Michalovce – Lipt. Mikuláš 7:3 (kon.) | Poprad – Košice 4:5 (po pr.)
konec
HK DUKLA Ingema Michalovce
7:3 (3:2, 3:0, 1:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Neděle 08.09.2024, 13:00 • Zimný štadión Poprad • Tatranský pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní 5. zápasu na 77. ročníku Tatranského pohára v Poprade medzi Michalovcami a Liptovským Mikulášom.

    HK DUKLA Ingema Michalovce


    Michalovčania sa úspešne rehabilitovali. Košiciam podľahli 1:3, ale všetko si to vynahradili počas merania síl s domácim Popradom. Po dvoch tretinách svietil nerozhodný stav 3:3, no Dukla šokovala súpera v priebehu pol minúty. Fominych druhým gólom posunul tím do vedenia, Martin Bodák skóroval strelou cez celú plochu.

    HK 32 Liptovský Mikuláš

    Rovnako tak aj Liptáci zaznamenali oveľa lepšiu sobotu než piatok. Pri vstupe do podujatia ich Popradčania nešetrili a skončilo to porážkou 2:6. Zverenci trénera Juraja Faitha si dokázali poradiť s Košicami, ktoré porazili po nájazdoch 3:2 a zároveň tak pripravili oceliarom prvú prehru v prípravnom období.
     
    Úvodné zostavy:

    HK DUKLA Ingema Michalovce: Glosár – Meliško, M. Pišoja, Slováček, Cibák, Stripai, Marcinko, Semaňák – Krastenbergs, Rönni, Daugavinš – Fominych, P. Svitana, Valach – Matúš Paločko, Solenský, A. Varga – Hajnik, Gabriel, Fedor.

    Tréner: Tomek Valtonen.

    HK 32 Liptovský Mikuláš: Surák – Žilka, Ullman, Mezovský, Taylor, Ľalík, F. Fekiač, Štrbáň – Réway, Quince, Gerlach – Chmielewski, T. Faith, Pereskokov – Avcin, Uhrík, Tkáč – Vojtech, Vankúš, Nespala – Šandor.

    Tréner: Juraj Faith.

    Rozhodca: Orolin, Kocúr – Ordzovenský, Kovalčík.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:49
    Valach zohral kvalitný osobný súboj za Filipom Surákom. Cez Mezovského ale nevedel prejsť a následne ho zbúral mladík Faith.
     
    00:51
    V tejto chvíli bola prerušená hra. V rohu klziska ostal ležať Daniil Fominych, ktorý neskôr v predklone odkorčuľoval na striedačku.
     
    01:03
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
    Žilka – 2 min., podrazenie.
     
    01:46
    Dukla Michalovce dala gól! Keď je pri puku Kaspars Daugavinš, vždy visí nad súperom hrozba inkasovaného gólu. Skúsený Lotyš famózne naservíroval prihrávku pred Suráka svojmu krajanovi RENARSOVI KRASTENBERGSOVI, ktorý sa nemýlil. Asistencie: Kaspars Daugavinš a Patrik Svitana.
     
    02:42
    Michalovce mali solídny tlak. Gabriel ťažil z výborného pohybu v rohu mantinelu. Zemplínčania vypálili na bránku, no Surák nepodľahol dorážajúcim hráčom.
     
    03:21
    Dobre sa črtala michalovská kontra, v ktorej boli zapletení Fominych s Marekom Valachom. Druhý menovaný to však v rýchlosti nezakončil gólom. Práve naopak. Brána Liptákov je posunutá.
     
    05:00
    Slušný strelecký pokus dokázal vyslať od modrej čiary obranca Marcinko. Mieril na ľavú stranu Surákovej bránky, ale puk nezapadol za jeho chrbát.
     
    05:37
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
    Vankúš – 2 min., držanie.
     
    06:31
    Daugavinš spolupracoval s Krastenbergsom, ktorý to z prvej prenášal k vzdialenejšej žŕdke, no Svitana tam nečakal pripravený.
     
    07:26
    Solenský po naskočení na ľadovú plochu burcoval Meliška, aby mu poslal pas. Michalovský obranca sa rozhodol potiahnuť puk, ale do pásma ho Liptáci nepustili.
     
    07:37
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    08:06
    Dukla Michalovce dala gól! ADAM VARGA zvládol tečovanie puku, na ktorý si už brankár Filip Surák nesiahol. Asistencie: Adam Stripai a Dávid Hajnik.
     
    09:53
    Mohlo dôjsť k nepríjemnému zraneniu. Ullman v snahe neumožniť Michalovciam útok na bránu, odpaľoval puk smerom na čiarového rozhodcu Ordzovenského, ktorý sa v poslednej chvíli zohol.
     
    10:06
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Krastenbergs – 2 min., podrazenie.
     
    10:54
    Liptovský Mikuláš dal gól! Liptáci takisto si pripisujú využitú presilovú hru. MAX GERLACH vyčkával do poslednej chvíle a svoju úlohu zrejme zohral i zakrytý výhľad Glosára. Strelu umiestnil k pravej žŕdke. Asistencia: Erik Ullman.
     
    Reklamná prestávka.
     
    11:37
    Michalovský útok bol uzavretý presným streleckým pokusom do náruče Suráka. Zakončil to obranca Stripai. Mezovský nevpustil do bránkoviska Matúša Paločka.
     
    12:31
    Liptáci skoro vyrovnali na 2:2! Quinceho dorážku však prečítal Vladimír Glosár, keď bol úspešný zásahom ľavého betónu!
     
    12:48
    Dukla Michalovce dala gól! Glosár vyriešil spomínanú situáciu s Quincem a teší sa z tretieho gólu líšok. Protiútok tým najlepším možným spôsobom dokončil MAREK VALACH, ktorého ocenil prihrávajúci Fominych. Asistencie: Jakub Cibák a Daniil Fominych.
     
    13:10
    Liptovský Mikuláš dal gól! Začali sa nám gólové preteky. Liptáci s rýchlou reakciou na inkasovaný gól od Mareka Valacha. Nad sily Glosára bol DANIEL TKÁČ, ktorý je najlepší strelec svojho tímu na turnaji. Bez asistencie.
     
    14:18
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Krastenbergs – 2 min., hákovanie.
     
    15:09
    Réwayov plán sa nevydaril. Bez prípravy posielal krížnu strieľanú nahrávku, ale Dukla to mala pod svojou kontrolou a vyhnala Liptákov z útočnej tretiny.
     
    16:06
    Tvrdý strelecký pokus zaznamenal ruský útočník Pereskokov, ktorý si vyhliadol pravú stranu brány Michaloviec, ale vyrovnanie sa nekonalo.
     
    16:18
    Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
     
    17:10
    Elegantný výskok čiarového arbitra Ordzovenského, ktorý nechcel byť prekážkou pre Patrika Svitanu. Letná posila Dukly sa však nikam nedostala.
     
    17:44
    Fekiač nezvládol vyhodenie puku po mantineli. Michalovčania ho zachytili a rysoval sa ďalší problém pre jeho mužstvo, no všetko dopadlo k spokojnosti.
     
    18:39
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Valach – 2 min., napadnutie.

    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
    T. Faith – 2 min., napadnutie.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:46
    Zvonila spodná časť ľavej žŕdky bránky Liptovského Mikuláša! Štvrtý gól Michaloviec tesne pred prvou prestávkou nezaknihoval Krastenbergs!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Vrece s gólmi sa roztrhlo vo veľkom štýle, ale to musí tešiť každého jedného diváka.
     
    Druhá tretina sa začne o 13:54.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:53
    Michalovce a Liptovský Mikuláš hrajú s piatimi hráčmi.
     
    20:53
    Jakub Žilka vyviezol puk až do útočnej tretiny a chcel si pripraviť strelu. Z dobrej pozície nestrieľal, a potom ho vytlačil k mantinelu Slováček, no Glosár predsa len zasahoval lapačkou.
     
    22:07
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
    Chmielewski – 2 min., sekanie.
     
    22:41
    Radosť pozerať na zohratosť Svitanu s Daugavinšom. Kapitán Michaloviec to vždy vie perfektne pripraviť, čo bolo aj v tomto prípade, len Svitana nebol presnejší.
     
    23:17
    Dukla Michalovce dala gól! Dnešný zápas sedí RENARSOVI KRASTENBERGSOVI. Lotyšský reprezentant sa presadil strelou na bližšiu žŕdku a vyháňa z trestnej lavice Poliaka Chmielewskeho. Asistencia: Daniil Fominych a Kaspars Daugavinš.
     
    24:55
    Hra po rohoch nie je to pravé orechové, ktoré by viedlo ku gólom. Teraz si to z jednej strany na druhú prehadzoval Pereskokov s Chmielewskim.
     
    25:48
    Chvíľku sa dohrávali Svitana a Uhrík. Obaja výrazne meškali za dianím. Hru sa podarilo prerušiť Surákovi, ktorý sa zmocnil jedného z michalovských zakončení.
     
    26:28
    Fantázia v pohybe, ale bez gólovej bodky! To nám predviedol Martin Réway, ktorý prenikol do veľkej šance sprava! Glosár spojil nohy a ani sa nepohol!
     
    26:41
    Dukla Michalovce dala gól! Zemplínska Dukla začína naplno ovládať stretnutie a Liptákom odskakuje už na trojgólový rozdiel. SAMUEL SOLENSKÝ upravil skóre na 5:2. Bez asistencie.
     
    27:21
    Liptovský Mikuláš nevyužil príležitosť, v ktorej bol Chmielewski! Poliak kombinoval s Rusom Pereskokovovom, ale nezvládol zasiahnuť odkrytú časť Glosárovej svätyne!
     
    28:36
    Dukla Michalovce dala gól! Môžeme povedať, že líšky už majú duel pevne vo svojich rukách, hoci ešte sa môže všeličo stať. Nateraz to však vyzerá, že odpor Liptákov je zlomený do polhodiny hry. MILAN PIŠOJA zvýšil na 6:2 a ukončil pôsobenie brankára Filipa Suráka v zápase. Asistencia: Kaspars Daugavinš.
     
    28:36
    Striedanie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
    z ihriska odchádza Surák, prichádza Fitzpatrick.
     
    29:06
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Rönni – 2 min., zdržiavanie hry / zašľapovanie puku.
     
    30:29
    Quince na seba naviazal Cibáka. Gerlach tak mohol ideálne preniesť hru na zadnú tyčku, kde čakal Pereskokov, ale presilovka ostáva nevyužitá.
     
    31:06
    Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
     
    32:04
    Postupne sa zahrieva striedajúci brankár Liptovského Mikuláša Fitzpatrick, pre ktorého bude v blízkom čase dôležité prichádzať do kontaktu s pukom. Hajnikov pokus k žŕdke pokryl.
     
    Reklamná prestávka.
     
    32:40
    Ruka Marlyho Quincea trochu uletela do tváre Marcinka, ktorý sa mu revanšoval jemným krosčekom do chrbta!
     
    33:17
    Jakub Cibák si pripísal zakončenie z modrej čiary, ale Fitzpatrick nebol nútený túto situáciu riešiť akýmkoľvek spôsobom.
     
    34:23
    Mladučký Faith skúsil bekhendovú koncovku. Tkáč ešte v poslednej chvíli trochu tečoval puk, ale toto nemohlo vyrušiť Glosára.
     
    34:26
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Cibák – 2 min., podrazenie.
     
    35:41
    Avcin sa ponáhľal do rohu klziska vybojovať puk. Ten však získal Ondřej Slováček a vyhodil ho cez všetky čiary.
     
    36:26
    Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
     
    37:02
    Rozhodujúca prihrávka Gerlacha neprešla pred bránku na Chmielewskeho. Michalovčanov podržal obranca Pišoja svojou hokejkou.
     
    38:16
    Šikovne sklepol puk pred Glosárom Marek Vankúš, ale Tkáčovi chýbal krok navyše, aby mohol reagovať dorážaním.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Čistá robota Michaloviec počas prostredných dvadsiatich minút. Dukla je pri streleckej chuti. Liptovský Mikuláš už iba ťažko niečo s tým dokáže spraviť, ale nič nie je nemožné.
     
    Tretia tretina sa začne o 14:41.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:46
    Nikto z Liptákov nevedel zastaviť Daugavinša. Michalovský kapitán napriek hradbe tiel zakončoval presne a Fitzpatrick udržal puk v moci.
     
    41:33
    Liptovský Mikuláš vošiel do útočného pásma. Prihrávku vpravo si prebral Vojtech a mieril presne, ale Glosár podržal svojich spoluhráčov.
     
    42:41
    Semaňák mal problémy so Šandorom. Niekoľkokrát mu uštedril krosček do chrbta, ale súperovho útočníka to nijako nerozhodilo.
     
    43:17
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
    Réway – 2 min., podrazenie.
     
    45:17
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi. Michalovce mali jednu dobrú možnosť na využitie početnej výhody, ale Fitzpatrick vychytal koncovku Svitanu.
     
    46:07
    Luxusný priestor nechali Liptáci prenikajúcemu Marekovi Valachovi. Ten ním ale pohrdol a prestrelil žŕdky Fitzpatricka. Fekiač už dokorčuľoval oneskorene.
     
    47:25
    Filip Mezovský zachytil puk na hranici pásma. Gerlach mal strelecký pokus, ale ohrozenie Glosára znemožnil skvelý a obetavý Svitana.
     
    47:33
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Stripai – 2 min., držanie.
     
    48:38
    Liptáci sa natlačili do bránky! Vladimír Glosár ostal zakliesnený pod hráčmi! Rozhodcovia hru prerušili! Vhadzovanie po jeho pravej ruke a zúčastní sa ho Svitana s Uhríkom!
     
    49:22
    Spracovanie veľmi nešlo Ľalíkovi. Nechcel to zbytočne predlžovať, preto nabil Nespalovi. Glosár si splnil svoje povinnosti.
     
    49:33
    Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
     
    Reklamná prestávka.
     
    50:32
    Jakub Žilka vracia Michalovce do tretiny, keď vyhodil puk cez celé klzisko. Buly bude po pravej ruke Fitzpatricka.
     
    51:13
    Útočné chúťky si robil Michal Uhrík, ale hra musela byť zastavená pre postavenie mimo hry jeho celku.
     
    52:51
    Liptovský Mikuláš dal gól! Trénera Juraja Faitha určite potešila pekná súhra medzi Réwayom a MAXOM GERLACHOM. Američan sa pomaly strelecky prebúdza pred extraligou a skóroval do poloprázdnej svätyne Dukly. Asistencia: Martin Réway.
     
    55:00
    Michalovce majú trojgólový náskok a už by to nemali pokaziť. Čo by znamenalo zisk ďalších troch bodov a celkovo by ich mali šesť. Začala záverečná päťminútovka súboja.
     
    55:49
    Chmielewski tvrdo, no čisto zrazil k ľadovej ploche Daugavinš. Skúsený lotyšský borec to prijal v rámci hry a vôbec nemal úmysel oplácať.
     
    56:15
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš:
    Mezovský – 2 min., podrazenie.
     
    57:13
    Puk mohol poslať do bránky Fitzpatricka či už Marcinko, alebo Patrik Gabriel, ale zvíťazil pohotový odstrel Fekiača.
     
    57:46
    Dukla Michalovce dala gól! PATRIK SVITANA bol na konci celej akcie a zariadil siedmy presný zásah Dukly. Asistencia: Kaspars Daugavinš.
     
    57:55
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Valach – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    58:43
    Vladimír Glosár si poradil so situáciou, keď na neho vystrelil útočník Quince. Zemplínčania už môžu oslavovať dôležité víťazstvo.
     
    59:00
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Solenský – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
     
    59:00
    Liptovský Mikuláš oddychový čas!
     
    59:00
    Liptovský Mikuláš hrá power-play!
     
    Koniec zápasu.
     
    Michalovce suverénne zdolali Liptovský Mikuláš a majú nádej na zisk Tatranského pohára. Musia však počkať na vývoj večerného stretnutia medzi Popradom a Košicami. Ten začíname o 17:00. Zatiaľ ďakujem za pozornosť a dočítania priatelia. (15:14:27)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 2. Krastenbergs (Daugavinš, P. Svitana), 9. A. Varga (Stripai, Hajnik), 13. Valach (Cibák, Fominych), 24. Krastenbergs (Fominych, Daugavinš), 27. Solenský, 29. M. Pišoja (Daugavinš), 58. P. Svitana (Daugavinš) – 11. Gerlach (Ullman), 14. Tkáč, 53. Gerlach (Réway)


    HK DUKLA Ingema Michalovce: Glosár – Meliško, M. Pišoja, Slováček, Cibák, Stripai, Marcinko, Semaňák – Krastenbergs, Rönni, Daugavinš – Fominych, P. Svitana, Valach – Matúš Paločko, Solenský, A. Varga – Hajnik, Gabriel, Fedor.
    Trenér: Tomek Valtonen.

    HK 32 Liptovský Mikuláš: Surák (29. Fitzpatrick) – Žilka, Ullman, Mezovský, Taylor, Ľalík, F. Fekiač, Štrbáň – Réway, Quince, Gerlach – Chmielewski, T. Faith, Pereskokov – Avcin, Uhrík, Tkáč – Vojtech, Vankúš, Nespala – Šandor.
    Trenér: Juraj Faith.

    Rozhodčí: Orolin, Kocúr – Ordzovenský, Kovalčík.