedokázal zpracovat.
     
    6
    Dynamo B právě vstřelilo branku!
    Čekání na úvodní trefu nebylo vůbec dlouhé, Dynamo se už v polovině šesté minuty ujímá vedení! Obrana Admiry zaspala a pustila do brejku TOMÁŠE HÁKA, kterému se ještě na straně nabízel Bastl, ale rychlonohý borec to vzal na sebe a jednoduše pokořil Peteru – 0:1!
    6. HÁK - 0:1
     
    7
    Jihočeši nemají dost a snaží se si svůj náskok co nejdříve pojistit. Hák našel Krchův míč na kraji vápna a nyní se snaží se odpoutat od protihráčů.
     
    9
    Hosté to nyní trochu přehnali s důrazem, jejich vysoký pressing přerušuje odpískaný faul. Sudí zastavuje hru, Admira dostává klid na rozehrávku.
     
    10
    Budějovice zatím vynikají i v obraně a odmítají domácí pustit před Janáčka. Uvidíme, zdali se něco změní po Kuncově vhazování vedle středové čáry.
     
    11
    Bastlův nízký centr před Peteru na úrodnou půdu nepadl, Kobyliským se po několika odrazech podařilo míč vyšťouchnout ven z pokutového území.
     
    12
    Dynamo se ovšem nenechává jen tak odbýt, Petera se musí připravit na hostující rohový kop.
     
    14
    Koutecký úspěšně přenesl hru do útoku přes pravé křídlo a následně míč nabídl Čáchovi, domácí kombinace se ale jen pár sekund nato rozpadla.
     
    15
    Bastl si mávl o přihrávku na levou stranu, dlouhý míč pak ale vůbec nedokázal zachytit. Admira tak bude vhazovat na své straně bitevního pole.
     
    16
    Pokud jsem dobře viděl, byl to nyní Loužecký, kdo se neúspěšně pokusil přehodit vysunutého Peteru. Ambiciózní zakončení spadlo výrazně vedle brány.
     
    17
    Na Pecích zatím sledujeme vesměs klidnou podívanou, hra se přelévá z jedné strany na druhou. Souboji ovšem aktuálně chybí nějaké výraznější šance.
     
    19
    Jihočeská obrana odzbrojila protihráče na kraji vápna a odkopla míč ke středu hřiště, kde jej pro sebe obratem získali domácí a mohou znovu útočit.
     
    20
    Jeden z hostů rozdýchává ostřejší souboj před pražskou šestnáctkou, měl by ale být v pořádku.
     
    21
    Koutecký byl sice rychlejší než Bastl a vypadalo to, že sprinterský závod k nakopnutému míči vyhraje, ale nakonec se k němu jako první dostal Janáček.
     
    22
    Hosté si při plnění defenzivních povinností pomohli faulem na křídle, Admira má k dispozici standardku. Uvidíme, zdali Janáčka tentokrát potrápí.
     
    23
    Teplota na severu Prahy se i teď dopoledne pohybuje kolem 25°, sudí tak nařizuje pauzu na občerstvení.
     
    24
    Pokračujeme dál. Jihočeši volný kop bez výraznějších obtíží ubránili, ofenzivní zmar černobílého celku pokračuje. Cestu dopředu nyní hledá Krch.
     
    25
    Bastlův skákající míč končí v rukavicích připraveného Petery, dnes zatím nejlepšího hráče Admiry.
     
    26
    Koutecký se neúspěšně snažil si narazit míč s Mrázem. Když se k němu balón vracel, trochu ho podcenil a nedokázal ho udržet v mezích hřiště.
     
    27
    Kotula podél postranní čáry pronikl až k Peterově vápnu a následně míč poslal přímo do ohně, kde jej ale pražská obrana velmi rychle dostala pod kontrolu.
     
    29
    Byly jsme svědky snad vůbec první domácí střely v zápase, které nicméně chyběla přesnost. Janáček se za míčem, který letěl nad břevno, jen ohlédl.
     
    30
    Přes střed se nyní do šestnáctky pokusil prorazit Čácha, defenzíva Dynama ho ale zpacifickovala.
     
    32
    Dynamo přesunulo hru před Peteru a dostalo domácí pod mírný tlak, po jednom rohovém kopu nyní Admiru hodlá potrápit dalším. Tentokrát z druhé strany.
     
    33
    Slibný pobyt hostů na polovině Pražanů ukončuje útočný faul Kotuly, Petera si může oddechnout.
     
    34
    Domácí obrana znovu trochu podcenila situaci a následovala infarktová souhra mezi Bastlem a Faltusem. Krátce poté byl nicméně odpískán ofsajd.
     
    36
    Dynamo B právě vstřelilo branku!
    Rezerva Jihočechů si zatím na severu hlavního města počíná neohroženě a deset minut před pauzou jde do dvougólového trháku! Admira nedokázala zastavit ROBINA POLANSKÉHO na křídle, který místo přihrávky na Matouška ve vápně zvolil pěknou střelu na zadní tyč – 0:2!
    36. Robin POLANSKÝ - 0:2
     
    37
    Nepromyšlený domácí nákop končí v držení Jihočechů, Kotula zahrál míč do bezpečí k Janáčkovi.
     
    38
    Pražané se na malý moment protlačili dopředu, než jejich ofenzivní snahy utnul nepovedený centr.
     
    39
    Dynamo B právě vstřelilo branku!
    Tak teď už to s týmem kouče Peřiny začíná vypadat opravdu špatně, po slepených zásazích Dynama je o už o tři branky! TOMÁŠ HÁK se dnes už podruhé zapisuje na střeleckou listinu, a to celkem kuriózně: ve vápně se totiž dostal k nevyzpytatelnému míči, který přeskočil vysunutého brankáře Peteru, a bez obtíží ho nasměroval do prázdné svatyně – 0:3!
    39. Tomáš HÁK - 0:3
     
    40
    Hororový konec poločasu pro Admiru dostává další zápletku, Miroslav Horák (ADM) zatáhl za záchranou brzdu a útok Jihočechů zabrzdil faulem.
     
    41
    Dynamo se znovu protlačilo před Petery, neodbytný Hák v souboji s protihráčem vybojoval roh.
     
    42
    Domácí po kopu od praporku míč poslali jen do zámezí, nápor hostů tak pokračuje vhazováním.
     
    43
    Další centr z dílny Libora Bastla zlikvidoval zřejmě Mráz. Pražané se nyní jen brání a zcela jistě se nemohou dočkat na konec úvodního poločasu.
     
    44
    Odpískáno postavení mimo hru proti hráčům v červeném, Admira se může pokusit zaútočit.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 1 minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:19.
     
    První poločas je v Kobylisích minulostí, hosté se vrací do kabiny s pohodlným třígólovým polštářem. Admira v úvodním dějství podala hodně slabý výkon, v útoku Janáčka snad ani jednou neprověřila a kvůli defenzivním chybám nyní čelí ohromnému manku. Uvidíme, co nám po přestávce nabídne další část bitvy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Admira Praha (3/5):
    ze hřiště odchází Petr Pejša, přichází Vojtěch Burýšek,
    ze hřiště odchází Nikolas Dobiáš, přichází Viktor Záruba,
    ze hřiště odchází Filip Koutecký, přichází Jiří Jandovský.
     
    47
    Admira právě vstřelila branku!
    Výborný vstup do druhého poločasu pro obměněnou Admiru, která hned zkraje dějství snižuje na rozdíl dvou branek! Úvodní domácí trefa zápasu nese rukopis MARTINA ČÁCHY, který nepřipraveného Janáčka překonal pěkným padajícím zakončením pod břevno – 1:3!
     
    49
    Pražané jsou rázem zpátky ve hře a tlačí na Jihočechy, kteří nyní budou bránit rohový kop.
     
    50
    Tak to je obrovská komplikace pro oživenou Admiru, jeden z jejích obránců totiž nyní fauloval ve vápně a Dynamo bude kopat penaltu!
     
    51
    U puntíku si s míčem pohrává Tomáš Hák, který bude zřejmě exekutorem kopu. Uvidíme hattrick?
     
    52
    Dynamo B právě vstřelilo branku!
    Kruté vystřízlivění pro svěřence kouče Peřiny! TOMÁŠ HÁK se od puntíku nemýlil, zakončil do Peterova protipohybu a jednoduchou pozemní střelou bleskově vrací mladým puškám Dynama ztracený tříbrankový náskok – 1:4!
    52. HÁK - 1:4
     
    52
    Střídání v týmu FK Admira Praha (4/5):
    ze hřiště odchází Petr Kunc, přichází Tomáš Rolenec.
     
    54
    Jihočeši rozebrali domácí akci. Následné tažení Polanského přes střed hřiště bylo možná až trochu moc sebevědomé, host naběhl přímo mezi protihráče.
     
    55
    Pražané nyní kontrolují míč u půlicí čáry a hledají nějakou cestu zpět před Janáčkovu svatyni.
     
    56
    Domácí mohli gólmana soupeřů potrápit z rohového kopu, jenže jejich následnou souhru zastavuje ofsajd. Admiře dnes opravdu vychází pramálo...
     
    57
    Velká šance na druhém konci hřiště! Petera měl značné problémy zkrotit Šimoníkovu tvrdou ránu zpoza šestnáctky a nakonec musel likvidovat i dorážku dalšího hráče v červeném dresu!
     
    58
    Hosté si vzápětí vyzkoušeli standardku z levého křídla, po které ale míč jen proskákal kolem brány.
     
    58
    Střídání v týmu Dynamo České Budějovice B (2/5):
    ze hřiště odchází Jakub Matoušek, přichází Marek Smejkal,
    ze hřiště odchází Milan Šimoník, přichází Jáchym Štindl.
     
    61
    Tempo po Hákově penaltě opadlo a zdá se, že zbytek utkání bude už jen formalitou. Jihočeši se nyní nicméně derou vpřed, uvidíme, co vymyslí tentokrát.
     
    63
    Dynamo si o pár sekund později vybojovalo roh z pravé strany, Petera musí být stále v pozoru.
     
    64
    Domácí odehráli míč ze svého vápna až na středový kruh, odkud chtěl do brejku vyrazit Čížek, ale toho si výborně pohlídal Kotula a nepustil ho k balónu.
     
    65
    Čácha se pokusil Janáčka potrápit nízkým centrem, který si ale budějovický gólman suverénně pohlídal.
     
    66
    Admira právě vstřelila branku!
    Tak pozor, že by přeci jen ještě nebylo hotovo? Kobyliští se po sporném souboji ve vápně dožadovali penalty, která ale nebude nakonec třeba: před Janáčkem se totiž k odraženému míči dostal VIKTOR ZÁRUBA, využil chaosu a zavěsil pod břevno hostující svatyně – 2:4!
    66. Viktor ZÁRUBA - 2:4
     
    68
    Další pražské tažení dopředu zastavil rozhodčí, na balón se tak po krátké době vrací Budějovičtí.
     
    69
    Vracející se Bastl zkrotil přetaženou domácí přihrávku na pravém křídle a okamžitě míč poslal do bezpečí k Janáčkovi. Dynamo startuje do protiútoku.
     
    70
    Stejně jako v prvním poločase je nařízena pauza na pití, do trávníku v Kobylisích bije polední slunce.
     
    72
    Dynamo B právě vstřelilo branku!
    Přestřelka na severu Prahy pokračuje dál a zdá se, že body dnes domácím opravdu nejsou souzeny! Svěřenci kouče Peřiny po přestávce na občerstvení nechytli restart hry a pustili před bránu ROBINA POLANSKÉHO, který si tak po Hákovi také brousí zuby na hattrick – 2:5!
    72. Robin POLANSKÝ - 2:5
     
    73
    Nepovedená hostující přihrávka doputovala až na kraj vápna, kde míč zachytil připravený Petera.
     
    74
    Bláznivý duel se pomalu ale jistě chýlí ke konci, Admira nyní proniká do útoku přes pravé křídlo.
     
    75
    Střídání v týmu Dynamo České Budějovice B (3/5):
    ze hřiště odchází Libor Bastl, přichází Dominik Němec.
     
    77
    Záruba na sebe stáhl dva protihráče a nabídl míč Čáchovi, který kratičkou přihrávku přetavil v nepřesnou střelu. Janáček se za míčem jen ohlédl.
     
    78
    Střídání v týmu FK Admira Praha (5/5):
    ze hřiště odchází Michal Fric, přichází Adam Vais.

    Admira tímto vyčerpala svá střídání.
     
    80
    Petera úspěšně zakončil proti nepříjemné střele z bezprostřední blízkosti svatyně, která se ale do statistik počítat nebude – Dynamo totiž bylo v ofsajdu.
     
    81
    O pár desítek sekund později na druhém konci hřiště k levé tyči padl Janáček. Hra se přelévá ze strany na stranu, ani jeden tým ještě nehodlá končit.
     
    82
    Kobyliští hráči nyní dobývají soupeřovu stranu hřiště a snaží se se protáhnout k Janáčkovi.
     
    83
    Dynamo B právě vstřelilo branku!
    Hosté povedený výlet do hlavního města korunují dalším zásahem, Petera ze své brány loví už šestý balón! Po chybě domácí obrany se do kvalitní střelecké pozice dostal DAVID KRCH, jenž šanci chytl za pačesy a bez váhání přidal další zásah na už tak široké konto Jihočechů – 2:6!
    83. David KRCH - 2:6
     
    83
    Střídání v týmu Dynamo České Budějovice B (5/5):
    ze hřiště odchází Tomáš Hák, přichází Dmytro Artymovych,
    ze hřiště odchází Robin Polanský, přichází Dominik Mašek.

    Dynamo tímto vyčerpalo svá střídání.
     
    86
    Pražané jsou zralí na ručník a není vyloučeno, že před koncem inkasují ještě posedmé. Nízký centr od postranní čáry nyní vyrazili na rohový kop.
     
    88
    V Kobylisích se aktuálně hraje na středu hřiště, přičemž na míči jsou častěji hráči v černobílém.
     
    89
    Admira právě vstřelila branku!
    Těsně před koncem základní hrací doby přichází snížení, Admira dnes Jihočechům podlehne jen třígólovým rozdílem! Tichý potlesk ochozů v areálu Na Pecích si přesnou střelou z pravé strany vysloužil VIKTOR ZÁRUBA – 3:6!
    89. Viktor ZÁRUBA - 3:6
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    90+1
    Černobílí se ještě naposledy derou do útoku. Uvidíme, zdali Janáčka překvapí i tentokrát.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Na Pecích máme hotovo, všechny body putují na Střelecký ostrov! Admira souboj s rezervou Dynama nezvládla, v prvním poločase se dostala do třígólového manka a ač se následně snažila se vyškrábat zpět, na vyrovnání jí síly nestačily. Hattrickem se v duelu blýskl hostující Tomáš Hák, přičemž po dvou gólech zaznamenali Robin Polanský z Českých Budějovic a střídající domácí žolík Viktor Záruba.
     
    Kobyliští si příští týden pokusí si spravit chuť v severopražském derby proti Loku, zatímco Budějovičtí na své půdě přivítají béčko klokanů z Vršovic.
     
    Dnešní utkání sledovalo 210 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (12:25:39)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 47. Čácha, 66. Záruba, 89. Záruba – 6. Hák, 36. Polanský, 39. Hák, 52. Hák (pen.), 72. Polanský, 83. Krch

    Karty:   40. Horák (ADM)


    FK Admira Praha: Petera – Fric (78. Vais), Pejša (46. Burýšek), Mráz, Čácha, Koutecký (46. Jandovský), Dobiáš (46. Záruba), Čížek, Zahálka (C), Horák, Kunc (52. Rolenec).
    Náhradníci: Trojan – Konejl.

    Trenér: František Peřina.

    Dynamo České Budějovice B: Janáček – Kotula, Němeček (C), Loužecký, Krch, Polanský (83. Mašek), Matoušek (58. Smejkal), Šimoník (58. Štindl), Hák (83. Artymovych), Bastl (75. Němec), Faltus.
    Náhradníci: Valenta.

    Trenér: Martin Sladký.

    Rozhodčí: Jansa – Fojtík, Arnošt.

    Diváci: 210