Teplice B – Ústí n/O 0:2 (kon.) | Benátky n/J – Most/Souš 3:0 (kon.) | Brozany – Zápy 3:0 (kon.)
konec
SK Sokol Brozany
3:0 (2:0)
SK Zápy
Neděle 08.09.2024, 17:00 • Hřiště SK Sokol Brozany • 3. Česká fotbalová liga (B) • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím Vás u 5. kola 3. České fotbalové ligy, skupiny B z hřiště v severočeských Brozanech nad Ohří. Domácí Sokol zde přivítá tým SK Zápy. Přeji příjemné fotbalové počtení.
     
    Brozany rozehrály nový ročník 3. ČFL poměrně úspěšně. Z dosavadních čtyř odehraných zápasů ztratily jen dva body za domácí remízu s nováčkem soutěže z Ústí nad Orlicí. Hned na startu si jinak vyšláply na rezervu Teplic, pak doma na Kolín a v posledním klání zvládly přestřelku s Mladou Boleslaví B poměrem 3:2. Díky tomu jim v tabulce patří čtvrtá příčka.
     
    Zápský tým také zatím odehrál čtyři zápasy a také ani jednou neprohrál. V jeho případě ovšem ztratil čtyři body za dvě remízy. A to s Benátkami nad Jizerou a Kladnem. Naopak vyzrát dokázal venku na Českou Lípu 3:2 a doma si třemi góly smlsnul na rezervě Hradce Králové. V tabulce je tak jen o příčku pod Brozanami s dvoubodovým odstupem od svého soka v tomto duelu. O to větší dramatično jistě tento zápas nabídne.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sokol Brozany: Švejda – Černý, Lukáš, Schettl, Douděra, Laňka, Bayd, Lauko (C), Bechyně, Málek, Jindráček.
    Náhradníci: Četverik – Fatrdle, Krátký, Bubeníček, Strada, Hrbáček, Novotný.
    Trenér: Jiří Němec

    SK Zápy: Řehák – Woitek, Duben (C), Stropek, Eliáš, Kocourek, Mareš, Matějka, Petrlák, Kavalír, Štrombach.
    Náhradníci: Durov – Khrolenok, Nazarenko, Zoubek, Kubů, Kolodežnyj, Svoboda.
    Trenér: Zdeněk Koukal

    Rozhodčí: Nenadál – Raplík, Schmeiser.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První rozehrávky se chopili fotbalisté Záp, kteří se zformovali u vlastní branky. Dopředu pak dlouhým nákopem poslal míč Jiří Duben, trefil ale pouze bránícího Tomáše Lauka.
     
    2
    K míči se dostali fotbalisté Brozan. Postupnými přihrávkami se zvládli dostat na polovinu soupeře.
     
    3
    Centr Davida Schettla mířil přímo do náručí gólmana Řeháka. Ten neváhal ani nejmenší chvilku a poslal míč na Tomáše Matějku, který ovšem stál osamocený v brozanské přesile a o balon přišel.
     
    4
    Slibně se vyvíjející brozanská akce skončila nepříliš důrazným zakončením Martina Jindráčka z velkého vápna. Míč navíc mířil vedle levé tyče Řehákovy klece.
     
    5
    Zápští zahájili další souhru na své půlce hřiště, do které zapojili i gólmana. Následně znovu zkusili dlouhý nákop do vápna Brozan, leč hlavičkou byl nejvýše Omar Bayd a míč srazil pro své spoluhráče.
     
    7
    Křižný pas dopředu na Michala Douděru, který se jej snažil stihnout doběhnout nedaleko zápské branky. Rychlost míče ale byla o něco větší, proto se Josef Řehák může chopit rozehrávky.
     
    8
    Zápy to zkusily po levém křídle, tentokrát sérií krátkých přihrávek. Těsně před velkým vápnem si ale počínaly nedovoleně, díky čemuž následným odkopem Radim Švejda otočil směr hry.
     
    9
    První výraznější tlak Brozan na branku středočeského týmu! Větší množství střel ovšem dokázaly Zápy zablokovat, avšak za cenu krvavého zranění Martina Jindráčka. Výsledkem všeho byla prudká střela z hranice velkého vápna z kopaček Michala Douděry, která se ale prolétla těsně vedle branky.
     
    11
    Zápy se dostaly k outovému vhazování z nadějné vzdálenosti. Dlouhý hod ale hlavou srazil Martin Lukáš. Přesto hosté zůstávají na útočné polovině.
     
    13
    Definitivní konec akce Záp pak přišel odmáváním ofsajdu. Radim Švejda tak nakopl míč daleko od své branky.
     
    14
    Postupný útok Brozan složený z mnoha přihrávek dokázaly Zápy narušit a uvolnit si ruce odkopem balonu směrem ke Švejdovi. Ten ale velmi rychle vrátil těžiště hry zpět.
     
    16
    Další nadějná akce domácího týmu! Martin Jindráček poslal zleva po trávníku centr na střed vápna, odkud jej poslal směrem na branku David Schettl. Jiří Řehák si musel pro balon vyskočit, avšak dokázal jej vyrazit.
     
    17
    Josef Eliáš se zvládl ubránit dvojnásobné přesile soupeře a udržet míč na kopačkách svého týmu, byť za cenu přihrávky dozadu na Řeháka.
     
    18
    Brozany znovu hrozí po pravém křídle. Centr se pokusil hlavou tečovat Martin Jindráček, avšak o malý kousek výš vyskočil Jakub Mareš, čímž míč letěl do ochranné sítě nad Řehákovou svatyní.
     
    19
    Sklepnutí míče u levé postranní čáry Brozanským nevyšlo. Totéž ale ani následný pokus o průnik Patrika Kavalíra, který nezvládl souboj s Černým a balon skončil mimo vymezený prostor hřiště.
     
    21
    Chytře míněný centr z levé strany, který poslal do vápna Tomáš Lauko. K jeho smůle si ale dopředu nenabíhal žádný z hráčů v brozanském dresu a hosté se vydali do rychlého brejku.
     
    22
    Volný přímý kop Záp z vnější hranice středového kruhu dokázala obrana Brozan srazit za postranní čáru.
     
    23
    Už třetí outové vhazování na levé straně v řadě za sebou, dvakrát míč posílaly do hry Zápy, jednou domácí Brozany.
     
    24
    První větší akce Záp v tomto utkání! Centr z levé strany hlavou směřoval na branku Jiří Duben. Míč ale netrefil přesně, proto ten skončil vedle pravé tyče Švejdovy klece.
     
    25
    Domácí se následně dostaly za půlku a hledají přihrávkami ideální pozici pro útok do vápna.
     
    26
    Po nedovoleném zákroku Záp mohou Brozany zahrozit přímým kopem z vnější hranice pokutového území.
     
    27
    Zápská obrana ale zvládla zastavit úvodní nákop, i následnou Schettlovu dorážku. Přesto hned vzápětí musí čelit dalšímu volnému kopu, z podobné pozice, avšak z druhé strany po dalším faulu.
     
    28
    A Zápy měly opět na mále. Po několika rychlých, leč odražených střelách, se dostal k dlouhému nákopu na branku Michal Douděra. Josef Řehák ale zvládl míč vyrazit rukama.
     
    29
    Nákop gólmana Řeháka tělem pro své spoluhráče srazil Adam Černý. Přesto se nakonec k balonu dostal hostující celek, který zvolil postupnou rozehrávku z vlastní poloviny.
     
    30
    Ve skluzu se ještě pokusil zachránit situaci ve prospěch Záp Ondřej Kocourek. Byl už ale příliš daleko, čímž míč skončil v zámezí a Švejda odkopával.
     
    32
    Až příliš přetažený křižný pas z levé strany na pravou od Tomáše Lauka. Míč se ocitl mimo vylajnovaný prostor a následně v zápském držení!
     
    32
    Brozany právě vstřelily branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Rychlý nákop po trávníku dopředu po pravé straně dokázal přesně tečovat pod břevno Řehákovy svatyně ADAM ČERNÝ.
    32. ČERNÝ - 1:0
     
    34
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází David Štrombach, přichází Nikita Khrolenok.
     
    36
    Krátký odkop gólmana Řeháka po zemi. Zápům se ale povedlo dostat se po levém křídle dopředu, byť Khrolenokova snaha o centru byla domácí obranou zastavena v úplném zárodku.
     
    37
    Jakub Mareš se osamostatnil z brozanského sevření a sám se také ještě z prostoru před velkým vápnem odhodlal k zakončení. Jeho střela ale postrádala důraz i přesný směr a Radim Švejda mohl v poklidu rozehrát.
     
    38
    Martin Jindráček si naběhl sám po levém křídle, načež posunul míč doleva na Davida Schettla. Tomu ale střela příliš nesedla, mířila totiž vysoko do ochranné sítě nad hostující svatyni.
     
    39
    Tentokrát domácím nevyšlo převzetí Švejdova nákopu a Zápy rychle otočily hru. Ani jim ale akce nesedla, neboť se Patrik Kavalír dostal do ofsajdu.
     
    41
    Brozany právě vstřelily branku!
    Domácí tým navyšuje už na 2:0! Po úspěšně zvládnutém souboji Brozan na středu pole se míč dostal doprava k osamocenému MARTINU JINDRÁČKOVI, který se křižmo přiblížil k Řehákovi a tváří v tvář zápského brankáře překopl.
    41. JINDRÁČEK - 2:0
     
    43
    Jindráček znovu v akci, tentokrát zakončil zleva. Zápský gólman ovšem nyní míč vyrazil do zámezí.
     
    44
    Po dalším outovém vhazování byly Brozany blízko třetímu gólu! Martin Jindráček tečoval přízemní centr, avšak ten na něj letěl pod velkým úhlem, proto jej nasměroval těsně vedle.
     
    44
    Žlutá karta pro tým SK Zápy (Tomáš Matějka).
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    45+1
    Dlouhý Jindráčkův nákop si to zamířil přesně do náručí Josefa Řeháka. Ten tak poslal balon daleko od své branky.
     
    45+2
    O další útok Brozan se pokusil Michal Douděra, jehož centr z levé strany ale zablokoval hned první stojící bránící hráč Záp.
     
    45+2
    Další možnost pro Brozany k hrozbě z rohového kopu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První polovina zápasu mezi domácím Sokolem Brozany a hosty ze Záp je za námi. Domácí tým předvedl poněkud aktivnější výkon, díky kterému po zásluze vede o dvě branky. Zápští se probudili až po první inkasované brance, přesto se dostali pouze jednou k nadějnější příležitosti a v druhé půli musí stahovat dvougólové manko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Patrik Kavalír, přichází Vladyslav Kolodežnyj,
    ze hřiště odchází Tomáš Matějka, přichází Václav Svoboda.
     
    46
    Brozany se hned zkraje dostaly do útoku a mohly zahrozit z rohu. Jindráček ale v souboji netrefil míč přesně, naopak sám patrně špatně došlápl a v bolestech zůstal ležet na trávníku.
     
    48
    Svobodův centr z levé strany zvládla domácí obrana odrazit. Míč se ale celkem brzy dostal zpět do zápského držení, byť na polovině hřiště.
     
    49
    Narušený útok Záp odkopem míče mimo vymezený prostor. Hosté ale mají výhodu nasměrování hry z vhazování.
     
    50
    Po delší době se Brozanům podařilo narušit souhru Záp. Míč ale na svých kopačkách příliš dlouho neudržely.
     
    51
    Lukáš Woitek zatáhl k zemi rozběhnutého Douděru s míčem na kopačkách. Brozany tak mají výhodu přímého kopu ze slibné vzdálenosti.
     
    52
    Přímý nákop po zemi z nohou Tomáše Lauka ale mířil těsně vedle vzdálenější tyče Řehákovy branky.
     
    52
    K míči se tak znovu dostal hostující tým, který pozvolna proniká dopředu za pomoci přihrávek.
     
    53
    Centr z pravé strany se dostal na kopačky Jakuba Mareše. Ten z otočky nakopl míč směrem k brance, avšak křižnou nedůraznou střelu poslal těsně vedle levé tyče svatyně Radima Švejdy.
     
    54
    Dlouhý nákop Václava Svobody mířil přímo do rukou gólmana Švejdy. Domácí tak mohou otočit směr hry.
     
    55
    Míč ale letěl příliš daleko, až ke gólmanu Řehákovi. Tedy znovu na kopačky zápských fotbalistů.
     
    56
    Brozany se dostaly do prvního útoku této půle. Neměla však povedené vyústění, centr z levé strany byl příliš přetažený.
     
    56
    Střídání v týmu SK Sokol Brozany:
    ze hřiště odchází Vít Novotný, přichází Marek Krátký.
     
    57
    Jakub Mareš zvládl silový souboj s Omarem Baydem, přesto se právě bránícímu hráči Brozan podařilo umísit míč mimo hřiště. Po následném vhazování ale Zápy pokračují v útočné hře.
     
    59
    Rychlý útok Záp tentokrát zastavil Jáchym Bechyně, který odkopl míč vysoko mimo hřiště, až se zastavil v koruně stromu ohraničujícího pozemek brozanského fotbalového areálu.
     
    60
    Václav Svoboda těsně před velkým vápnem nedovoleně zastavil rozběhnutého Marka Krátkého. Vysloužil si tak za to žlutou kartu a Brozany nadějnou příležitost.
     
    61
    Nákop Tomáše Lauka ale mířil přesně mezi dva hráče v bíločerveném, z nichž ani jeden se k míči nedostal. Domácí se tak rychle museli vrátit bránit vlastní vápno.
     
    63
    Míč stále drží na svých kopačkách hosté. Momentálně se ale drží na vlastní polovině a hledají volnou skulinu pro průnik na druhou stranu hřiště.
     
    Dnešní utkání sleduje 250 diváků.
     
    65
    Další odražený útok Záp na polovině hřiště. Domácí hráči ale pouze nakopli míč dopředu do volného prostoru, čímž rychle zpět do držení mužů v černém.
     
    66
    Dlouhé outové vhazování Záp, pro které si vyběhl sám gólman Švejda. Nechal tak za sebou dost volného prostoru, k jeho štěstí ale žádný z hráčů Záp situaci nevyčíhl a míč nedoklepl do branky.
     
    68
    Volný přímý kop v podání Václava Svobody rukama odrazil gólman Švejda. Tlak Záp ale neustává.
     
    69
    Slibný rozeběh Martina Jindráčka křižmo těsně před vápnem soupeře. Pak ale poměrně snadno odevzdal míč nákopem po zemi do rukou Josefa Řeháka.
     
    71
    Přímý kop Tomáše Lauka prodloužil směrem na branku Martin Jindráček. Josef Řehák tak musel boxerským způsobem míč vyrazit před sebe.
     
    71
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Miroslav Petrlák, přichází Matyáš Kubů.
     
    72
    Zápská obrana zvládla pokrýt hlavičkové posouvání míče směrem k Řehákovi. Právě gólman Středočechů pak rychle přenesl těžiště hry daleko od své branky.
     
    74
    Dopředu rychle vybíhal Josef Eliáš, ten následně přesným pasem našel Nikitu Khrolenoka, zabíhajícího si do levého rohu. Následný Khrolenokův centr ale nenašel žádného z hráčů Záp.
     
    75
    Nadějně se vyvíjející souhra trojice Schettl, Krátký, Jindráček. Za své ovšem vzala kvůli velkému množství přihrávek, z nichž ta poslední Krátkého mířila na kopačky soupeře.
     
    77
    Radim Švejda odrazil důrazný přímý kop Záp. Hosté se následně pokusili zahrozit ze dvou dorážek v řadě, avšak i v tomto případě se více zadařilo brozanské obraně.
     
    78
    Zápská aktivnější hra ale pokračuje i nadále. Proti ní hráči v bíločerveném odrazují spoustu míčů.
     
    80
    V akci jsou nyní Brozany, které hledají přihrávkami vhodnou pozici pro možnost střely. Zatím se ale nemohou prosmýknout do velkého vápna.
     
    82
    Nadějnou šanci měly Brozany z volného kopu, k jehož exekuci se postavil Marek Krátký. Jeho nákop měl výšku, razanci, avšak chyběl přesný směr.
     
    83
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Ondřej Kocourek, přichází Filip Zoubek.
     
    84
    Střídání v týmu SK Sokol Brozany:
    ze hřiště odchází David Schettl, přichází Tomáš Bubeníček.
     
    85
    Dlouhý Jindráčkův nákop odrazila zápská obrana. I tak nadále pokračoval brozanský útok. Až do chvále, kdy Michal Douděra poslal míč přímo do Řehákova náručí.
     
    87
    Hosté rozehrávají od vlastní branky. Dlouhým nákopem rychle přenesly hru na opačný konec hrací plochy.
     
    88
    Svobodův pokus o centr brzy zastavil Marek Krátký. Útočící hráč Záp se ještě pokusil dostat balon zpět, přitom se ale dopustil přestupku ve hře.
     
    89
    Po pravé straně hrozí Brozany, zápská obrana ale zvládá přerušovat hru výkopem balonů mimo hřiště.
     
    90
    Střídání v týmu SK Sokol Brozany:
    ze hřiště odchází Martin Jindráček, přichází Marek Strada.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    90+1
    Brozany právě vstřelily branku!
    Domácí Brozany v úplném závěru pojišťují výhru v dnešním klání a navyšují na 3:0! Do samostatného brejku se dostal MICHAL DOUDĚRA, který v souboji jeden na jednoho dokázal překonat gólmana Řeháka.
    90+1. DOUDĚRA - 3:0
     
    90+2
    Žlutá karta pro tým SK Zápy (Lukáš Woitek).
     
    90+3
    Radim Švejda přesměroval dlouhým odkopem hru na zápskou polovinu. Hosté se ještě snaží o obrat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    V Brozanech je dobojováno! Středočeské Zápy sice v druhé půli byly aktivnějším celkem, avšak svou snahu nedokázaly přetavit v gólovou trefu. Naopak domácí tým ještě v úplném závěru definitivně potvrdil své vítězství a díky tomu se také dotáhli na vedoucí dvojici Ústí nad Labem a Kladno. Oproti severočeské Armě navíc mají ještě jeden zápas k dobru.
     
    Já se odsud z Poohří s vámi loučím a přeji hezký zbytek nedělního večera. (18:54:56)

    Vít Trubička


    Hledáme zpravodaje pro tým SK Zápy. Více informací zde.

    Branky: 32. Černý, 41. Jindráček, 90+1. Douděra

    Karty:   44. Matějka (ZAP), 60. Svoboda (ZAP), 90+2. Woitek (ZAP)


    SK Sokol Brozany: Švejda – Černý, Lukáš, Schettl (84. Bubeníček), Douděra, Novotný (56. Krátký), Bayd, Lauko (C), Bechyně, Málek, Jindráček (90. Strada).
    Náhradníci: Četverik – Fatrdle, Krátký, Bubeníček, Strada, Hrbáček, Laňka.

    Trenér: Jiří Němec

    SK Zápy: Řehák – Woitek, Duben (C), Stropek, Eliáš, Kocourek (83. Zoubek), Mareš, Matějka (46. Svoboda), Petrlák (71. Kubů), Kavalír (46. Kolodežnyj), Štrombach (34. Khrolenok).
    Náhradníci: Durov – Khrolenok, Nazarenko, Zoubek, Kubů, Kolodežnyj, Svoboda.

    Trenér: Zdeněk Koukal

    Rozhodčí: Nenadál – Raplík, Schmeiser

    Diváci: 250