Vsetín – Berani Zlín 5:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Berani Zlín
Neděle 08.09.2024, 14:00 • Vsetín, Zimní stadion Na Lapači • Extraliga 9. tříd • 1. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu. (16:02:44)
     
    59:52
    Berani už se ale nikam neženou. Straka pouze nahazuje za vsetínskou branku.
     
    59:14
    Do konce zápasu zbývá necelá minuta, i tak se ale za zřejmě rozhodnutého stavu hraje na doraz a máme tady další vyloučení. Menší trest za podrážení dostává domácí útočník Bodiš.
    57:43 MACHÁČ - 5:2
     
    57:43
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A Vsetín ještě nekončí. Sice se nyní při početní výhodě domácích hrálo u jejich brankoviště, přesto dokázali velice rychle založit útok a navýšit své vedení. Jáchym Klimša přes bránící hráče neprošel, ale přenechal kotouč ADRIANU MACHÁČOVI, který se sám před gólmanem střelou k levé tyči nemýlil. Asistence: Jáchym Klimša.
     
    57:25
    Domácí se tlačí do Balánova brankoviště, hostující gólman si dává na prostor u tyčí velký pozor.
     
    56:44
    Je tu další vyloučení, a to na straně Zlína. U vsetínské střídačky se Zalubil provinil sekáním. Vsetín čeká přesilová hra.
     
    55:41
    Do konce základní hrací doby zbývá necelých pět minut a hra se přiostřuje. Zlínští se tlačí do brankoviště, což se domácímu celku samozřejmě nelíbí. Současně jsou vyloučeni – za Zlín Prášil za sekání a za Vsetín Janda za krosček.
    54:08 HAJDU - 4:2
     
    54:08
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tohle se vsetínským hráčům opravdu povedlo. Šimon Štěpánek a ERIK HAJDU zůstali stát sami před zlínskou brankou. Prvně jmenovaný viděl, že Hajdu stojí u odkryté levé tyče, přesto čekal s přihrávkou na vhodný moment, který nakonec tato dvojice dokázala přetavit v opětovné dvoubrankové vedení VHK a také hattrick vsetínského střelce. Asistence: Šimon Štěpánek.
     
    53:40
    Klimša to zkusil sám, když jeho spoluhráči střídali. Vydal se proti zlínské pětici a prokličkoval se až do zakončení. To proletělo kolem levé tyče.
     
    52:59
    Juřena se při rozehrávce nezalekl dvou vsetínských hráčů a podařilo se mu vyslat své spoluhráče do útoku. Zlín se usadil před bránou Macíčka.
     
    52:30
    Hosté v plném počtu.
     
    51:26
    Opět byl v akci zlínský Prášil, který vybojoval kotouč u mantinelu a zavezl jej až za útočnou modrou čáru svého celku. Do zakončení se ale nehrnul, místo toho odchází na střídačku.
     
    51:07
    Valaši jsou zpět v útočné třetině velice rychle a kombinují.
     
    50:42
    Od modré vypálil Hajdu, ale jeho rána se zastavila o bránícího Prášila. Vsetínští musí založil útok znovu ze středního pásma.
     
    50:30
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Pavlůsek – 2 min., vražení na hrazení.
     
    50:19
    O střelu se pokoušel také Maňas, v zakončení mu však zabránil Jančář.
     
    49:59
    Zlínští si nyní nerozuměli ve vlastním pásmu a nechali kotouč zcela volný v mezikruží. Tam se jej chopil Hřebíček a vystřelil, Balán zasahuje.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 2. Maňas (Hajdu, Plánka), 16. Hajdu, 40. Hajdu (Strapina), 55. Hajdu (Štěpánek), 58. Macháč (Klimša) – 14. Straka (Pavlůsek), 44. Mikulka (Jančář, Juřena)


    VHK ROBE Vsetín: Macíček (Němec) – Plánka (C), Molek (A), Janda, Bahula, Žák, Maček – Březovják, Štěpánek, Klimša (A), Hajdu, Sušeň, Ibříšek, Strapina, Macháč, Maňas, Bodiš.
    Trenér: Zbyněk Žabčík

    Berani Zlín: Balán (Březina) – Kořének (C), Jünger, Veselý, Vrbecký, Kovač, Juřena, Jančář – Mikulka, Zalubil (A), Straka, Vyorálek, Zavrtálek, Pavlůsek, Štramberský, Prášil, Ajgl (A), Němčický.
    Trenér: Zdeněk Sedlák

    Rozhodčí: Daniel Pavel — Michal Frais, Daniel Horák